Retrográd Merkúr – Mire figyelj ebben az időszakban?

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2024. Április 02.

Kategória: Asztrológia | Címkék: asztrológia, április, belső béke, Retrográd Merkúr

2024. a Nap éve. A Napság témájához tartozik minden, ami teremtés, így például a saját vállalkozásunk, a gyermekeink, egyéb olyan dolgok, amiket meg kell valósítanunk az életben. A Nap horoszkópunkban elfoglalt jegy és házhelyzete szerint a kiteljesedésünk útja.

Hogy a Merkúr bolygó a Retrográd szakaszokban milyen aktuális nehezítést hoz, azt a havi horoszkópokban mindig elolvashatjátok, itt most csak általánosságban írom le, mire ügyeljetek ebben az időszakban. Ilyenkor nem érdemes nagyobb értéket vásárolni (pl. ingatlan vagy autó) és méginkább óva intenék mindenkit attól, hogy vásárlásoknál hitelt vegyen igénybe. Nem szerencsés szerződésekbe bonyolódni, mert könnyen olyan dologba húzhatnak be bennünket, aminek megisszuk a levét a későbbiekben. A három időszakban célszerű átgondolni az aktuális helyzetet, átszervezni azon életterületeinket, amikben elakadást, problémákat tapasztalunk. Mindenkinél más életterületet érint a retrográd mozgás, ami függ személyes születési horoszkóptól.

A Merkúr retrográd időszakai 2024-ben:
- 2024.01.01 – 2024.01.02. A Nyilas jegyében
- 2024.04.02 – 2024.04.26. A Kos jegyében, ami segít, hogy lelassuljunk és jobban el tudjuk fogadni, semmit nem siettethetünk, mindennek eljön az ideje.
- 2024.08.05 – 2024.08.29. A Szűz és az Oroszlán jegyében, ami segít abban, hogy felfedezzük a belső kritikusunkat, ami elégedetlenkedő gondolatokkal rakja tele a fejünket.
4. 2024.11.26. – 2024.12.16. A Nyilas jegyében

Nézzünk néhány általános tanácsot az időszakra vonatkozóan.

Ügyeljetek a mértékre! A retrográd szakasz zavarhatja tisztánlátásunkat döntési ügyekben. Ugyanakkor ellenállhatatlan vágyat érezhetünk céljaink megvalósítására, azonban ebben az időszakban könnyen tapasztalhatjuk, hogy nem akarnak haladni a dolgaink és ez nem véletlen. Ilyenkor nem nagyon indulnak be az új dolgok, ha mégis erőltetjük, akkor annak csak kapkodás lesz a vége. Inkább a már meglévő ügyeinkre kell koncentrálni, a hibajavításokra, problémamegoldásokra, amikre eddig nem volt időnk, vagy halogattuk. Minden, amit erőltetünk, az hibázáshoz vezethet, minek következményeként a bolygó irányváltása után kénytelenek leszünk visszatekinteni és kijavítani az elkövetett hibákat. Tehát erőlködésünkkel fölösleges munkát adhatunk magunknak.

A retrográd szakasz előnyös oldala
Ilyenkor minden lelassul, ha nem állunk ellen az energiáknak, és ebből jó dolog is kisülhet. Időt kapunk arra, hogy átgondoljuk ügyeinket, lehetőségeinket, az életünk eseményeit. Amennyiben elégedetlenek vagytok munkahelyetekkel ne most akarjatok változtatni. Ilyenkor a munkahelyváltás sem javallott, legalábbis anélkül nem, hogy átgondolnátok mi is a valós oka elégedetlenségeteknek. Ha ezt nem teszitek meg, akkor az új helyen ugyanazokkal a problémákkal kell szembenéznetek.

Érdemes felülvizsgálni gondolati mintáitokat.
Ezeket a mintákat, meggyőződéseket gyermekkorunkban tanultunk. Retrográd szakaszban könnyebben ráláthattok azokra amik nem benneteket szolgálnak, és javíthattok rajtuk. Érdemes azt is megvizsgálni milyen elképzelések ellen tiltakoztok zsigerből, és vajon valós e ítélkezésetek vele kapcsolatban? Tanulmányozzátok az új ideológiákat, vizsgáljátok meg, próbáljátok ki működésüket, mielőtt elvetnétek azokat. A retrográd szakaszban tett felfedezések hasznotokra válhatnak később, amikor a Merkúr bolygó elindul előre. Lehet, hogy ekkor találjátok meg jövőtök sikeréhez vezető megoldást.

Nehézségek a kommunikációban, és a kommunikációs eszközök működésében.
A Merkúr bolygó retrográd szakaszban ködösséget okoz, ami a kommunikációban is megjelenik, ezért törekedjetek arra, hogy ne akarjátok senkire ráerőltetni saját elképzeléseteket. A másik probléma lehet, hogy saját gondolataitokat erőltetve, elbeszélhettek egymás mellett, vagy félreérthetitek egymást. Az idegrendszeri pörgésnek köszönhetően pedig jó esetben csak belefáradtok saját gondolataitokba, rosszabb esetben ingerlékennyé, türelmetlenné válhattok. Ahogy az emberi kommunikációban lehetnek fennakadások, úgy a „technika ördöge” is elemében van, akadályozva a műszaki eszközök általi kommunikációt. Lehetnek gondok pl. a telefonnal, internettel. De ezek sose véletlenszerű meghibásodások, hanem mindig jelet is közvetítenek felénk, lehet, hogy egy kicsit el kell csendesedni, befelé figyelni. Emellett a döntések is hátráltatva vannak, ahogy ügyeink intézésében is lassúságot tapasztalhatunk. A kommunikációs eszközökön kívül meghibásodhatnak más műszaki cikkeink is és az autónkkal is lehetnek problémák, ha elhanyagoltuk karbantartását. A káosz a közlekedésben is megjelenhet, óvatosak legyetek az utakon!

Nagy beruházásokat, hitelfelvételt ne erre az időszakra tervezzetek.
A retrográd Merkúr időszaka nem túl kedvező szerződések kötésére, így ha jövőbeli terveitekhez valamilyen nagy értékű dolgot szeretnétek megszerezni, ne most tegyétek meg! A szerződésben nem biztos, hogy észrevesztek mindent, és belemásztok egy olyan hitelbe, aminek aztán évekig nyögitek a részleteit. Szóval várjátok ki a hátráló szakasz végét és csak utána gondolkodjatok el a beruházásotok szükségességén. Gondoljátok át anyagi lehetőségeiteket, és az igényeteket, mennyire kompatibilisek egymással. Az amit a retrográd szakaszban nagyon kedvezőnek gondoltok, egyáltalán nem biztos, hogy az is.  

főlép2 Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor
06/30-4515002
astromarcsi@gmail.com

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Rák Újhold varázslat - Varázsvíz belső gyermekünk erősítéséhez

Az Újhold egy új ciklus beköszöntét jelképezi, ezen a napon százszoros energiák segítenek az új kezdetekben. Ilyenkor van alkalmunk arra, hogy új lehetőségeket kérjünk magunknak, változtassunk életünkön.

2024.07.05 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

2024. július 6. Újhold a Rák jegyében – Új kezdet a szeretet energiájával

A Rák Újhold július 6-án 0 óra 57 perckor tetőzik, létrehozva a Nap és a Hold összhangját, aktiválva ezzel a gyógyulás, a lelki egyensúly és a regenerálódás erőteljes energiáját.

2024.07.05 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások június 30-tól július 7-ig

A 27. hét Holdállásai

2024.06.30 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom