Október 14. Újhold a Mérleg jegyében – Egyensúlyban magammal és az életemmel

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Október 09.

Kategória: Hold a mindennapokban | Címkék: asztrológia, újhold, belső béke, Mérleg, október

Az októberi Újhold a Mérleg jegyében október 14-én 19 óra 55 perckor tetőzik. Igen intenzív energiákkal érkezik, hiszen az égi eseményt egy Napfogyatkozás kíséri.

Feszültnek érezhetjük a napot, mert a fogyatkozással kísért Újholdnak köszönhetően komoly változásokat élhetünk át. Valami teljesen lezárulhat, megszüntetve a visszaút lehetőségét, de pont azért, hogy valami teljesen új indulhasson, ami a helyes irányba terel minket. A Mérleg energiája miatt kiemelt téma lehet a kapcsolati rendeződés, a békülés, kompromisszumos, átmeneti megoldások megtalálásával. Szintén feladatunk lesz, hogy ha van még dolgunk a múltunkkal, akkor ott rendet tegyünk, meggyógyítva lelki sebeinket. Ugyanakkor átnézhetjük vágyainkat is, szűkítve a kört a prioritás lista felállításával.

Ez az Újhold lehetőséget biztosít arra, hogy új terveket fogalmazzunk meg, de arra fel kell készülnünk, hogy nem biztos, hogy mindent előre meg tudunk tervezni, mert nehezebben látjuk meg még a teljes képet, hogy mi is lesz a valódi végcél, így hagynunk kell valamelyest, hogy az energiák terelgessenek bennünket.
Tudnunk kell, hogy bármi is jön, azt nyitottsággal kell fogadnunk, várva, hogy ez a napfogyatkozási ciklus egyre jobban felfedje magát, és egyre tisztábban lássuk, hogy pontosan hová vezet bennünket.

A fogyatkozási ciklus felfrissíti, aktívvá teszi kapcsolatainkat, és megváltoztathatja azt is, ahogy megjelenünk bennük. A belső erőnkre és magabiztosságunk érzésére is hatással van, emlékeztetve minket arra, hogy mindannyian rendelkezünk azzal az erővel, tudással és fizikai energiával, amivel a lehető legjobb életet teremtjük magunknak.

Az első napfogyatkozás, amit a Kos-Mérleg ciklusban tapasztaltunk, még 2023 áprilisában volt. Gondoljatok vissza arra, hogy ez idő tájt milyen témák zajlottak az életetekben. Nem biztos, hogy ugyanazok ismétlődnek, de az akkor levont tapasztalatokkal felkészülhettetek a változásokra, újításra, vagy éppen egy következő fejezet elindítására.
Nehezebb lehet összerakni az elmúlt időszak részleteit, megértésre lelve, de ha összeírjátok a témákat, eseményeket, ami akkor és most megjelentek, felismeréseket hozhat, hogy ezáltal értelmet nyerjen az eddig megtett út.

Az Újhold a holdciklus kezdőpontja, és életünk egy új fejezetének kiindulópontja. A napfogyatkozás mindezt jelentősen erősíti, komoly változások elindítására ösztönözve bennünket. Érdemes ilyenkor megállni kicsit, és mélyebb igazságokat keresni. Ez által megláthatjuk, hogy mi az, ami igazán fontos a számunkra, mire vágyunk és hogyan érezzük jelenleg magunkat az életünkben.
A belső világunkkal való kapcsolat révén a megértés egy új szintjét nyithatjuk meg, nem csak azzal kapcsolatban, hogy kik vagyunk, hanem hogy merre tartunk. Előfordulhat, úgy érezzük, hogy új ötletek fogalmazódnak meg bennünk, vagy egyre tisztábban látjuk meg, hogy mit szeretnénk megmutatni a világnak magunkból.

Az Újhold fantasztikus idő a szándékok megfogalmazására, de a napfogyatkozásos Újhold alatt ez méginkább igaz. Ezekkel az erős energiákkal valóban nagyon-nagyon erőteljes szándékokat fogalmazhatunk meg magunknak. Minden, amit kiárasztunk magunkból az Univerzum felé, növekedik és erőssé válik, szinte varázslatos megoldásokat hozva. Ezzel megengedjük magunknak az áramlást, mert bízunk abban, hogy bármi kerül is az utunkba, az pontosan az lesz, amire a jelenlegi tudatállapotunkban szükségünk van. A fogyatkozások a magasabb tudatállapotokhoz vezető portáloknak tekinthetők. Segítenek abban, hogy kvantum ugrásokat tegyünk az új és fejlettebb létállapotokba. Mivel sorsszerű változások is megjelenhetnek életünkben, nem biztos, hogy minden a felállított szándékunk szerint fog történni, de kétségtelen, hogy mindez azért történik, hogy az Univerzum a saját utunkra tereljen bennünket.

Nézzük meg az Újhold energiáit!
Az Újhold a Mérleg jegyébe esik, így számíthatunk arra, hogy az egyensúly, legyen az saját életünkkel vagy kapcsolatainkkal kapcsolatos, középpontban kerül. Akár téma lehet az adok-kapok egyensúlyának kérdése is, aminek az egyensúlya most visszaállítható.
Bármilyen helyzet alakul ki ebben a napfogyatkozásban, azt tapasztalhatjuk, hogy visszatérünk egy középponthoz, egy egyensúlyi állapothoz, amiben több harmóniát érezhetünk a tapasztalt helyzetekben, ha mi magunk is kompromisszumkészek vagyunk. Ennek segítségével inkább fogjuk ezt együttműködésnek érezni, mint akaratunk háttérbe szorításának.

A Mérleg jegyéhez tartoznak a kapcsolataink, így nagyon könnyen lehet, bizonyos kapcsolatok új lendületet kapnak, de az is előfordulhat, hogy lesznek olyan kapcsolataink, amiket át kell gondolnunk, érdemes e fenntartani, nem kerül e sok energiánkba a fenntartása. Mondhatni sok mindent érdemes a mérleg serpenyőjébe rakni, megnézve az egyensúlyi állapotot.

Az Újhold pillanatának Aszcendense az Ikrek jegyében, az MC pedig a Vízöntőben áll, ami szintén utal arra, hogy rengeteg remek ötletünk lehet, de nem árt kicsit szűkíteni a kört, megvizsgálva mi az, amit valójában meg tudunk valósítani. Így nem esünk bele kapkodásba, mindent akarok egyszerre állapotba. Az Ikrek és a Vízöntő energiájának találkozását remekül szimbolizálja az Álmodozó lapja.

A Plútó is igen aktív ebben az Újholdban, de hatásával inkább növeli a feszültséget, ködösítve és hatalmi harcokat generálva. Ez a hatalmi harc lehet egy másik emberrel, de lehet, hogy saját magunkkal kapcsolatos vívódásokban mutatkozik meg. Tehát fontos, hogy magunkba nézzünk, és megtaláljuk a belső mozgatórugóinkat, hogy mi dolgozik bennünk tudattalanul.
Előfordulhat, hogy küzdünk, hogy elengedjük azt a kapcsolatot, amelyről tudjuk, hogy kiszolgálta az idejét, vagy azon kaphatjuk magunkat, hogy saját elménkben folyik a kötélhúzás egy bizonyos helyzet vagy személy kezelésével kapcsolatban.

Ezek az energiák nagyon intenzívnek tűnhetnek, mivel a napfogyatkozási energiák által erősített újholdas energiák még szenvedélyesebbé válhatnak a plútós nyomás hatására. Természetesen mindez arra akar biztatni bennünket, mélyebben ássunk bele tudattalanunkba, hogy meglássuk mindazt, amit leginkább szeretnénk figyelmen kívül hagyni, mert fájdalmas a vele való szembenézés.
Ha a Plútóról van szó, nem tudjuk elkerülni a belső munkát, mélyre kell merülnünk, össze kell dolgoznunk a sötétséggel, hogy fénnyé tudjuk alakítani. A jó hír viszont, hogy a gyógyító energiák a rendelkezésünkre állnak, hogy meggyógyítsuk a gyermekkori sebeinket vagy elsimítsuk a kommunikációs, gondolkodásbeli problémáinkat. Munkánk eredményeként visszanyerjük azt a lelki erőt, ami táplálja fizikai energiánkat és fáradhatatlanná tesz bennünket. Mindehhez nagy segítséget nyújt, ha feltétel nélkül hiszünk abban, hogy minden értünk történik, hogy ráleljünk a saját utunkra, belső békénkre, harmóniánkra és elfogadó szeretettel tekintsünk mindenre.

Szintén főszereplője az Újholdnak az Uránusz, ami egy karma fényszöggel kapcsolódik az égi eseményhez. Az ilyen energiakapcsolat mindig hozhat tanító helyzeteket, hogy ráébresszen minket a megoldásra a váratlan fordulatok, meglepetések formájában. Csak ennek nem mindig örülünk, mert nem a kellemes eseményeket hozza el számunkra. Ha ez történik, azt sajnos csak magunknak köszönhetjük, mert túl sokáig hezitáltunk, hogy lépjünk vagy ne lépjünk. Most viszont megkapjuk a kezdő lökést, hogy végre elinduljunk és változtassunk.

Ez az Újhold tehát támogat bennünket abban, hogy erősödjünk, és észrevegyük mi az, amiben már nincs egyensúly és csak az energiánkat pazaroljuk, hogy fenntartsuk a helyzetet. Így találhatjuk meg azt a harmóniát, amit ez a különleges Újhold tartogat számunkra. Igaz először kibillenthet az egyensúlyunkból, de egy biztonságosabb, békésebb egyensúly és önelfogadás útjára léphetünk általa.

Mivel Újhold napján megsokszorozódott energiák támogatnak bennünket, végezzétek el az Újhold varázslatot, amire kifejezetten alkalmas időpont az Újhold tetőzése, a 19 óra 55 perc.

Mindenkinek harmonikus, Újholdas napokat kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06/30-4515002

Mi akadályozza belső egyensúlyodat?

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások június 24-től június 30-ig

A 26. hét Holdállásai

2024.06.23 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Bak Telihold varázslat

A júniusi Telihold a Bak jegyében köszönt ránk, nem sokkal a nyári Napforduló után, így kifejezetten intenzív hatásokra számíthatunk. Ezen a napon százszorosan hatnak az energiák, ezért most arra biztatlak benneteket, végezzétek el velem a Telihold varázslatot.

2024.06.21 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

2024. június 22. Bak Telihold – Elengedés egy boldogabb jövőért

A júniusi Telihold a Bak jegyében köszönt ránk százszoros energiáival, és a kihívások mellett jutalmat is tartogat számunkra. Úgy tűnik, az Univerzum bátorít minket a lelkileg nehéz feladatok elvégzésére, de azt is ígéri, hogy az elvégzett munkáért nem marad el a jutalmunk. Ráadásul röviddel a nyári Napforduló után érkezik a Telihold, így kétség sem fér hozzá, hogy igen intenzív energiákat kapunk az elengedéshez, amik akár sorsfordító lehetőségeket is hozhatnak számunkra.

2024.06.21 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom