Május 19. Újhold a Bika jegyében – Teremtsünk csodát!

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Május 17.

Kategória: Hold a mindennapokban | Címkék: asztrológia, újhold, belső béke, Bika, május

A májusi Újhold a földies Bika jegyében köszönt ránk megsokszorozódott energiájával. A változások időszakában szinte ajándék ez az új kezdeteket és gyakorlati megvalósulást hozó holdas energia, ami segít abban, hogy saját erőnkre támaszkodva teremtsük meg magunk számára azt az anyagi biztonságot, aminek belső értékeinket kell tükröznie.

A májusi Újholdra hatással lesz a Mars, egy szextil formájában, minek köszönhetően erőt és bátorságot nyerünk legszenvedélyesebb vágyaink megvalósításához.
Az Újhold energiájához szintén kapcsolódik a Jupiter-Plútó kvadrátja (feszült fényszög), minek a jó oldala, hogy lendületet és ambíciót kapunk teremtésünkhöz, de egyeseket hajlamos belelovalni nem túl etikus vagy erőforrásaikat meghaladó célok felállítására és megvalósítási módszerek használatára. Akkor döntünk jól, ha ezt az energiát tisztán, a siker, a boldogság és a béke elérésére használjuk.

Mivel már egy ideje rendesen felborult a megszokott biztonságunk és folyamatosan, kiszámíthatatlanul változik minden körülöttünk, ezért ezen a napon az Újhold varázslat, idomulva a földies energiához, vágy virágosláda készítés lesz, amibe most vágyaink megvalósulását segítő virágokat ültetjük el. A varázslatról olvashattok az erről szóló írásomban.

De nézzük meg az Újhold tetőzésének pillanatábráját!

Láthatjuk, hogy az Újholdhoz harmonikusan kapcsolódik a Halak Neptunusz és a Rák Mars, jelentős érzelmi energiát adva a földies Újholdhoz.
A nehezebb támogatók, amik beleszólnak az előbbi harmóniába, a Plútó, a Jupiter, és a Mars által alkotott T kvadrát, amit láthattok az ábrán egy piros háromszög formájában.
Azonban az kétségtelen, hogy a Bika Újhold segít, hogy a kaotikus energiák elkezdjenek leülepedni, ha időt adunk magunknak a megpihenésre, rendeződésre.

A Bika a stabilitáshoz és biztonsághoz kötődő jegy, és pontosan ez az, ami az Újhold alatt kínálkozik. Tegyétek fel magatoknak a kérdést! Hogyan teremthettek nagyobb biztonságot az életetekben? Milyen lépéseket tehettek meg annak érdekében, hogy biztonságosabbnak érezzétek a mindennapokat?
Az Újhold környékén felmerülő problémák nagyon is összefügghetnek a bizonytalanság tudatalatti érzésével vagy az önértékelés hiányával. Bármilyen kellemetlen gondolat vagy érzés merülne fel bennetek, nézzetek magatokba, mi húzódhat meg mögötte? Figyeljétek az érzéseiteket, megmutatja mi a probléma gyökere. Kapcsolódjatok a belső erőtökhöz, erősítsétek hiteteket, ezzel tudjátok megszüntetni a bizonytalanság érzését.

A Bikát a Vénusz bolygó uralja, amely a szeretethez, a szépséghez, a pénzhez, a kapcsolatokhoz és az örömhöz kapcsolódik. Ez az állatöv jegy arra emlékeztethet bennünket, hogy lassítsunk, és szakítsunk időt a szünetre és egyszerűen élvezzük az életet.
Dolgozzatok azon, hogy kényelmesebbé, komfortosabbá tegyétek környezeteteket és életeteket, bármilyen módon, amire most épp képesek vagytok.
Egy dologra mindig emlékeztessétek magatokat, ami szintén bikás sajátosság, hogy nem kell nagy dolgokat keresnetek. Az apró, egyszerű örömök vagy kényeztetések is hatásosak lehetnek, mint pl. az a finom almás pite, ami a nagyira emlékeztet, vagy egy csésze kávé a teraszon, miközben hallgatjátok a madarak csivitelését. Engedjétek meg magatoknak, hogy lelassítsatok, megálljatok, és érezzétek a virágok illatát, bármi is történjen éppen. Figyeljétek meg, hogy mindez hogyan változtatja meg hangulatotokat.

Nézzük egyenként mit is mutatnak meg az Újhold energiái

A Mars és a Jupiter kvadrátja jó esetben energiát és kezdeményezési képességet ad új dolgok elindításához és a kockázatvállaláshoz a sikerek elérése érdekében. Lelkesítő, de érzelmileg túlfűtöttséget okozó hatás, így az energia durvaságot és tapintatlanságot is okozhat. A megoldásra a legjobb módszer, ha tervezünk, átgondoltak vagyunk, kerüljük a meggondolatlan cselekvést. Nem utolsó sorban kerüljük a fölösleges konfliktusokat, higgyünk saját céljainkban, de ne várjunk mindenáron megerősítést másoktól.

Szintén igen nagyhatással van a mostani Újholdra a május 18-án bepontosodott Jupiter – Plútó kvadrátja. Mindkét bolygó a jegy 0 fokán tartózkodik, így lehetőségünk nyílik arra, hogy mi is egyfajta nulla pont állapotába kerüljünk, ami a semlegességet biztosítja számunkra. Innen már csak a mi szabad akaratunkon múlik, hogy a jó dolgokat kezdjük el teremteni vagy a hiány állapotát erősítjük. Ebben a zéró állapotban csodálatos teremtést indíthatunk, ha erős a hitünk és a bizalmunk.
A két bolygó 0 fokon való találkozásával egy hatalmas energiához juthatunk hozzá, amelyet felhasználhatunk arra, hogy új elképzelést alakítsunk ki életünkről. Feltölthetjük vele a vágyainkat és a belső erőnket is erősíthetjük. Akár vizualizálhatjátok, hogy ez az energia a Napfonat csakrátokba áramlik, táplálva ezzel a bennetek lévő Napot, hogy erősen és fényesen sugározzon. Ez segíthet motiváltságunk fokozásában, és inspirációt gyűjthetünk stabilitásunk megteremtéséhez.

A feszült energiák jó oldala, hogy intenzív hajtóerőt adnak a teremtéshez, de nem mindegy milyen módon használjuk. A siker, a hatalom és a befolyás vágya mind elfogadható mindaddig, amíg ezzel másoknak nem okozunk kárt, vagy rossz érzést, vagy magunkat nem húzzuk bele adóssághalmazba. Jusson eszetekbe, hogy a plútós hatás manipulatív, könnyű bedőlni a csábításának. Ráadásul a Plútóval szemben álló Mars is fokozza a szenvedélyt, hogy vágyainkat minél hamarabb elérjük. Ebben a felfokozott állapotban sok mindent megtehetünk, ami máskor eszünkbe sem jutna. És mások is sok mindent megtehetnek, ami eddig nem volt jellemző rájuk. Mivel agresszívak az energiák, így legyetek óvatosak és megfontoltak. Ha jól és teremtésbe fordítva tudjuk irányítani az energiákat, akkor jelentős eredményeket érhetünk el.

A Mars, a Jupiter és a Plútó alkotta T-kvadrát elősegíti a cselekvést, az eredmények és a célok elérését. Az energia feszültségét a Jupiteren keresztül tudjuk kivezetni, tehát itt születik meg a teljesítmény, ha ezt az energiát a megvalósításba fordítjuk. A megvalósítást érdemes szakaszokra bontania, és a szakaszok között érdemes egy kis szünetet tartani, hogy az elért eredmények megszilárduljanak, és mi is megpihenjünk kicsit.

Folytassuk a támogató hatásokkal.
Az Újhold és a Mars szextilje magabiztosságot, erőt, bátorságot, kezdeményezőkészséget, motivációt biztosít számunkra. Ez az energia kiválóan alkalmas szenvedélyes vágyak teljesítésére, új dolgok elindítására, ismerkedésre, fizikai aktivitásra, kreatív munkára.

Az Újhold és a Plútó trigonja intenzitást, erőt és szenvedélyt hoz. Pozitívan alakíthatjuk életünk bármely területét, és hatékonyabban oldhatjuk meg a magánéleti vagy szakmai problémáinkat. Titkok feltárására, kutatásra is kifejezetten támogató energia, így működésünk megfejtésében, megértésében, megváltoztatásában is segítőnk lehet. Mivel a Mars és a Neptunusz is kapcsolódik, ezért az érzelmek központi szerepet kapnak a teremtés folyamatában. Tehát fogalmazzátok meg a célt, éljétek át minél jobban és töltsétek fel az egészet szeretettel, érzelmekkel.

A májusi Újhold változatos energiákkal érkezik, van nehézséget okozó és segítő, de a cél közös, hogy teremtésünk valódi, minőségi változást hozzon az életünkben.

Ha összeírtátok vágyaitokat, és az ahhoz szükséges erőforrásokat, akkor az ültetés mellett most az a feladat, hogy a gyakorlatban is tegyetek lépéseket. Leginkább annak megvalósításába tudjátok belevetni magatokat, ami szívetek szerinti, és valóban benneteket szolgál. Mivel nagy átalakulás időszakában vagyunk, ezért érdemes saját fejlődésünk támogatása végett önfejlesztő technikákat, ismereteket tanulni. Ugyanígy támogatott, hogy szakértő segítségét kérjétek az elakadásoknál, de olyat keressetek, aki a megoldásokra fókuszál és nem a múltbéli események szereplőiben keres bűnbakot. A múlt értelmezésének akkor van haszna, ha megértjük mi miért történt és mit tanított számunkra. Ez adja meg az utat ahhoz, hogy szintet léphessetek és letegyétek a múlt terheit. Amennyiben nehéz számotokra az elengedés, akkor ültessetek elengedés virágot, ami mindig megmutatja majd számotokra, hogy hol tartotok a tovább lépésben.

Legyetek türelmesek magatokkal ebben az új helyzetben, a változások közepette, mert ez a folyamat olyan, mint amikor egy új helyre költözünk. Először kicsit idegen, de ahogy megszoktuk a boldog biztonság érzését, már minden rutinná válik. Ekkor már valóban elhisszük, hogy megérdemeljük, hogy minden napunkat egy csodaként éljük meg. Este pedig ne feledkezzetek el a varázslatról, ültessétek el vágyvirágaitokat!


Csodás teremtő napokat kívánok!

Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó
06/30-4515002

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások június 24-től június 30-ig

A 26. hét Holdállásai

2024.06.23 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Bak Telihold varázslat

A júniusi Telihold a Bak jegyében köszönt ránk, nem sokkal a nyári Napforduló után, így kifejezetten intenzív hatásokra számíthatunk. Ezen a napon százszorosan hatnak az energiák, ezért most arra biztatlak benneteket, végezzétek el velem a Telihold varázslatot.

2024.06.21 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

2024. június 22. Bak Telihold – Elengedés egy boldogabb jövőért

A júniusi Telihold a Bak jegyében köszönt ránk százszoros energiáival, és a kihívások mellett jutalmat is tartogat számunkra. Úgy tűnik, az Univerzum bátorít minket a lelkileg nehéz feladatok elvégzésére, de azt is ígéri, hogy az elvégzett munkáért nem marad el a jutalmunk. Ráadásul röviddel a nyári Napforduló után érkezik a Telihold, így kétség sem fér hozzá, hogy igen intenzív energiákat kapunk az elengedéshez, amik akár sorsfordító lehetőségeket is hozhatnak számunkra.

2024.06.21 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom