Symbolon kártya – Az elvetélés

8-19AZ ELVETÉLÉS (Jelölése: Rák/Skorpió, Hold/Plútó)
Összegzés. eladott lélek, feláldozott nőiesség, érzelmekről alkotott elképzelés, lelki függőség, depresszió, képzelt anyaság

A jelölés értelmezése
Minden ember eladta a lelkét. Ameddig nem az egység paradicsomi állapotában vagyunk, addig az „ördög”, mint a polaritás másik (gonosz) oldala, lényünk egy részét a kezében tartja. Ezért minden ember útjához hozzátartozik, hogy – mint hajdan Perszephoné – egyszer leereszkedjen érzéseinek alvilágába, és találkozzon önmaga sötét oldalával. Ez az árnyék hatalmába keríti, érzéseit elhidegíti és megöli – mert ebbe a birodalomba soha egyetlen napsugár sem hatol be. Ezt a helyzetet a lélek éjszakájaként éli meg az ember, depresszióban, ürességben, és kilátástalanságban. Érzi, hogy valami hiányzik az életéből. A benne élő GYERMEK hiányzik neki, aki elevenségét és érzékenységét életre kelti. Érzi, ahogyan az árnyék fekete lyukként szívének egyre nagyobb részét foglalja el, és arra akarja kényszeríteni, hogy végre démonai szemébe nézzen.
Miért adja el az ember a lelkét? Mit is jelent ez tulajdonképpen? Kártyánk AZ ELVETÉLÉS címet viseli. Tudatosítsuk csak, mi történik egy elvetéléskor. A kinyilatkoztatás angyala ezzel a hírrel jön el egy asszonyhoz: állapotos vagy, Holdad – nőiességed – által gyermek fogantatik benned. Kiválasztottként az élet titkát hordod magadban, amely megérik és növekedik benned. Az asszony megtagadja, hogy megnyíljon az élet fogantatása előtt, és – sokféle okból – arra határozza el magát, hogy az „élete” fölött saját maga rendelkezzen, sorsát saját kezébe vegye („a hasam az enyém”). Saját elképzelése szerint dönt léte folytatásáról. Plútó (az Élettelen) mellett, és a benne élő GYERMEK (életre kelő érzelmei) ellen hozza meg döntését.
Végtelenül sok ilyen üzenet van, amelyet a kinyilatkoztatás angyala közvetít számunkra: Akarod a partnered, akarod ezt a sorsot, ezeket a körülményeket stb. elfogadni? Sok esetben „nemet” mondunk, és feláldozzuk az „igent” – az élet igenlését. A kiszáradt lélek, egy sötét lyuk marad hátra, amelyet a legsürgősebben be kell gyógyítani érzésekről, lelki védettségről és valódi anyaságról alkotott elképzelésekkel. Tehát olyan érzelmi képzetekkel, amelyek elveszítették elevenségüket. A szentimentalitások és a szenvedélyek nagyon alkalmas pótszerek. Egy mesterségesen létrehozott, feltupírozott érzés olyan jó lehet, olyan valódinak hathat, hogy az élettelenséget sokáig eltakarhatja, és különösen nehéz leleplezni.
Létezik egy további lehetőség is arra, hogy a belső merevséget és ürességet elfojtsuk: a lélek óriási mélységeiből tapadókorongos csápok nőnek ki, amelyek egy meleget adó emberre rátelepednek, hogy tőle szerezzék meg a hiányzó elevenséget. Nagyon sok függőségi kapcsolat jön létre ily módon, nagyon sok szenvedést szülnek az ehhez hasonló szimbiózisok. Ha a bonyodalomból kivezető megoldást keresünk, akkor le kell szállnunk saját lelkünk sötét alvilágába, hogy magunk lehessünk a fényhozók. Mert csak a tudat világossága állíthatja vissza az elveszett egységet.

A kártya értelmezése
Egy öreg nő áll az ördög színeibe öltözve (vörös és fekete) egy pokolbéli szakadék előtt, amelyből lángok csapnak ki, és egy kisgyermeket áldoz fel. A sötét erőkkel kötött szövetsége jeléül két megfordított pentagrammát visel gallérján. Kettőt, mert a kettő az ördög, a „viszályszító” száma. A kegyetlen tettet az alvilág foglyul ejtett és megkövesedett démonai figyelik.

A kártya jelentése a kirakási rendszerben

a) (egyedüli vagy első kártyaként): A probléma
Az alvilág istene szilárdan tart a kezében Téged. Feláldoztad lelked az élet ellenségének és most másoknál keresel enyhülést. Abban a reményen szívod tele magad energiájukkal, hogy egy másik ember megszabadíthat a sötétségtől. Érzéseket utánzó elképzeléseket hoztál létre, amelyek nagyon eltávolodnak valódi érzelmeidtől. Még hosszú utat kell a fényig bejárnod, mert a mélységet, az árnyékvilágot kell megtapasztalnod, mielőtt az élethez vezető utat újra megtalálod.

b) (következő kártyaként): Út a problémán keresztül
Utadon arra van szükséged, hogy – mint hajdan Perszephoné – érzelmeiddel alászállj az alvilágba. Ott meg fogod érteni, hogy először is teljesen bele kell élned magad érzéseidbe, el kell kötelezed magad mellettük, mielőtt a mélységből újra felemelkedhetnél.

c) (utolsó kártyaként): Eredmény
Sok mindent feláldoztál érzések képeit és elképzeléseit, amelyek mind pótszerek és önbecsapások voltak. Sok mindent a lelked legmélyéből kellett kitépned. A seb még sokáig fájni fog, de most szabadabb és függetlenebb vagy. Mert a feláldozott részek már nem kötnek magukhoz, már nincs hatalmuk fölötted.

Forrás: Peter Orban – Thea Weller – Ingrid Zinnel: Symbolon
Symbolon kártya tanfolyam itt!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!