November jelentős napjai

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. November 17.

Kategória: Havi horoszkóp | Címkék: asztrológia, belső béke, Hold november

Kis türelmeteket kérem, egyenlőre a hónap első napjait tudjátok elolvasni.

November 3-án két szembenállás dolgozik, ami ránk is jelentős hatással lesz, hiszen itt energiák egymásnak feszülését élhetjük meg magunkban is. Túlzásokat, a dolgok felnagyítását okozhatja, ami akár elmehet hatalmaskodásba, egós viselkedésbe, aminek aztán komoly összecsapás lehet a következménye.
Kifejezetten jól tesszük, ha gyakoroljuk a hálát és nem vesszük természetesen mindazt, amit birtokolhatunk az életünkben. A Jupiter a terjeszkedési hajlamát arra is összpontosíthatjuk, amit elszeretnénk érni, vagy növelni szeretnénk életünkben. Mindezt akkor tudjuk kihasználni, ha nem vagyunk restek cselekedni, mert ekkor találnak ránk az újszerű lehetőségek, megvalósítási utak. Arra azonban nem árt ügyelni, hogy könnyen az illúziók csapdájába eshetünk, ha nem használjuk a józan eszünket.

November 4-én a Szaturnusz irányt vált és elindul előre.
A Szaturnusz június óta retrográd és hátráló útját végig a Halak jegyében töltötte. A Szaturnusz a sorsbolygó, nagy tanítónk, így elképzelhető, hogy belső munkánk gyümölcseként, lezárhatunk egy tanulási folyamatot, vagy új szemszögből tudjuk látni a velünk történt dolgokat. Az irányváltás után, akár sorsikus „jutalmat” is élvezhetünk, mintha kitüntetésben részesülnénk tudatosságunkért, a sikeresen elvégzett feladatokért.
Ugyanezen a napon azért dolgozik egy idegesítő szembenállás, mégpedig a Merkúr és az Uránusz feszül egymásnak. Úgy érezhetjük kicsúszik a kezünk közül az irányítás, felborulnak terveink, amitől egyre idegesebbé és türelmetlenebbé válhatunk. A kiszámíthatatlanság aztán sokszorozza a kételkedéseinket, viszont kétségtelen, hogy komoly gyakorlási lehetőséget kapunk a spontán reakciókhoz. Természetesen nem biztos, hogy rossz a lehetőség vagy a helyzet ami elénk tárul, lehet hogy pont valami jó dolog felé irányítanak, csak épp adott pillanatban nem ez jut először eszünkbe. Igyekezzünk tudatosan figyelni, megfontoltnak lenni és észre venni az új nézőpont, új utak lehetőségét.

November 6-án a Vénusz-a Plútóval kerül trigonba, minek köszönhetően akadálytalanul tudják erősíteni egymást. Természetesen középpontba kerülnek kapcsolataink, ezen belül dolgozó kiszolgáltatottság, függőség, lezárás halogatása. Ugyanakkor a jól működő kapcsolatokban felkorbácsolhatja a szenvedélyt, ami erősebbé teheti a kapcsolódást. A szenvedélyes hatás befolyással bír az ismerkedésre, flörtölésre és a szexualitásra is. Arra azonban mindenképpen figyelni kell, hogy a Plútó szívesen dob be csábító lehetőségeket, aminek aztán ára lesz a későbbiekben. Szóval csak elővigyázatosan a napokban!

November 7-én a Merkúr támogató fényszögkapcsolatba lép a Neptunusszal.
A jó oldala, hogy igen jó kilátásaink leehetnek, ha hallgatunk a megérzéseinkre. Ugyanakkor segítő, gyógyító és általában érzelmi beszélgetésre is kiváló időszak. Könnyebben fogalmazzuk meg mindazt amit szeretnénk, amit érzünk, vagy ami bántó számunkra. Csak úgy halkan jegyzem meg, hogy a racionális oldalunk nem annyira lát tisztán, így a komolyabb döntéseket, odafigyelést igénylő feladatokat későbbre időzítsétek, itt inkább csak művészi, spirituális dolgokkal foglalkozzatok, vagy álmodozzatok, romantikázzatok.

November 8-án a Mérleg jegyébe lép a Vénusz. A bolygó nagyon jól érzi magát ebben a jegyben, hiszen uralkodója, így mondhatni hazaérkezik az energiába, nyugalomra, békére lel. Ez a harmonikus, békés energia segít enyhíteni a feszültségeket, amelyet a hónap eleje hozott magával. A Mérlegben a Vénusz arra késztet bennünket, hogy elgondolkodjunk és értékeljük minden körülöttünk lévő szépségét. Inspirációt érezhetünk arra, hogy több szépséget vigyünk életünkbe, pl. díszítjük a környezetünket, változtatunk ruhatárunkon, többet foglalkozunk saját szépségápolásunkkal, és jobban tudjuk értékelni a természet adta szépséget is. Ugyanakkor együttérzőbbek és megértőbbek lehetünk a körülöttünk lévőkkel, és nyitottabbá válunk a kompromisszumos megoldásokra.

