2021. májusi horoszkóp – Mit ígérnek a májusi energiák?

májusihoroszkop_foMájust, Maia (termékenység Istennője) Istennőről nevezték el, de hívják az Ígéret havának is. Ráadásul május 1-én van Cordelia ünnepe is, aki a virágtündérek álomszép Istennője és segítségünkre lehet az élet változásaiban, a feszültség levezetésében és az ünneplésben is. Áldásos segítség lesz ebben a változásokat, átalakulást, ugyanakkor feszültségeket is tartogató hónapban. Amikor úgy érzitek, szükségetek van támogatására, csak helyezkedjetek el kényelmesen, képzeljétek el, hogy egy tarka virágokkal teli réten sétáltok és hívjátok őt. Szombaton pedig menjetek ki a természetbe, a virágok közé, hogy megérezzétek az Istennő áldásos energiáit.

boldog_emberekDe vajon mit ígérnek a hónap energiái?
Ha a hónap beköszöntének születési ábráját nézzük, akkor az első, ami feltűnik, hogy a bolygók nagy része a horoszkópábra alsó részén helyezkednek el, ami a földi síkot jelképezi. Emellett a bolygók is túlnyomórészt földies jegyekben helyezkednek el, ami megmutatja, hogy kissé földhözragadtabbak lehetünk a kelleténél, nehezebben mozdulunk, túlzottan biztonságra törekvővé válhatunk. Vissza-vissza tekinthetünk még a jól megszokott működésünkhöz, a megszokott biztonságérzetünkhöz, ami akár a korlátozások elfogadását, akár a rugalmasságunkat nehezítheti. A kialakult helyzet egyre nagyobb bizonytalanságot okozhat bennünk, nehezen találhatjuk meg a számunkra kedvező és egyensúlyt teremtő lehetőségeket, elképzeléseket. Szeretnénk már azt tenni, ami lelkünknek jól esik, de még mindig korlátokba ütközünk, ha nem tudjuk az egész helyzetet más szemszögből nézni. Nem mindegy, hogy minek adunk energiát, a kétségbeesésnek, félelemnek és a lázongásnak, vagy épp ellenkezőleg, a hitünket erősítjük azzal, hogy tudatosan keressük azt a megoldást, ami az itt és mostban, a mindentől független jó élményeket, érzéseket adja számunkra. Mindenben lehet a rosszra, korlátozásra, rémhírekre fókuszálni (energiát adva neki, hogy még inkább ránk telepedjen), vagy tudatosan irányítjuk figyelmünket mindarra, amiért hálásak lehetünk az életünkben és ami boldogságot hoz számunkra.

A hónap nehézségét az okozhatja, ha ösztönös reakcióinkkal, lelki önérvényesítési mintáinkkal még mindig ragaszkodunk a régi meggyőződésekhez, nehezebben szakadva el bizonyos dolgoktól, eszméktől, elképzelésektől. Ugyanakkor igen mélyen elnyomott emlékeink, tapasztalásaink kerülhetnek felszínre, amiről már azt gondoltuk, rég megoldottuk, túl vagyunk rajta. Nézzetek körül környezetetekben, és vegyétek számba, kik azok az emberek, akik nagyon idegesítőek számotokra. Ők a ti tanítóitok, és azt szeretnék elérni, hogy valamilyen korlátozást megfejtsetek magatokban. Minden csakis segítő szándékkal történik, hogy meglássátok a tudattalan mélyében rejtőzködő belső akadályaitokat.

boldog_boldogtalanMég mindig olyan időszakban vagyunk, amikor ingatag a biztonságérzetünk, hiszen nehezen tudunk bármit előre eltervezni. A kérdés, hogy az átalakulást, újjászületést választjuk belső egyensúlyunkra találva, vagy körömszakadtáig ragaszkodunk és siránkozunk a régi életünk után, még akkor is, ha ez egyre nagyobb nehézségeket, veszteséget hoz az életünkbe.
Az energiák, és a sorsbolygók változatlanul nem szimpatizálnak a régi renddel, a régi értékrenddel, változást akarnak és igyekeznek ezt ki is kényszeríteni belőlünk. A hónap érdekessége, hogy otthonunkat biztonságos támogató energia fénye ragyogja be, de az Uránusz bolygó is ezen a területen található, ami a változásokat és a kiszabadulást sürgeti. Az előrelépést abban fogjuk megérezni, ami valóban a mi fejlődésünket és szívünk vágyát szolgálja. Minden, amit a feltétel nélküli szeretet, önmagunkra figyelés és alázat vezérel, az sikerre vihető.
Ahogy már említettem az átalakulás időszakában vagyunk, ami igényli jövőképünk, világnézetünk átalakítását, és egyben az értékrendünk átgondolását is. A stabilitásunkat épp úgy megteremthetjük az új helyzetben, mint ahogy egy pillanat alatt kicsúszhat a lábunk alól a talaj, borulva minden régi mintán alapuló elképzelésünk.

Anyagi ügyek tekintetében szintén akkor érezhetünk előrelépést, biztonságot, ha elszakadunk a régi mintáktól, beidegződésektől, pénzhez kapcsolt negatív meggyőződéseinktől. Új lehetőségeket, új utakat kell keresnünk tudatosan az anyagi biztonságunk megteremtéséhez, de épp ennyire fontos lesz, hogy higgyünk a sors támogatásában. Amikor a hiányra, a régi lehetőségeink szerinti pénzkeresésen búslakodunk, akkor azzal csak még inkább az anyagi hiányt teremtjük. Legyetek hálásak, köszönjétek meg a felétek áramló bőséget, bármilyen formában érkezik is, és nem utolsó sorban higgyetek abban, hogy értékesek vagytok és megérdemlitek a jólétet.

Az általános hatások után folytassuk a retrográd mozgásokkal.
Májusban 3 bolygó kezdi meg látszólagos hátráló mozgását.

plutoretrogradA sort a Plútó bolygó kezdi, ami már április végén megállt égi útján, de május 1-én elkezdi hátráló mozgását, ami egészen október 7-ig így is marad. Ebben az időszakban felerősödhet a pénz és a hatalom manipulációja és visszatérhetnek életünkbe régi, még nem megoldott helyzetek és kapcsolatok. Ugyanakkor felszínre kerülhetnek még olyan minták, amiket a megélt tapasztalataink segítségével kell most megoldanunk véglegesen. A hatás nehézségét megelőzhetjük, ha önként folytatunk önvizsgálatot, és igyekszünk előmunkálatokat végezni, tudattalan elfojtásainkkal, mintáinkkal kapcsolatosan.
A retrográd időszakban arra is oda kell majd figyelni, a manipulatív hatás miatt, hogy erőteljesebben hat ránk a média által közvetített negatív híráradat is. A vírushelyzet miatt ez tovább erősítheti a félelmeket, a téves meggyőződéseket, ha nem teszünk ellene. Egyfelől korlátozzátok a hírek figyelését, másfelől pedig az egészségtudatot erősítsétek magatokban, akár mantrázással, akár vizualizációval. A saját belső hangotokra, megérzésetekre figyeljetek, és ne hagyjátok, hogy mások véleménye vagy a félelemkeltés ezt befolyásolja.

szaturnusz2A Szaturnusz bolygó május 23-án kezdi meg látszólagos hátráló mozgását, ami egészen október 11-ig tart majd. Aki sorsikus feladatával nincs elmaradásban, annak a valóságban is csak egyfajta „látszólagos” hátrálást kell átélnie, némi finomhangolással. A Szaturnusz bolygó energiája segíteni fog, hogy ezek a kiigazítások megtörténjenek. Mindazok számára, akiknek még problémát okoz a saját felelősség felvállalása, vagy még mindig nehezen szabják ki saját határaikat, már nem lesz ennyire könnyű az időszak, kemény tanításokban részesülhetnek. Ettől sem kell megijedni, figyeljétek tudatosan a jeleket és tanuljatok belőle, változtassatok. Kicsit olyan lesz az időszak, mint egy vizsgára készülés, tanulunk, majd a tanultakat összefoglalva új meglátások születhetnek meg bennünk. Testetek egyfajta jelzőrendszerként működik, így a hátfájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák felerősödhetnek ebben az időszakban azoknál, akiknek szüksége van erre ahhoz, hogy megértsék az időszak feladatát.

A Merkúr bolygó május 30-tól hátrál egészen június 23.ig. Általánosságban felerősödhet a szétszórtságunk, ami feladataink elvégzésében is nehézséget okozhat. Ahogy már megszokhattuk a Merkúr hátrálása mindig okoz némi zavart a kommunikációban, értékesítésben, kommunikációs eszközökben és műszaki dolgaink is meghibásodhatnak. A hátráló időszakban nem jó szerződést kötni és tudatosan figyelni kell nehogy félre értsük egymást.

Folytatásért kattints ide!!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus, életvezetési és párkapcsolati tanácsadó
06/30-4515002

Hogyan segít a Symbolon kártya az önismeretben?

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!