OSHO gondolatok mindennapra 2016. december 29.

osho

A vadság kihívása

„Ez csak a kezdet. Egyre több és több furcsa vidéken kell keresztülhaladnod. Az igazság furcsább, mint bármilyen kitaláció. De légy bátor.”

Mielőtt elkezdesz önmagadba hatolni, nem tudod, hogy önmagadnak mekkora részét nem ismerted sohasem. A lényednek csak egy töredékével éltél. Úgy éltél, mint egy vízcsepp, pedig a lényed olyan, mint egy óceán. A fa egyetlen levelével azonosítottad magadat, pedig az egész fa hozzád tartozik.
Igen, ez nagyon furcsa, mert elkezdesz tágulni. Új valóságokat kell felszívnod. Minden pillanatban olyan tényekkel kell szembesülnöd, amelyekkel sosem szembesültél azelőtt, ezért minden pillanat egy zűrzavar, és állandósul a káosz. Sosem tudsz megállapodni. Sosem válhatsz biztossá, mert ki tudja, mi fog feltárulni előtted a következő pillanatban?
Ezért nem mennek soha befelé az emberek. Megállapodott életet élnek. Megtisztítanak egy kis területet a lényükben, és ott építenek házat. Lehunyják a szemüket, nagy kerítéseket és falakat emelnek, és utána azt gondolják: „Ez minden.” És közvetlenül a fal mögött ott a való világ, ott vár rájuk a vadság. Ez a kihívás, a vadság hívása.

Forrás: OSHO Mindennapra

Meditáció csak neked!
(Személyre szabott, születési horoszkóp alapján készülő gyógyulást segítő meditáció)

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!