2024. áprilisi horoszkóp

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2024. Április 12.

Kategória: Havi horoszkóp | Címkék: asztrológia, április, újhold, belső béke, havi horoszkóp, Jupiter, Napfogyatkozás, sorsfordító, Telihold, Uránusz

A hónap jelentős kozmikus eseményeket hoz, köztük a teljes napfogyatkozást, valamint a Jupiter és az Uránusz együttállását. Mindez az energia komoly fordulópontot jelenthet, életünk új és érdekes irányokba mozdulhat el.
Részletek a videóban!

Nézzük meg most részletesen a hónap lehetőségeit:

Április 2-án a Merkúr látszólagos hátrálásba kezd a Kos jegyében, amit 25-én hagy abba.
A Merkúr bolygóhoz tartozik a kommunikáció, az utazás, a technológia és a gondolkodás. Amikor a bolygó retrográd, akkor ezeken a területeken tapasztalhatunk akadályokat, lassulást, elakadást. Ilyen időszakban lehetőleg kerülni kell a szerződéskötést, a nagyobb döntések meghozatalát, és lehetőleg ne ekkorra időzítsünk nagyobb értékű dolgok megvételét. Ugyanígy figyelnünk kell a kommunikációra, mert nagy a félreértés esélye, félremehetnek emailek, üzenetek. A jó oldala, hogy az intuíciónk jobban működik, így a megérzéseinkre bátran hallgathatunk.

Április 3-án a Vénusz együttállásba kerül Neptunusszal a Halak jegyében.
Csodás, érzelmes, romantikus energia, ami kedvez a szereteten alapuló kapcsolatoknak. A két bolygó találkozása extra érzékennyé tehet bennünket, viszont nem annyira kedvező hatása, hogy az illúziók világába is elvihet bennünket. Mivel a Vénuszhoz tartozik önértékelésünk, anyagi ügyeink és a kapcsolataink, ezért ezekkel kapcsolatosan nem árt az óvatosság, hogy ne kezdjünk mértéktelen költekezésbe vagy ne használjanak ki bennünket.

Április 5-én a Vénusz átlép a Kos jegyébe.
A Vénusz, a szerelem és a kapcsolatok bolygója egy igen tüzes környezetbe költözik, ami nem annyira kedvez a harmóniának. Viszont az kétségtelen, hogy lendületet kapunk, kezdeményező képesekké, önérvényesítővé válhatunk. Úgy érezhetjük, valami újba kell kezdünk, vagy új irányba kell indulnunk. Kifejezetten szenvedélyessé válhatunk, de a legjobb, ha ezt az energiát most saját kreativitásunk kibontakoztatására fordítjuk.

Április 6-án a Kos jegyében járó Vénusz energiája kapcsolódik a Vízöntő jegyében álló Plútóval.
Nem kicsit erősíti fel a hatás a szenvedélyt, ami könnyen átmehet elvakultságba is. Kapkodóbbak is lehetünk, könnyebben kerülhetünk vitás helyzetekbe. Ez már csak azért sem jó megoldás, mert a retrográd Merkúr miatt nem látunk tisztánk és félreérthetünk dolgokat. A Kosnak és a Vízöntőnek a találkozása elég bajkeverő energia, így nem árt az óvatosság, hogy higgadtak tudjunk maradni és a csábításoknak se dőljünk be.

Április 8-án 20 óra 20 perckor Napfogyatkozással kísért Újhold lesz a Kos jegyében.
Igen jelentős kozmikus esemény, ami növeli a kezdeményező képességünket és megújulásunkat. A teljes fogyatkozás az Egyesült Államokban lesz látható, és várhatóan egy hosszabb napfogyatkozás lesz. Ettől függetlenül mindenki számára átalakító energiát biztosíthat, a napfogyatkozás tulajdonképpen új ajtókat nyithat meg előttünk és egyfajta új látásmódot is biztosíthat. Mély ah-ha pillanatokat élhetünk át, vagy hirtelen tisztán láthatjuk a problémáink megoldását. Az Újhold segítségével rájöhetünk arra is, hogy mit is akarunk valójában, így könnyebben vonzhatjuk be a lehetőségeket is az életünkbe. A részletekről majd találtok videót a YouTube csatornánkon.

Április 10-én a Mars együttállásba kerül a Szaturnusszal a Halak jegyében.
Bár ez az energia ezen a napon tetőzik, azért már előtte is és utána is érezzük a hatását. Ehhez adódik, hogy az Újhold energiája még fel is erősíti, így a szokásosnál intenzívebben érezhetjük. A jobbik oldala az energiának, hogy küzdőképességhez, erőhöz juthatunk mindabban, ami vágyaink szerinti. Ugyanígy még a jó megnyilvánuláshoz sorolhatjuk, hogy jobban tudjuk a határainkat felállítani illetve lebontani, ahol szükséges. Van azért egy kellemetlenebb oldala, ami okozhat görcsösséget, mély pontokat, ha magunkra akarunk erőltetni olyan elképzelések megvalósítását, amihez semmi közünk. Szintén érezhetünk fáradtságot, csalódást, ha túl sok áldozatot hoztunk a megelőző időszakban és nem figyeltünk saját határainkra, pihenésünkre, töltődésünkre.

Április 11-én a Nap együttállásba kerül a Merkúrral a Kos jegyében.
A retrográd Merkúr a Nappal együtt mindenképpen hozhat lassulást, elgondolkodásra biztathat bennünket. De ne felejtsük el, hogy mindez a Kos jegyében történik, így türelmetlenebbek lehetünk, ha nem haladnak terveink szerint a dolgok. Ha meg tudjuk őrizni higgadtságunkat, akkor használni tudunk újfajta gondolkodás és látásmódot, ami segít tisztábban látni a dolgokat. Ugyanígy jobban tudjuk kezelni és megoldani a múltból visszatérő helyzetket.

Április 19-e igen mozgalmas nap lesz. Egyfelől a Nap a Bika jegyébe lép, ami által egy nyugodtabb, termékenyebb időszakba léphetünk. A Bika földies jegy, így stabilabbnak érezhetjük az életünket, jobban haladhatunk feladatainkkal is. Amennyiben szükséges akkor érdemes tenni a stabilitásért és a biztonság megteremtéséért. Természetesen a változást támogató energiák erősek, de mindeközben legyünk tekintettel saját igényeinkre, pihenésünkre is.
Másfelől ugyanezen a napon kifejezetten támogató hatások dolgoznak, amik tetterőnket növelhetik, bátorságunkat, lelkesedésünket erősíthetik és a változtató, újító kedvünk is növekedhet. Mindezt most átgondoltabban tudjuk kezelni.

Április 21-én csúcsosodik ki a Jupiter és az Uránusz együttállása.
Ez az egyik legritkább együttállás, hiszen a Jupiter és az Uránusz 12-14 évente találkozik, de a Bika jegyében utoljára 1941. májusában álltak együtt.
A Jupiter a terjeszkedés bolygója, az Uránusz pedig a szabadság, változás, újítások bolygója, így ahogy egyesítik az energiáikat, áttörést hozhatnak, akár technikai, akár életünk átalakítása ügyében.
A Jupiter és az Uránusz találkozása a Bikában a pénzügyeink területére is irányíthatja a figyelmünket, hogy szükség esetén megtaláljuk a lehetőséget a nagyobb stabilitás kialakítására. Személyesebb szinten erősebb késztetést érezhetünk a szabadságra, hogy a dolgokat a magunk módján tegyük, és minél inkább önmagunk legyünk. Az Uránusz időnként radikális, spontán és felkavaró energiát hozhat, ami miatt meggondolatlanabbak lehetünk. Viszont ez nem jó megoldása a hatásnak, mert csakis káosz lesz az eredménye.

Szintén április 21-én a Nap nem kellemes fényszögben találkozik a Plútóval.
A Bikában lévő Nap a Vízöntőben lévő Plútó feszültsége nehéz energiát eredményez. Előfordulhat, hogy nyomás nehezedik ránk, vagy egyre növekvő nehézséget, talajvesztettséget érezhetünk életünk bizonyos területeivel kapcsolatosan. Leginkább azok érzik meg ezt a hatást, akik nem változtattak a nem működő dolgokban, és az egyre növekvő nyomás azt szeretné elérni, hogy rájöjjenek végre, hogy az átalakítás és a változás az egyetlen út ami előre visz.

Április 24-én 1 óra 48 perckor lesz Telihold a Skorpió jegyében.
A Telihold mindig érzékenyebbé tesz bennünket, és ez méginkább így van, ha a ragaszkodásairól híres Skorpióban történik mindez. Ráadásul a Plútó is aktív ebben a Teliholdban, így a megoldás a radikális változtatás és mindannak elengedése, ami ennek útjában áll. Komoly lelki folyamatokra számíthatunk, de erről is egy külön videóban beszélek majd részletesebben.

Április 25-én a Merkúr abbahagyja hátrálását és elindul előre, így a hátráltató hatása is lassan kezd megszűnni.

Április 29-én a Mars együttállásba kerül a Neptunusszal a Halak jegyében.
A Mars és a Neptunusz találkozása nem mondhatni, hogy túlzottan aktívvá tenne bennünket, inkább érezhetünk fáradtságot, főleg a kötelező dolgokkal kapcsolatosan. Viszont jól tudunk működni mindabban, ami szívünk szerinti, amiben a vágyainkért kell a tettek mezejére lépni. Ugyanígy támogató az energia művészi területen és segítségnyújtásban. A kevésbé jó oldala, hogy elvihet minket az illúziók világába, és a kifejezetten rossz oldala, hogy némelyek manipulációra, becsapásra használhatják az energiát.
Ugyanezen a napon a Vénusz jegyet vált, és a Bika jegyébe érkezik.
A Vénusz ebben a jegyben uralkodó, tehát nagy erőben van, igen jól érzi magát. Sokat tehetünk azért, hogy mi is jobban érezzük magunkat a bőrünkben, hogy javítsunk az önértékelésünkön, anyagi ügyeinken és megengedjük magunknak az élet élvezetét. Egyedülállóknak jó hír, hogy akár a szerelem is bekopogtathat az ajtajukon.

Április 30-án a Mars is belép saját jegyébe, a Kosba.
A Mars ebben a jegyben van igazán ereje teljében, így komoly erőt, lendületet érezhetünk mi is magunkban. Motiváltabbá és magabiztosabbá tehet bennünket, de a türelmetlenség is lehet velejárója ennek a jegyváltásnak. A Kos kezdeményező energia, mai segít elindítani dolgokat, de nem a kitartásáról híres, így jobban kedvez a rövid energiaösszpontosítást igénylő feladatoknak.

Összességében egy igen érdekes, izgalmas és sok lehetőséget tartogató hónaphoz érkeztünk. Mindenkinek adott a lehetőség, hogy komolyan változtasson az életén, de a bátorságra, a hitre és nem utolsó sorban az átgondoltságra, türelemre is szükség lesz. A Merkúr retorgrád hatása miatt legyünk elővigyázatosak, inkább előkészületekbe fektessünk energiát, és a saját fejlődésünkre fókuszáljunk. Ha így teszünk akkor a május valódi áttörést hozhat számunkra.
 

Csodaszép, fordulatokkal teli áprilist kívánok mindenkinek!

Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor
06 (30) 451 5002
astromarcsi@gmail.com

Készülj fel a hónap lehetőségeire!

 

 

 

A Hold jegyváltásai áprilisban:

04.01. 5 óra 05 perc Bak fogyó Hold,
04.03. 11 óra 07 perc Vízöntő fogyó Hold,
04.05. 13 óra 12 perc Halak fogyó Hold,
04.07. 13 óra 24 perc Kos fogyó Hold,
04.09. 13 óra 23 perc Bika növő Hold,
04.11. 14 óra 58 perc Ikrek növő Hold,
04.13. 19 óra 44 perc Rák növő Hold,
04.16. 4 óra 22 perc Oroszlán növő Hold,
04.18. 16 óra 10 perc Szűz növő Hold.
04.21. 5 óra 08 perc Mérleg növő Hold,
04.23. 17 óra 19 perc Skorpió növő Hold,
04.26. 3 óra 36 perc Nyilas fogyó Hold,
04.28. 11 óra 37 perc, Bak fogyó Hold,
04 30. 17 óra 19 perc, Vízöntő fogyó Hold

 

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Havi horoszkóp

2024. májusi horoszkóp – Izgalmas lehetőségek hónapja

Májust, Maia (termékenység Istennője) Istennőről nevezték el, de hívják az Ígéret havának is. Ráadásul május 1-én van Cordelia ünnepe is, aki a virágtündérek álomszép Istennője és segítségünkre lehet az élet változásaiban, és nem utolsó sorban vágyvirágunk ültetésénél is.

2024.04.29 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások április 29-től május 6-ig

A 18. hét Holdállásai

2024.04.29 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Skorpió Telihold varázslat

A Telihold napja mindig misztikus és különleges, de ez a nap még varázslatosabb, hiszen a titokzatos Skorpió jegyében köszönt ránk a Telihold, ráadásul a jegy uralkodó bolygója, a Vízöntőben járó Plútó is aktív szereplője az égi eseménynek.

2024.04.23 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom