Determinál a gyerekhoroszkóp?

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2022. Augusztus 14.

Kategória: Gyermek lélek | Címkék: asztrológia, asztrológia gyerekeknek, asztrológus, újszülött baba, determinál, Dudás Mária, gyerek csillagjegyek, gyerek horoszkóp, gyermekasztrológia, gyermekasztrológus, tanácsadás

babahoroszkopSokakat megrémít az asztrológiai elemzés egy gyermek esetében, mert félnek tőle, hogy ezzel determinálódik, illetve előre meghatározódhat a gyermek sorsa. A gyermekhoroszkóp nem ezt a célt szolgálja, hanem ellenkezőleg, segíti a szülőt abban, hogy tisztán lássa gyermeke adottságait, így az egyéniségének megfelelő irányba terelgethesse Őt. Már az első napokban nagy segítség lehet, hiszen általa megtudjuk azt, gyermekünk mitől boldog, és nyugodt.
Tanuld meg te is a gyermekasztrológiát!
újszülöttbabaSosem felejtem el a szülés utáni kórházban töltött napokat. A két nagyobbik gyermekemnél még próbáltam ösztönösen megoldani a helyzetet, több-kevesebb sikerrel. Bizonytalan voltam, nem tudtam jó Anya vagyok e, igyekeztem mindent tökéletesen csinálni. Persze mindenki ellátott tanáccsal, de ez még inkább összezavart, növelve bennem a tökéletlenség érzését. Ráadásul a tanácsok nem mindig bizonyultak megfelelőnek, hiszen az én gyermekeim mások voltak, más igényekkel. Akkor még nem voltak babás kórtermek, így csak az etetési időszakban találkozhattam velük, ez sem segítette összeszokásunkat. A legkisebb lányomnál már más volt a helyzet, ő velem volt a kórteremben, ami a vele való állandó együttlét mellett lehetőséget adott arra is, hogy tanulmányozzam a baba-mama kapcsolat első buktatóit.
Egyik szobatársam kisfia nagyon nyűgös volt, nehezen viselte a Mamitól való elszakadást, így sokat sírt. Látszólag Anyukáját ez nem nagyon hozta ki a sodrából, folyamatosan jött-ment, nehezen bírt egy helyben maradni. Mint utólag kiderült a babának Bika Holdja volt, az Anyukának viszont Vízöntő jegyében állt a Holdja. A gyermek számára az lett volna a megnyugtató, ha sokat van Édesanyja közelében, szüksége volt a testi kontaktusra. Mi, akik velük voltunk egy szobában, sokat dajkálgattuk, ölelgettük, hogy megnyugodjon, de ez nem pótolta Anyu hiányát, ráadásul a kisfiú Anyukája sem fogadta segítségünket osztatlan örömmel. Érthető is volt, hiszen a Vízöntő Holdja, ami a gyermekről való ösztönös gondoskodási képességet is megmutatja, sokkal lazábban kezelte a felmerülő problémát. Neki szüksége volt a szabadságra, és úgy gondolta a gyermek is hasonlóképpen érez. Ez persze nem azt jelentette, hogy nem szerette gyermekét, csupán más volt az a szeretet, amitől Ő jól érezte magát, és amitől a baba. Mikor Anya szembesült ezzel a különbséggel, változtatott hozzáállásán, sokkal többet vette ölbe a babát, amitől a gyermek nyugodtabb lett. Mi pedig segítettünk neki, ha már nagyon bezárva érezte magát, hogy kimehessen sétálni egyet. Számára ez létfontosságú volt, ettől maradt boldog és kiegyensúlyozott. Ez a baba számára is fontos volt, mert ha anya nem érezte volna jól magát, lelkileg fuldokolt volna a helyzetben, akkor később a picinél akár asztmatikus tünetekben is megjelenhetett volna ez. Az első 7 év nagyon fontos a gyermek szempontjából, hiszen ekkor rögzülnek a minták, amik későbbi életében reakciói alapját adják. Ugyanakkor ebben az időszakban tanulja meg azt is, hogy önmagáért szeretik, odafigyelnek rá, függetlenül tetteitől. Ilyenkor alakul ki az ősbizalom érzése, ami önértékelésének alapját adja majd.
Az első években főleg az ösztönös személyiségrészek (Aszcendens, mint ösztönös reakció, és a Hold, mint ösztönös lelki igény) működnek. Hiába tudta az említett Édesanya, hogy Kos jegyében (április) született a kisfia, a viselkedését még sem ez határozta meg születése után. Bika Holdja volt és Rák Aszcendense. Fizikai és érzelmi biztonságra vágyott, és mivel ezt nem kapta meg, ezért sírt, hangot adva nem tetszésének. Ez az ösztönös oldal egészen 7 éves korig fog erőteljesen működni a gyermekben, elrejtve a Kos energiákat. Tulajdonképpen a gyermek feladata lesz majd ennek a félénkségnek az árnyékából kilépni, és önérvényesítő Kossá válni. Tehát a kisfiú inkább félénk és biztonságra törekvő lesz első éveiben, ezért nagyon fontos, hogy megkapja a folyamatos biztatást és szeretetet, aminek segítségével majd bátran lép színpadra a Kos Napja is. Képzeljük el most azt a helyzetet, hogy az Anyuka meg van győződve arról, gyermeke Kos , elolvasva ennek általános leírását, várná hogy előtörjön egy bátor, akár agresszív, harcos gyermekéből. Ehhez képest azt tapasztalja majd, hogy kisfia szinte a szoknyája mögé bújik idegen környezetben, és rögtön elsírja magát, ha megijed. Csalódhatna gyermekében, és lehet, ennek hangot is adna, nem túl kellemes megfogalmazásban: „Egy fiú nem sír, mi vagy te kislány?” Ugye ismerős mondat? Fiúk számára az egyik legrombolóbb negatív kritika, ami érzelmileg zárkózottá teheti. Ez a kisfiú csupán úgy viselkedik, ahogy az adottságai ebben a korszakában megnyilvánulnak. A Rák Aszcendens eszköze az érzelmi reakció, tehát akár röhögő görcsöt kap, mert annyira boldog, vagy sírva fakad, mert fáj valamije. És se a Rák Aszcendens, se a Bika Hold nem könnyen barátkozós, megfontolt inkább, nem rohan fejjel a falnak, ahogy a Kos.
Gyermekeink megismerése egy nagyon hasznos segítség, és egy izgalmas belső utazás is, saját magunk megismerésében. A pici folyamatosan szembesít minket valamivel, vagy épp tanít bennünket valamire, ami fejlődésünket szolgálja majd.  
főlép2 Dudás Mária gyermekasztrológus 06/30-4515002

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Havi horoszkóp

December jelentős napjai

Izgalmas, talán könnyebben megélhető hónap lesz, de azért lesznek erőpróbák, amik tudatos odafigyelést igényelnek.

2023.11.29 | Dudás Mária
Havi horoszkóp

2023. decemberi horoszkóp

2023.11.29 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom