Symbolon kártya – A Csata

1-24A CSATA (Jelölés: Oroszlán/Kos, Nap/Mars)
Összegzés: agresszív hatalmi harc, pyrrhuszi győzelem, önpusztítás, öngól, tükörharc

A kártya értelmezése
Két nagyon erős, tüzes szerepszemélyiség egyesül ezen a képen a lovagok hatalmi harcában: a KIRÁLY és a HARCOS, és ha ezek a szerepszemélyiségek összeolvadnak, aligha lehet őket megfékezni. Miközben a Harcosnak a harc, addig a Királynak a győzelem a fontos. Állandó CSATA zajlik közöttük a hatalomért és a befolyásért, szövetségükből viharos vetélkedés támad a gazdagságért és a meghódított területekét. Mindenkit erőszakosan félrelöknek, aki a királyi lovag vagy a harcos király útjában áll. A „dupla” tűz fényesen lobog, és mindent elemészt. Ez a terjeszkedési folyamat veszélyes dinamika szabályai szerint működik. A forró lángok egyre mélyebb lyukakat égetnek a környező élettérbe, míg a harcosok egyszer agresszív tűzszellemek által bekerítve és elfogva, saját magukkal nem találkoznak. És hirtelen az, aki a CSATÁBAN azt hitte, az ellenséggel küzd, saját magával áll szemben, és minden további ütéssel, amelyet rámér, saját magát találja el keményen és súlyosan.
Hosszú, fáradságos az út, amíg az ember felismeri, hogy minden csata végső soron tükörküzdelem, hogy minden, a külvilágban megnyilvánuló ellenség végső soron csak szerepszemélyiségeinek egyike, Néha évekig nem vesszük észre,és kétségbeesetten harcolunk (látszólag a túlélésért) és nem érezzük, hogy közben bensőleg kiégünk, lelkünk kiszárad, és életünk fokozatosan elenyészik. Az ellenség pajzsa tükörként veri vissza az egót pusztító tűz fényét, és a Harcos saját dühében, saját agressziójában ég el. Így lesz a CSATA végső soron öngól, és a győzelem pyrrhuszi győzelem, ahol végül a győztes is üres kezekkel áll, és nem tölti el a CSATA „jó kimenetele” felett érzett öröm.
Ezoterikus törvény, hogy minden ember, akivel találkozol, és minden, amit látsz, részedet képezi. Így tehát, ha ezt a kártyát megfigyeled, nem tudod megkülönböztetni a tettest az áldozattól. Egy mély – általában a mindennapokban láthatatlan – szinten úgy hasonlítanak egymásra, mint egyik tojás a másikra, és mozdulataik egymáséitól függenek. Olykor az életben tettes vagy, és kardodat magadra emeled, vagy máskor egy másik ember hajtja végre rajtad ugyanezt a tettet, és áldozatként azt a fájdalmat érzed, amelyet te okoztál magadnak, azáltal, hogy megkülönbözteted magad a benned élő tettestől. A végén a kígyó saját farkába harap, és mindkét út ugyanahhoz a felismeréshez vezet: én és te egyek vagyunk!

A kártya értelmezése
A kép a két lovagot csata közben mutatja. Úgy hasonlítanak egymásra, mint egyik tojás a másikra, és kapcsolatukra az utal, hogy egymásnak tükörképei. Így mutatják be, hogy minden harc tulajdonképpen tükörküzdelem, ahol a külső ellenség is te magad vagy. A király jelét – az oroszlánt – viselik a pajzsaikon, és ruházatuk gazdag és fényes, ahogyan királyi lovagokhoz illik. A kártya uralkodó színe a vörös, az agresszió és a harc színe.

A kártya jelentése a kirakási rendszerben

a) (egyedüli vagy első kártyaként): A probléma
Belebonyolódtál agresszióidba. Azt hiszed, hogy azonosítottad az ellenségedet a külvilágban, és kétségbeesetten próbálod legyőzni, anélkül, hogy észrevennéd, saját magad ellen vezetsz hadjáratot. Ebben a pillanatban te magad vagy a legnagyobb ellenséged. Minél szenvedélyesebben akarsz győzni, annál több erőt veszítesz – végső soron csak saját magadat semmisíted meg.

b) (következő kártyaként): Út a problémán keresztül
Az a feladatod, hogy teret nyerj, hogy kivívd saját helyedet. Senki sem fog önként adni semmit. Szemet szemért – fogat fogért, és akár győzöl, akár vesztesz, utadon csak akkor tanulhatsz valamit, ha bátorságod van a harchoz, ahhoz, hogy kiállj ellenfeled elé.

c) (utolsó kártyaként): Eredmény
Megtanultad, hogy a külvilágban jelentkező ellenség mindig csak saját szerepszemélyiségeidnek tükröződése, és így egyik részedet képezi. Ez mégsem jelenti azt, hogy ennek a tudásnak a birtokában meg kellene akadályoznod egy szükséges harcot. Éppen ez adja vissza neked azt a döntési szabadságot, hogy akarsz-e harcolni, vagy sem.  Döntöttél, és képes vagy arra, hogy utad végén éned harcos igyekezetét ne értékeld túl.

Forrás: Peter Orban – Thea Weller – Ingrid Zinnel: Symbolon
Symbolon kártya tanfolyam itt!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.