2021. júliusi horoszkóp – Álruhás áldás

hydrangea-4336477_640Júliust, Julius Caesarról nevezték el, aki ebben a hónapban született. Ami viszont ennél sokkal vonzóbb az az, hogy őseink az Áldás havának keresztelték el. Vajon valóban áldást hoz ránk ez a hónap? Vagy újabb nehézségekkel, korlátozásokkal kell szembenéznünk? Sajnos tudatosság hiányában ez a hónap sem a könnyűek közé sorolható, mert elég sok tanító fényszög dolgozik majd, de az tény, hogy július második felében már kevésbé érezzük a Szaturnusz-Uránusz kvadrátját, ami a korlátozás csökkenését hozhatja magával. Azonban azt mindenképpen tartsátok szem előtt, hogy a nehéz fényszögek, a tanítások, nem büntetésként érkeznek, hanem abban segítenek, hogy tudatosan szemléljük az életünket és igyekezzünk az aktuális energiákkal egyesülve dolgozni és nem ellenállni annak. Mivel a hónap horoszkópjában hangsúlyos a Víz energiája, vagyis az érzelmek, így nem annyira az akarás fog működni, mint inkább a szeretet, az empátia és az odafigyelés. Azok akik tévedhetetlennek, felsőbb rendűnek érzik magukat kellemetlen élményekre számíthatnak. Ugyanakkor figyelnünk kell a földelésre, hogy energiáinkat keretek között tudjuk tartani.

halakfogyoAz érzelmi energiák közül a hónap elején hangsúlyos a halakos energia, így szintén figyelmet igényel, hogy ne áldozatnak érezzük magunkat, ne az áldozatiságot vagy túlzott áldozatvállalást erősítsük magunkban, hanem a megoldást és a határok meghúzását keressük. A spirituális energiák, módszerek, a feltétel nélküli szeretet fog ebben a hónapban a legnagyobb segítőnk lenni. Előrelépést hozhat, ha az érzelmi elfojtásaink felszínre kerülnek és megtanuljuk kifejezni érzéseinket, ha eddig nem tettük. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy múltbéli dolgokon rágódjunk, hibáztatva magunkat, másokat, amiért átéltük az adott helyzetet. Úgy kell ezekre tekinteni, mint egy tapasztalatszerzésre, célja volt annak, hogy ezt meg kellett élnünk. Vonjátok le a következtetéseket és lépjetek tovább. Ez fog abban is segíteni, hogy tudatosítsátok magatokban, szerethetőek és értékesek vagytok.

egyensúly1A hónap nem mondható könnyűnek, de tudatossággal enyhe feszültségeket élhetünk át. A belső ziláltság, harag mindig jelzés arra, hogy életetekben az adott területen elakadtatok, nem utatoknak megfelelően haladtok. Ott, ahol egyre nagyobb nyomás nehezedik rátok, egyre kevésbé értékelnek benneteket, jelzés arra nézve, hogy nincs ott helyetek. Vagy olyan gondolkodásminta fut bennetek, ami visszalépést hozott, mert nem tudjátok az adott helyzetet optimistán szemlélni és a jót keresni benne.
Most még azok is, akik úgy érzik elakadtak, kicsi tudatossággal, szemléletmód váltással erőt kapnak ahhoz, hogy kilépjenek a számukra kellemetlen helyzetekből.
Minden terv megvalósításában segítség, ha fókuszotokat belső egyensúlyotokra, biztonságérzetetek megszilárdítására irányítjátok. Nagyon fontos, hogy a gondolataitokat is a jóra és az elért eredményekre fókuszáljátok. Ne a jövőben keressétek a boldogságotok kulcsát, lássátok meg azt a jelenben. Mindemellett igyekezzetek pihenni, lazítani, hogy a feszültség ne okozzon fölösleges konfliktusokat, idegrendszeri kimerültséget. Mivel sok olyan hatás van, ami a szabadságvágyunkat erősíti, így mindenképpen adjatok magatoknak időt a pihenésre, nyaralásra, töltődésre.

Tehát áldást akkor hoz ez a hónap, ha tudatosak lesztek, odafigyeltek magatokra, saját boldogságotokra és nem álltok ellen a változásoknak. A hónap Újholdja segít, hogy kilépjünk a komfortzónából, igazi újdonságokat éljünk át, míg a Telihold igen mélyen elbújt korlátozó minták megváltoztatásában támogat. A hónap közepén, az Újhold utáni teremtő időszakban plusz segítséget kapunk, hiszen július 14-én Tízmilliószoros nap lesz.

Összefoglalva, fontossá válik, hogy rendszeresen kiszakadjatok a mindennapok szürkeségéből, pihenjetek, nyaraljatok, vagy csak szórakozzatok többet. Szintén segítség átalakulásotokban, ha önként visszavonultok egy kicsit és önvizsgálatot tartotok.

Az általános hatások után folytassuk a retrográd hatásokkal.

retrográd_jupiterA Jupiter bolygó május 21-től hátrál egészen október 18-ig. A bolygó a hátrálást a Halak jegyében kezdte, de július 29-én visszalép a Vízöntő jegyébe. Az égitest a hitünkért, hitrendszereinkért felelős, materiális síkon pedig a jog és az ingatlan tartozik hozzá. Ezeken a területeken érezhetünk megingást, lelassulást, elakadást.
Az általa okozott testi jelek közül a legenyhébb a hajnali 2-3 óra környékén történő, rendszeres felébredés. Ez a máj-epe meridián időszaka, ami a megkeseredettségre, elfojtott haragra hívja fel figyelmünket. Ugyanakkor megjelenhetnek a szeretetlenség érzésével kapcsolatban az inzulinrezisztencia vagy a cukor problémák is.

szaturnusz2A Szaturnusz bolygó május 23-a óta hátrál, amit október 11-ig folytat. Aki sorsikus feladatával nincs elmaradásban, annak a valóságban is csak egyfajta „látszólagos” hátrálást kell átélnie, némi finomhangolással. A Szaturnusz bolygó energiája segíteni fog, hogy ezek a kiigazítások megtörténjenek. Mindazok számára, akiknek még problémát okoz a saját felelősség felvállalása, vagy még mindig nehezen szabják ki saját határaikat, már nem lesz ennyire könnyű az időszak, kemény tanításokban részesülhetnek. Ettől sem kell megijedni, figyeljétek tudatosan a jeleket és tanuljatok belőle, változtassatok. Kicsit olyan lesz az időszak, mint egy vizsgára készülés, tanulunk, majd a tanultakat összefoglalva új meglátások születhetnek meg bennünk. Testetek egyfajta jelzőrendszerként működik, így a hátfájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák felerősödhetnek ebben az időszakban azoknál, akiknek szüksége van erre ahhoz, hogy megértsék az időszak feladatát.

retrogradneptunA Neptunusz bolygó június 26-án csatlakozott a hátrálókhoz és december 2-ig folytatja ezt a mozgást. Felerősödhetnek ennek köszönhetően a pszichés problémák és egyesek számára vonzóbb lehet az alkohol a relaxáláshoz, vagy mások könnyebben nyúlnak gyógyszerekhez, hogy fizikai problémájukon úrrá legyenek.
A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül. Mivel a hónap horoszkópjában jelentős szerepet tölt be, így akadályoztatását is határozottabban érezhetjük.

plutoretrogradA Plútó bolygó május 1-től retrográd és október 7-ig marad is ebben a mozgásban. Ebben az időszakban felerősödhet a pénz és a hatalom manipulációja és visszatérhetnek életünkbe régi, még nem megoldott helyzetek és kapcsolatok. Ugyanakkor felszínre kerülhetnek még olyan minták, amiket a megélt tapasztalataink segítségével kell most megoldanunk véglegesen. A hatás nehézségét megelőzhetjük, ha önként folytatunk önvizsgálatot, és igyekszünk előmunkálatokat végezni, tudattalan elfojtásainkkal, mintáinkkal kapcsolatosan.
A retrográd időszakban arra is oda kell majd figyelni, a manipulatív hatás miatt, hogy erőteljesebben hat ránk a média által közvetített negatív híráradat is. A vírushelyzet miatt ez tovább erősítheti a félelmeket, a téves meggyőződéseket, ha nem teszünk ellene. Egyfelől korlátozzátok a hírek figyelését, másfelől pedig az egészségtudatot erősítsétek magatokban, akár mantrázással, akár vizualizációval. A saját belső hangotokra, megérzésetekre figyeljetek, és ne hagyjátok, hogy mások véleménye vagy a félelemkeltés ezt befolyásolja.

Folytatásért kattints ide!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!