November 9-én nem sokkal a Merkúr jegyváltása előtt kapcsolódik a bolygó a Plútóhoz. Ahogy szoktam mondani, nem mindegy mivel találkozik a Plútó szenvedélyes energiája, mert azt növeli. Tehát, ha rossz gondolatokkal akkor lefelé menő spirálba kerülünk, ha jó gondolatokkal, akkor pedig felfelé menőbe. Azért arra vigyázni kell ismét, hogy ne essünk túlzásokba vagy dőljünk be csábításoknak.

November 10-én a Merkúr belép a tüzes és kalandvágyó Nyilas jegyébe.
Ezáltal kommunikációnk magabiztosabbá válhat és könnyebben ki tudunk állni saját elképzeléseink mellett. A Nyilas kedveli a fizikai és a szellemi távlatokat, ezáltal lehetőségünk nyílik arra, szélesebb vagy más látószögből nézzük a dolgainkat, tanuljunk valami újat, és megváltoztassuk a gondolkodásmódunkat. Nyitottabbnak érezhetjük magunkat, vagy mélyebbre menjünk egy tanult, felismert témába. Az energia emlékeztet arra, hogy életünkben mindvégig egyszerre vagyunk tanítók és tanulók.

November 11-én mutatja meg magát erősebben a Mars, amikor is szembenállásba kerül az Uránusszal. Nagyon feszült állás, amit főleg akkor érzünk, ha túlzottan ragaszkodunk akár a hatalmunkhoz, akár személyekhez, helyzetekhez vagy az irányításhoz. Természetesen itt olyan dolgokról van szó, aminek már lejárt az ideje, de mégis kapaszkodunk belé. Ahogy az általános résznél említettem a marsikus energia tettekre akar ösztönözni, és ha nem tesszük, akkor sorsikus megoldásban találjuk magunkat, ami nem annyira kellemes változat.
Emellett kiemelném, hogy a feszültség kapkodást, idegességet okoz, ami miatt könnyen megsérülhetünk, ha nem vagyunk elővigyázatosak.

November 13-án lesz Újhold a Skorpió jegyében.
A Skorpió Újhold igen intenzív energiákkal érkezik, és jelentős szerepet kap ebben a Mars is. Az Újhold egy remek lehetőséget ad arra, hogy magunkba nézzünk és megvizsgáljunk hol tartunk. Nyugtalanok, izgatottak vagy ingerlékenyek lehetünk, és nehezebben tartjuk kezünkben az irányítást. Viszont egy jó alkalom arra, hogy legyőzzük a félelmeinket.

November 15-én kellemes energiák dolgoznak, amit akkor tudunk kihasználni, ha elménket igyekszünk pozitív és optimista gondolatokkal feltölteni. Sokat tehetünk most azért, hogy egyensúlyban érezzük magunkat.

November 17-én energia hiányosnak érezhetjük magunkat, mert a Neptunusz a Marssal és a Nappal is egyesíti hatását. Arra viszont kedvezőek az energiák, hogy spirituális megközelítésből tekintsünk a dolgainkra, de mellette ne felejtsünk el pihenni is kicsit.

November 18-án élesedik ki a Nap és a Mars együttállása, ami igen sok érzelmi energiát mozgat meg, tüzes, szenvedélyes és motiváló energia lehet, ha tudjuk mit akarunk és teszünk is érte. Azonban tartsuk szem előtt azt, hogy ez a sok energia, egyfelől megterhelő, másfelől feszültséget is okozhat bennünk, tehát megint szükségünk lehet több pihenésre, de legalább egy kis lelassulásra. Mivel ez a hatás nem túl hosszan elnyúló, ezért, ha figyelünk a testünkre, energiaszintünkre, akkor könnyebben vészeljük át az időszakot. A csúcson működő skorpiós energiák arra is ösztönözhetnek bennünket, hogy még mélyebbre ássunk magunkban, és feltárjuk azokat a rétegeket, amelyek még bujkálnak bennünk elakadást okozva.

November 22-én 15 óra 3 perckor a Nyilas jegyébe lép a Nap.
A Nap ebben a közegben lényegesen jobban érzi magát, és ezt a pozitív energiát áramoltatja felénk is. Végre úgy érezhetjük, hogy kicsit eltávolodhatunk a belső munkától és könnyedebben élhetjük a napjainkat. Igényét érezhetjük, hogy több játékot és örömet teremtsünk az életünkben. Még az is lehet, hogy kalandvágyóbbnak érezzük magunkat, és valami új útra vágyunk. A Nyilas a terjeszkedés jegye, különösen, ha az eszünkről van szó, és arról, ahogyan a dolgokról gondolkodunk. A Nyilas időszakában jól tesszük, ha nyitottak maradunk az új ötletekre és új lehetőségekre.

November 23-án a Nap és a Szaturnusz nem túl kellemes együttműködését élhetjük meg. Kihívásokkal teli energia, viszont arra késztethet minket, hogy fejlődjünk, akár szintet lépjünk azáltal, hogy felelősséget vállalunk mindazokért a kínos helyzetekért, amelyek megoldása még várat magára. Nehéz súlyként nehezedhet ez ránk, de használhatjuk az energiát, hogy motivációt szerezzünk a nehéz dolgok elvégzésére. Készítsetek listát a nem szeretem dolgokról, amiben legyen az első a legjobban utált helyzet/feladat és lássatok neki a megoldásnak. Mindazt húzzátok ki a listáról, amivel végeztetek. Érezni fogjátok, ahogy növekszik az áthúzott tételek száma, annál könnyebbé, felszabadulttá váltok. Annak ellenére, hogy ez az energia keménynek és néha fojtogatónak érezhető, nagy előrelépést tapasztalhatunk, ha a tettek mezejére lépünk a halogatás helyett.

November 24-én a Mars belép a Nyilas jegyébe.
A Mars igen intenzív energiát közvetített, de most, ahogy a Mars jegyet vált, az energia enyhülni fog, ami lehetővé teszi számunkra, hogy egy kicsit nyugodtabban érezzük magunkat. Tisztábban láthatjuk mindazt, amit meg kellett tanulnunk, és mindazt a fejlődést, amit a hónapban elértünk. A Mars az év hátralévő részét a Nyilas jegyében tölti, így ez az utolsó jegyváltása ebben az évben.

November 25-én a Mars és a Szaturnusz kerül feszültségbe egymással, ami ismét kellemetlen feszültségforrássá válhat. Bár ezen a napon tetőzik a hatás, még legalább egy hétig érezhetjük energiáját. A Mars és a Szaturnusz találkozása egy húzd meg ereszd meg dinamikát hozhat létre, ahol a Mars azt akarja, hogy gyorsan cselekedjünk, a Szaturnusz pedig azt akarja, hogy lassítsunk és megfontoltak legyünk. Emiatt nyugtalannak, ingerlékenynek vagy zavarodottnak érezhetjük magunkat, hogy mit is tegyünk, ami konfliktusok kirobbantója is lehet. Bár kihívásokkal teli energia, a Mars és a Szaturnusz segítségével haladást érhetünk el a nehéz feladatokban.

November 27-én 10 óra 16 perckor Telihold lesz az Ikrek jegyében, amiben a Mars ismét jelentős szerepet tölt be.
Ha van valami, amit el akarunk engedni az életünkből, akkor itt az ideje, hogy ezt most megtegyük. Mivel ismét egy intenzív Telihold lesz, felhasználhatjuk ezt arra, hogy elengedjünk minden olyan dolgot, ami akadályozza a jó érzéseinket, a boldogságunkat. A feladathoz segítséget nyújt a megelőző pár nap, amikor is rájöhetünk saját önkorlátozásainkra, mivel akadályozzuk, hogy valóban szívünk szerinti döntéseket hozzunk. A tapasztalatok tükrében tudjuk majd elindítani a változásokat a decemberi Újhold energiájának segítségével.


Csodás napokat kívánok!


Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor
06/30-4515002

Ismerd meg jobban magadat! Indulj velünk egy belső utazásra!

 

A Hold jegyváltásai

11.01. 22 óra 30 perc Rák fogyó Hold,
11.04. 8 óra 20 perc Oroszlán fogyó Hold,
11.06. 20 óra 38 perc Szűz fogyó Hold,
11.09. 9 óra 07 perc Mérleg fogyó Hold,
11.11. 19 óra 39 perc Skorpió fogyó Hold,
11.14. 3 óra 22 perc Nyilas növő Hold,
11.16. 8 óra 41 perc Bak növő Hold,
11.18. 12 óra 27 perc Vízöntő növő Hold,
11.20. 15 óra 28 perc Halak növő Hold
11.22. 18 óra 19 perc Kos növő Hold,
11.24. 21 óra 28 perc Bika növő Hold,
11.27. 1 óra 39 perc Ikrek növő Hold,
11.29. 7 óra 53 perc Rák fogyó Hold.

 

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Havi horoszkóp

December jelentős napjai

Izgalmas, talán könnyebben megélhető hónap lesz, de azért lesznek erőpróbák, amik tudatos odafigyelést igényelnek.

2023.11.29 | Dudás Mária
Havi horoszkóp

2023. decemberi horoszkóp

2023.11.29 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom