Milyen gondoskodást igényel gyermeked? Mitől érzi biztonságban magát?

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Február 20.

Kategória: Gyermek lélek | Címkék: asztrológia, asztrológia gyerekeknek, asztrológus, Dudás Mária, gondoskodás, gondozás, gyerek csillagjegyek, gyerek Holdja, gyerekhoroszkóp, gyereknevelés, gyermek lélek, Hold, tanácsadás

újszülöttbabaMár egy újszülött baba gondozása is minden kezdő édesanyának kihívás, de később is csak megérzéseinkre hagyatkozunk, hogy mitől érzi igazán jól magát gyermekünk, ha nem tudjuk pontosan, mit vár el tőlünk, mi adja meg biztonságérzetét.
Gondolom, mindannyian egyetértetek abban, hogy néha nagyon jó lenne belelátni a fejükbe, hogy mit is akarnak jelezni akkor, amikor egész éjszaka sírnak, vagy nem esznek eleget, vagy nagyon nyugtalanok.
Ilyenkor persze a körülöttünk levőknek van sok hasznos tanácsa, vagy tapasztalata, hogy mi miért történik, azonban egyáltalán nem biztos, hogy az a Ti gyermeketeknél is beválik. Ennek aztán könnyen lehet az a következménye, hogy elbizonytalanodsz, magadat okolod, stresszelsz amitől a gyermek még nyugtalanabb lesz.

A baba, és a nagyobb gyermek is, minden rezdüléseteket érzi, és azt tükrözi vissza, ezt nagyon fontos tudni. Mind az asztrológiában, mind a pszichológiában megkülönböztetünk négy temperamentumot, ha már ezek közé valamelyest be tudjuk gyermekünket sorolni, akkor már sejthetünk valamit a működéséből is.
Például, ha a gyermekünk a temperamentumosak közé tartozik, lehet, hogy azért nyugtalan, mert nincs lefárasztva, vagy azért nem eszik, mert sokáig várattad az étellel, és fáradtra sírta magát. Ők türelmetlenebbek, mindent azonnal szeretnének. Mennyivel egyszerűbb dolgotok lenne, ha tudnátok már az első pillanattól kezdve, hogy gyermeketek mit vár el Tőletek. Az asztrológia ehhez is tud segítséget nyújtani, hiszen a pici születési horoszkópjából ez tisztán látszik, a Hold állása mutatja meg.
Általában mindenki a Napjegyét és az Aszcendensét szokta ismerni saját magának és a gyermekének is, pedig az első 7 évben a Hold állása sokkal fontosabb információkat árul el. Ha tudod gyermeked Hold állását, akkor most itt betekintést kaphatsz arról, hogy milyen gondoskodást vár Tőled gyermeked.
Amennyiben nem tudod milyen jegyben áll gyermeked Holdja és szeretnéd megtudni, írj nekem és elküldöm neked e-mailben! Kapcsolatfelvétel

kos_0Kos Hold A nyugalommal hadilábon áll, tele van energiával és tettvággyal. Ő nem a nyugodt csecsemőkhöz tartozik, aki türelmesen várja az ételt és kitartóan eszik. Ahogy felébredt hangosan követeli a táplálékot, és ha nem azonnal kapja, képes fáradtra sírni magát, aztán pedig csak addig eszik, míg valamit érez a pocijában, és elalszik. Édesanyjától azt várja el, hogy aktív együttléteik legyenek, kalandozásokkal, kihívásokkal telve. Nagyon sok mozgásra van szüksége, hogy felesleges energiáit levezesse, ha túl szűk a mozgástere agresszívvé, akaratossá válhat. Bátor gyerek, félelem nélkül vág bele minden új kalandba, kihívásba. Mindig Ő a legfontosabb saját maga számára, számára mindennél fontosabb, hogy amikor vele vagy, csak rá figyelj. bika

Bika Hold Születésétől fogva nagy igénye van gyermekednek arra, hogy a közeledben legyen, dajkálgasd, átöleld. A testi kontaktus nagyon fontos számára, így nem meglepő, ha csak azért sír, hogy anyukája karjába kerülhessen. Akkor is szereti, ha a közelében vagy, amikor épp remekül eljátszik kis barátaival. Nem túl vállalkozó kedvű, így hamar megelégszik azzal, amije van és lustává válhat. Folyamatos ösztönzésre van szüksége, hogy ezt megelőzzétek, mert az elkényelmesedés, és az evés szeretete könnyen elhízáshoz vezethet gyermekeknél is. Temperamentumos szülőknek nagy kihívás az ilyen gyerek, ugyanis mindent kicsit lassabban tanul meg, sokat gyakorol ahhoz, hogy tökéletesen tudja az adott dolgot véghezvinni. Képes ugyanazt a könyvet hosszú időn keresztül nézegetni, csupán azért, hogy teljesen be tudja fogadni az új ismeretet. Nem szabad siettetni, mert az teljesen leblokkolhatja, hagyni kell neki mindenre elegendő időt.

ikrekIkrek Hold Nyitott, kíváncsi, könnyen létesít kapcsolatot, szereti, ha mindig történik körülötte valami. Számára nem a babusgatás nyújt védettséget, hanem az, ha szülei tudásszomját kielégítik, minden kérdését megválaszolják. Szereti, ha mesélnek Neki, beszélgetnek vele, intellektuális környezetre vágyik. A szülők szeretetére is szüksége van természetesen, de a túl sok érzelem már zavaró számára. Nála az érzelmek az ész kontrollja alatt állnak, ezért bátorítani kell, hogy érzelmeit bátran fejezze ki, akár sírjon ha az esik jól. A túlzott tudásszomja és kíváncsisága miatti szétszórtságára figyelni kell. Ha rájön arra, hogy nem marad le semmiről, ha befejezi azt amit éppen csinált, akkor megtanulja, hogy egy témába muszáj néha belemerülni. Ha ez sikerül, akkor nagyon meg kell dicsérni, hogy sikerélménye legyen. Alvásra viszont neki is szüksége van, így fontos a napirend számára!

rakRák Hold Ragaszkodó, hízelkedő és nagyon érzékeny gyermek. Édesanyja minden rezdülését, hangulati ingadozását érzi. Ha édesanyja görcsös, stresszes, könnyen tapasztalhattok Nála hasfájást. Ha az otthoni légkör jó hangulatú, a mama boldog, a gyermekével sincs semmi baj. A megszokott harmonikus családi környezet nyújt biztonságot számára, az idegen arcokat először meg kell szoknia. Ugyanígy az idegen környezetre is először félénken reagálhat, elképzelhető, hogy egy ideig el nem mozdul a szoknyátok mellől, csak figyel. A büntetés érzékenyen érinti, de vigyázzatok, mert ha megsajnáljátok, akkor ezt Ő rögtön megérzi és bizonytalanná teheti, és máskor ha el akar érni valamit a duzzogást választhatja eszköznek. Sok szeretetre és bátorításra van szüksége ahhoz, hogy a világban helyt álljon.

oroszlanOroszlán Hold Mozgékony, nagyon jó kedvű, nyitott, barátságos, nyíltszívű gyerek. Szereti, ha mindig történik valami körülötte, nem fél az idegen emberektől, mindent ki szeretne próbálni. Gyermeked szereti, ha a figyelem középpontjában áll, ha megcsodálják, mindent meg is tesz ennek érdekében. Ha úgy érzi, kevés figyelmet kap, az érdeklődés felkeltéséért, addig rosszalkodik, amíg csak magára hívja a figyelmet. Az önállóságot szereti, ezért fontos, hogy minél előbb kapjon korának és képességeinek megfelelő feladatokat, amit teljesen egyedül tud elvégezni. A sikerélményre szüksége van, de a dicsérettel óvatosan, nehogy egocentrikussá váljon. A mozgás nagyon fontos, hogy energiáit levezesse!

szuz_0Szűz Hold Ahhoz hogy gyermeked jól érezze magát változatlan környezetre, nyugalomra és napirendre van szüksége. Nem szereti, ha sok idegen tolong körülötte, és ha felborul valami miatt a napirendje. Az idegen emberekkel bizalmatlan lehet, ismerkedésnél kövessétek a fokozatosság elvét. Nagy szüksége van az elismerésre, mert ha valami nem sikerül Neki akkor azt kudarcként éli meg, ez előbb utóbb ahhoz vezethet, hogy bele sem mer majd fogni legközelebb a feladatba. Nagyon kötelességtudó és megfontolt gyerek, az Ő esetében az a feladatotok, hogy lazaságra, felszabadultságra biztassátok. A szeretetre Neki is nagy szüksége van, ez bátorítja, hogy visszafogottságát legyőzhesse.

merlegMérleg Hold Békés, barátságos gyerek, ha harmonikus, békés és szerető család veszi körül. Saját akaratát képes háttérbe szorítani, hogy édesanyja elégedett legyen vele. Van benne akarat, de ezt elrejti, mert mások fontosabbak számára. Biztassátok, hogy saját akaratát merje kimutatni, így megelőzhetitek a későbbi akaratgyengeséget. Ugyanígy minél többször állítsátok döntéshelyzet elé, hogy később tudjon önálló döntéseket hozni. Szereti a szép dolgokat, legyen az a saját szobája vagy akár a ruhái. Ha el akar érni valamit akkor hízelgéssel és kedvességgel próbálkozik. Jó, ha minél előbb tudatosítjátok benne, hogy mindenképpen szeretitek, akkor is ha más a véleménye, és akkor is ha vitatkozni kell veletek.

skorpioSkorpió Hold Gyermeked nagyon szélsőséges és szenvedélyes érzelemvilággal rendelkezik. Nagyon ragaszkodó, erősen kötődik hozzád, és szeretné ha csak vele foglalkoznál. Akár édesapjára vagy testvéreire is nagyon féltékeny lehet. Minden eszközt bevet, hogy tesztelje, mennyire tud kisajátítani Téged. Ezt a tulajdonlási vágyat muszáj megfékezni és keretek közé szorítani, mert semmit nem fogsz tudni majd mellette elvégezni, vagy nehezen tudsz saját magadra is időt szakítani. Mindig legyetek őszinték vele, mert minden hamisságot, vagy titkot rögtön megérez, ez bizonytalanná teheti. Nagy szeretetéhsége van, folyamatosan érezni kell, hogy feltétel nélkül szeretitek és bízhat bennetek. Bizalmatlan, ezért idegen társaságban visszahúzódó lehet, először csak megfigyelőállásba helyezkedik, és csak idővel fog feloldódni.

nyilasNyilas Hold Csemetéd egy lelkes, barátságos, örökmozgó gyermek. Neki nem okoz gondot az idegen társaság, az új arcok, könnyen létesít kapcsolatot. Nála inkább arra kell vigyázni, hogy bizalma mások felé akkora, hogy minden további nélkül elmegy bárkivel, aki kedvesen mosolyog rá. Mindig tisztázzátok vele határozottan mit szabad és mit nem. Nagyon lelkesen kezd bele mindenbe, de ha kudarc éri hamar feladhatja. Ilyenkor szüksége van a bátorításotokra, hogy próbálkozzon tovább, kezdjen bele még egyszer, így megtanulja hogy kitartással sok minden elérhető. Ő nem annyira a babusgatásra vágyik, hanem sok mozgásra, hancúrozásra, kalandozásra, kreatív tevékenységekre.

bakBak Hold Az Ő kiegyensúlyozottságának kulcsa az állandóság és a rendezett körülmények. Akkor nyugodt, ha minden a megszokott napirend szerint zajlik, ennek felborulására nagyon érzékenyen reagál. Ha tudja, hogy Te minden nap 10 órakor főzni kezdesz, akkor ez Őt egyáltalán nem fogja zavarni, mert rendszeres. A változásokat akkor viseli el a legjobban, ha felkészíted rá. Az érzéseit nem könnyen mutatja ki másoknak, nem egyszerű lekenyerezni, sokáig távolságot tarthat az új emberekkel. Mivel érzelmileg visszafogott, nagy szüksége van arra, hogy szerető család vegye körül, hogy érezze, önmagáért szeretik, így nem lesz teljesítmény kényszeres és megtanulja kimutatni érzéseit is.

vizontoVízöntő Hold Ő az a gyermek, aki mindenhol jól érzi magát, ahol szabadságát nem akarják túlzottan korlátozni. Önállósága már korán megmutatkozik, és igaz hogy Neki is szükséges a biztonságot nyújtó otthon, de azon belül a személyes szabadsága is. Ne aggódjatok, ha szeret elvonulni és magában játszani, néha erre szüksége van, ahogy arra is, hogy barátok vegyék körül. A hasonló korúak társaságában érzi a legjobban magát, viszont a rokonlátogatás nem tartozik a kedvenc programjai közé. Szabadelvűsége hamar megmutatkozik, így számíthattok Nála lázadásra minden olyannal kapcsolatban, ami szokáselven alapszik. Akkor tudtok rá hatni, ha értelmére hattok, és elmagyarázzátok Neki, miért szeretnétek, hogy azt a dolgot megtegye. A „Mert ezt így kell tenni” mondatra, biztosra vehetitek, hogy lázadással, vagy hisztivel reagálhat.

halakHalak Hold A legérzékenyebb gyermek, aki mint egy szeizmográf észleli a környezete hangulatát. Minden hatás tartósan befolyásolja a kedélyét, nyugalmát, ugyanígy az is, ha hirtelen nagyon sok inger éri. Lassabban dolgozza ezeket fel, és félelmetesen hatnak rá. Ahogy a túl sok ember társaságát is rosszul tolerálhatja, zaklatottá teheti. Neki nyugalom kell és az édesanyja, aki ha kell, átöleli és megnyugtatja. Arra is vigyázni kell, hogy nagyfokú érzékenysége miatt a Te hangulatingadozásaidat is rögtön megérzi, azonosul vele, és magában keresi a hibát. Ha vele vagy, csak vele légy és ne izgasson, hogy mit kell még elintézned, hidd el, minden megvár. Folyamatosan bátorítsátok, hogy merjen hangot adni személyes vágyainak, véleményének, és akaratának.

Amivel most megismertettelek benneteket az 12 típus, aminek segítségével nagyjából behatárolható, hogy gyermeked mit vár Tőled. Természetesen ez nem mutatja meg az egyéb adottságait, de az első 7 évben igen nagy segítséget nyújthat számotokra.

  Dudás Mária gyermekasztrológus 06-30/4515002        

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 13-tól május 21-ig

A 20. hét Holdállásai

2024.05.11 | Dudás Mária
Gyermek lélek

Gyermekkori önbizalomhiány – Hogyan segíthetsz?

Sok gyerek küzd az önbizalomhiánnyal, szorongással a mindennapokban. Nehezebben koncentrálnak, nem tudják megmutatni azt a zsenialitást ami bennük van. Szülőként sokszor érezhetjük a tehetetlenséget, amikor már sok mindent kipróbáltunk, de még mindig nem találtuk meg a megoldást.

2024.05.07 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 6-tól május 13-ig

A 19. hét Holdállásai

2024.05.07 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom