Miért fontos a lelki egyensúly, és mit tehetünk hogy felélesszük a bennünk lévő női energiát?

noi_energia_1

A cikk megírására az késztetett, hogy mostanában egyre több olyan Nővel találkozom praxisom során, akik jelentős önértékelési problémával küzdenek mindennapjaikban. Ebből származik aztán a szorongás, a kishitűség, a tökéletlenség érzése, és persze az elégedetlenség saját kinézetüket, életüket illetően.

Mivel magam is megmerítkeztem a mélységben, de megtaláltam a kiutat, ezért szeretnék a tapasztalataim alapján néhány praktikus tanáccsal szolgálni benneteket. Életem során a legnagyobb kihívás elé 3 gyermekem és önmegvalósító törekvéseim között feszülő ellentétes erők állítottak. Ennek köszönhetem, hogy megtanultam mindazt, ami család mellett, nőként és asszonyként élni segít – teremtő, női erőm és önbecsülésem megtartásával.

Ahhoz, hogy egyensúlyban legyünk a harmonikus külső megjelenés mellett nagyon fontos a belső harmónia is, hiszen mindenki, akivel találkozunk, a belőlünk áradó energiát érzi meg, és aszerint reagál.

Sok minden okosságot lehetne arról mondani, mi is a belső kisugárzás, milyen az amikor valakin látszik, hogy nőként önmaga, hogy rátalált arra az útra, ami az övé, hogy szereti saját magát önmaga tökéletességében. De most nem teszem. Inkább nézzétek meg ezt a képet, szerintem látni fogjátok azt, amiről írok. A két kép 7 év különbséggel készült rólam, az első képen akkor voltam 41 éves, anyagilag biztonságban éltem, de a lelkem boldogtalan volt, nem voltam önmagam. A későbbi kép akkor készült, amikor már változtattam az életemen, és saját utamra léptem. Ugye mekkora változást jelent az, ha lelkünk jól érzi magát?

Kép1A férfiakra is igaz, hogy elsősorban nem a küllem alapján döntenek, hanem az a bizonyos kisugárzás kelti fel a figyelmüket. Ha elégedetlenek vagyunk, ezt sugározzuk kifelé is, amit természetesen megéreznek a velünk kapcsolatba kerülők, és már pillantásra sem méltatva mennek tovább, hiába a legszebb ruha és egyéb külső kellék. Míg ha elégedettnek, magabiztosnak látnak egy Hölgyet, azonnal vonzónak, meghódítandónak érzik, még akkor is, ha történetesen némi túlsúly van rajta. Honnan is ered ez a kisugárzás? A lélekből!

Amikor kapcsolatban élünk, és gyermekeink vannak, akkor hajlamosak vagyunk elfeledkezni saját belső igényeinkről. Az is lehet, hogy valójában nem is tudjuk mi az, amire a lelkünknek szüksége van, vagy tudjuk, de nem szeretjük magunkat eléggé, ezért nem figyelünk erre az igényre.
Pedig az önszeretet az önbecsülésünk legerősebb tartóoszlopa, ha ezzel nem rendelkezünk, akkor a belső harmóniánk, a lelki egyensúlyunk után is csak vágyakozunk.
Nem elég csak magabiztos nőnek látszani, hanem azt kell éreznünk belül is. Sok ügyfelem van, aki eljátssza a kemény, erős nőt, nagyon odafigyel a külső megjelenésére, de tulajdonképpen ezzel csak a belső bizonytalanságát kompenzálja, és a kisugárzása úgyis elárulja ingatag önbizalmát.
Tehát ahhoz, hogy valóban, és minden külső kellék nélkül is érezzétek a bennetek lévő női erőt, ahhoz feltétel nélkül kell szeretni magatokat, és tudni, hogy adottságaitok a legtökéletesebbek jelen életetekhez. Nem kell máshoz hasonlítani és mások elvárása szerint működni.
Ha szeretjük magunkat, akkor kialakul bennünk a pozitív önkép, ami biztosítja, hogy minden helyzetben megtaláljuk a megoldást, és ne lássunk semmit megoldhatatlan problémának. Átlépve saját korlátozó mintáinkat, növekszik önbizalmunk is, bátran vállaljuk a kihívásokat, hiszen tudatába kerülünk annak, hogy mindent meg tudunk oldani, a saját eszköztárunkkal. Ahhoz, hogy tisztába kerüljünk adottságainkkal, erősségünkkel, meg kell ismerni magunkat. Mindenkiben ott van minden képesség, csak tudni kell alkalmazni azokat.
Például, ha valakiben nincsenek harcos energiák, akkor ő nem fogja a vitapartnerét lerohanni, vagy saját érdekében sem fog átgázolni senkin, de ez nem is baj. Az nem ő lenne, és az egész görcsössé, izzadságszagúvá válna. Neki azt a fajta önérvényesítést kell megtanulnia, amihez tehetsége van.
Biztos sokan ismeritek Babe a kismalac meséjét. A kismalac vágya az volt, hogy pásztorkutyához hasonlóan nyájat terelgessen, de ezt csak akkor tudta megvalósítani, amikor mindezt a saját adottságaival tette. Elérte célját, bár először kinevették a birkák, de utána mindent megtettek neki. Olyan tiszteletteljes kéréssel fordult feléjük a kismalac, ami meglepte őket. Ez volt az ő erőssége, a diplomatikus, tiszteletteljes beszéd, amivel szinte észrevétlenül tudott irányítani. Ezt a példát azért hoztam fel, mert egy nagyon jó mintája annak, hogy ha felvállaljuk saját adottságainkat, akkor bármi lehet belőlünk.

Sok minden miatt sérülhet önszeretetünk, ezáltal nehezedik a bennünk lévő pozitív jellemvonásokra való összpontosítás és az önbizalmunk is meginoghat.
– Kezdjük a gyermekkori mintákkal
– Az egyik ok, amikor fiúnak vártak, így már születéskor sérül az ősbizalom érzése, ami azt eredményezi, hogy állandóan bizonyítani akarunk, nem hisszük el, hogy önmagunkért szerethetőek vagyunk.
– A másik, amikor hiányzik a szülői elismerés, lányoknál főleg az Édesapa elismerő szavai nagyon fontosak, mert állandóan neki szeretnének megfelelni.
– A harmadik pedig, amikor a szülők a meg nem valósult álmaikat rá akarják erőltetni a gyermekre, ezzel torzulhat a személyisége, nem a saját életét éli.

Ahhoz, hogy felszabaduljunk ezek alól a gyermekkori beidegződések alól, le kell tenni a felesleges terheket, amiket a család és a tágabb szociális környezet (iskola, társadalom) rakott ránk, amiknek meg akarunk felelni.

– Belső feszültség forrása lehet, és felboríthatja lelki harmóniánkat, a bennünk lévő női minták különbözősége.
Mindenkiben két női minta él, az egyik a vénuszi oldalunk, ez biztosítja női teremtő erőnket, és mutatja meg a női mivoltunkat, és utal harmónia igényünkre. A másik a holdi oldalunk, ami arról árulkodik, hogy milyen édesanyák leszünk, hosszú távú kapcsolatban hogyan viselkedünk. Nagyon fontos ez az oldalunk a lelki egyensúlyunk szempontjából is, mert ez mutatja meg a szeretet igényünket, enélkül nem tudjuk, hogy a szeretet mely formájára van szükségünk ahhoz, hogy szeretettankunk mindig tele legyen, szeretve érezzük magunkat. Van, akinek az ölelésre van szüksége, de van olyan, aki ezt nem igényli, számára fontosabb a minőségileg együtt töltött idő, vagy az, hogy meghallgassák.

A két női oldalunknak egyensúlyban kell lennie ahhoz, hogy boldogok legyünk. Amint valamelyik oldalunk hangsúlyosabbá válik, az egyensúly felborul, viszont egy idő után az elnyomott rész fellázad, és újból helyet kér az életünkben. Ez olyan, mint egy libikóka.

– Persze párunk, férjünk is sokat “tehet” azért, hogy az önbizalmunk alaposan lerombolódjon. De tudnunk kell, hogy a férfiak, csak arra az energiára reagálnak, ami belőlünk áramlik kifelé. Ha bizonytalanok vagyunk, ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, akkor bizony megkapjuk a kritikát is, és nem Királynőként fognak kezelni bennünket. Azonban az is igaz, hogy vannak olyan domináns Urak, akik nehezen viselik, ha a párjuk a fejükre nő, és erőssé válik, félnek attól, hogy az irányítást elvesztik. Azt is hozzá kell tenni, hogy valószínűleg ezek a férfiak megmentő szerepben érkeztek a Hölgy életébe, és amikor a megmentett leányzó Királylánnyá válik, akkor nem tudnak a szerepük szerint teljesíteni a kapcsolatban. Ezek a játszmák oda-vissza előfordulnak, lehetünk az életünkben békát csókolgató királylányok, vagy megmentésre várók, akiket a délceg vitéz szabadít ki fogságából. Igazán jól akkor tud egy kapcsolat működni, és mindkét fél fejlődését szolgálni, ha mindketten egészek, nem a másik kiegészítése. Ha egységben vagyunk magunkkal, akkor a párunk támogatja elképzeléseinket, de mindketten a saját utunkon haladunk.

Életünkben fontos a holdi oldalunk megélése, de a női oldalunk nélkül nem tudunk teremteni, hiszen energetikailag és szimbolikájában is a Vénusz bolygó biztosítja az anyagi teremtést, és a párkapcsolatok területén is fontos szerepet tölt be. Ha ez az oldalunk sérül, vagy nem működik, akkor ez a két terület sem tud jól működni az életünkben. Ilyenkor fordulhat elő, hogy anyagilag függünk a párunktól, vagy ha ez nem is, de ellaposodik párkapcsolatunk és teljesen alárendeljük magunkat a családnak és a gyermekeinknek.

A változtatás lehetősége a mi kezünkben van. Váljunk MAGABIZTOS, ÖNTUDATOS, ÖNBIZALOMMAL TELI NŐVÉ!

Hogy hogyan?
Elsőként végezzünk önvizsgálatot, őszintén válaszoljunk magunknak arra a kérdésre, hogy szeretjük e magunkat, tudatában vagyunk e tökéletességünknek, és boldogok vagyunk e az életünkben? Ha bármelyik kérdésre nem a válasz, akkor tudatosan kell változtatnunk a kialakult mintákon, a megszokásokon, és fel kell építenünk saját önbecsülésünket, és fel kell élesztenünk a bennünk lévő női energiát.

Mik azok, amik önmagadon való munkában akadályozhatnak?
– Az egyik legerősebb béklyó, a fölösleges ragaszkodások, a visszahúzó kapcsolatok le nem zárása. Ezek mind akadályozzák a továbblépést. Mindaddig, amíg valaki iránt haragot, fájdalmat érzünk, addig azzal saját magunkat mérgezzük és lemerítjük energiáinkat. Rosszabb esetben még betegséget is gyártunk magunknak a lelki terheinkkel. Ezek általában nehéz lépések, és félelmetesnek is tűnhetnek, de az első lépések megtétele után úgy érezhetjük, mintha sziklákat pakoltunk volna le a hátunkról. Nem kell energiát adni azoknak a kapcsolatoknak, amikben sérültünk, inkább azokra kell koncentrálni, akik szeretnek és számítanak ránk. Meg kell tanulni az életet élvezni, kényeztetni magunkat, és észrevenni a mindennapok szépségét.
– Szembe kell nézni a félelmeinkkel, amik szorongásainkat okozzák. Ezek mindaddig tudnak uralkodni felettünk, és menekülésre késztetni, amíg nem nézünk velük szembe, és vizsgáljuk meg, hogy mi a kiváltó oka. Át kell lépni
saját határainkat, ki kell lépni saját komfortzónánkból. Ahhoz, hogy változást tudjunk elérni, lépéseket kell tenni, és ebben csakis a félelmek korlátozhatnak bennünket. Ha a megszokásokat választjuk, azzal lehetőségeinket is korlátozzuk, és nem tudjuk saját álmainkat megvalósítani. Túl szűkre szabhatjuk határainkat, és ezt magunkba vetett hitünk hiánya táplálhatja. Amikor nem működik női energiánk, nem vagyunk egyensúlyban, akkor inkább nem is próbálkozunk félve attól, hogy elveszíthetjük a megszokott biztonságunkat.
Addig, amíg nem hiszel magadban, amíg nem hiszed el azt, hogy bármire képes vagy, addig nem lesz saját életed. Mindig csak másoktól, mások hangulatától fogsz majd függeni! Vagy ami még rosszabb mások céljai felé menetelsz majd, elhagyva a saját utadat.

Saját határainkat le kell döntenünk ahhoz, hogy felfedezzük mire is vagyunk képesek, mások számára viszont meg kell húznunk a határt, hogy mit engedhetnek meg velünk szemben. Tudnunk kell nemet mondani akkor, ha már úgy érezzük ez sok, és minden szabadidőnket másokra fordítjuk, és magunkra nem jut időnk.

Hogy mitől vannak a félelmek?
Legtöbbször függőségeink miatt, és azért mert nem hiszünk magunkban. Gyermekkorban a szülők szeretetétől függünk. Később a párunk elvesztésétől félünk. Aztán még később saját gyerekeink szeretetének elvesztése a fő félelemforrásunk.

A félelem, fájdalom, a szenvedés elmúlik, ha akarod, és ha mindezek a negatív élmények nem térítettek el az utadról, ha nem hátráltál meg, akkor a jutalom nem marad el. Ha elengeded a negatív emlékeket, a kishitűséget és tisztába jössz azzal, hogy óriási erő van benned, amit eddig elzárva tartottál, akkor valami sokkal jobb jön a helyébe, egy boldogabb, szebb élet.

Most nézzünk pár gyakorlatot, amik segíthetnek abban, hogy szeressük magunkat:

– Reggel, amikor kinyitjuk a szemünket, határozzuk el, hogy ez a nap csodálatos lesz, és csupa jó dolog fog történni velünk. Higgyétek el működik!

Kép4– Vegyétek észre az élet szépségeit, a legapróbb dolgokért is tudjatok hálásnak lenni, ez segít abban, hogy a pozitív energiák erősödjenek bennetek. Ha pozitív energiát árasztjátok magatokból, akkor ilyen energiájú emberek és dolgok köszöntenek be az életetekbe. Ez nem ugyanaz, mint a pozitív gondolkodás erőltetése. Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy milyen aranyosan teremtettem meg magamban az elfojtásokat ennek a módszernek a helytelen alkalmazásával. Napközben ahányszor negatív gondolat fészkelte magát be a fejembe, mindig erőltettem, hogy pozitívra cseréljem azokat. Ennek aztán az lett az eredménye, hogy szörnyű éjszakáim lettek, mert a tudat alattiba rakódott le mindaz, ami ellen napközben küzdöttem, és álmomban kontrollálatlanul előtörtek, aminek az eredménye az volt, hogy pánikroham szerű érzéssel ébredtem, és komoly erőfeszítésembe telt mire lenyugtattam magamat. Rájöttem, hogy a rossz gondolatok jöhetnek, hiszen vannak rosszabb napjaink, de ilyenkor a tudatos megoldás az, hogy megfigyeljük ezeket és nem hagyjuk, hogy magukkal húzzanak, igyekszünk elterelni a figyelmünket valami jó érzést okozó dolog felé.
És igaz a vonzás törvényére is, hogy akarattal, erőlködéssel nem tudjuk működtetni. Ha valamit meg szeretnénk teremteni, akkor a jó érzésnek is csatlakozni kell a gondolathoz, különben hiába várjuk az eredményt. Az érzés a mágnes, ami bevonzza az elképzelést.

– Változtassunk nézőpontunkon. Vállaljunk felelősséget az életünkért, a saját boldogságunkért. Tanuljunk meg nem másokat hibáztatni, mert az a másik ember csak azért volt az életünkben, mert az energiánkkal bevonzottuk őt. Valamit tanulnunk kellett abból a helyzetből. Ha megértjük a leckét, akkor el tudjuk engedni a haragunkat is.

Kép5– Nagyon fontos, hogy elfogadjuk testünket és odafigyeljünk a jelzéseire. A fizikai testünk a lelkünk állapotának jelzőrendszere is egyben, ha valami lelki problémánk van, akkor az rögtön megjelenhet fizikai szinten fájdalomban vagy akár betegségben is. Bár nagyon sokan vitatják, de én hiszek abban, hogy minden betegségnek megvan a lelki gyökere. A szimbolikák segítségével megfejthető ez és le is küzdhető a betegség. Persze komolyabb betegségeknél ez nem könnyű feladat, mert jó mélyen beégett minták, traumák dolgoznak, amit elég nehéz felülírni. De ha értem, miért jelentkezett nálam pont az a betegség, akkor tudatosan tudok dolgozni rajta, hogy feldolgozzam azt. Természetesen az orvos segítsége szükséges, hiszen vannak azok az állapotok, amikor a szakorvos segítsége életmentő tud lenni.
– Szintén külsőnkkel kapcsolatos, hogy ha tükörbe nézünk, akkor is a szépre fókuszáljunk. Tanuljuk meg elfogadni külsőnket, még akkor is, ha nem tökéletes. Még akkor is, ha látjuk a súlyfelesleget. Mindaddig, amíg utálattal nézünk magunkra és ellenségnek tekintjük a kilókat, addig ragaszkodni fognak hozzánk. A plusz kilók amúgy is azért csatlakoznak hozzánk, mert valami nem stimmel az életünkben. Kilókkal kompenzáljuk azt, ha nem érezzük, hogy életünkben súlya van a szavainknak, tetteinknek.
Ha elégedetlenek vagyunk külső megjelenésünkkel, akkor könnyen beleesünk abba a hibába, hogy mindenféle diétás módszerbe vetjük bele magunkat, majd a koplalás végén csodálkozunk, ha a duplája rakódik vissza ránk. Ahhoz, hogy testünk változzon, életmódváltásra van szükség. Az étkezés minimális változtatásával komoly eredményeket érhetünk el. De az első az, hogy lelkileg rendbe tegyük magunkat!

Kép6

– Tudjuk megajándékozni magunkat és fogadjuk el, ha valaki adni szeretne nekünk valamit. Az adás-kapásnak egyensúlyban kell lennie az életünkben. A saját magunk megajándékozása, egyfajta elismerés magunk felé a teljesítményünkért. Én pl. ha valami munkát elvégzek, vagy valami komoly dolgot viszek véghez, akkor mindig kedveskedek magamnak valami aprósággal. Lehet hogy ez csak egy süti, vagy egy óra mozgás a barátaimmal. Egy időben nagyon nehezen szakítottam időt testmozgásra, mert meg voltam győződve arról, hogy állandó készenlétben kell lennem ahhoz, hogy mindenkinek segítséget tudjak nyújtani azonnal. Azt tudtam, hogy a mozgás nálam a töltekezés, de mindig remek kifogásaim voltak arra, hogy miért nincs időm magamra. Aztán muszáj volt elkezdenem, és végül bebizonyosodott számomra is, hogy arra van időm, amire akarom, hogy legyen.

– Este elalvás előtt gondoljátok végig a napot, vegyétek számba mennyi mindent elvégeztetek aznap és legyetek hálásak érte magatoknak. Amikor elkezdtem ezt csinálni, magam is nagyon meglepődtem a lista hosszán, nagyon sokat segített abban, hogy az önértékelésem pozitív irányba változzon. Nagyon maximalista voltam magammal szemben mindig és állandóan a hibáimra, vagy a szerintem nem kellő tökéletességgel elvégzett feladatokra koncentráltam. Minél többet gyakoroltam az esti hálaadást, annál jobban kezdett a fókuszom áthelyeződni, és egyre elégedettebb lettem magammal.

– Direkt az időhiányos ügyfeleimnek készítettük el, a youtube-on is megtalálható Önszeretet meditációt, amit Galkó Balázs mond el- Szeretettel ajánlom, tényleg nem sok idő, az egész nincs 7 perc.

Mindenkinek kívánok erőt ahhoz, hogy az élete Királynőjévé váljon!
Nézz be webáruházunkba!

Dudás Mária asztrológus, Nőiségébresztő tréner
06/30-4515002

Kapcsolatfelvétel
Facebook

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!