Május jelentősebb napjai

majusi_horoszkopMájus 2-án figyeljünk oda mit gondolunk, mert legyen az akár jó, akár rossz gondolat, szenvedélyes energiát kap a plútós hatástól. Nem mindegy, hogy ennek köszönhetően gondolataink segítenek az emelkedésben, vagy épp ellenkezőleg lefelé húzzák hangulatunkat. Az energia könnyedén belelovalhat bármibe benneteket, hűen tálalva olyan dolgokat, aminek semmi köze a valósághoz. Használjátok a „manipulatív” energiát önmagatok meggyőzésére, így mantrázzátok jó sokszor, hogy „Egészséges, értékes és szerethető vagyok!”

Május 3-án akadályokat tapasztalhatunk, ami miatt könnyen meginoghat a hitünk és az optimizmusunk. Azonban mindez sorsszerűen történik, a megállítás oka, hogy felhívják az energiák a figyelmünket valamire, ami visszatérően leblokkolhat, nehezítve a haladást az életünkben. Ugyanakkor érezhetünk szorongást és elbizonytalanodást is magunkban, ha az önértékelésünkön még van mit javítani, folyamatosan felütheti fejét a kételkedés gondolata. Igyekezzetek nem kihátrálni a feladatokból, inkább gondoljátok végig, hogy mit tanulhattok meg belőle, mire szeretné felhívni a figyelmeteket az adott helyzet. Lehet, hogy arra, hogy vágj bele, nem kételkedve magadban. De lehet, hogy pont fordítva, mondj végre nemet és ne vállalj magadra plusz terhet.

majusi_horoszkopMájus 4-én a Merkúrt bolygó az Ikrek jegyébe lép.
Igazán kellemes változás, a friss fuvallat most gondolatainkra és mozgékonyságunkra is kihatással lesz. Könnyedebben váltunk irányt és hatékonyabban kommunikálunk. A bolygó uralmi pozícióba kerül, egy olyan jegybe lép égi útján, amiben igazán otthon érzi magát. Könnyebben tudtok egyszerre több dolgot figyelemmel tartani, amit rugalmasan és gyorsan meg is oldotok. Mivel az Ikrek jegye közvetítéséről híres, ezért az információ áramlása is felgyorsul. Itt azonban figyeljetek, hogy ne dőljetek be a manipulatív információknak!

Május 6-án óvatosan a túl kecsegtető ajánlatokkal, mert könnyen tévútra vihet benneteket. Azonban a jó oldala a napnak, hogy gyakorlati teendőkben igen hatékonyak lehetünk. A szerelemben a szenvedélyt felfokozza, így a kapcsolatokra is jó hatással lehet. Azonban a kapcsolati válságokat is felerősítheti, negatív megnyilvánulásban megjelenhet a féltékenység.

majusi_horoszkopMájus 9-én a Vénusz bolygó is átlép az Ikrek jegyébe.
A könnyed jegyben felerősödik bennünk a vágy, hogy végre új élményekkel és társasági programokkal ajándékozzuk meg magunkat. Szeretnénk végre szabadon jönni-menni, információt cserélni, általánosságban is mozgásban lenni. A jegyben a Vénusz bolygó kimondottan megkönnyíti mind a kommunikációt, mind a kapcsolatépítést, és a szerelemben is nyitottabbá tesz bennünket. Ugyanakkor a vásárlási kedvet is megnövelheti, amire figyeljetek tudatosan, nehogy a túlköltekezés csapdájába essetek!

Május 11-én 20 óra 59 perckor Újhold lesz a Bika jegyében, ezzel megkezdődik a teremtő időszak. Újholdkor és az utána következő növő Hold időszakában újra gondolhatjuk és építhetjük biztonságérzetünket. Mivel a Hold a földies Bika jegyében jár, így az esti varázslatnál elkészíthetjük vágyvirágosládánkat.

Május 12-én leginkább azon feladatok elvégzése vonzó számunkra, amihez kedvünk van, minden mást hajlamosak lehetünk halogatni. Jól döntötök, ha ezen a napon a változások megvalósításán ügyködtök. Nem biztos, hogy lesz kitartásotok a megoldást be is fejezni, de itt a lényeg az, hogy belevágjatok.

majusi_horoszkopMájus 13-án nem annyira kedvezőek az energiák, érezhetünk egyfajta zavarodottságot, céltalanságot életünkkel kapcsolatosan. Természetesen ez leginkább akkor fordulhat elő, ha nem hallgatunk megérzéseinkre és makacsul, elménkre támaszkodva igyekszünk megoldani a helyzeteket. Ugyanakkor eléggé energiátlannak is érezhetjük magunkat, leginkább pihenésre és semmittevésre vágynánk a legjobban. Amennyiben megtehetitek szakítsatok időt egy kis elmélkedésre, szabadban létre vagy meditációra. Ez amellett, hogy lenyugtat benneteket még remek felismeréseket is hozhat.

Május 14-én nem sokkal éjfél előtt a Jupiter bolygó átlép a Halak jegyébe.
Mivel az egyik sorsbolygóról van szó, ezért ez mindenképpen jelentős égi jelenség.
A szabadságvágyó Vízöntő jegye után egy egész más minőséget képviselő területre érkezik a bolygó, és ennek analógiáit erősíti most fel. Megnyilvánulásának kellemetlenebb oldala káosz, labilitás, szorongás és megtévesztés fokozásaként mutatkozhat meg. Ugyanakkor megnyilvánulhat realitás nélküli álmokban, menekülési vágyban is. Azért ne feledkezzünk meg a jó oldaláról, aminek egyik alappillére a feltétel nélküli szeretet, az elfogadás, ami mellett még erősödhet az alkalmazkodás, az egység keresése és a megértést, gyógyulást hozó oldala is. A Halak jegyéhez soroljuk az intuíciót, a spirituális energiákat is, amivel mi magunk is tehetünk saját életünk és a világ jobbá tételéért.

majusi_horoszkopMájus 15-én mindent rosszabbul viselhetünk, amiben azt érezzük, hogy elképzelésinket, vágyainkat korlátozzák. Pedig ezen a napon számíthatunk olyan helyzetekre, amikben erősebben érezzük a korlátozást. Emögött persze megtalálhatjuk saját önkorlátozásunkat is, ha tudatosan figyelni kezdünk érzéseinkre. Az egyik felünk biztathat bennünket, hogy lépjünk tovább, tegyük meg amit szeretnénk, de ott dolgozhat bennünk az ellenálló, aki azt súgja, maradj csak nyugton, még nem vagy felkészülve, még „kevés vagy” ehhez, vagy elsüti a ne légy önző lapot. Ettől a belső dilemmától nem kicsit érezhetjük hisztisnek magunkat, ami ki is törhet belőlünk, ha besokallunk.

Május 17-e intenzív és mély tapasztalatokat hozhat, ha befelé figyeltek, vizsgálódtok. Most olyan témák kerülhetnek felszínre, megértést hozva, amik komoly befolyással bírhatnak a későbbiekre, segítve a pozitív átalakulásotokat.
Gyakorlatiasabb témákban gondolkozva a nap energiája segíti saját céljainkat, de mivel a Plútó is benne van a tranzitban, azért arra ügyeljetek, hogy komolytalan csábításokkal (túl szép hogy igaz legyen) ne térítsenek el a helyes útról.

majusi_horoszkopMájus 20-án 21 óra 37 perckor a Nap az Ikrek jegyébe lép, ezzel elkezdődik az Ikrek hava.
Az Ikrek jegyére jellemző a könnyedség, a rugalmasság, változékonyság, így mi magunk is könnyebben azonosulunk a változásokkal. Mindenképpen segítőnkké válhat, csak arra kell ügyelnünk, hogy ne kapjunk bele egyszerre több dologba. A kereskedelmi ügyekre, vagy a tudás közvetítésére, prezentációk tartására kitűnő energia. Ugyanígy kedvez a kommunikációnak, viszont kissé lehetünk csapongóbbak, szétszórtabbak, ha nem figyelünk.
Ugyanezen a napon kimondottan támogató energiát kapunk anyagi, üzleti ügyeinkkel kapcsolatos feladatok megoldásához. Képesek leszünk gyakorlatias szempontokat és nem az érzelmeinket követni döntéseinkben.
Kapcsolatainkra is jó hatással lesz nap, stabilizálja azokat és segíti az elköteleződést.

Május 21-én ismét egy belső dilemmával kell szembenéznünk, amit a biztonságot nyújtó és a vágyott célok közti hezitálás okoz. A másik problémát az okozhatja, hogy kissé túlműködhetünk a feladatok felvállalásában, ami még jobban növelheti a belső feszültséget, és az áldozatiság érzését. A megoldást a tudatos határ felállítása adja meg számunkra, ha átgondoljuk, hogy mi az, amit valóban azonnal meg kell oldanunk. Emellett életünk minden területén figyeljünk a túlzásokra és a felesleges áldozatvállalásokra.

Május 23-án nehezebben tudjuk összpontosítani a figyelmünket, szétszórtabbak, álmodozóbbak lehetünk. Szerencsére hétvége van, így nem kell fontos döntéseket hoznunk, vagy alaposságot igénylő feladatokat elvégezni. Az azonban már nem annyira kellemes, hogy a kommunikációban is zavarokat okozhat a hatás, nehezebben fejezzük ki magunkat és érzelmi ügyekről is nehezebben beszélünk. Lehetőleg ezt most kerüljétek is, inkább figyeljetek befelé és rendezzétek gondolataitokat.

Május 25-e megint egy olyan nap, amikor nehezebben látunk neki a kötelező feladatoknak, leginkább valami újdonságra vágyunk, amivel kitörhetünk a napi rutinból. A megszokott dolgok egyszerűen unalmassá válnak, és motiválatlanságot okozhatnak. Érdemes figyelni, hogy milyen lehetőség nyílik arra, hogy saját javatokra fordítsátok az energiákat.

Május 26-án 13 óra 13 perckor a Nyilas jegyében köszönt ránk a Telihold, egyesítve energiáját a Tízmilliószoros napéval. Mivel a Telihold az elengedést segíti, így a megsokszorozódott energiákat is ezért a célért tudjátok csatasorba állítani. Ismét érdemes átvizsgálni a családi mintákat, van e köztük még olyan, ami az élet élvezetét vagy a könnyedséget akadályozza életetekben.

Május 27-én kezdődik a második időszak, amikor komoly odafigyelés szükséges kapcsolati és anyagi ügyeinkre. Gondoljatok vissza a hónap eleji hatásra, okozott bármilyen problémát? Ha igen, akkor okuljatok belőle és ne kövessétek el mégegyszer ugyanazt a hibát.

Május 29-én túlműködnek a könnyed energiák, ami szerencsére hétvégére érkezik, így ki is tudjuk használni. Mozduljatok ki otthonról, keressetek valami lehetőséget arra, hogy baráti társaságban legyetek, és beszélgessetek! Felejtsétek el mára a kötelező házimunkát, lazítsatok, és tegyetek kedvetekre!

majusi_horoszkopMájus 30-án látszólagos hátráló mozgásba kezd a Merkúr bolygó.
Ez jelentősen összezavarhatja a kommunikációt és az információk áramlását, legyen az szóbeli vagy a világhálón történő kommunikációról. Ahogy a technikai kütyük működésében zavarok keletkezhetnek, úgy érezhetjük, hogy gondolatilag sem vagyunk épp a topon, szétszórtabbak és lassabbak lehetünk. Ugyanakkor könnyebben félreérthetjük a másikat, vagy meggondolatlan megfogalmazásainkkal meg is bánthatjuk. Nem utolsósorban a közlekedésben is legyetek sokkal körültekintőbbek!
Ugyanezen a napon óvatosan kapcsolati és anyagi ügyekkel, mert könnyen tévútra mehettek, ami könnyen okozhat kapcsolati problémákat és túlköltekezést is. Tervezzetek tudatosan és álljatok ellen a túl csábító lehetőségeknek, még akkor is, ha szenvedélyesen vágytok rá!

Május 31-én kissé energiahiányossá és halogatóvá válhatunk. Mindennek oka, hogy nem annyira van kedvünk a nem szeretem dolgokhoz, és általánosságban is nehezebben vághatunk bele a feladatok elvégzésébe. Amennyiben megtehetitek, inkább kedvetekre való dolgokkal foglalkozzatok!

Mindenkinek csodás, ígéretes májust kívánok!

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus, életvezetési és párkapcsolati tanácsadó
06/30-4515002

Hogyan segít a Symbolon kártya az önismeretben?

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!