2022. januári horoszkóp – A Jupiter évének első hónapja

januar2Január az év első hónapja, ami az év születési horoszkópjával egyező energiákat képvisel. Így a hónapban betekintést kaphatunk az év feladataiba, ha tudatosan figyeljük az eseményeket. Január régi magyar neve: Vízöntő, Boldogasszony vagy Nagyboldogasszony hava. Már az elmúlt évben is sokat tettünk azért, hogy fejlődjünk, hogy a nehézségek közepette megtartsuk optimizmusunkat, hitünket és pozitív szemléletünket. Gondolom egyetértetek azzal, hogy elég sok gyakorlási lehetőséget kaptunk, amiben bizonyíthattuk tudásunkat, elfogadásunkat. Nem utolsó sorban arra is rájöhettünk, hogy mennyi mindenért lehetünk hálásak, ahelyett, hogy azon keseregnénk, amit épp nem tehetünk meg, vagy épp nem lehet a miénk.
2022. nem lesz sem jobb, sem rosszabb, minden attól függ, mi mit hozunk ki belőle. De az tény, hogy erősebben, határozottabban kapjuk a jeleket, ha nem tudjuk saját határainkat felállítani, vagy ha nem a saját dolgunkkal foglalkozunk. Ugyanakkor hátráltathat bennünket az is, ha ítélkezünk ahelyett, hogy magunkban erősítenénk a pozitív életszemléletet, mintát adva ezzel mások számára. Emellett felmerülhet a kérdés, tudunk e elköteleződni amellett, amiben hiszünk, amit másoknak tanítunk, vagy épp saját életünkben nem tudjuk ezt alkalmazni, hitelesen tenni. A Jupiter, mint az év uralkodója, a Halak jegyében a feltétel nélküli szeretetre, elfogadásra tanít. Az irányításra szükség van, de a saját életünk tekintetében, hogy lépéseket tudjunk tenni, amikor az szükséges és sorsszerű. Látnunk kell saját értékeinket, és tisztelni magunkat. De legalább ennyire fontos, hogy odafigyeljünk a másik emberre is, amikor az bajban van, segítőkezet nyújtva neki, és nem ítélkezve fölötte.

A hónap energiájában nehezítő tényezők a retrográd bolygók, amikhez január 14-én csatlakozik a Merkúr is, akadályozva ezzel tisztánlátásunkat és a kommunikáció, közlekedés gördülékenységét. Szerencsére a hónap közepén az Uránusz elindul előre, így már segítőként támogat bennünket a változások közepette.

holdfázisokAz Újhold ebben a hónapban január 2-án lesz a Bak jegyében. Itt a változást segítő egyéni célok kerülnek a középpontba az, hogy tudunk e valóban elköteleződni, határokat felállítani és felelősséget vállalni saját életünk alakulásáért. A Telihold január 18-án a Rák jegyében lesz, amikor is sorsikus támogatást kapunk egyéniségünk felszabadításához és a generációs, hátráltató meggyőződések átalakításához. Mindent elengedhetünk, ami akadályokat gördít az elé, hogy értékeinket mások is észrevegyék.

Tehát keressétek januárban is a megoldásokat, változtassatok, alakítsátok át, amit szükséges, de ne csak fejben, hanem a gyakorlatban is. Zseniális ötleteitek lehetnek, de azokat helyettetek senki nem fogja megvalósítani, és az Univerzum is csak akkor tud támogatni benneteket, ha belevágtok és kipróbáljátok az ötlet működőképességét. Mindezt tegyétek úgy, hogy odafigyeltek saját teherbírásotokra, fizikai testetek határaira.

Nézzük meg ezek után a hónap jelentősebb napjait!

hoarfrost-g76c08c61a_640Január 1-e pozitív változást és izgalmat hozhat. A megnövekedett intuíció bevillanó gondolatokat, ötleteket eredményez, ami segít az önmagunkra találásban és értékeink megmutatásában. Ezek a felismerések aztán erősíthetik önbizalmunkat, lehetővé téve, hogy saját terveink megvalósítására nagyobb hangsúlyt helyezzünk. A transzcendens energia figyelmünket a mélyebb önismeret, spirituális megoldásokra találás felé irányítja.
Általánosságban is nyitottabbá válunk arra, hogy valami újat kipróbáljunk, a megszokott rutinon kívül. Ez az új kalandoktól az új tanulmányokig terjedhet. Kiváló alkalom, hogy elhagyjuk komfortzónánkat, és kiszélesítsük látókörünket, vagy megismerjünk néhány rendkívüli embert.

Január 2-án Újhold lesz a Bak jegyében, ezzel elindul a teremtő időszak. A változást segítő egyéni célok kerülnek a középpontba, azok, amik mellett elköteleződve, valóban változtatni tudunk életük minőségén.
Ugyanezen a napon a Merkúr átlép a Vízöntő jegyébe. A Vízöntő jegye nem a könnyedségéről híres, így megmaradhat a gondolati merevség, legalábbis nehezebben tűrjük, hogy mások irányítsanak bennünket. A hatás jó oldala, hogy zseniális ötleteink, meglátásaink lehetnek, amik változást hozhatnak életünkbe.

hoarfrost-g76c08c61a_640Január 5-e kellemes napnak ígérkezik, mert a neptunuszi energia lágyítja a Vénusz komorságát. Azonban örömünk és érzékiségünk mégis lehet kissé visszafogottabb, hiszen a Vénusz bolygó még hátrál, így nem a legelőnyösebb energiákkal találkozhatunk. Természetesen ez azoknál jelenik meg nehézségként, akiknek vannak problémás, nem megoldott kapcsolati ügyeik, vagy gyermekkorból hozott, fel nem dolgozott lelki sérelmeik. Ugyanígy terítékre kerülhetnek önszeretet problémái, amik mögött szintén gyermekkori, teljesítményhez kötött értékelés húzódhat meg. A cél nem az ítélkezés, hanem a probléma felismerése és megoldása.
A nap energiája kedvez művészi dolgoknak, de akár egyszerűbb esetben otthonunk díszítésének. A kreativitás támogat a táncban, a zenében és bármilyen kreatív önkifejezési formában. Emellett kedvet érezhetünk arra, hogy romantikus, vagy spirituális filmeket nézzünk.

Január 9-ét a kedvező napok közé sorolhatjuk, mert az energiák jó hatással lehetnek belső egyensúlyunkra, kapcsolataink harmóniájára, önszeretetünk erősítésére és nem utolsó sorban anyagi ügyeinkre.
Hétvége lévén, kedvez a közös programoknak, családlátogatásoknak és bármilyen szórakozásnak. Mivel a bakos energiák dolgoznak erősebben, ezért minden tevékenységünkben könnyen megtaláljuk a határt, és gyakorolhatjuk a nemet mondást, ha feladatunk van ezzel kapcsolatosan.
Tehát segít a nap abban, hogy elkerüljük a méltatlan helyzeteket, és megtartsuk a határokat mind kapcsolati mind anyagi költekezés ügyében.

hoarfrost-g76c08c61a_640Január 11-én érzékenyebbek lehetünk, ami egyfelől kedvez az intuíciónknak, képzelőerőnknek, kreativitásunknak, másfelől könnyebben megbántódhatunk. Inkább elvonulásra, önmagunkba tekintésre vágyunk, amit tudatossággal igen jól kihasználhatunk. Meditációval, vizualizációval segíthetjük vágyaink megvalósulását, kihasználva a teremtő időszak lehetőségeit. Tűzzetek ki új célokat most, amik támogatják vágyaitok megvalósulását.
A nap ideális a segítésre, jótékonysági feladatok elvégzésére. Csatlakozhattok egy környezetvédelmi vagy karitatív csoporthoz, önkéntes munkával segítve a munkájukat.
A nagyobb empátiának és fogékonyságnak köszönhetően könnyebben fogadjuk el mások álláspontját, és találjuk meg a kompromisszumos megoldásokat. Azonban arra ügyeljünk, hogy mindenben megtaláljuk a határt és ne hagyjuk kihasználni magunkat. Emellett törekedjünk az önzetlen cselekedetre, ne egónkat akarjuk hizlalni mások támogatásával. Ez utóbbi ugyanis kemény csalódásokat hozhat számunkra.
Szintén a kellemetlenebb megnyilvánulása lehet a napnak, a félelmek felerősödése. Ne engedjétek, hogy a félelmeitek vagy a képzeletetek legyőzzön. Törődjetek a saját dolgotokkal, és használjátok ki a nap kissé zavarodott energiáit kreatív projektekre, amelyekhez inspirációra és képzelőerőre van szükség, nem pedig tartós fizikai erőfeszítésre.
Végül még megemlíteném, hogy a betegséggel kapcsolatos félelmek is nagyobb teret kaphatnak, amivel gyengíthetjük az immunrendszerünk védelmét. A hit, a pozitív megerősítések, a boldogság érzése viszont erősíti egészségeteket, így foglalkozzatok ezzel!

Január 14-én a Merkúr bolygó irányt vált és látszólagos hátráló mozgásba kezd a Vízöntő jegyében. Nem kedveljük ezeket a hátráló időszakokat, mert amellett, hogy a gondolkodásunkra rossz hatással van, kommunikációs, technikai és közlekedési nehézségeket is okozhat. Legyetek nagyon körültekintőek és óvatosak!

hoarfrost-g76c08c61a_640Január 16-án szenvedélyes energia hat ránk, ami felerősíti saját céljaink fontosságát. Azonban a kevésbé jó megnyilvánulása az energiának, hatalmi harcokat, hatalmi nyomást eredményezhet. Tudatosnak kell lennünk, hogy ne dőljünk be a taktikázásnak, a manipulációnak, és mi magunk se folyamodjunk ezekhez az eszközökhöz.
A nap jó oldala, hogy erőt kapunk ahhoz, hogy mélyen megbújó meggyőződéseinkre rátásunk legyen, és a felismerések segítségével megtaláljuk a megoldást a változáshoz. Kapcsolati nehézségek esetén szintén gazdagabbak lehetünk felismerésekkel, meglátva a kivetítéseket, mintákat, a kapcsolati dinamikában.
Fizikai síkon kedvező nap az elemzést, vizsgálódást igénylő feladatok megoldásához, stratégiai tervek felállításához.
Lehetséges, hogy valami drámai vagy felkavaró eseményt éltek át, de ez is inkább lehetőséget nyújt az átgondolásra és újrakezdésre. Természetesen ehhez szükség lehet visszavonulásra és a helyzet alapos áttekintésére. Egyfajta újjászületési folyamat indulhat el, ami nagyobb önbecsüléshez és hatékonysághoz vezethet.

Január 18-án Telihold lesz a Rák jegyében, ezzel elindul az elengedés időszaka. Figyeljétek jól meg a január 16-i tapasztalatokat, sokat segíthet abban, hogy felismerjétek mit kell elengednetek a most kezdődő időszakban.

Január 20-án 3 óra 39 perckor a Nap átlép a Vízöntő jegyébe.
A komor Bak jegyét immáron elhagyja a Nap és a szabadságszerető Vízöntő jegyében tölti a következő egy hónapot. A saját szabadságunk megélése, a bolondozás, egyediségünk megmutatása most erősebben jelentkezik. Érdemes kihasználni a fogyó Hold időszakát, hogy változtassunk az életünkön, elengedve minden önkorlátozást, ami miatt nem adunk magunknak én-időt.

Január 23-án szellemileg kicsit éberebbek lehetünk, bár a retrográd Merkúr miatt ez most nem képvisel akkora energiát, mint amire lehetőség lenne. Ettől függetlenül lehetnek olyan bevillanó ötleteink, amik előrelépést hoznak számunkra, de a megvalósítással mindenképpen érdemes még várni.
Mozgalmas napnak ígérkezik, amikor megnövekedhetnek a személyes találkozók, kommunikációs lehetőségek, és sok információ zúdulhat ránk. Jó alkalom ötletelésre, tervek készítésére a megvalósítást illetően. A papír és hivatalos ügyek intézését azonban halasszátok későbbre.

Január 24-én a Bak jegyébe lép a Mars bolygó.
A céltudatos Bak jegye megfékezi a Mars forró fejűségét, és komoly kitartással ruházza fel. Most képesek vagyunk lépésenként, de megállíthatatlanul haladni céljaink felé.

Január 26-án hátrálásában visszalép a Bak jegyébe a Merkúr bolygó.
A könnyed Merkúr nem mondhatni, hogy otthonosan érezné magát ebben a jegyben, mondhatni inkább szenved ebben a „merev” közegben. Ennek köszönhetően nehezebben megy a rugalmas gondolkodás, nagyon beleragadhatunk egy bizonyos elképzelésbe. Viszont az is tény, hogy a komoly átgondolást igénylő és a sorsbolygók által támasztott feladatokban előnyös az energia.

hoarfrost-g76c08c61a_640Január 28-án szenvedélyes energia hat gondolkodásunkra, így lelkiállapotunk sokban függ majd attól, hogy a pozitív vagy a negatív gondolatokat tápláljuk vele. Emellett kommunikációban is szenvedélyesebben képviseljük saját elképzeléseinket, ami könnyen okozhat vitás helyzeteket. Legyetek elfogadóak, és ne akarjatok senkit meggyőzni! Igaz, hogy a nagy meggyőzőerőnkkel képesek vagyunk másokat befolyásolni, de ezt csakis akkor tegyétek, ha a másik nyitott a ti megoldásaitokra, és számára előrelépést hoznak a saját spirituális igazságaitok.
Kifejezetten előnyösek az energiák, akár belső titkaink feltárására, akár problémás helyzetek vizsgálatára, elemzésére. Könnyebben feltárhatjuk a rejtélyeket és vonzóbbak lehetnek az okkult témák is.
Mivel az önelemzésnek is kedveznek az energiák, így kiváló alkalom lehet arra, hogy felkeressetek egy tanácsadót, vagy jobban megértsétek a kapcsolataitok működését.
Arra azonban figyeljetek, hogy a retrográd Merkúr téves elképzelésekbe is belelovalhat benneteket, nem beszélve arról, hogy idegrendszeretek is kifáradhat ebben a szellemi túlpörgésben. A relaxáció fontos lesz, ez lecsendesíti elmétek pörgését.

Január 29-én a Vénusz bolygó irányt vált és elindul előre.
Mivel a Vénuszra ebben az időszakban hatással van az Uránusz, így erőteljesebben érezhetünk késztetést arra, hogy végre valódi felszabadulást hozó dolgokba fogjunk, és újdonságokat próbáljunk ki. Izgalmas időszak kezdődhet társasági életünk, a szerelmi életünk és a pénzügyeink szempontjából.

hoarfrost-g76c08c61a_640Január 30-án kissé kellemetlenebb energiák dolgoznak, ami miatt erőt vehet rajtunk a rugalmatlanság és a bizonytalanság. Érezzük, hogy feszültek vagyunk és nem találjuk a helyünket, de valahogy mégis félünk, nyugtalanok lehetünk a változás gondolatától. A feszültség növekedése meggondolatlanságot eredményezhet és akár balesetekhez is vezethet.
Emellett előfordulhat, hogy környezetetekben hirtelen változások történnek, vagy épp a mások kitöréseit kell átélnetek. Nem érdemes most hirtelen felindulásból bármit is tenni, ahogy kísérletezésre, taktikázásra sem alkalmas időszak.
A növekvő feszültség dühkitörések formájában bárkinél megmutatkozhat, ami kissé ijesztő lehet mások számára. Az egó most erős, és korlátlanul szeretné kifejezni valódi belső énünket, így nagyon kell a tudatosság és az ösztönök megfékezése. A viták ebben az időben igencsak nagy egó pofonokat eredményezhetnek, különösen, ha feletteseinkkel kerülünk harcba.
Tehát csak megfontoltan, és elkerülve a fölösleges összeütközéseket! Azonban, ha úgy érzitek életetekben valami stagnál vagy változtatásra szorul, akkor ott indítsátok ti el a változást, természetesen átgondoltan. Gondoljátok át, miért érzitek magatokat nyugtalannak, vagy mi okozza a félelmet, káosz érzését bennetek. Mindeközben maradjatok rugalmasak és készek a változásra.

Mindenkinek csodás évkezdetet kívánok!

 

főlép2
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Mit hoz számodra a 2022-es év?

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!