A Szaturnusz retrográd mozgásba vált

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Június 22.

Kategória: Asztrológia | Címkék: asztrológia, belső béke, retrográd, Szaturnusz

A Szaturnusz bolygó június 17-én vált irányt és kezdi meg látszólagos hátrálását, ami egészen november 4-ig tart majd, mindvégig a Halak jegyét érintve.

A Szaturnuszra jellemző, hogy az év több hónapját retrográdban tölti, de ez az égi jelenség különösen jelentős, mivel épp hogy hátrálásba fog megérkezik az Ikrek Újhold, amely fokozza ennek a hátrálásnak az indító energiáját.

A Szaturnusz a sorsbolygó, az állatöv mestere, így kihívásokkal teli tanításokat hozhat, de ezzel mindenképpen arra ösztönöz bennünket, hogy növekedjünk és a lehető legteljesebb mértékben kiaknázzuk életünk lehetőségeit. Amikor a Szaturnusz aktív, felszabadító ébredéseket hozhat, és sok jutalmat is kaphatunk, ha hajlandóak vagyunk a tettek mezejére lépni és elvégezni a saját feladatunkat.

A Szaturnusz arra ösztönöz bennünket, hogy felelősséget vállaljunk életünkért, vállaljuk tetteinket és döntéseinket, és tanuljunk meg határokat szabni. Ez egy nagyon határozott energia, amely arra inspirál bennünket, hogy legyünk ambiciózusok, magasra törekedjünk, és megmutassuk magunkat abban, amiben jók vagyunk.

Miközben a Szaturnusz visszafelé halad, felhívja figyelmünket arra, hogy tekintsük át múltbeli tetteinket, és lássuk meg, hol léptünk le saját utunkról, hol kerültük el a saját felelősségvállalást vagy hol nem szabtuk ki a határokat. A Szaturnusz visszatekint az elmúlt néhány hónapra, és ellenőrzi, hogy elvégeztük-e a házi feladatunkat, és megértettük e a leckéket.

A Szaturnusz először 2023. március 8-án lépett be a Halak jegyébe, így főleg azt kell megvizsgálnunk, hogy a retrográd előtti Halak Szaturnusz időszakában hogyan fejlődtünk? Miben váltunk érettebbé? Milyen tanulságokat vontunk le a helyzetekből és hogyan tudtunk ezzel erősödve magasabb szintre lépni?

Könnyen előfordulhat, hogy március óta újra felbukkantak múltbeli események, amit újraértékelhetünk, feldolgozhatunk. A kreativitásunkkal, korlátainkkal, blokkjainkkal vagy mentális egészségünkkel kapcsolatos problémák is felszínre kerülhetnek.

A Szaturnusz azt akarja, hogy felelősséget vállaljunk életünk alakulásáért, vágyainkért. Ha nem úgy mennek a dolgaink, ahogy szeretnénk, a Szaturnusz arra késztet, hogy szembenézzünk vele, és megtegyük azokat a lépéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy életünk jobbá váljon.

A bolygó energiája kitartást vár el tőlünk, lassíthatja a dolgainkat a retrográd haladásával, több türelmet igényelve. Előfordulhat, hogy elakadva érezzük magunkat vagy bizonytalanná válunk a hogyan tovább kérdésben, de ez nem valós elakadás, csupán időt kell adnunk magunknak, hogy meglássuk a probléma gyökerét,
Ha mégis úgy érezzük ebben az időszakban, hogy tényleges elakadásban vagyunk, az azért van, mert a jelenre kell koncentrálni, és ott megoldani a feladatokat. Mondhatni sorsikus megállítást kaptunk.

Ahogy a Szaturnusz visszafelé halad a Halak első fokain, a következő témák kerülhetnek fókuszunkba:
- Kreativitásunk blokkjai
- Felelősségvállalás és tudatosság
- Határok felállítása
- Korlátozások és önkorlátozások
- Spirituális téveszmék
- Érzelmek kontra logika
- Mentális egészség

Bár érezhetjük nehéznek a retrográd szakasz feladatait, de mindeközben azt vehetjük észre, hogy új lehetőségeket szabadítunk fel magunkban, új felismerésekkel gazdagodhatunk, magasabb szintre léphetünk tudatosságunkban, amiért akár sorsikus jutalmat is kaphatunk. Lehet nem azonnal érezzük az áldást, előfordulhat, hogy csak a november eleji irányváltásnál érik be munkánk gyümölcse.

Írok két kérdést segítségül az önmunkához. Igyekezzetek megválaszolni ezeket magatoknak, ezzel is segítve fejlődéseteket!
- Miben érzitek azt, hogy korlátozva vagytok? Írjátok le a választ, és gondoljátok át, mit tehettek, hogy megszűnjön a korlátozás? Milyen önkorlátozó hiedelem húzódhat meg mögötte? Mi a ti felelősségetek ezzel kapcsolatosan?
- Milyen érzelmi sérülésekhez ragaszkodtok? Írjátok fel ezeket is és gondoljátok át, hogy tudjátok elengedni ezeket!

Végül a Szaturnusz égi útjának fontosabb állomásai:
- 2023. március 7.: A Szaturnusz a Halak jegyébe lép, és új ciklust kezd
- 2023. június 17.: A Szaturnusz látszólagos hátrálásba kezd, ami a másnapi Újhold energiájával egyesül
- 2023. október 12-től november 27-ig: A Szaturnusz a Halak 0-fok közelében tartózkodik, ami erősen karmikus fok, így karmikus eseményeket hozhat és intenzívebb feladatokkal találhatjuk magunkat szemben
- 2023. november 4.: A Szaturnusz irányt vált és elindul előre


Mindenkinek kívánok felismeréseket és felszabadulást hozó időszakot!


Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó
06/30-4515002
astromarcsi@gmail.com

A tudatosságot választod?

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Havi horoszkóp

December jelentős napjai

Izgalmas, talán könnyebben megélhető hónap lesz, de azért lesznek erőpróbák, amik tudatos odafigyelést igényelnek.

2023.11.29 | Dudás Mária
Havi horoszkóp

2023. decemberi horoszkóp

2023.11.29 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom