Október 28. Holdfogyatkozással kísért Telihold a Bikában – Lezárások, lelki gyógyulás

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Október 24.

Kategória: Hold a mindennapokban | Címkék: asztrológia, belső béke, Bika, október, Telihold

Október 28-án 22 óra 23 perckor tetőzik ez a különleges, Holdfogyatkozással kísért Telihold a Bikában. A fogyatkozások egy erős átalakuló időszakot jeleznek, amikor erősebben érezzük a bizonytalanságot, felkavaró hatása lehet érzelmeinkre és felboríthatja lelkünk egyensúlyát.

A Telihold és a fogyatkozás együttes energiája felnagyíthatja a problémát, de mindezt csakis azért, hogy vegyük észre végre, és adjunk lehetőséget a gyógyulásnak.

A Telihold a Bika jegyében tetőzik, a Nap pedig amivel szembenáll a Skorpió jegyében tartózkodik épp társulva a Merkúrral és a Marssal.
Nem mondhatnám, hogy könnyen megélhető energiák dolgoznak, hiszen sem a Bikára, sem a Skorpióra nem jellemző a könnyed elengedés, inkább jellemző a megszokotthoz, biztonságoshoz való ragaszkodás, még akkor is, ha az már nem igazán szolgálja az érdekünket. A skorpiós energiák érzelmi ragaszkodása mellé álltak a gondolati ragaszkodásaink és a megszokott cselekvési mintáink. A bikás energiákat pedig a Jupiter támogatja, ami mint tudjuk mindent felnagyíthat, mértéktelenné tehet. Azonban a sorsbolygó felügyeli az eseményeket, és ha önként nem engedünk, akkor valóban veszteség érhet bennünket, hogy végre kilépünk a méltatlan helyzetekből.
Bár túlreagálhatjuk a dolgokat, de a jupiteri energia lehetővé teszi, hogy magasabb perspektívából lássuk a dolgokat. Ha innen nézünk rá ügyeinkre, máris tisztábban láthatjuk az összefüggéseket, kitárhatjuk szívünket, és ezen keresztül látva az eseményeket gyógyulhatunk és tovább léphetünk.

A Jupiter és a Bika Hold kapcsolódása a bőséget is behívja az energiákba, így elengedésünkkel, magasabb szintre lépve, terjeszkedést, új anyagi lehetőségek, ötletek megjelenését is elhozhatja számunkra. És ez így van még akkor is, ha valami elvész mindeközben. Egy új tér jön létre, amely termékenyebb lehet új inspirációk, új ötletek és új lehetőségek számára. Ehhez azonban kulcsfontosságú, hogy feltétel nélkül szeressük magunkat, és tudatosítsuk saját értékünket.

A Telihold pillanatának Aszcendense a Rák jegyében áll. A jegyre jellemző a múltba tekintés, a múlt átélt élményeibe való kapaszkodás legyen az akár jó, akár rossz élmény.
Az energiák jó megoldása, ha tudatosan irányítjuk a múlt felé az energiákat, meglátva mindazt, ami sebet ejtett rajtunk és még nem sikerült feldolgoznunk. Legjobb, ha ehhez az időutazáshoz feltesszük a szeretet szemüvegét és ezen keresztül igyekszünk megértést találni, mert csakis így tudjuk feldolgozni, lezárni, és továbblépni rajta. Ha nagyon fájó emlékkel találkoztok, akkor álljatok meg egy pillanatra, adjatok teret az érzéseteknek, majd szeretettel gyógyítsátok és döntsétek el, hogy többet nem adtok ennek energiát. Engedjétek, hogy az az erő áradjon szét benneteket, minek köszönhetően túléltétek ezt, ami által erősebbek lettetek. Ha engeditek, hogy belső erőtök teret kapjon, akkor azt is érezni fogjátok, hogy bármire képesek vagytok, hogy jobbá tegyétek az életeteket. Érezzétek a büszkeséget, hogy tudatosságotoknak köszönhetően ilyen bátor, és erős emberré váltatok!
A fogyatkozások mindig segítenek lebontani a korlátozó rétegeket, hogy ezáltal saját utunkra találjunk, igazodva lelkünk ösvényéhez. Tulajdonképpen egyfajta kiugró pont, minek segítségével egy magasabb tudatossági szintre léphetünk, és lelki fejlődésünk új fejezetéhez érhetünk.

Mivel ennek a Bika Teliholdas holdfogyatkozásnak hihetetlen ereje van, így ha valaminek véget szeretnénk vetni, valamit le akarunk zárni, akkor ezek a hetek remek alkalmat kínálnak a cselekvésre. Használjátok tehát az energiát és mondjatok búcsút mindannak, ami már nem szolgál benneteket. Bár mi szeretnénk irányítani ezt a folyamatot, de a fogyatkozások általában titokzatos módon működnek, és oda vezetnek minket, ahol lennünk kell, így némi elfogadásra is szükségünk lehet a folyamatban.
Engedjétek, hogy az energiák feltárjanak előttetek mindent, amit látni kell, így a kirakós játék utolsó darabjai is a helyükre kerülhetnek. És bármi, ami lezárul, ne éljétek meg veszteségként, higgyétek el, minden értetek történik, amit később meg is láttok majd.

A Plútó bolygó nagyon aktív ebben a Teliholdban és a pillanat ábrájában a párkapcsolat, társulások, külvilággal való kapcsolódásunk területén munkálkodik. Szerepe már csak azért is jelentős, hiszen a Skorpió egyik uralkodó bolygója, és épp a Skorpió havában vagyunk, jelentős skorpiós energiákkal.

A Plútó és a Skorpió jegye a halál és az újjászületés témáinak analógiái is. Természetesen nem kell csak a fizikai elmúlás és születésre gondolnunk, hiszen az elengedéssel is valami végleg távozik és így engedjük helyébe az újat, ami fejlődésre képes. Előfordulhat, hogy ebben a körforgásban szembe kell néznünk néhány árnyékkal, vagy olyan tudattalan sarkokba kell bekukucskálnunk, amelyekbe korábban nem mertünk. Olyan dolgokat tárhatunk fel, amelyek kellemetlenek, de legyünk hálásak azért, hogy ami eddig rejtve volt, az most felszínre kerülhet.

A Plútó jól érzi magát az árnyékban, mert az övé, otthonos helyszín számára. Békét kötött mindazzal, amit ott talált. A Bika Telihold alatt nekünk is ezt kell tennünk. Megbékélhetünk mindazzal, ami velünk történt, nemcsak a jelenben, hanem a múltunkban is. Tehát a plútós energia segítőnk is tud lenni, ha a gyógyulást választjuk.

Azért van ennek az energiának egy kellemetlenebb, erőt próbálóbb oldala is, ha túl nagy mozgásteret adunk neki. Felszíthatja a feszültséget, általa könnyebben kerülhetünk hatalmi harcokba; akár a minket körülvevő világban zajló hatalmi harcok is mélyebben érinthetnek bennünket. A Mars és a Merkúr is együtt mozog, lendületet adva a komolyabb vitákhoz, meggondolatlan, bántó, kemény szavakhoz.
Ebben a felforrósodott, feszült helyzetben kell a józan eszünk, az átgondoltságunk, hogy ne bántsunk meg másokat, és természetesen magunkkal kapcsolatban sem árt a megértés és az empátia. Mindenki érzékenyebb, könnyebben megbántódhat, ami viszont az energiáknak köszönhetően nem túl csendes formában mutatkozik meg kifelé. Mondhatni vulkánszerű kitörésekkel is találkozhatunk, ha nem vigyázunk, vagy nem próbáljuk fékezni az energiákat.
Érdemes több időt szakítani pihenésre, rendeződésre, de akár azt is választhatjuk, hogy kiütjük, kifutjuk, kiordítjuk magunkból a feszültséget egymagunkban. Békésebb megoldást kedvelők választhatják a kiírást, a meditációt és a befelé figyelést. Akár a kiírást mindenki megteheti, és a papírt az esti varázslatnál el is égetheti.

Ha már ilyen puskaporos energiákat élünk meg, akkor megvizsgálhatjuk magunkban a konfliktuskezelési mintáinkat. Gondoljátok át a kérdéseket!
Ha konfliktus van kilátásban akkor beleálltok vagy inkább a kimenekülést, elkerülést választjátok?
Ha váratlanul találjátok magatokat vitás helyzetben, akkor lefagytok vagy határozottan reagáltok?
A vállalkozó kedvűek akár gyermekkori mintákat is kereshetnek a reagálási módjukhoz, hogy még mélyebb megértésre tegyenek szert. Természetesen mindenki feladata, hogy a feltárt nem támogató megnyilvánulásokon változtasson.

Mindannyian a magunk módján küzdünk a konfliktusokkal, ezért legyetek gyengédek magatokkal. Tudatosítsátok, ahhoz, hogy kijelöljétek a határaitokat, időnként szükség van másokkal vitába bonyolódni. Lehet, hogy először nem érzitek megfelelőnek a helyzet kezelését, de már az, hogy vállaltátok, és közben határozottak tudtatok maradni, már önmagában siker.

Összességében erős energiák keveréke van a levegőben Telihold alatt. A befejezések témája nagyon középpontba kerül, és mivel a Plútó, a Mars és a Merkúr is aktív, úgy érezhetjük, hogy a feszültség egyre csak fokozódik, és könnyen benne találhatjuk magunkat hatalmi harcokban. Így elég erős időszaknak számít az október vége, komoly lezárásokkal, új kezdetek megjelenésével és az átalakulás kibontakozásával. Lehet, hogy úgy érezzük nem a kívánt mértékben haladnak a dolgaink, de nem szabad elkeseredni, szükség van a türelmünkre, hogy belépjünk egy fényesebb jövő kapuján.

Tehát Teliholdkor engedjetek el mindent, aminek lejárt az ideje, ami már nem szolgál benneteket. Azt az energiát, amit a nem működő dolgokba fektettetek, fektessétek az újjászületésbe, átalakításba, és legyetek elégedettek az elért eredményekkel. Keressétek a közös megoldásokat, az összefogást és Telihold napjának estéjén végezzétek el a varázslatot!


Mindenkinek kívánok nyugalmat, békességet és sikeres elengedést!

 

Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor
06/30-4515002

Változz velem!

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Havi horoszkóp

2024. májusi horoszkóp – Izgalmas lehetőségek hónapja

Májust, Maia (termékenység Istennője) Istennőről nevezték el, de hívják az Ígéret havának is. Ráadásul május 1-én van Cordelia ünnepe is, aki a virágtündérek álomszép Istennője és segítségünkre lehet az élet változásaiban, és nem utolsó sorban vágyvirágunk ültetésénél is.

2024.04.29 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások április 29-től május 6-ig

A 18. hét Holdállásai

2024.04.29 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Skorpió Telihold varázslat

A Telihold napja mindig misztikus és különleges, de ez a nap még varázslatosabb, hiszen a titokzatos Skorpió jegyében köszönt ránk a Telihold, ráadásul a jegy uralkodó bolygója, a Vízöntőben járó Plútó is aktív szereplője az égi eseménynek.

2024.04.23 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom