Symbolon kártya – Az Esküvő

7-28AZ ESKÜVŐ (Jelölés: Oroszlán/Mérleg, Nap/Vénusz)
Összegzés: szerelem, pár, csúcspont, eufória, boldogság a kapcsolatban, ellentétek egyesülése, függőség a kapcsolattól

A kártya értelmezése
A kártya azt a jelenséget írja le, azt a csúcspontot, ahol minden mesének vége szakad. A két szerető szív megtalálta egymást: „… és boldogan élnek, ha meg nem haltak.” Milyen bölcsen teszik a mesék, hogy itt befejeződnek!
A pár igent mondott egymásnak, felvállalták az egymással kötött szövetséget, beteljesült álmaik örömmámorában úsznak. Mindketten – hála a párjuknak – énjük csúcspontján vannak. Mi több: a két én ebben a kapcsolatban harmóniában lép szövetségre, a szívek megnyílnak egymásnak, és így e napon ugyanaz a Nap világítja be életüket. Most mindketten tudják, hogy lehetséges a szerelem. A gyermekek – a szívek tisztaságának szimbólumai – az egésznek az ártatlan újrakezdés jellegét adják. Az ellentétek egyesülése megtörtént.
Ezen a helyen érnek véget a mesék utolsó sorai.
Mivel azonban játékunk emlékeztetni akarja a lelket, ezért a szerepszemélyiségek legszebbikénél is számításba kell vennünk az árnyoldalakat, és ez az árnyék nem más, mint hogy saját boldogságomat a másikétól teszem függővé: a másik embernek boldogságot kell hoznia számomra.
Boldogságomat csak a te létedben találhatom meg. Ezáltal boldogságom beteljesülését rajtad kérem számon, és – többé vagy kevésbé – te vagy a felelős érte. És te is így vagy velem. Így aztán kölcsönös függőség alakul ki közöttünk. Ha nem táplálod lankadatlanul, akkor szerelmem tüze kialszik.
Képileg megfogalmazva: szerelmem olyan, mint egy kályha, amelyhez a társam adja az energiát, a tüzelőanyagot. Ha egyszer nem kapom meg ezt az energiát, akkor alábbhagy a tűz, és az a veszély fenyeget, hogy kialszik a kályha. A „függőség” szó azt jelenti, hogy a bennem élő szerelem tüze nem lángol a másiktól függetlenül – saját magában is – és hogy a másik nem melegedhet meg lángjánál (hanem ezt attól teszem függővé, hogy szállít-e hozzá energiát vagy sem). És így az a szerelmes is, akire ez a kártya vonatkozik, szükséghelyzetbe kerülhet. Szítania kell a tüzet, attól függetlenül, hogy éppen képes-e erre, vagy sem. Először még önként és dalolva táplálja szerelme tüzét, de később néha rossz napok és hetek jöhetnek, amikor nem lesz tüzelőanyaga, és vajon akkor a szerelem igazolni tudja-e valódiságát?
Ez a kártya segíteni akar, hogy a szerelem és a rá való emlékezés a legfontosabb lelki napirendi pont lehessen. Különösen a következő kérdés: milyen „tüzelőanyagot” várok el a másiktól? vagy: milyen gyorsan aludhat ki a „kályhám”?

A kártya értelmezése
Egy párt ábrázol a kép, éppen a templomból jöttek ki (ahol igent mondtak egymásnak). Ez életük csúcspontja, és mindketten boldogan tekintenek a jövő felé. A gyermekek virágokat hintenek, mert még mindketten „rózsaágyban” pihennek. A piros szőnyeg azt mutatja, ami most nem okoz gondot: ebben a pillanatban a két EGÓ különös módon egyszerre magasztosult fel – mindkét EGÓ egyaránt kiváló és kiemelkedő lehet.
Mindketten szeretik egymást, és egymás felé fordulnak.

A kártya jelentése a kirakási rendszerben

a) (egyedüli vagy első kártyaként): A probléma
Megpróbáltad boldogságodat a másik emberen keresztül megvalósítani. Elvárod, hogy ő táplálja szerelmedet, az ő Napjától szeretnél felmelegedni. Ez nem működhet addig, ameddig az egész folyamat egyoldalú, azaz csak te kapsz tőle. Azt mondod, hogy te is adtál volna ezért valamit neki? Nos jó, akkor cserekereskedelemről van szó. De felfedezted-e már szerelmed – a másik nélkül is önmagadban?
Na látod!

b) (következő kártyaként): Út a problémán keresztül
Utadat csak egy másik emberrel együtt folytathatod. Utadon közös tervekről van szó, mert csak valaki mással együtt világít a Napod. Együtt megtaláljátok, mindenki a maga számára a szív útját. Közösségetek jó, de nem könnyű csillagzat alatt áll.

c) (utolsó kártyaként): Eredmény
Most már közös úton haladtok. A szerelem lett a vezetőd, és vissza fogsz térni hozzá. Megtalálod szerelmedet – a másikon keresztül – saját magadban.

Forrás: Peter Orban – Thea Weller – Ingrid Zinnel: Symbolon
Symbolon kártya tanfolyam itt!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.