OSHO ZEN Tarot kártya - Megalkuvás

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2016. Április 05.

Kategória: OSHO ZEN Tarot | Címkék: Megalkuvás, OSHO ZEN Tarot kártya

MegalkuvásSzivárvány 6: Megalkuvás Az ősi Japánban a császári udvarok gyakran jelentéktelen bűnözők soraiból választották szolgálóikat, akiket azután kasztráltak. Mivel igen közelről ismerték az udvar belső ügyeit, ezek az emberek gyakran váltak a politikai és társadalmi intrikák főszereplőivé, és a színfalak mögött nagy hatalommal rendelkeztek. Ez a két alak a kártyán arra figyelmeztet bennünket, hogy mi is ilyen silányak és ármánykodók vagyunk, amikor megalkuvó módon engedünk az igazunkból. Más dolog az, amikor a miénktől eltérő véleménnyel találkozunk, és megpróbáljuk megérteni azt, azért, hogy minél nagyobb harmóniát teremtsünk a két ellentétes erő között... és megint más az, amikor csak beadjuk a derekunkat és eláruljuk saját igazságunkat. Ha mélyen magunkba nézünk, általában azt vesszük észre, hogy ezzel el akarunk érni valamit. Mindegy, hogy ez hatalom vagy épp mások elismerése - ha úgy érzed, most te is ebben a cipőben jársz, légy résen: az efféle kompromisszumokat mindig keserű szájíz kíséri. "Ne légy túl okos, különben ugyanaz maradsz; nem tudsz megváltozni. A félmegoldások a szeretet útján, a félmegoldások a meditáció útján nagyon összezavarnak. Ezek nem segítenek... De az ego nem szeret segítséget kérni, ezért te inkább megpróbálsz kompromisszumot kötni. Ez a kompromisszum azonban még veszélyesebb, még inkább összezavar, mert az eredeti zavarodottságodból csak még nagyobb zűrzavart csinál. Próbáld tehát megérteni, miért keresed annyira a kompromisszumot. Előbb-utóbb meg fogod érteni, hogy a kompromisszum nem segít rajtad. A megalkuvásoddal lehet, hogy csak a döntésedet akarod elodázni, se erre, se arra nem akarsz menni, de lehet, hogy csupán a zavarodottságod elfojtását jelenti. De akkor az másban fog megjelenni. Soha ne fojts el semmit, és légy mindig tisztában a helyzeteddel. Ha pedig összezavarodsz, tudj róla, hogy össze vagy zavarodva. Ez lesz az első tiszta kép önmagadról: tudod, hogy össze vagy zavarodva. Ezzel el is indultál az úton." Osho Forrás: OSHO ZEN Tarot kártya

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Havi horoszkóp

2024. májusi horoszkóp – Izgalmas lehetőségek hónapja

Májust, Maia (termékenység Istennője) Istennőről nevezték el, de hívják az Ígéret havának is. Ráadásul május 1-én van Cordelia ünnepe is, aki a virágtündérek álomszép Istennője és segítségünkre lehet az élet változásaiban, és nem utolsó sorban vágyvirágunk ültetésénél is.

2024.04.29 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások április 29-től május 6-ig

A 18. hét Holdállásai

2024.04.29 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Skorpió Telihold varázslat

A Telihold napja mindig misztikus és különleges, de ez a nap még varázslatosabb, hiszen a titokzatos Skorpió jegyében köszönt ránk a Telihold, ráadásul a jegy uralkodó bolygója, a Vízöntőben járó Plútó is aktív szereplője az égi eseménynek.

2024.04.23 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom