2024. májusi horoszkóp – Izgalmas lehetőségek hónapja

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2024. Április 29.

Kategória: Havi horoszkóp | Címkék: asztrológia, Bika Újhold, havi horoszkóp, Jupiter, május, Nyilas Telihold, Plútó, tízmilliószoros nap

Májust, Maia (termékenység Istennője) Istennőről nevezték el, de hívják az Ígéret havának is. Ráadásul május 1-én van Cordelia ünnepe is, aki a virágtündérek álomszép Istennője és segítségünkre lehet az élet változásaiban, és nem utolsó sorban vágyvirágunk ültetésénél is.

Áldásos segítség lesz, amikor úgy érzitek, szükségetek van támogatására, csak helyezkedjetek el kényelmesen, képzeljétek el, hogy egy tarka virágokkal teli réten sétáltok és hívjátok őt. Menjetek ki minél többet a természetbe, a virágok közé, hogy megérezzétek az Istennő áldásos energiáit.

A hónapba lépve úgy érezhetjük, hogy kicsit megpihenhetünk. A megelőző időszakban jócskán volt részünk zaklatottságban, érkeztek a fogyatkozások, a retrográd Merkúr is összezavart sok mindent és a csúcspontként a Jupiter-Uránusz együttálllása is megnövelte a változási igényünket. Nehéz volt egyensúlyban maradnunk és összehangolni az energiákat. Az átalakulás, némely dologban a felfordulás, változás elkerülhetetlen volt, de májusban kicsit fellélegezhetünk, mert kezdünk tisztábban látni. Persze ez nem azt jelenti, hogy teljesen hátradőlhetünk, hiszen ismét egy izgalmas, mozgalmas hónap lesz, ami jelentős jegyváltásokkal is tarkított.
A hónap közepéig még érezhetjük a Jupiter-Uránusz együttállásának hatását, és a hónap végén a Jupiter jegyet vált, a stabil Bika jegyéből átlép a könnyed, változékony Ikrek jegyébe. Ezzel egy jelentős változásokat, fejlődési lehetőségeket hozó időszakba lépünk.

A hónap elején még érdemes kicsit több pihenést adni magunknak, lelassulni, hogy tudjunk rendeződni és az igazán fontos, értékes dolgokra koncentrálni. A Bika időszakban ápoljuk azt, ami fontos, és gondoskodjunk arról, hogy szilárd és támogató alapot teremtsünk mindannak, amiben bővelkedést szeretnénk elérni.
Kicsit nehezítheti a halogatók életét, hogy a Plútó május 2-án látszólagos hátrálásba kezd. Amikor direkt mozgásban volt, addig megmutatta mindenkinek, hogy hol kellene változtatni az életén. A hátrálásra tekinthetünk úgyis, mint egyfajta ellenőrzésre, hogy léptünk e az ügyeinkben. Ezért is kezdtem azzal, hogy a halogatóknak okozhat leginkább nehézséget, mert a retrográd állapotban felerősítheti a problémát, akár rombolással is, ami nem annyira kellemes eseményeket hozhat. Szóval érdemes lépni, ha eddig nem tettétek, ne a bolygó energiája kavarja fel az életeteket.

Május 20-án lépünk be az Ikrek havába, így megkapjuk az ösztönzést arra, hogy hangot adjunk elképzeléseinknek, és figyeljünk a magunkkal és másokkal való kommunikációnkra. Akár elindulhatunk egy mélyebb önismereti utazásra, hogy egyfelől jobban megismerjük belső mozgatórugóinkat, másfelől meglássuk saját érzéseinket és megfigyeljük gondolatainkat. Ez a vizsgálódás segít abban, hogy rendet tegyünk vágyainkban, terveinkben és azoknak adjunk csak energiát, ami valóban minket szolgál. Ha tudatosan együtt mozgunk a hónap energiáival, akkor egyre inkább válunk tudatossá és mélyebb meglátások által tapasztalhatunk.
A hónap második fele mindenképpen változékonyabbnak, mozgalmasabbnak, de kifejezetten frissességet eredményezőnek ígérkezik. Rugalmasabbak és lendületesebbek lehetünk, de mindenképpen figyeljünk az energiánkra és testünk jelzéseire. Ha ezt tesszük, akkor a határok felállítása is könnyebbé válik számunkra.

A hónap elején, május 8-án, tetőző Újhold kifejezetten erős teremtő energiákkal érkezik, hiszen a stabil, anyagi teremtést támogató Bika jegyében érkezik az Uránusz támogatottságával. Semmi kétség, hogy vágyaink elültetéséhez igen termékeny talajt kapunk, így ne feledkezzetek meg a vágyvirág ültetésről sem!
Majd a hónap végi Telihold, ami 23-án éri el csúcspontját, az év 2. Tízmilliószoros napjának energiáival egyesül megsokszorozva ezáltal az elengedésünk hatékonyságát. Összességében tehát kell egy kicsit pihenni, élvezni a napsütést, a a jó időt, de mindeközben tudatosan figyelni a lehetőségeket, amit elénk rak a sors. Kövessétek a tranzithatásokat, a Hold hatásokat, mindez segíti, hogy a legtöbbet hozzátok ki a hónap lehetőségeiből.


Nézzük meg most sorban a hónap jelentősebb napjait!

Május 2-án a Plútó látszólagos hátrálásba kezd, és ezt egészen október közepéig folytatja.
A Plútó a Vízöntő jegyében kezdi a hátrálást, majd szeptemberben egy rövid időre visszatér a Bak jegyébe. Egyfelől erősítve a problémákat, nyomatékosítja miben kellene már végre változtatni. A planéta nagyon mélyreható energiát képvisel, így sok mindent felszínre hozhat, amit elástunk magunkban. Nem biztos, hogy azonnal megértjük a tanulságokat vagy mindazt az áldást, amit a felkavarodás által kapunk. Kell egy kicsit sodródnunk az útmutatások által, figyelve mi az, ami már tényleg nem működőképes az életünkben, és mi az, amin csak változtatnunk szükséges. Amikor októberben ismét elindul előre, akkor már leeshet a tantusz, hogy mi miért történt. Jutalmunk az az új út, ami személyes hatalmunkhoz, erőnkhöz és értékünkhöz vezet el bennünket.

Május 3-án a Kos jegyében járó Mars egy szextilbe kerül a már hátráló Plútóval.
A megelőző nap analógiájából kiindulva, itt az ideje a halogatott lépések megtételének! A Plútó fokozza a szenvedélyt, energiát ad a cselekvő kedvünknek, hogy végre megtegyük a szükséges lépéseket. És mondhatni az egyetlen jó megvalósulási formája ennek az energiának, ha saját érdekünkben, a jóra, vágyainkra fókuszálva hasznosítjuk a két bolygó energiáját. A kevésbé jó oldala, hogy a harci kedvet, az agresszivitást is erősítheti, amit a legjobb jó messzire elkerülni.

Május 7-én a Bika Nap és a Halak Szaturnusz kapcsolódik össze egy szextil formájában.
Kifejezetten kedvező, segítő hatás, ami komolyságot, elkötelezettséget és kitartást ad minden gyakorlati dologhoz. Viszont nem kedveli a fölösleges köröket, így ha nem a saját dolgunkkal foglalkozunk, abba könnyen belefájdulhat a hátunk. Jusson eszetekbe, csak a saját életetekért tartoztok felelősséggel, azért viszont maximálisan.

Május 8-án 5 óra 21 perckor egy csodás Bika Újhold köszönt ránk, ezzel egy csodás teremtő időszak kezdődik. A gyakorlatias jegyben járó Hold és az Uránusz összefonódása remek energiát biztosít számunkra, hogy kiugorjunk a komfortzónánkból és egy új kezdetet teremtsünk magunk számára. Ehhez nincs másra szükségünk, mind hitre, bátorságra és tettekre.

Május 13-án kifejezetten segítő energia érkezik. Új meglátásaink lehetnek, új ötletek fogalmazódhatnak meg bennünk megújulásunkhoz. Semmit ne vessetek el elsőre, bármennyire is bolondosnak tűnik, hanem vizsgáljátok meg működésképességüket. Erősek a gyakorlatias energiák, így a racionális vizsgálat lesz a segítőnk. Emellett az energiák segítik a kapcsolati, anyagi változásokat is, így rendezhetjük, lezárhatjuk a nem működő dolgainkat.

Május 15-én a Merkúr átlép a Bika jegyébe.
A kommunikáció bolygója a földies jegybe lépve lelassítja a pörgő gondolatokat, ami kifejezetten jó hatással lehet idegrendszerünkre és kommunikációnkra. Ugyanakkor segít a racionális átgondolást, gyakorlati megvalósítást igénylő feladatok elvégzésében.

Május 17-én az épp jegyet váltott Merkúr a Plútóval találkozik égi útján, ami okozhat némi zűrzavart.
Figyeljünk nagyon a gondolatainkra, mert nagyon hangos lehet a fejünkben dolgozó kisördög. Ne hagyjuk, hogy kételkedéseket keltsen bennünk, vagy eltérítsen céljainktól. Ugyanakkor nagyon hasznos lehet a hatás arra, hogy meglássuk korlátozó meggyőződéseinket és változtassunk rajta.

Május 18-a nagyon kedvező napnak ígérkezik, hiszen olyan energiák érkeznek, amik serkentik a kapcsolati és anyagi ügyeink, a növekedését. Érkezhetnek váratlan lehetőségek, váratlan találkozások segítő emberekkel, amik előre mozdítják ügyeinket. Kifejezetten szerencsés nap, ha hiszünk magunkban és van bátorságunk beleugrani a kínálkozó lehetőségekbe.

Május 19-én a Nap és a Neptunusz kapcsolódása kissé elbizonytalaníthat bennünket, de kikerülhetjük a hátráltató megnyilvánulását, ha hagyjuk, hogy érzéseink vezessenek bennünket. A nap inkább pihenésre, egy kis visszahúzódásra alkalmas, hogy rendeződjünk, töltekezzünk.

Május 20-án 14 óra 59 perckor a Nap belép az Ikrek jegyébe, ezzel elkezdődik az Ikrek hava. Egy pár napig még érezhetjük a Jupiter támogatását, ami tovább segíti a terjeszkedésünket. Az Ikrek a hírvivő szimbóluma is, így ha hírt szeretnénk adni magunkról, akkor a nap környéke erre kifejezetten alkalmas. A Nap jegyváltásával egy mozgalmasabb időszak kezdődik, ami akár társasági eseményeknek, akár tanulásnak vagy utazásnak is kedvez.

Május 22-én az Ikrek Nap trigon fényszög formájában kapcsolódik a Plútóhoz.
Az energiák találkozása szenvedélyes hajtóerőt biztosít számunkra, de nem árt átgondolni, hogy mire is használjuk. A plútós energiában mindig lehet egy kis kábítás, megtévesztés, úgyhogy nem árt az elővigyázatosság. Igaz, hogy hatalmas átalakító energia van a planétában, de épp annyira tud rombolni, mint építeni.

Május 23-a igen mozgalmas nap lesz. Egyfelől ez a nap az év második Tízmilliószoros napja. Másfelől ezen a napon lesz 15 óra 53 perckor a Nyilas jegyében tetőző Telihold, amiben ismét jelentős szerepet tölt be a Plútó. Nem kérdés, hogy igen intenzív energiák dolgoznak, amik erőt adnak nekünk az elengedésekhez. Mindentől megszabadulhatunk, ami céljaink útjában áll és ami akadályozza kényelmünket, biztonságunkat.
És ezzel még nem értünk a végére, hiszen ezen a napon a Vénusz is belép az Ikrek jegyébe, de még a jegyváltás előtt együttállásba kerül a Jupiterrel. És a Jupiter sem hagyja még itt abba, ő szextilbe kerül a Neptunusszal, de majd csak 24-én hajnalban.
Érdemes figyelni a nap történéseit, hol tapasztaltok elakadást önbizalmatokban, anyagi vagy kapcsolati ügyeitekben? A Vénusz és a Jupiter együtállása segíti a növekedést, a stabilitás elérését, de ehhez szükséges a hit és a saját értékesség érzése. Amennyiben meglátjátok a stagnálás okait, a Telihold energiájával el is engedhetitek azt.

Május 26-án érkezik a hónap attrakciója, a Jupiter jegyváltása. A bolygó az Ikrek jegyébe lép, és kb. egy évet tölt ebben a jegyben. A Jupiter az Ikrekben egy új szemléletmód kialakítását támogatja, ami elhozhatja az emberi kapcsolatok javulását, növelheti a nyitottságot, rugalmasságot. Témákat tekintve középpontba helyezheti a kommunikáció, az utazás, a közlekedés és a média minden területét. Személyes szinten a bolygó jegyváltása arra biztathat minket, hogy megvizsgáljuk saját kommunikációs stílusunkat és azt, hogyan képviseljük elképzeléseinket mások felé. Előfordulhat, hogy szembe kell néznünk olyan dolgokkal is, amiben tévedtünk, ahol nem igazán hiteles helyről osztottuk meg a hírt. Lehet, hogy jobban vonz bennünket az írás, a tanítás vagy a saját történetünk megosztása. Az időszak segít abban, hogy jobban figyeljenek ránk, ami aztán ösztönzőleg hat arra, hogy olyan lehetőségeket keressünk, ahol üzeneteket, gondolatokat oszthatunk meg másokkal.

Május 28-án a Merkúr és a Szaturnusz kapcsolódásának köszönhetően igazán megfontolttá válunk, képesek vagyunk komoly átgondolásokra. Ugyanakkor, ha tudatosan figyelünk, rugalmasabbá válhatunk mindabban, amiben eddig merev álláspontot képviseltünk.

Május 31-én egy különleges hatással zárul a hónap, a Merkúr és az Uránusz együttállásával. No ez igazán ellentétes hatás, mint a megelőző napokban, hiszen segíti a gondolkodásmódunk változtatását, a kicsit bolondos, újító ötleteket. Mondhatni az eddig stabilnak hitt elképzeléseink, rendszereink megdőlhetnek, így szükség lehet a rugalmas irányváltásra. Arra azonban figyeljünk, hogy a hatásnak köszönhetően az idegrendszerünk könnyen túlpöröghet, ami egyfelől nagyon fárasztó, másfelől idegessé is tehet bennünket.


Csodás napokat kívánok Mindenkinek!

 

Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor
06 (30) 4515002

Segítő beszélgetések!


Májusi Hold jegyváltások:

05.02. 20 óra 51 perc Halak fogyó Hold,
05.04. 22 óra 40 perc Kos fogyó Hold,
05.06. 23 óra 42 perc Bika fogyó Hold,
05.09. 1 óra 20 perc Ikrek növő Hold
05.11. 5 óra 12 perc Rák növő Hold,
05.13. 12 óra 35 perc Oroszlán növő Hold,
05.15. 23 óra 32 perc, Szűz növő Hold,
05.18. 12 óra 22 perc Mérleg növő Hold
05.21. 0 óra 34 perc Skorpió növő Hold,
05.23. 10 óra 24 perc Nyilas növő Hold,
05.25. 17 óra 35 perc Bak fogyó Hold,
05.27. 22 óra 44 perc Vízöntő fogyó Hold,
05.30. 2 óra 32 perc, Halak fogyó Hold.

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 13-tól május 21-ig

A 20. hét Holdállásai

2024.05.11 | Dudás Mária
Gyermek lélek

Gyermekkori önbizalomhiány – Hogyan segíthetsz?

Sok gyerek küzd az önbizalomhiánnyal, szorongással a mindennapokban. Nehezebben koncentrálnak, nem tudják megmutatni azt a zsenialitást ami bennük van. Szülőként sokszor érezhetjük a tehetetlenséget, amikor már sok mindent kipróbáltunk, de még mindig nem találtuk meg a megoldást.

2024.05.07 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 6-tól május 13-ig

A 19. hét Holdállásai

2024.05.07 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom