Május 5. Telihold félárnyékos Holdfogyatkozással – Sorsfordító elengedés

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Április 30.

Kategória: Hold a mindennapokban | Címkék: asztrológia, belső béke, Holdfogyatkozás, Skorpió Hold, Telihold

A májusi Telihold 2023. május 5-én 19 óra 33 perckor a Skorpió jegyében és egy félárnyékos Holdfogyatkozással köszönt ránk. A félárnyékos Holdfogyatkozás, amikor a Telihold belép a Föld árnyékába, de csak egy része sötétedik el az égitestnek.

Noha nem olyan erős, mint egy teljes vagy részleges Holdfogyatkozás, a félárnyékos fogyatkozás hatásai is felnagyítják a Telihold energiáit, és extra intenzívvé teszik azokat. A Skorpió jegye pedig jelzi, hogy ez a Telihold igen erősen érinti érzelmi életünket. Érzelmi viharokat élhetünk át, ami a mélységtől a magasságig vihet bennünket. Úgy érezhetjük magunkat, mint egy érzelmi hullámvasúton. Emellett nem elhanyagolható, hogy az Uránusz bolygó is kihívásokkal fűszerezi mindezt. Mivel a Holdfogyatkozás is közrejátszik az energiákban, ezért mindenképpen az érzelmeink, érzelmi sérüléseink kerülhetnek fókuszba, főleg azok, ami gyermekkorunkhoz köthetők.
A fogyatkozásos Telihold, még a félárnyékos is, végeket, lezárásokat és átalakuló eseményeket hozhat, amelyek egyik tudatállapotból a másikba helyeznek át bennünket. Hirtelen változás történhet, ami lehetővé teszi számunkra, hogy elengedjük a múltat, és új irányba induljunk életünkben.

A mostani Telihold nehéz energiákat hordoz, amelyek valószínűleg felkavarják mélyebb érzelmi életünket. A múltunkkal kapcsolatos tudattalanba rejtett dolgok a felszínre törnek, akár titkok is napvilágra kerülhetnek. Jobban érezhetjük magunkat kiszolgáltatottak és sebezhetőnek.
Bármilyen nehézséggel, fájdalmas lezárásokkal találjátok szembe magatokat, hívjátok segítőül gyermeki lényeteket, aki még játékosan, könnyedén tanult és szerzett tapasztalatokat. Van erőnk ahhoz, hogy lazábban, humorral kezeljük mindazt, ami nehézséget okoz. Ezzel nem elbagatelizálni akarjuk a problémákat, hanem lazábban, más szemszögből nézni a dolgokat. Soha nem az adott helyzettel van a bajunk, hanem azzal ahogyan látjuk és megéljük azt.
Ahogy OSHO mondta:

„Dolgozz, hiszen dolgozni kell, de ne engedd, hogy az életed csak munkából álljon! Legyen az életed játék, legyen az az életed középpontja... a munka pedig eszköz ehhez a játékhoz. Dolgozz egy irodában, dolgozz egy gyárban vagy egy boltban, de csakis azért, hogy legyen időd és lehetőséged játszani! Ne engedd, hogy az életed a munka rutinjává alacsonyodjon le - az élet célja egyedül a játék. A játék azt jelenti, hogy valamit önmagáért teszel.”

Hogyan tudunk játékos megközelítéssel eligazodni a helyzetekben?

Elsőként el kell kicsit engedni az irányítást, hogy felszabadítsuk kreativitásunkat, ami aztán új ötleteket, megoldásokat sugall számunkra. Lehet rájövünk, hogy nincs is akkora baj, sokkal kisebb problémával állunk szemben, mint amit elsőre éreztünk.

Át kell gondolnunk, életünkben hol nincs bennünk békesség, harmónia és egyensúly, és tenni érte, hogy ez változzon. Ugyanakkor azt is érdemes végig gondolni, hol érezzük kevésnek magunkat és kompenzálunk kifelé külsőségekkel.
Emellett igen fontos feladat felismerni mindazt, amivel korlátozzuk magunkat, legyen az kapcsolat, munkahely vagy más mindennapi tevékenység.
A játékossághoz, könnyedséghez szabadságra van szükség arra, hogy önmagunk legyünk és ne foglalkozzunk azzal mit mondtak/mondanak nekünk.

A szabadságunkkal, felszabadulásunkkal összefüggő bolygó, az Uránusz is aktív ebben a Teliholdban.
Az Uránusz az ébredés és a változás bolygója. Megmozgatja a dolgokat az életünkben, felfedi, hogy mi az, ami instabil és min kell változtatni. Az Uránusz jelenléte váratlan eseményeket hozhat az életünkben. Mivel a Skorpió Teliholdat Holdfogyatkozás kíséri, így bizonyos dolgok, amiket már nem szeretnénk megtartani, váratlanul és véglegesen véget érhetnek. Az energiák segítségével olyan dolgokat is eltávolíthatunk az utunkból, amelyekről nem is gondoltuk, hogy akadályozzák a fejlődésünket.

Figyeljetek tudatosan és bármilyen múltbéli esemény kerül felszínre, közelítsétek azt meg gyermeki kíváncsisággal, ez segít eligazodni bármely kihívást jelentő helyzetben. A retrográd mozgásban lévő Merkúr bolygó is aktív ebben a Teliholdban, ezért más nézőpontból érdemes belefogni az önvizsgálatba, másként kell átgondolni a problémáinkat, tágabb nézőpontból, nyitottan az új megoldásokra. A megoldást magunkban kell keresnünk, mert befelé ható energiák dolgoznak. Kérhetünk segítséget, de a feladat ránk fog várni, befelé figyelve tudjuk megoldani. Ugyanakkor nem árt arra is ügyelni, hogy minek adunk energiát, mert a Skorpió bármit igen nagyra tud felerősíteni. Engedjétek, hogy jöjjön, ami jön, és menjen, aminek mennie kell. Belső erőforrásainkra támaszkodva mindezt meg tudjuk tenni lelki és fizikai síkon is.

Következő felmerülő feladat, hogy szembenézzünk árnyoldalunkkal, olyan ösztönös mintáinkkal, amiket enyhén szólva nem kedvelünk. Ez mindenkinél más lehet. Például van, aki nem hiszi el, hogy egyedül bármire képes, ezért függő kapcsolatokat alakít ki, amiben a másik a támasza lehet. Természetesen ilyenkor remek indokok vannak elménk eszköztárában, hogy alátámassza miért is jó ez nekünk. Van olyan, aki érzelmi manipulációt használ arra, hogy a figyelmet magára vonja. Ide tartozik az is, amikor lelki mintánk, hogy betegséggel hívjuk fel a figyelmet, és kapjuk meg az odafigyelést.

Tehát nézzetek szembe mindazzal, ami függőségben vagy fojtogató kapcsolatban tart és szánjátok rá magatokat a lezárásra vagy az átalakításra. Mindaz a ragaszkodás (kapcsolatok, anyagiak, életmód) ami akadályozza a boldogságunkat egyben meg is betegíthet, így nem kell mondanom, hogy mennyire fontos lelkünk egyensúlyára odafigyelni. A bennünk rejtve dolgozó energiák jelennek meg betegségben, így segíthetjük gyógyulásunkat és egészségünket, ha a bennünk zajló gondolatokra és érzésekre figyelünk.

Végül egy kis segítség a Telihold megoldásához:
- Csináljatok valamit csak szórakozásból!
- Vegyétek a dolgokat könnyedén!
- Kíváncsisággal közelítsetek a helyzetekhez!
- Találjátok meg saját szabadságotokat, hogy önmagatok legyetek!
- Erősítsétek a szabadság gondolatát, hittel, pozitív megerősítésekkel és bizalommal!
- Ünnepeljétek a változásokat és a befejezéseket!
- Gondoljatok a múltra szeretettel! Keressétek meg a jó érzéseket, élményeket.
- Figyeljétek az érzéseiteket és találjatok megnyugtató megoldást félelmeitekre.
- Ássatok mélyebbre, hogy megtaláljátok a tudattalanba temetett önkorlátozásokat!
- Ne akarjatok mindent cselekvéssel megoldani, hagyjátok, hogy az energiák a helyes irányba sodorjanak!
- Tudatosítsátok magatokban, hogy minden lezárás, elengedés, utat nyit az új kezdeteknek.
- Engedjétek el azokat a dolgokat, amelyeket már nem szeretnél megtartani!

Nem mondhatjuk, hogy könnyed napok állnak előttünk, de minél tudatosabban figyeljük az eseményeket, minél inkább vállaljuk a felelősséget a körülöttünk történő dolgokért, annál inkább érezzük a megkönnyebbülést és a felszabadulást. Mert lerakjuk mindazt a súlyos terhet, ami lelki méregként dolgozott eddig bennünk.
Mivel igen nagy energiát mozgat meg a Telihold és a Holdfogyatkozás, ezért mindenképpen végezzétek el az esti Telihold varázslatot, segítve az elengedéseteket!


Mindenkinek kívánok csodás felszabadulást a Telihold fényénél!


Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó
06/30-4515002

Hogyan segít a Symbolon kártya?

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 13-tól május 21-ig

A 20. hét Holdállásai

2024.05.11 | Dudás Mária
Gyermek lélek

Gyermekkori önbizalomhiány – Hogyan segíthetsz?

Sok gyerek küzd az önbizalomhiánnyal, szorongással a mindennapokban. Nehezebben koncentrálnak, nem tudják megmutatni azt a zsenialitást ami bennük van. Szülőként sokszor érezhetjük a tehetetlenséget, amikor már sok mindent kipróbáltunk, de még mindig nem találtuk meg a megoldást.

2024.05.07 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 6-tól május 13-ig

A 19. hét Holdállásai

2024.05.07 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom