Válaszd a boldogságot! 10 tipp hogy boldog ember légy

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2024. Április 12.

Kategória: | Címkék: asztrológia, asztrológus, őszinteség, belső béke, boldogság, elengedés, fókusz, segítség, siker

Az, hogy boldog vagy boldogtalan leszel, a te választásod. Ha azt választod, hogy percenként dühös vagy ingerült vagy, folyton másokat hibáztatsz, és szinte az egész világra haragszol, akkor minden percben 60 másodperc boldogságot veszítesz.

Vállalj felelősséget saját boldogságodért és legyél boldog! Legyél önmagad, még akkor is, ha mások ezért furcsán néznek rád! Hidd el, ha kitartó vagy, és bízol saját egyediségedben és tökéletességedben, akkor egy idő után hozzászoknak. Lehet, hogy egyes emberek eltűnnek az életedből, de ez csak azért lesz, mert változtál, és ők még nem jutottak el döntésig, miszerint a boldogságot választják. Legyen bátorságod hozzá, hogy ha félsz, akkor is tudj nevetni, még akkor is, ha legszívesebben sírnál. Bízz és fogadd el a segítséget a körülötted lévő barátaidtól ha  felajánlják. Segítséget elfogadni nem szégyen, majd te is segítesz másokon, ha épp nekik lesz szükségük erre. Legyen az a célod, hogy mindent megteszel annak érdekében, hogy boldogabb lelkiállapotba kerülj.

boldog_emberek

Kezdjétek felvállalni a felelősséget saját boldogságotokért! Íme tíz tipp, ami segít ebben:

1. Válaszd azt, ami a legjobb neked. Tegyél meg mindent céljaid eléréséért, és ne hasonlítsd magad senkihez. John Wooden mondta egyszer: "A lelki békét csak az a tudat adhatja meg, hogy a legtöbbet-legjobbat adtuk, ami csak tőlünk tellett" Soha ne úgy próbáld jobbá tenni az életedet, hogy másoknál próbálsz jobb lenni, mert nem az adja a valódi boldogságot. Tanulhatsz másoktól, mindig jobbá válhatsz, ez hatalmadban áll. De arra mindenképpen törekedj, hogy a számodra megfelelő utat válaszd, és csak saját korlátaidat győzd le! Ha mindenképpen összehasonlításra vágysz, akkor korábbi önmagadhoz hasonlíts magad. Legyél büszke arra, akivé váltál, és adj hálát fejlődésedért.

boldogemberek

2. Vedd magad körül boldog és optimista emberekkel. Tölts minél több időt kedves emberekkel, akik okosak, motiváltak és hasonló gondolkodásúak, mint te. Az ideális kapcsolatok támogatnak, és nem bántanak. Vedd körül magad olyan emberekkel, akik azokat az értékeket képviselik, amilyenné válni szeretnél. Válassz olyan barátokat, akikre büszke tudsz lenni, az emberek csodálják, szeretik és tisztelik őket. És ők is legyenek büszkék rád! Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel töltsd az időt, akik elszívják a boldogságot belőled. Ha megszabadulsz a körülötted lévő negatív emberektől, akkor kezdesz el valóban élni.

3. Arra összpontosíts, amit szeretnél, és ne arra, amit nem. Azt sok helyről hallhattátok már, hogy a hála az egyik legmagasabb rezgésű energia. Így ne sajnáld rá az időt, értékeld azt, amid van, ezzel egyfelől minden értékesebbé válik, másfelől sok pozitív dolgot vonzol az életedbe. A hála és a szeretet egy sokkal boldogabb életet teremt számodra. És mindezt anélkül, hogy bármit vennél vagy valami új dolgot szereznél meg magadnak. Sose éred el az igazi boldogságot, ha nem vagy hálás azért, amivel a jelenben rendelkezel.

4. Mindig a jelenre koncentrálj. Milyen sokszor gondolkozunk azon és képzeljük el, hogy milyennek kellene lenni az életünknek. És ez az ok, amiért sokan feladják, mert hajlamosak folyamatosan vágyakozni, arra koncentrálni, milyen messze van még a cél, ahelyett hogy a mostban lennének, és megtalálnák a pillanat szépségét. Ne feledjétek, az élet egy utazás, nem egy cél elérése. Minden pillanatban benne van egy felbecsülhetetlen értékű ajándék és lehetőség. Légy pozitív, mosolyogj, csak ez számít. Tegyél úgy, mintha minden nap maga lenne a NAGY nap. És akkor úgy is lesz. Ez a hozzáállás fog elvezetni a pozitív tapasztalatokhoz.

 

mosoly

5. Mosolyogj gyakrabban. A mosoly nagy erővel rendelkezik, csodákat teremthet. Ne kösd feltételhez azt, hogy kit részesítesz mosolyod ajándékában. Mutass példát azzal, hogy kedvesen, mosolyogva közelítesz másokhoz. A valódi mosoly varázslatos erővel hat, körülötted mindenki jobban érezheti magát ettől. Ez az egyszerű cselekmény egy kedves üzenetet küld az agynak, és elégedettséggel tölt el mindenkit. És ha boldog vagy, testedet elárasztják a közérzetjavító endorfinok. A lényeg: a valódi, szívből jövő mosoly boldoggá tesz téged és környezetedet is.

futopad_2

6. Mozogj rendszeresen. A tested energiával való feltöltése létfontosságú a boldogságod szempontjából. Testünk energiahiánya rombolhatja mind a mentális, mind az érzelmi, mind a lelki energiánkat. Depressziós betegeken végzett klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a rendszeres testmozgás már rövidtávon is növelte a boldogság érzését. Azoknál az embereknél pedig, akik 6 hónap után is rendszeresen mozogtak, kisebb volt a betegségbe való visszaesés, javult az állóképességük és az önbizalmuk is. Mozogj minden nap, ha másra nincs időd, akkor legalább szállj le egy megállóval előbb a buszról és sétálj!

7. Legyél őszinte.

Kezd azzal, hogy őszinte leszel magadhoz, majd mindenki máshoz is. Ne csapd be magad, nézz szembe azzal ami boldogtalanságot okoz az életedben! Tudom, most sokan azt mondjátok, hogy de a kötelesség, de nem tehetem meg...stb. Mindig amikor de-vel kezdesz egy mondatot, próbáld meg őszintén megnézni, valóban meg kell tenned? Valóban olyan munkahelyen kell dolgoznod, ahova már kínszenvedés bejárnod? Nem kell azonnal felmondanod, de legalább kezd el megtalálni azt a munkát, amit szívesen csinálnál. Kezdj el tanulni hozzá, kezd el hobbi szerűen végezni, és ha már úgy érzed megadja biztonságodat, akkor légy bátor és válts! Próbálj meg kevésbé bonyolultan élni, és szokj  le mindarról a tevékenységről ami csak az idődet rabolja. Találd meg saját sikeredet, őszintén tedd fel magadnak a kérdést: megtettél mindent magadért, vagy a helyzet megoldásáért? Azt tedd, és azzal foglalkozz, ami lelkesít, ami boldogsággal tölt el. Ezekben tudod megmutatni a benned lévő tehetséget, ebben tudod a legjobbat kihozni magadból, és megélni a sikert.

help

8. Segíts másoknak. Figyelj oda a körülötted élő emberekre és vedd észre, ha segítségre szorulnak. Segíts másoknak, abban, amiben tudsz. Az életben mindig visszahatnak ránk cselekedeteink, ha te pozitív hatással vagy valaki életére, akkor ez a pozitív hatás rád is visszahat. A másoknak okozott öröm, téged is boldogsággal fog eltölteni.

9. Ne ragaszkodj semmihez, engedd el, ha úgy érzed, tovább kell lépned. Néha erősnek kell lenni és az elengedés mellett dönteni. A szerelemért érdemes küzdeni, és ez néha harcokkal is járhat. De ha ennek ellenére sincs változás, és már nem vagy boldog, akkor azt a kapcsolatot le kell zárni. Ha megpróbálod akár magadat, akár a másikat kényszeríteni, hogy együtt maradjatok, minden csak rosszabb lesz, és a helyzet mindkettőtöket akadályozni fog saját boldogságotokban. Ha bátor vagy és elengeded, a változás erősebbé, boldogabbá tehet, és új lehetőségek nyílhatnak meg előtted.

10. Mindig legyen terved arra, hogy mi legyen a következő lépés az életedben. Soha ne hagyd, hogy a siker a fejedbe szálljon, és azt se, hogy a kudarc szomorúvá, motiválatlanná tegyen. Minden nap egy új kezdet és egy új befejezés. Szükség van arra, hogy belevágj a feladatba, de arra is, hogy amikor elvégezted megpihenj, és erőt gyűjts a következő feladathoz. Legyél hálás magadnak, minden nap végén, örülj, hogy a legjobbat hoztad ki magadból, mosolyogj, és tekints előre. És ne felejtsétek el, egy mosoly nem mindig jelenti azt, hogy épp most sikeresnek érzed magadat; néha egyszerűen csak azt jelenti, hogy elég erős vagy ahhoz, hogy szembenézz a problémákkal, és haladj tovább az utadon. És ne feledd, az elméd a saját szentélyed, ne hagyd, hogy negatív hiedelmek szállják meg. Szabd meg határaidat, és azt, hogy mit engedsz be magadba másoktól, és mit engedsz meg másoknak veled kapcsolatban. Soha ne hagyd, hogy mások véleménye határozza meg saját valóságodat. Ne hozz olyan dolgokért áldozatot, ami nem a te dolgod, és másnak lenne feladata vele. Szeresd magad, azt aki vagy, külsőleg és belsőleg is. Te vagy az egyetlen, aki képes vagy létrehozni saját boldogságodat.

A választás a tiéd. Válaszd a boldogságot!  


Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor

06/30-4515002          

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 21-től május 27-ig

A 21. hét Holdállásai

2024.05.22 | Dudás Mária
Gyermek lélek

Gyermekkori önbizalomhiány – Hogyan segíthetsz?

Sok gyerek küzd az önbizalomhiánnyal, szorongással a mindennapokban. Nehezebben koncentrálnak, nem tudják megmutatni azt a zsenialitást ami bennük van. Szülőként sokszor érezhetjük a tehetetlenséget, amikor már sok mindent kipróbáltunk, de még mindig nem találtuk meg a megoldást.

2024.05.07 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 6-tól május 13-ig

A 19. hét Holdállásai

2024.05.07 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom