2024. április 24. Skorpió Telihold – Gyökeres átalakulások

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2024. Április 23.

Kategória: Hold a mindennapokban | Címkék: április, belső béke, elengedés, skorpió, Telihold

Az áprilisi Telihold április 24-én 1 óra 48 perckor a Skorpió köszönt ránk. A Skorpió jegye jelzi, hogy ez a Telihold igen erősen érinti érzelmi életünket. Érzelmi viharokat élhetünk át, ami a mélységtől a magasságig vihet bennünket.

Úgy érezhetjük magunkat, mint egy érzelmi hullámvasúton. Emellett még hat ránk a Jupiter és az Uránusz együttállásának megújulást segítő energiája, ami váratlan megoldásokkal, felismerésekkel lephet meg bennünket. Egy újabb izgalmas, meglepetéseket tartogató elengedős, megtisztulós időszak kezdődik. Érdemes kicsit elcsendesedni, magunkba nézve önvizsgálatot tartani, hogy meglássuk mindazt, ami bennünk, a mélyben, a háttérben még zajlik és akadályozza a valódi változást, lezárást, megújulást. A belső vizsgálódások közben legyünk együttérzőek, megértőek és türelmesek magunkkal, tiszteljük az életünkben zajló változásokat és ünnepeljük meg az eredményeinket, azokat az újjászületéseket, amiken átmentünk és amiből erőt meríthettünk.
Meg kell említenünk a Plútó bolygót, ami jelentős szerepet kapott a Teliholdban, hiszen a Skorpió egyik uralkodója, ráadásul feszült fényszögben is áll a Nappal és a Holddal is. Ez az energia kapcsolódás komoly nyomást helyezhet ránk, nagy mélységbe vihet el bennünket, hogy ne halogassuk tovább a szükséges lezárásokat, átalakítások megtételét. Hirtelen változás történhet, ami lehetővé teszi számunkra, hogy elengedjük a múltat, és új irányba induljunk életünkben.
Nem utolsó sorban a Telihold születési pillanatának ábráján láthatjuk, hogy Bak az Aszcendens és az MC (a horoszkóp csúcsa) szintén a Skorpió energiáját mutatja. Egy újabb megerősítés, hogy kikerülhetetlen feladat az elengedés, a saját életünkért való felelősségvállalás. Támogatást érezhetünk mindenben, amit komolyan veszünk és kitartóan dolgozunk az eredmény elérésén. És itt most saját magunkról van szó, saját átalakulásunkról és megújulásunkról.

A Skorpió jegye az egyik legnagyobb kihívást jelentő energia a Hold számára. Az asztrológia megközelítése szerint, ebben a jegyben nagyon nem érzi jól magát az égitest, nem tudja kiteljesíteni az általa képviselt energiát, ami nehezítheti a lelki boldogságot. A jegy benne tarthat a sértettségben, az eldobottság, szeretetlenség érzésében. Viszont kétségtelen, hogy hatalmas regenerálódási, gyógyulási és újjászületést támogató energiákat hordoz magában.
Így megállapíthatjuk, hogy bár nehéz megélni az ilyen energiákat, de utólag nagyon hálásak lehetünk érte. A lényeg, hogy ne küzdjetek ellene, hanem hagyjátok, hogy kitörjön belőletek valamilyen módon, a fájdalom, a harag, bármi, amit eddig nem engedtetek meg magatoknak. Legyetek együttérzőek magatokkal szemben, mert az elengedés csakis akkor tud megtörténni.

Bár határozottan érezzük a Skorpió Telihold érzelmi hullámzását, mégis van valami különleges, varázslatos érzés abban, amikor a Skorpió Telihold tetőzik. Az átalakító, befelé vivő energiák, hatalmas erőt adhatnak, nem beszélve arról, hogy különleges, spirituális megéléseket is hozhatnak.
Lehet, hogy a külvilág kaotikus, az érzelmeink hullámoznak, és akad némi küzdelem, de ha mélyebbre megyünk, ha befelé figyelünk, akkor a Telihold fénye rávilágíthat egy mélyebb bölcsességre, erősítheti az intuíciónkat és támogatja megújulásunkat.

A Skorpió a halál és az újjászületés jegye, és bár valami végső lezárásának folyamata nehéz, fájdalmas és kihívásokkal teli lehet, az újjászületés mindig gyönyörű. Ahogy a Főnix feltámad a hamvakból, úgy ez a Skorpió Telihold lehetőséget ad nekünk, hogy mi is csodás újjászületésen menjünk keresztül.
Miért ne ünnepelhetnénk meg a Skorpió Teliholdnál a születés, halál, újjászületés folyamatát? Szánjunk pár percet arra, hogy tisztelettel és hálával gondoljunk életünk lezárult szakaszaira, és megünnepeljük azt, ahol tartunk.

Az erős spirituális energiákat arra is használhatjuk, hogy kapcsolódjunk szellemi vezetőinkkel, őrangyalainkkal vagy Felsőbb Énünkkel. Most sokkal könnyebben juthatnak el hozzánk az intuitív bölcsességünk sugallatai és iránymutatásai, ha nem bíráljuk felül észérvekkel megérzéseinket. Az eszünket használjuk inkább csak az értelmezésnél, az összefüggések megtalálásánál és ne az érzéseink megkérdőjelezésénél.
Ez a Telihold intenzív, gyógyító energiákkal érkezik, így segíthet feldolgozni, tapasztalatokat levonni az elmúlt hetekben bekövetkezett változásokkal, átalakulásokkal vagy váratlan fordulatokkal kapcsolatban.

Ha tudatosak vagyunk, akkor tisztábban láthatjuk, hogy mi az, amihez már nem kell ragaszkodnunk, és mi az, ami értékes, megújítható, átalakítható. Ez a tisztánlátás segíthet bennünket az elengedésben, hogy végre tényleg letegyük azokat a terheket, ami csak akadályoz a haladásban.
Sok szempontból ez egy nagyon felszabadító Telihold lehet, amely mélyebb felismerésekhez és ezáltal egy valódi megújuláshoz vezethet. Bár könnyen elvihet minket az energia a mélységek felé, de ugyanúgy használhatjuk motivációként is egy ciklus lezárásához, és egy sokkal boldogabb ciklusba lépéshez. Fogalmazzuk meg mi a szívünk valódi vágya és hogyan tudjuk azt elérni. Mivel a téma most az elengedés, és nem a teremtés, ezért figyelmeteket arra irányítsátok, hogy milyen akadályokat láttok a cél elérése előtt, mert ezeket lehet most elengedni. Mivel bizonytalanítjátok el magatokat? Mitől féltek és miért? Keressétek a mintákat, a gyermekkori megélésket. Ha igazán őszinték vagytok magatokkal szemben, akkor könnyen ráláthattok arra az ösztönös viselkedési formára magatokban, amit fiatalként megfogadtatok, hogy biztos nem követtek, mert fájdalmat okozott. Aztán meglepő módon mégis megtalálhatjátok magatokban ezt.
A Skorpió energiája a rétegek lebontásában segít, a Plútó a teljes újjászületésben, és ehhez adódik a Jupiter-Uránusz együttállása, hogy valóban engedjük el a biztosítóköteleket és ugorjunk végre, mert ez hozza meg a várt felszabadulást.

Tudatosítsátok magatokban, hogy minden képességgel rendelkeztek, amire szükségetek van, csak bízni kell magatokban, saját erőtökben. Mindaddig amíg dolgozik bennünk a „Mi lett volna ha…..” mondat, addig nem tudunk továbblépni, mert a hiányt erősítjük magunkban és a ragaszkodást az emlékhez, bármennyire is fáj. Ne adjatok energiákat ezeknek a be nem teljesült vágyaknak, inkább arra fókuszáljatok, amit ti szeretnétek és azt tápláljátok hittel és érzelmekkel. Tudatosítsátok magatokban, hogy minden lezárás, elengedés, utat nyit az új kezdeteknek.

Nem mondhatom, hogy könnyed napok állnak előttünk, de minél tudatosabban figyeljük az eseményeket, minél inkább vállaljuk a felelősséget a körülöttünk történő dolgokért, annál inkább érezzük a megkönnyebbülést és a felszabadulást. Mert lerakjuk mindazt a súlyos terhet, ami lelki méregként dolgozott eddig bennünk.
Mivel igen nagy energiát mozgat meg a Telihold, ezért mindenképpen végezzétek el az esti Telihold szertartást, segítve az elengedéseteket!


Mindenkinek kívánok csodás felszabadulást a Telihold fényénél!


Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor
06/30-4515002

Hogyan segít a Symbolon kártya?

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Havi horoszkóp

2024. májusi horoszkóp – Izgalmas lehetőségek hónapja

Májust, Maia (termékenység Istennője) Istennőről nevezték el, de hívják az Ígéret havának is. Ráadásul május 1-én van Cordelia ünnepe is, aki a virágtündérek álomszép Istennője és segítségünkre lehet az élet változásaiban, és nem utolsó sorban vágyvirágunk ültetésénél is.

2024.04.29 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások április 29-től május 6-ig

A 18. hét Holdállásai

2024.04.29 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Skorpió Telihold varázslat

A Telihold napja mindig misztikus és különleges, de ez a nap még varázslatosabb, hiszen a titokzatos Skorpió jegyében köszönt ránk a Telihold, ráadásul a jegy uralkodó bolygója, a Vízöntőben járó Plútó is aktív szereplője az égi eseménynek.

2024.04.23 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom