Retrográd Neptunusz – Szembenézés a valósággal

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Június 22.

Kategória: Asztrológia | Címkék: asztrológia, belső béke, illúzió, Neptunusz, retrográd

A Neptunusz látszólagos hátráló mozgásban lesz 2023. június 30-tól és december 6-ig a Halak jegyében. A Neptunusz analógiáihoz tartozik a víz, a spiritualitás, az intuíció, a kreativitás, az illúziók, a csalások, az álmok, a művészet, a fantázia, a szórakozás és a tudatmódosító anyagok.

Amikor a Neptunusz retrográd, azt érezhetjük, hogy elhomályosíthatja a valóságot, ami ködösséget vagy zavarodottságot kelthet. A Neptunusz célja, hogy figyelmünket a belső világunk felé terelje útmutatásért. Amikor a külvilág ködös, a Neptunusz emlékeztet bennünket, hogy az egyetlen hely, ahol biztonságban vagyunk és ahol feltétel nélkül bízhatunk az belül van.

Amikor a Neptunusz Retrográd mozgásba kezd, az illúziók összeomolhatnak, és a csalások lelepleződhetnek. Olyan valótlanságokat vagy dolgokat fedhetnk fel, amelyeket talán nem akartunk eddig meglátni. Az energiák arra biztatnak, hogy felébredjünk és szembe nézzünk ezekkel a dolgokkal. A ciklus visszatekintésre biztat bennünket, hogy megvizsgáljuk a 2022. december 4. óta történt eseményeket, és a megértések által meglássuk a valóságot

Mivel a Neptunusz a Halak jegy uralkodó bolygója, így megtapasztalhatjuk energiájának legmélyebb és legteljesebb kifejezését. Személyes szinten észrevehetjük, hogy valamilyen módon visszatérnek azok a neptunuszi problémák, amelyekkel 2022 decemberében foglalkoztunk.

Nézzük meg mit tapasztalhatunk még ebben a pár hónapban!

Kreatív blokkok
A kreativitás, a képzelet és az álmok bolygójaként a Neptunusz hátrálásában kreatív blokkokat hozhat létre, de ez csak a kreatív látásmódunk újjászületését támogatja. Bár elakadva érezhetjük magunkat, az éppen folyó kreatív munkánkban, viszont ha nyitottak vagyunk, akkor új kreatív inspirációkkal és ötletekkel gazdagodhatunk, amelyek fejlődésünket szolgálják. Ha úgy érzitek, hogy blokkolva van a kreativitásotok, gondoljatok arra, hogy valami új van készülőben, ami meglepő megoldásokat hozhat. Használhatjátok ezt az időt arra is, hogy szünetet tartotok, és jobban összpontosítotok a tervezésre, átgondolásra vagy egyszerűen a pihenésre. A kreatív folyamatainknak néha szükségük van szünetre, ellenőrzésre és egy tervre, amihez kifejezetten előnyös a retrográd szakasz.

Spirituális eszméink újragondolása
A Neptunusz a spiritualitás bolygója, így ahogy visszafelé halad, azon kaphatjuk magunkat, hogy újragondoljuk a spirituális ideológiákat, jobban megvizsgáljuk működésüket, megtalálva a minket támogató igazságokat. Előfordulhat, hogy különböző ideológiákat elvetünk és más megoldásokat keresünk. Akik eddig elvetették a spirituális elvek működését, most mégis tanulmányozni kezdik működő képességüket. A retrográd hatás elgondolkodtat bennünket, hogy hogyan tudjuk a gyakorlatban is alkalmazni a különféle módszereket, vagy a saját igényeinkre alakítani. A Neptunusz felismeréseket is hozhat arról a spirituális útról, amelyet eddig követtünk, hogy békéhez, harmóniához visz-e, vagy csupán a spirituális egónkat táplálja.

Tanítások a feltétel nélküli szeretetről
A Neptunusz a feltétel nélküli szeretet bolygója is, a szereteté, amely lelkünk örökkévaló részéhez kapcsolódik. Az a szeretet, ami mi vagyunk és amihez visszatérhetünk. Ahogy a Neptunusz visszafelé halad, hívást érezhetünk, hogy gyakoroljuk vagy hozzáférjünk a bennünk lévő bölcs szeretetéhez, és eggyé váljunk vele. Az is előfordulhat, hogy a saját feltétel nélküli önszeretetünk segítségével tudunk mások felé is ezzel az elfogadó érzéssel fordulni. Míg a feltétel nélküli szeretet figyelemre méltó spirituális gyakorlat, néha gyakorolnunk kell a határok felállítását is, hogy elkerüljenek bennünket az energiarabló kapcsolatok.

Illúziók felismerése
A Neptunuszhoz tartozik a valóságból való kimenekülés is. Amikor úgy érezzük, hogy az élet túl kemény, rideg, akkor képzeletünk világába menekülhetünk, de ez nem egészséges, és nem a megoldás a problémáinkra. Bevethetjük a vizualizációt a vágyaink elképzeléséhez, de a racionális tervezés és cselekvés hiányában ez csak vágy marad, amit lehet sosem érünk el. Ahogy akkor sem, ha tudattalanunkban ellenérvek dolgoznak, amik megkérdőjelezik a teremtésünket vagy azt, hogy megérdemeljük, hogy megkapjuk, amit akarunk. A retrográd Neptunusz visszazökkenthet minket a valóságba, megláttatja bennünk önszeretetünk blokkjait. A ködösség fátylának fellebbentésével kénytelenek leszünk szembenézni a dolgokkal, meglátni a valódi igazságot, és foglalkozni azzal, amit megpróbáltunk elkerülni. A Neptunusz a tudatmódosító anyagoktól való függőség felett is uralkodik, így ebben az időszakban ezzel kapcsolatos problémák is felszínre kerülhetnek.

Titkok napvilágra kerülése
A retrográd időszak, olyan, mintha a kulisszák mögé nézhetnénk, meglátva a színfalak mögött zajló eseményeket, az igazságot. Ha valaki megtévesztő volt, vagy ha elszakadt a valóságtól, a Neptunusz arra kényszeríthet, hogy szembenézzen vele. Az egész olyan lehet, mintha levennénk a rózsaszín szemüveget, és meglátnánk a valóságot, ami körülvesz. Felébredést hozhat, és felfedheti az igazságot, ha tudatosan igyekszünk a tisztán látni a helyzetünket. Bár ez nem mindig könnyű, bíznunk kell benne, hogy készen állunk szembenézni a magunk valóságával és úgy változtathatunk rajta, hogy az boldogságunkat szolgálja.


Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó
06/30-4515002

Női elvonulás ősszel

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Havi horoszkóp

December jelentős napjai

Izgalmas, talán könnyebben megélhető hónap lesz, de azért lesznek erőpróbák, amik tudatos odafigyelést igényelnek.

2023.11.29 | Dudás Mária
Havi horoszkóp

2023. decemberi horoszkóp

2023.11.29 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom