2024. januári horoszkóp - A Nap évének első hónapja

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2024. Január 02.

Kategória: Havi horoszkóp | Címkék: belső béke, havi horoszkóp, január, Plútó, Vízöntő

Január az év első hónapja, ami az év születési horoszkópjával egyező energiákat képvisel. Így a hónapban betekintést kaphatunk az év feladataiba, ha tudatosan figyeljük az eseményeket.

Folyamatosan sokat teszünk azért, hogy fejlődjünk, hogy megtartsuk optimizmusunkat, hitünket és pozitív szemléletünket, ez ebben az évben még fontosabb lesz, hiszen a tudatosság adja majd a kulcsot a változások indításához. Gondolom egyetértetek azzal, hogy elég sok gyakorlási lehetőséget kaptunk az elmúlt évben, amiben bizonyíthattuk tudásunkat, elfogadásunkat. Nem utolsó sorban arra is rájöhettünk, hogy mennyi mindenért lehetünk hálásak, ahelyett, hogy azon keseregnénk, amit épp nem tehetünk meg, vagy épp nem lehet a miénk.

Kép:Pinterest

Az Új Évvel úgy érezhetjük, hogy lendületet kaptunk, mintha elindultak volna a dolgaink, és mi magunk is optimistábban tekinthetünk a jövő felé. Ennek oka, hogy december utolsó napján a Jupiter elindult előre, majd éjfél után nem sokkal találkozott égi útján a Holddal. Pont ezért ajánlottam a Holdas videómban, hogy kezdjétek hálaadással és célok megfogalmazásával az évet.

A hónap első felében minden segítséget megkapunk ahhoz, hogy tudjunk a saját jövőnk alakítására összpontosítani és pozitív energiával, optimista gondolatokkal tápláljuk vágyaink megvalósulását.
Nagy segítség ehhez, hogy a Merkúr is befejezi hátráló mozgását már a hónap első napjaiban, megszüntetve ezzel a kommunikációs nehézségeket, gondolati összevisszaságot.

A Bakos energiák túlnyomórészt dominánsnak mondhatók a hónapban, hiszen a Nap itt tartózkodik január 20-ig, de ebbe a jegybe lép majd tovább 4-én a Mars, 14-én a Merkúr majd 23-án a Vénusz is. Mindez segít abban, hogy átgondolt döntéseket hozzunk, kitartóan dolgozzunk életünk alakításán és rendet tegyünk mindabban amiben káosz uralkodik, vagy csak tologattuk a feladatok megoldását.
A bakos energiákhoz tartozik a január 11-i Újhold, ami az év első Újholdja, így kiemelt szerepet kap. Itt megint csak az új célok, vágyak kerülnek a fókuszba, és mindezek megvalósításához kapunk jócskán gyakorlatias energiákat.

Január 20-a környékén változnak az energiák, hiszen aznap átlép a Nap a Vízöntőbe, majd másnap követi a Plútó is, ami komolyan felrázhat bennünket, ha szükségünk van rá. A Plútó már 2023. március 23-án átlépett a Vízöntő jegyébe, de a májusi retrográd mozgásának köszönhetően még visszatekintett kicsit a Bakba. Ugyanezt a játékot ebben az évben is eljátssza, hiszen szeptemberben még vissza fog lépni a Bakba és november végén fog végérvényesen a Vízöntő jegyébe lépni. A Plútó Vízöntőben létéről már írtam, olvassátok el ott a jegyváltás várható hatásait.
Emellett érdemes azt is megvizsgálni, hogy születési horoszkópotokban, mely életterületet érinti a jegyváltás, hiszen ez útmutatót jelent számotokra.

A hónap végén is kifejezetten segítő energiák dolgoznak, amik jelentősen támogathatják céljainkat, ha tudatosan szemléljük az eseményeket és változtatunk mindazon, amin szükséges. Ebben segítő az Uránusz, ami 27-én vált direkt mozgásba. Az elengedéshez kapunk egy Oroszlán Teliholdat, január 25-én, ami segít elengedni mindet, ami a változás útjában állna. A Telihold főszereplője a Plútó és a Jupiter is, így a korlátozó hitrendszerek is terítékre kerülhetnek.

Tehát igazán mozgalmas hónapnak ígérkezik, de abszolút jó értelemben. Keressétek januárban is a tudatos megoldásokat, változtassatok, alakítsátok át, amit szükséges, de ne csak fejben, hanem a gyakorlatban is. Zseniális ötleteitek lehetnek, de azokat helyettetek senki nem fogja megvalósítani, és az Univerzum is csak akkor tud támogatni benneteket, ha belevágtok és kipróbáljátok az ötlet működőképességét. Mindezt tegyétek úgy, hogy odafigyeltek saját teherbírásotokra, fizikai testetek határaira.


Nézzük meg ezek után a hónap jelentősebb napjait!

Január 1-én a Vénusz kerül kvadrátba a Szaturnusszal, ami nem mondhatni kellemes hatásnak és energiáját még jó pár napig érezhetjük. A megoldás, hogy figyeljük az érzéseinket, a fizikai állapotunkat és lehetőleg ne erőltessünk semmit, ne adjunk energiát a működésképtelen dolgoknak, mert csak saját energiánkat nullázzuk le vele. Inkább adjunk energiát a rendeződésnek, hogy átgondoljuk mi az, ami valóban értéket képvisel az életünkben, ami menthető, javítható vagy változtatható. Kifejezetten segít a lezárásokban, így hallgatva a józan eszünkre, tegyük meg a szükséges lépéseket.

Január 2-án a Merkúr abbahagyja hátráló mozgását és elindul előre. Ezzel befejeződik a lassító hatás, megszűnnek a kommunikációs problémák és mi magunk is érezhetjük, hogy összeszedetté válunk. Egy újabb ok, hogy ne késlekedjünk a célok megfogalmazásával, mert január 14-én a Bakba lép a bolygó, ami a gyakorlati megvalósulásnak, konkrét tervezésnek segít.

Január 4-én a Mars átlép a Bak jegyébe.
A céltudatos Bak jegye megfékezi a Mars forró fejűségét, és komoly kitartással ruházza fel. Most képesek vagyunk lépésenként, de megállíthatatlanul haladni céljaink felé. A határokra azonban figyelnünk kell, nehogy túlhajtsuk magunkat.

Január 5-én a Merkúr a Neptunusszal találkozik égi útján, ami kicsit a retrográd időszakra hajaz az energiák tekintetében. Ismét hangsúlyoznám, hogy a tudatosság segít, és szükséges is, mert az energia a hónap első felét befolyásolja. Alsó hangon nehezebben látunk tisztán, zavarosabbnak tűnhet minden és mi magunk is sokkal fáradtabbnak érezhetjük magunkat. Mivel a reakció időnk is növekedhet, ezért a körültekintésre, óvatosságra igencsak szükség van. Ne ekkor akarjunk mindent elintézni és a nap környékén inkább halasszuk a komolyabb döntéseket.

Január 10-én a Nap és az Uránusz találkozása támogatja a teljes megújulást, a változások indítását, de legalábbis a megfogalmazását. A nagy horderejű dolgokat érintő konkrét cselekvéssel érdemes Újholdig várni, de természetesen az Uránusz bolondossága erre nem mindig van tekintettel. Így ha váratlan, igen kedvező lehetőséggel találkoztok, akkor minden felülíródik, és azonnali cselekvést, döntést igényel.
Viszont amit kétségtelenül érdemes elkezdeni ekkor, az az önismeret elmélyítése, hiszen ez segít meglátni azt a bennetek lévő eszköztárat, kiaknázatlan képességet, amire támaszkodva érdemes változásokat indítani.

Január 11-én 12 óra 57 perckor Újhold lesz a Bak jegyében, ezzel elkezdődik a teremtő időszak. Gyakorlatias energiákban nem lesz hiány és az Uránusz is aktívan részt vesz a vágyak alakításában. Legyen célotok, de készüljetek fel a meglepő megoldásokra, lehetőségekre, így nem annyira érdemes aprólékosan, kőbe vésetten tervezni a megvalósulás útját.

Január 12-én áldásos segítséget kapunk a teremtő folyamathoz, mert a Mars és a Jupiter egyesíti manifesztációs képességét, ami hatalmas lendületet, motivációt adhat a tervek megvalósításához. Ugyanakkor igen nagy kitartást ad, megállíthatatlannak érezhetjük magunkat. Azonban arra figyeljetek, hogy jóra, saját érdeketekben használjátok az energiát!

Január 14-én a Merkúr átlép a Bak jegyébe.
A könnyed Merkúr nem mondhatni, hogy otthonosan érezné magát ebben a jegyben, mondhatni inkább szenved ebben a „merev” közegben. Ennek köszönhetően nehezebben megy a rugalmas gondolkodás, nagyon beleragadhatunk egy bizonyos elképzelésbe. Viszont az is tény, hogy a komoly átgondolást igénylő és a sorsbolygók által támasztott feladatokban előnyös az energia.

Január 16-a hozhat egy kis ködöt, hiszen a Neptunusszal szövetkezett a Nap, de meg van a hatás jó oldala is, amit tudatossággal lehet kihasználni. Támogatja a magunkba nézést, önmagunk vizsgálatát és mindazon vágy, bennünk rejtőzködő lehetőség megtalálását, ami eddig még elkerülte a figyelmünket. Tehát adjunk egy kis plusz időt magunknak, elcsendesedésre, meditációra, megpihenésre.

Január 18-án két segítő hatás dolgozik, így ez is kifejezetten jó napnak mondható, még a Holdhatások is támogatók és gyakorlatias energiát képviselnek. Egyfelől megfontoltabbak, alaposabbak tudunk lenni, kedvező tehát a nap a precizitást igénylő feladatoknak, ahol a józan eszünkre van szükség. Másfelől a jupiteri energia aktivitást, lelkesedést ad, tele lehetünk tettvággyal. A határokra figyeljünk, de ne halogassuk a rendrakást legyen az külső vagy belső rendeződés.

Január 19-e hozhat egy kis visszaesést, bizonytalanság érzését, legyen szó kapcsolati vagy anyagi ügyekről, de megjelenhet önmagunkkal kapcsolatos elbizonytalanodásban is. Összességében nem érezzük magunkat harmóniában, ami mögött meghúzódhat némi álomvilág, illúziók kergetése is, amit azonban nem biztos, hogy most fogunk meglátni. Csak emlékeztessétek magatokat erre a lehetőségre, és vonuljatok vissza kicsit, amíg enyhül a hatás. Amíg ez megtörténik, addig saját magatokkal és érzelmi egyensúlyotokkal foglalkozzatok.

Január 20-án a jegyváltás előtt álló Bak Nap együttállásba kerül a szintén jegyváltás előtt álló Plútóval. Majd nem sokkal ezután 21-én tovább lép a Plútó a Vízöntőbe. A két hatás között a Nap 15 óra 7 perckor fog átlépni a Vízöntőbe, ezzel indul a Vízöntő hónapja.
Izgalmas folyamat indul, ami igencsak megmozgat mindent, hiszen a Nap a Vízöntőben már a változást, a szabadságot szimbolizálja, míg a Plútó jegyváltása hasonlóképpen, csak sokkal erőteljesebben és radikálisabban. Mondhatni földrengésszerű változásokat hozhat, amire a koronát majd a hónap végi Uránusz előre indulása teheti fel. Az Uránusz a Vízöntő jegyének egyik uralkodója, így nem véletlen, hogy itt említem meg. Szóval a lényeg, hogy itt már ne halogassunk, hozzuk meg a szükséges döntéseket, ha nem akarjuk, hogy az energiák indítsák el a változásokat, nem annyira komfortos módon.

Január 23-án a Vénusz átlép a Bak jegyébe.
A bolygó ebben a jegyben veszít a könnyedségéből, komolyságot, kötelességtudatot és megfontoltságot hoz kapcsolati és anyagi ügyekben. Tény, hogy most könnyebb megőriznünk a higgadtságunkat és könnyebben köteleződünk el, vállalva a felelősséget.

Január 25-én 18 óra 54 perckor Telihold lesz az Oroszlán jegyében, ezzel elkezdődik az elengedés időszaka. Jelentős Telihold lesz, hiszen a jegyet váltott Plútó és a már előre haladó Jupiter is igen aktívan részt vesz az energiákban. A megoldás a hitrendszerek átalakításában, a régi, nem működő utak elengedésében lesz.

Január 27-én az Uránusz is elindul előre, így már egy bolygó sem hátrál.
No hát, ez az az időszak, amire a 20-a környékén utaltam. Itt még erősebben érezhetjük, hogy minden változik/változna, ami nem szolgál minket, vagy akár akadályként tornyosul az önvalónk kibontakozása előtt. Mondhatni újabb lendületet kapunk, amihez még hozzáadódik két aznap dolgozó hatás. Egyfelől megjelenhet bennünk az elégedetlenség, de ebben az esetben feladattal kell szembenéznünk, hogy megtaláljuk a valódi okot és a megoldást. Tehát az uránuszi és a jupiteri tranzit egyfajta ébresztőt fúj nekünk, hogy megmutassa mi az, amit halogattunk, de már kikerülhetetlen feladat. A feladat egyértelmű, nekiállni felszámolni a megoldatlan ügyeinket. Ebben segít a Merkúr és a Mars együttállása, ami a logikus döntéseket és a kitartó cselekvést támogatja. Tehát ha belendülünk, akkor olyan energiákat használhatunk, amivel meg sem állunk a célig.

Január 28-án folytatódnak a támogató energiák, úgy érezhetjük jó szériában vagyunk. Remek új ötleteink lehetnek, csúcson jár az intuíciónk, ami némileg túlpörgetheti az idegrendszerünket, így nem árt lassulni kicsit és átgondolni a bevillanó gondolatokat. A szaturnuszi energia segít ebben, és abban is, hogy megtegyük a szükséges lezárásokat és lépésenként haladjunk. Az uránuszi energia már éhesebb, és nagyon dolgozik, itt kell a tudatos tervezés, és megállj parancsolás, amikor már idegesebbnek, feszültebbnek érezzük magunkat.
Mivel ezen a napon nagyon erősek a transzcendentális, spirituális energiák, belefoghatunk tanulásba, ami a spirituális fejlődésünket, tudatosodásunkat és gondolkodásunkat támogatja. Csak ne ész nélkül tegyétek ezt, nem mindenbe belekapva, hanem átgondoltan és olyat választva, amire/akire valóban szükségetek van.

Január 29-e csoodálatos lezárást hoz a hónapban, hiszen két trigon dolgozik kedvező, földies, manifesztációt segítő energiákat összekötve. Erősödik a harmóniánk, kapcsolati, anyagi ügyeinkben pozitív előrelépést tapasztalhatunk és nem utolsó sorban új lehetőségek, új kapcsolatok találhatnak ránk. Ugyanakkor, ha elég bátrak vagyunk, új megvalósítási utakat is találhatunk, ami újabb lehetőségeket tárhat elénk. De ismét hangsúlyoznám, kell az átgondoltság, a kitartás, és elsődlegesen a saját, számunkra fontos célok megfogalmazása.

 

Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor, Munay-ki oktató
06/30-4515002

Mit hoz számodra a 2024-es év?

 

A Hold jegyváltásai:

01.03. 1 óra 46 perc Mérleg fogyó Hold
01.05. 13 óra 39 perc Skorpió fogyó Hold,
01.07. 22 óra 08 perc Nyilas fogyó Hold
01.10. 2 óra 33 perc Bak fogyó Hold,
01.12. 4 óra 01 perc Vízöntő növő Hold
01.14. 4 óra 28 perc Halak növő Hold,
01.16. 5 óra 48 perc Kos növő Hold,
01.18. 9 óra 11 perc, Bika növő Hold
01.20. 14 óra 57 perc, Ikrek növő Hold
01.22. 22 óra 50 perc Rák növő Hold,
01.25. 8 óra 36 perc Oroszlán növő Hold,
01.27. 20 óra 11 perc Szűz fogyó Hold,
01.30. 9 óra 04 perc Mérleg fogyó Hold.

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 13-tól május 21-ig

A 20. hét Holdállásai

2024.05.11 | Dudás Mária
Gyermek lélek

Gyermekkori önbizalomhiány – Hogyan segíthetsz?

Sok gyerek küzd az önbizalomhiánnyal, szorongással a mindennapokban. Nehezebben koncentrálnak, nem tudják megmutatni azt a zsenialitást ami bennük van. Szülőként sokszor érezhetjük a tehetetlenséget, amikor már sok mindent kipróbáltunk, de még mindig nem találtuk meg a megoldást.

2024.05.07 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 6-tól május 13-ig

A 19. hét Holdállásai

2024.05.07 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom