Miért van szükség Nőiségünk felébresztésére? – Mennyire vagy kiegyensúlyozott nő?

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2022. November 08.

Kategória: | Címkék: önértékelés, önbizalom, önszeretet, Dudás Mária, Nőiség, nőiségébresztő, nőiségébresztő elvonulás, nyári tábor, tanácsadás

Lehet, hogy vannak, akik erre most azt válaszolják - ugyan már, én igazi nő vagyok, és az én életemben minden rendben van

Ennek nagyon örülök, és remélem minél többen így válaszolnak!

Azért tegyünk még egy próbálkozást, hagyd el a külsőségeket és most koncentrálj befelé.
Ha a lelkedet kérdezed, hogy boldog e, erősnek és bármire képesnek érzi magát akár egyedül is, akkor mi a válasz?

Ha még mindig azt érzed, hogy a te világod kerek és minden rendben benne, akkor neked valóban nincs szükséged Nőiséged ébresztésére, de azért jó ha továbbra is tudatosan figyelsz magadra és keresed a fejlődés lehetőségeit.

A mindennapokban azonban, nagyon sok nő egyáltalán nem ezt érzi. Komoly önértékelési problémákkal küzdenek, fáradtan ébrednek és elcsigázva dőlnek be az ágyba úgy, hogy egyáltalán nem érezték a nap folyamán a boldogság érzését. Elakadva érzik magukat, segítségre, lelki támogatásra szorulnak.

A problémák, melyek ehhez a helyzethez vezettek sokfélék.
Lehet, kapcsolatban élnek, de nem boldogok, alárendelt helyzetbe kerültek. Lehet, épp most hagyta el őket párjuk és úgy gondolják, gyerekkel, „öregen” már nem kellenek senkinek, úgy érzik, az élet már nem tartogat számukra érzelmeket és boldogságot. Úgy érzik, teljesen kiégtek.
Vagy félnek a csalódástól és inkább az egyedüllétet választják. Vagy egyszerűen csak egyedül vannak, és a helyüket keresik a világban, és ehhez kérnek segítség, hogy rátalálhassanak saját útjukra, saját értékeikre. Azt tudnod kell, hogy mindig olyan párt vonzol be az életedbe, amilyen lelki állapotban vagy. Ha jól érzed magadat, és tudatosan éled az életedet megtanulva a leckék nyújtotta tapasztalatokat, akkor jöhet a jutalomjáték. Egy igazi társ, aki mellett önmagad lehetsz, és egymás mellett, egyenrangú társként lépdelhettek közös utatokon. Nagyon sok jelet kapsz arra vonatkozóan, hogy lelked szenved, női energiáid padlón vannak, kérdés hogy észre veszed e az apróbb jeleket, vagy megvársz egy jókora kijózanító pofont, mondjuk betegség formájában érkezve.

Nézzünk pár kezdeti jelet, amivel lelked üzenni próbál:

- Azt érzed reggel, hogy semmi kedved felkelni? Legszívesebben egész nap csak feküdnél, magadra húzva a paplant? De mégis felkelsz, mert hajt a kötelességtudat, a feladatokat senki sem végzi el helyetted, mégsem temetkezhetsz önsajnálatba. Hozzáteszem nagy átlagban ezeknek a feladatoknak legalább a fele önként, de feleslegesen bevállalt feladat, mert nem tudsz nemet mondani. Viszont azt pont eléred vele, hogy magadra, saját töltekezésedre semmi időd nem marad.

- Mit érzel este, lefekvéskor? Esetleg azt, hogy megint eltelt egy nap, ami semmi örömöt nem hozott, csak a fáradtságot? Nem szenvedni születtél, hanem azért hogy boldog legyél. Ezt viszont akadályozhatják a gyermekkorban beléd nevelt rögeszmék, vagy elhangzott minták, amik a tudattalanban dolgozva hasonló helyzetet teremtenek. Ugyanis felnőtt életünkben hajlamosak vagyunk újraéleszteni a gyermekkorunk érzelmi környezetét. Nem beszélve arról, hogy hajlunk arra is, hogy a hozott anyai, apai vagy kettejük kapcsolati mintáját vetítsük saját életünkbe. És nem utolsó sorban igyekszünk úgy bánni magunkkal, ahogy szüleink bántak velünk. Nem kell ezt választanod, a változtatás joga a kezedben van, de tenni kell érte.

Következzen még egy figyelmeztető jel! Érezted már azt, hogy a problémák betemetnek, és nem találod a kiutat? És ez a helyzet folyamatosan visszatér életedbe? Ez akkor fordul elő, amikor az első körben nem vetted észre a tanulnivalót, nem fejtetted meg a szituáció üzenetét. Ilyenkor a sors újrapróbálkozással küldi el a feladatot számodra, hasonló helyzetet teremtve. Amennyiben csak az egyik kérdésre is igen a válasz, akkor ezen sürgősen változtatni kell, mert ezzel a lelki állapottal csak mérgezed magadat, és a teremtő erődet is korlátozod. Hidd el minden helyzetben csakis te vagy életed változásának legnagyobb akadálya.
A nők ereje a boldogságban, a lelki egyensúlyban rejtőzik. Amikor ez az egyensúly felborul, akkor életed vegetálássá és kapcsolati függőséggé válhat, hiszen csakis akkor érzed majd jól magadat, ha valaki melletted van, és támaszt nyújt. És egyre erőtlenebbé válsz mindeközben, ami eleve megakadályozza, hogy boldogságot teremts magadnak és környezeted számára. Elkezdheted a változást apró lépésekkel, ami egy idő után már rutinná válik.

Kezdő lépésként építs be pár apró praktikát mindennapjaidba.

reggeli-ebredes- Reggel, amikor kinyitjod szemed, legyen az első gondolatod – „De csodás napra ébredtem ma! Ma minden sikerülni fog.” Ne úgy kezd a napot, hogy már előre stresszelsz a feladatoktól. Egy jó reggeli hozzáállás az egész napodra jótékony hatással lesz.  

- Amikor tükörbe nézel, találj magadon valamit, amit szépnek látsz, és arra összpontosíts! Ha ez nehezen megy, akkor ragaszd ezt a feliratot a tükörre:
„Szeretlek és elfogadlak olyannak amilyen vagy!”

Így ahányszor belenézel a tükörbe a felirat is megjelenik fejed alatt, mint egy tartozék.

- Tanuld meg elfogadni a dicséretet, csak köszönd meg és örülj neki! És te se fukarkodj a dicsérettel mások számára. A másik ember öröme, a te boldogságérzetedre is jó hatással lesz.  

- Este pedig legyél magadnak hálás, mert ma is rengeteg feladatot elvégeztél, nem is akárhogyan! Csakis a jó dolgokat vedd számba, a sikerekre összpontosíts, úgy aludj el.    

Ezek az apró dolgok segítenek a kezdő lépések megtételében magadért és azonnali változásokat hoznak! Az önmagadra találásban mindenképpen támaszt nyújt, ha más hasonló helyzetben lévő társaddal együtt haladsz ezen az úton. Az ilyen közösségeknek nem az a célja, hogy egymás vállán sírjunk, hanem az, hogy egymást segítsük, motiváljuk és természetesen tanuljunk egymás tapasztalataiból. Rátalálhatsz új ismeretségekre, kapcsolatokat építhetsz és előfordulhat, ebből a közösségből valakivel barátságot kötsz. Első indokként ezért is éreztem szükségét annak, hogy segítőként vegyek részt a női energiák erősítésében. Az általam tartott Női elvonulások célja, hogy összehozza a változás útját választó nőket, anyukákat, és segítséget nyújtson egy új szemléletű élet elkezdésében. A 3 nap elegendő a változás elindításához, de az elvetett magokat locsolni kell a földben, mert így fejlődhet szép virággá, és az átalakulás folyamata során is szükség van a testnek, léleknek támogató szeretetre. Ezért az elvonulás után is mód lesz arra, hogy találkozzunk, és egymást erősítve haladjunk tovább a változás útján.

Ki vagyok, és miért köteleztem el magam az új életszemléletet választó nők segítésére?
Életem során nagyon sok mindent kipróbáltam, de a legnagyobb tanító,, 3 gyermekem és a környezetemben élők voltak. Tapasztalatok segítségével alakítottam ki mindazt a módszert, ami segít abban, hogy a belső bölcsességünkre támaszkodva másként tekintsünk a világra és önismeretünk révén a legjobbat hozzuk ki magunkból és életünkből.
Ehhez használom segítségként az asztrológia mellett a Symbolon kártyát, ami egyfajta állandóan kéznél lévő saját terapeuta.
Bővebben itt!

Amennyiben úgy érzed, velem tartasz az úton, szeretettel várlak tanácsadásaimon vagy a Női elvonuláson.
 
Dudás Mária asztrológus 06/30-4515002 Női lélek ereje

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Havi horoszkóp

2024. májusi horoszkóp – Izgalmas lehetőségek hónapja

Májust, Maia (termékenység Istennője) Istennőről nevezték el, de hívják az Ígéret havának is. Ráadásul május 1-én van Cordelia ünnepe is, aki a virágtündérek álomszép Istennője és segítségünkre lehet az élet változásaiban, és nem utolsó sorban vágyvirágunk ültetésénél is.

2024.04.29 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások április 29-től május 6-ig

A 18. hét Holdállásai

2024.04.29 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Skorpió Telihold varázslat

A Telihold napja mindig misztikus és különleges, de ez a nap még varázslatosabb, hiszen a titokzatos Skorpió jegyében köszönt ránk a Telihold, ráadásul a jegy uralkodó bolygója, a Vízöntőben járó Plútó is aktív szereplője az égi eseménynek.

2024.04.23 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom