Április 20. Kos Újhold Napfogyatkozással – Sorsfordító lehetőség

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Április 19.

Kategória: Hold a mindennapokban | Címkék: asztrológia, újhold, belső béke, Kos, Napfogyatkozás

Elérkeztünk az áprilisi Újholdhoz, amely a tüzes, önérvényesítő Kos jegyében köszönt ránk. Ki vágyna ennél jobbra, pont Újhold napján, ami az újrakezdésről, teremtésről szól? Ráadásul ezen a napon kezdődik a fogyatkozások időszaka egy különleges hibrid Napfogyatkozással.

Ez azt jelenti, hogy minden lehetőség adva van ahhoz, hogy saját jövőre vonatkozó terveink most prioritást élvezzenek. Tehát kiváló alkalom az újrakezdéshez, vagy egy új projekt elindításához. Az időszak megkérdőjelezheti a régi szokásokat, viselkedéseket és hiedelmeket is, miközben új és ötletes utakat mutat a fejlődésünkhöz.

Fantasztikus kezdeményező, indító energiák dolgoznak, amihez még hozzáadódik, hogy a nap folyamán, nem sokkal később a Hold és a Nap is a gyakorlatias, megvalósítást segítő Bika jegyébe lép. Mondhatni szinte azonnali teremtés indulhat a két energia egyesülésével jövőnk építésében.
Ehhez azonban szükség lesz arra, hogy ne ragaszkodjunk a megszokotthoz, az eddig biztonságosnak vélt módszerekhez, helyzetekhez, ami már inkább akadályozóvá vált életünkben és korlátozza az új lehetőségeket. Minden energia egy radikális változást támogat, így nem igazán járunk jól, ha ennek ellenállva még mindig a megszokotthoz ragaszkodunk. Viszont ha képesek vagyunk kilépni a komfortzónánkból, akkor egy új biztonságot tudunk teremteni önmagunk számára.

A Kos Újhold és a Napfogyatkozása egy új valóság kapuját nyithatja meg számunkra, új lehetőségeket, új utakat hozva. E lehetőségek némelyike teljesen új, de olyan dolgok is előre lendülhetnek, amiken már egy ideje dolgozunk.
Mivel az Újhold a 12. asztrológiai ház területén áll, ezért kifejezetten érezhetjük, hogy az intuíciónk, a megérzéseink nagyon jól működnek, és ha nem akadályozzuk magunkat kételkedésekkel, akkor bármit meg tudunk teremteni gondolatainkkal, érzéseinkkel. Ugyanakkor belső munkánknak is kedvez az Újhold energiája, hiszen rálátásunk nyílhat akár érzés szintjén, akár meditáció alatt, hogy mivel csapjuk be magunkat, miért kételkedünk teremtő energiánkban vagy miért nem hisszük, hogy megérdemeljük a korlátlan bőséget, boldogságot, szeretetet, a könnyed életet.

De nézzük meg kicsit részletesebben az Újhold energiáit!

Ha ránézünk az Újhold ábrájára, akkor láthatjuk, hogy az Aszcendens (piros nyíl) a Bikába esik és együttállásban van a Felszálló Holdcsomóponttal. Ez konkrét jelzés arra nézve, hogy egy biztonságos jövő építésének lehetőségét kaptuk meg. A horoszkóp csúcsa (MC) a Bakban áll (barna nyíl), ami jelentősen felveti a saját felelősségvállalás és a régi struktúrák lebontásának kérdését és a tervezés szükségességét. Érdemes átgondolni, hogy vágyaink megvalósulásának lépései mennyire láthatóak a számunkra, és mennyire vagyunk biztosak magunkban, hogy ezeket a lépéseket képesek vagyunk megtenni. Ugyanakkor szintén fontos kérdés, mennyire hiszünk abban, hogy elérjük a célt, vagy mennyire dolgoznak bennünk félelmek saját elképzeléseinkkel kapcsolatban? Végül az sem mellékes, hogy mennyire tudunk változtatni hozzáállásunkon és a megszokott módszereinken.
A Bak jegyével kapcsolatosan még meg kell említeni az alázatot és a sors elfogadását, ami itt a jó értelemben vett sorsikus támogatásról szól. Tehát nem azt kell elfogadni, hogy nem érdemeljük meg azt amire annyira vágyunk, mert mintáink azt mutatják, az élet küzdelem. Azt kell tudatosítanunk hogy hittel, szeretettel, hálával mindenre képesek vagyunk.

Ahogy már említettem ezen a napon lesz Napfogyatkozás, ami egy különleges és ritka hibrid Napfogyatkozás lesz. Emiatt az Újhold energiája hosszabb távon lesz hatással életünk alakulására, és nagyon sok mindent felfedezhetünk magunkban, ami bizonyos életterületeket blokkol a mindennapjainkban.
A mostani Kos Újholdat megelőzően, márciusban is volt egy Kos Újhold, így határozottan érezhetjük a Kos témájának előtérbe kerülését. A Kos egy tüzes jegy, ami erőt, bátorságot, szenvedélyt és elszántságot adhat nekünk. Ha azonban túlzásba esünk, akkor ez az egész elmehet a túlzott önzőségbe, akaratba, ami aztán komoly tanításokat hozhat számunkra alázat témájában.
Érezhetjük, hogy a Kos energia arra késztet bennünket, hogy kiálljunk önmagunkért, beleugorjunk az újba, és megtaláljuk az önbizalmat ahhoz, hogy belépjünk a számunkra megnyíló új ajtókon. De az is előfordulhat, hogy meg kell szelídítenünk az egónkat, felelősséget kell vállalnunk döntéseinkért, megélt tapasztalásainkért, és át kell gondolnunk vágyainkat.
Függetlenül attól, hogy belső tüzet kell szítani vagy megszelídíteni, ez az Újhold útmutató lesz, segít magasabb szintre lépni, egy új valóságot építeni.

Az áprilisi Újhold a Kos jegy 29. fokán következik be, ami karmikus pont. Egy ilyen erős Újhold ezen a jelentős ponton egy kibontakozó karmikus eseményt vagy sorsikus lehetőséget is mutathat. Azt is jelezheti, hogy valami a teljes lezáráshoz közeledik, teret adva az új megjelenésének. Adott a lehetőség ahhoz, hogy a Kos jegyének minden tanulságát integrálni tudjuk, és magasabb szinten működtessük. Legmagasabb megnyilvánulása esetén a Kos magabiztosságot, bátorságot, szenvedélyt és a vezetés helyes egyensúlyát adja meg számunkra. Természetesen mindenkinek más életterületet mozdít meg, a születési horoszkópjától függően.

A Jupiter és a Plútó jelentős szerepet tölt be a hatásoknál, de kifejezetten erősebb a plútós hatás, mivel egy feszült fényszöggel (kvadrát) kapcsolódik az Újholdhoz. Igyekszik „segíteni” minket a tudattalanban zajló folyamatokba való betekintésben és megláttatja velünk azokat a makacs ragaszkodásokat, amiket el kellene engednünk.
A Plútó jelenléte az erős Napfogyatkozással párosulva elhozhatja azokat a soha el nem képzelt lehetőségeket és ébredéseket, amelyek segítségével teljesen újjászülethetünk és átalakulhatunk önmagunk magasabb változatává.
Több energiát, erőt és motivációt ad, de mindezt alázattal és kitartással kell ötvöznünk, ahhoz, hogy ne stresszhez, egokonfliktusokhoz, hatalmi harcokhoz vagy önbizalmunkkal, megbecsülésünkkel kapcsolatos válságokhoz vezessen.

Az intenzív energia kapcsolatainkat is megtépázhatja, mert a cél, hogy ne csak a rossz szolkásainktól, hanem a romboló kapcsolatoktól is megszabaduljunk. A fokozott tudatosság segít a félelmektől, rögeszméktől, függőségektől való megszabadulásunkban. Lehetőséget kaptunk egy jelentős kapcsolati átalakuláshoz, amely megszabadít a fájdalomtól és szenvedéstől minket.
Megértünk arra, hogy a termékeny, kreatív energiánk kibontakozását segítő útra lépjünk, amellyel életünk következő fejezetét alakíthatjuk és formálhatjuk. Az Univerzum társteremtőjévé válhatunk, ha használjuk ezt az erőt, amit az Újhold ad számunkra. Pozitív hozzáállással tudjuk fenntartani ezt az állapotot, ha nem feledkezünk meg arról, hogy minden lehetséges, különösen, ha felelősséget vállalunk és életünk irányítójává válunk.

Igazi magvető időszak kezdődik, amikor jövőbeni fejlődésünk érdekében elvethetjük lehetőségeink magvait, hogy aztán a napsütés és a víz hatására szárba szökkenjenek.
Tehát a Kos Újholdnál tegyetek bele minél több energiát vágyaitok megvalósulásába, töltsétek fel érzelmekkel, így tud már az este folyamán elkezdődni a manifesztáció folyamata.

Újhold napján vágylistát, vágytáblát készítünk. Akinek még nincs, ma elkészítheti, és az esti varázslatnál áldást is kérhet rá. Érdemes ennek a listának most a tervezést, a konkrét lépéseket is tartalmaznia, hogy fenntartsuk hitünket és lelkesedésünket.


Mindenkinek csodás újjászületést kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06/30-4515002

Hogyan lehetek szabad?

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 13-tól május 21-ig

A 20. hét Holdállásai

2024.05.11 | Dudás Mária
Gyermek lélek

Gyermekkori önbizalomhiány – Hogyan segíthetsz?

Sok gyerek küzd az önbizalomhiánnyal, szorongással a mindennapokban. Nehezebben koncentrálnak, nem tudják megmutatni azt a zsenialitást ami bennük van. Szülőként sokszor érezhetjük a tehetetlenséget, amikor már sok mindent kipróbáltunk, de még mindig nem találtuk meg a megoldást.

2024.05.07 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 6-tól május 13-ig

A 19. hét Holdállásai

2024.05.07 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom