Gyermekkori önbizalomhiány – Hogyan segíthetsz?

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2024. Május 07.

Kategória: Gyermek lélek | Címkék: asztrológia, önbizalom, önismeret, Dudás Mária, Dudás Mária gyermekasztrológus, gyerekhoroszkóp, gyermek, gyermek lélek, gyermekasztrológia, gyermekasztrológus, nevelés, pszichológia, tanácsadás

Sok gyerek küzd az önbizalomhiánnyal, szorongással a mindennapokban. Nehezebben koncentrálnak, nem tudják megmutatni azt a zsenialitást ami bennük van. Szülőként sokszor érezhetjük a tehetetlenséget, amikor már sok mindent kipróbáltunk, de még mindig nem találtuk meg a megoldást.

Gyermekeink önértékelése az első években, tőlünk szülőktől függ, attól hogy a gyermek adott tevékenységére milyen visszaigazolást kap tőlünk. Azonban még a jó alapok mellett is előfordulhat, hogy az iskolában elbizonytalanodnak, nem tudnak képességeiknek megfelelően teljesíteni, ami aztán egyre jobban gyengíti az önbizalmukat. Amennyiben egy gyerek folyamatosan kudarcokat él meg, azt érzi, hogy teljesítményével sosem elégedettek, könnyen önbizalom hiányossá válhat, még akkor is, ha egyébként adottságai között ez nem szerepel. Ugyanakkor az is előfordul, hogy személyiségében vannak elbizonytalanító jellemzők, amikre tudatosan figyelni kell, és számára megfelelő tanulási módszert kell kialakítani.

Vannak módszerek, amivel tudjuk erősíteni gyermekünk önbizalmát, koncentrációs képességét és nem utolsó sorban oldják és megelőzik a stresszt. Ilyen módszer a Békás foglalkozás, ami játékosan tanítja meg a számukra azokat a gyakrolatokat, amiket aztán a mindennapokban segítőjük lesznek.

Az első 7 év minden gyerek életében nagy-fontosságú, hiszen ekkor kapja meg az alapokat elkövetkező felnőtt életéhez. Minden felnőttkori problémának meglelhető a gyermekkori gyökere, aminek feltárása és feldolgozása nem könnyű feladat.
A gyermekek egy másik csoportja eleve úgy születik (ez születési horoszkópjukban már a születés pillanatában látszik), hogy benne van a kishitűség, az állandó elégedetlenség saját magával és teljesítményével kapcsolatban. Számukra feladat megtalálni saját értékeiket, és erős önbizalomra szert tenni. Ehhez az alapokat az első hét évben kaphatják meg. Ezt egy ház alapjához tudnám hasonlítani. Minél erősebb, annál stabilabban állnak rajta a falak.

Általában minden képesség bennük van, de ha nem hisznek magukban, akkor ez kifelé nem fog megnyilvánulni. A gyermekek önértékelési zavara könnyen vezethet negatív magatartásformák kialakulásához, ami eredményeképp a gyermek pillanatok alatt kaphat egy címkét magára, viselkedészavara miatt Az, hogy az önbizalomhiány milyen módon nyilvánul meg egy gyermeknél, az alapkarakterétől függ. Egy visszafogott gyermek komoly gátlásokat alakíthat ki, szorongóvá válhat, aminek eredménye lehet mindenféle pszichoszomatikus betegség (pl. hasfájás, has göcsök).

gyermekasztrológiaA mai gyermekeknek sokkal több odafigyelésre van szüksége, és arra, hogy minél jobban megismerjük a bennük lévő adottságokat, és segíteni tudjuk Őket. Minden gyermekhez megvan a kulcs, ami mindenkinél más és más. Ezért alakítottuk ki a tanfolyamot úgy, hogy a kineziológiai gyakorlatok stresszoldása mellett a gyermekasztrológia módszerét is bevontuk a Békás tanfolyamba. Ennek segítségével látjuk a gyermek minden képességét, erősségét, és erre építkezve foglalkozunk velük. A tanfolyam végén pedig egy segítő értékelést kapnak a szülők, amivel a további fejlődést is támogatjuk.


Amennyiben gyermeked szorongó és tanulási zavarral küzd, szeretettel ajánlom neki Békás foglalkozásunkat. A tanfolyamon a gyerekek könnyen elsajátítható gyakorlatokat tanulnak, miközben jól érzik magukat és önbizalmuk is erősödik!
Ha pedig szeretnél tudatos szülővé válni, akkor neked való a Tudatos szülő vagy(OK)?! foglalkozásunk, hogy gyermeked a támogatásodnak köszönhetően egyéniséggé váljon.

főlép2 Dudás Mária gyermekasztrológus
06/30-4515002
Gyors segítség skype-on vagy telefonon Kapcsolatfelvétel  

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 13-tól május 21-ig

A 20. hét Holdállásai

2024.05.11 | Dudás Mária
Gyermek lélek

Gyermekkori önbizalomhiány – Hogyan segíthetsz?

Sok gyerek küzd az önbizalomhiánnyal, szorongással a mindennapokban. Nehezebben koncentrálnak, nem tudják megmutatni azt a zsenialitást ami bennük van. Szülőként sokszor érezhetjük a tehetetlenséget, amikor már sok mindent kipróbáltunk, de még mindig nem találtuk meg a megoldást.

2024.05.07 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 6-tól május 13-ig

A 19. hét Holdállásai

2024.05.07 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom