Symbolon kártya – A Mágus

8-29A MÁGUS (Jelölés: Oroszlán/Skorpió, Nap/Plútó)
Összegzés: kísérlet az élet létrehozására (élet a lombikból), fekete- és fehérmágia, pozitív gondolkodás, perfekcionizmus, géntechnológia

A kártya értelmezése
A varázslás minden fajtája a hatalomvágyból táplálkozik, mindegy, hogy állítólagosan fehér, gyógyító mágiáról, vagy fekete, ártó mágiáról van szó. Mindkét esetben ez a hatalom az élet természetes folyamatai ellen fejti ki hatását. Miközben az alkotás erőit a világos Nap szimbolizálja, addig a mágiát a „fekete Nap” jeleníti meg. Olyan erőt használ fel, amely az alvilágból származik. Mindig! A boszorkánymester az élet ura akar lenni, végső soron életet akar létrehozni: a Homunculust.
A mindennapokban ez a mágia többnyire jelentéktelennek tűnő és nem kelt feltűnést. Mindannyian felhasználunk „varázsigéket”, és nem vesszük észre, hogy ezért életenergiákat kell összpontosítanunk és leadnunk. E varázsigék legismertebbike a „pozitív gondolkodás”. Egy meghatározott képnek kell realizálódnia: a jobb, az egészségesebb, a gazdagabb, a sikeresebb, a szebb, az ezoterikusabb, a nemesebb és szentebb embernek kell megvalósulnia. Mindezek olyan kívánságok és elképzelések, amelyek minden EGÓ szellemét uralják. Minden rendelkezésre álló erőt Plútó kísértésének segítségével arra használok fel, hogy ezeket a célokat elérjem. Megkísérlem magamat a saját magam által eltervezett elképzelésekbe bepréselni. Minden kellemetlen, az ideálképnek meg nem felelő dolgot félresöprök. Egészen addig alakítom magamat, míg végre meg nem jelenítem a tökéletes képet, míg egészen eggyé nem válok vele és a Homunculus tökéletesen létre nem jött.
Miért is ne? Kérdezhetné az olvasó. Milyen szép is lenne, ha minden szempontból olyan ideális, tökéletes lennék. Mit nem adnék érte, ha nagyon erős lennék, és korlátlan hatalmam lenne az életem fölött. Most vegyük a bonszáj-fácska példáját: talán már harminc vagy negyven éves is lehet, és egy tetszetős kis edényben a fa miniatűr ideálját testesíti meg. A szabad természetben élő fákkal összehasonlítva, amely ferdék, görbék, férgek rágják őket, állandóan sebeket és sérüléseket kapnak, a bonszáj-fácska tiszta, üde és tökéletes. Élettere világosan meghatározható, és még csak halottnak sem nevezhetjük, mert mélyen elrejtve benne még ott szunnyad az évszakok ritmusára való emlékezés. Hogyan is érthetnénk meg, hogy a varázslat átka, a képzelet varázsa lebeg fölötte?
A fa az élet, és ugyanakkor az ember szimbóluma. Ha egy fa növekedésében a természetes nagyságát elérte – akármennyire csúnyának vagy aránytalannak is néz ki – sok termékeny lombot növeszt, és hozzájárul az oxigénképzéshez – az élet fennmaradásához. A teremtés részét képezi, és helytáll a neki rendelt szerepben. Gyökerei az idők folyamán egyre mélyebbre hatolhatnak a talajba (a tudattalanba), és a mélység tapasztalati gazdagságából meríthetnek. De a tökéletes bonszáj-embernek, akit talán a géntechnológia meg is teremt a jövőben, nincs meg ez az esélye, hogy ideális formáját megtartsa, egyre több életet kell leadnia. Gyökerei kiszáradnak, és végül széthullik – anélkül, hogy élt volna valamikor igazán. Az itt leírt, többnyire láthatatlan mágián kívül a nyílt varázslásokat is ismerjük, mint például a vu du-mágiát és az átkok minden fajtáját. Ehhez még csak egy dolgot kell megértenünk: minden átok, amely hatalmában tart, végső soron saját átkod visszatérése. Magad is szolgáltál egykor a mágiának. A külső varázsló mindig emlékeztet a – kártyán ábrázol- belső varázslóra.

A kártya értelmezése
A kép egy boszorkánykonyhát ábrázol minden, az alkímiához szükséges felszereléssel együtt: koponya, varázskönyvek, mágikus tűz, amelyen a varázslómester a Homunculust – a mesterséges életet – készíti. A MÁGUS kalapján megfordított pentagrammát visel – az alvilág szarvakat viselő urának jelét. A vérvörös égen a sötét hatalmakkal kötött szövetség jeléül a „fekete Nap” látható.

A kártya jelentése a kirakási rendszerben

a) (egyedüli vagy első kártyaként): A probléma
Egy mágikus cselekedet varázsa alatt állsz. Ezt pedig nem szabad félreértened. Akkor is, ha te magad „áldozatnak” látszol, csak saját mágikus múltad köszön vissza. Szellemi bilincsek kötnek meg, az életről alkotott hamis elképzelés jegyében éled az életed, amely sok erődet és életenergiádat felemészti.

b) (következő kártyaként): Út a problémán keresztül
Életed egy elképzelés buborékjának fogságában van, mint egy Homunculus a varázsló lombikjában. Nagyon sok energiát öltél bele, hogy Homunculusszá válj, és most eljött az ideje, hogy áldozatot hozz, hogy a lekötött energiáidat újra felszabadíthasd. Áldozat és elképzelt világod egy részének lerombolása nélkül nem juthatsz előre, ördögi körben forogsz, és egyre vérszegényebbé válsz. Gondolj arra, hogy csak egy képet kell összetörnöd: ami Valódi, az elpusztíthatatlan.

c) (utolsó kártyaként): Eredmény
Megértetted, hogy teremtmény, és nem Teremtő vagy. Magasabb törvényeknek – nagyobb összefüggéseknek – kell engedelmeskedned. Meg fogod találni békédet, és saját igazi csillagzatod alatt fogod folytatni utadat. Felismered, hogy minden más csillag „Hollywoodból” származik – szép képek, látszólagos ragyogás, de tulajdonképpen mind csak papírmasé.

Forrás: Peter Orban – Thea Weller – Ingrid Zinnel: Symbolon
Symbolon kártya tanfolyam itt!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.