2021. januári horoszkóp – A Szaturnusz évének első hónapja

januar2Január az év első hónapja, ami az év születési horoszkópjával egyező energiákat képvisel. Így a hónapban betekintést kaphatunk az év feladataiba, ha tudatosan figyeljük az eseményeket. Január régi magyar neve: Vízöntő, Boldogasszony vagy Nagyboldogasszony hava. Ami a Szaturnusz évének első hónapjához most legjobban illeszkedik az a Vízöntő, hisz az év uralkodó bolygója pont ebben a jegyben tartózkodik. Tehát már ez is egy jelzés arra, hogy az év a felszabadulásunkat hozhatja el, amit itt most nem a külső tényezőkre értek. Már az elmúlt évben is sokat tettünk azért, hogy fejlődjünk, hogy a nehézségek közepette megtartsuk optimizmusunkat, hitünket és pozitív szemléletünket. Gondolom egyetértetek azzal, hogy elég sok gyakorlási lehetőséget kaptunk, amiben bizonyíthattuk tudásunkat, elfogadásunkat. Nem utolsó sorban arra is rájöhettünk, hogy mennyi mindenért lehetünk hálásak, ahelyett, hogy azon keseregnénk, amit épp nem tehetünk meg, vagy épp nem lehet a miénk.

road-5799603_6402021. nem lesz sem jobb, sem rosszabb, minden attól függ, mi mit hozunk ki belőle. De az tény, hogy erősebben, határozottabban kapjuk a jeleket, ha nem tudjuk saját határainkat felállítani, vagy ha nem a saját dolgunkkal foglalkozunk. Ugyanakkor felmerülhet a kérdés, tudunk e elköteleződni amellett, amiben hiszünk, amit másoknak tanítunk, vagy épp saját életünkben nem tudjuk ezt alkalmazni, hitelesen tenni. A sorsbolygó nem csak akadályokat állít elénk, fő célja, hogy felismerjük mindazt, amivel saját egyéniségünk kibontakozását gátoljuk, és ami miatt elzárjuk magunkat mind a fejlődés, mind a boldogság előtt. Emellett szeretné látni azt is, hogy hálásak vagyunk az életünkért, a környezetünkért és azokért a segítőkért, akik körülöttünk vannak, és szeretetükkel támogatnak bennünket. Hogy tudunk e alázatosan fejet hajtani a sors akarata előtt, vagy még mindig azt gondoljuk, mi irányítunk. Az irányításra szükség van, de a saját életünk tekintetében, hogy lépéseket tudjunk tenni, amikor az szükséges és sorsszerű. Hogy látjuk e saját értékeinket, és tiszteljük magunkat. Hogy odafigyelünk a másik emberre, amikor az bajban van, segítőkezet nyújtva neki, és nem ítélkezve fölötte.

A hónap első felében különös figyelmet kell fordítanunk gondolatainkra, meggyőződéseinkre és egyedi ötleteink megvalósítására. Ebben most a sorsbolygók is támogatást nyújtanak, de a plútós energiák is segítenek felszínre hozni a gátló mintákat. A hónap második fele már inkább saját önmegvalósításunkról szól, arról, hogy a vízöntős energiák segítségével meg tudunk e újulni.
Ebben a hónapban átlagosnak mondhatóak a kiemelkedő napok, mondhatni inkább kevesebb égi esemény látszik a bolygók tekintetében. Így azt javaslom, hogy figyeljétek a Holdas írásaimat, mert azok segítséget nyújtanak majd a tisztánlátásotokhoz.

retrogradmerkurA jó hír, hogy az Uránusz bolygó január 14-én elindul előre, így az ő hátráltató hatása megszűnik. Azonban a hónap végén lesz egy komolyabb retrográd hatás, ami akadályozza tisztánlátásunkat, hiszen a gondolkodásunkért felelős Merkúr bolygó vált irányt. Az égitest január 31-én kezdi látszólagos hátráló mozgását maradva végig a Vízöntő jegyében, majd február 21-én indul el előre. Ebben az időszakban problémákat érezhetünk a kommunikációban, nehezebben értetjük meg magunkkal a másik emberrel, ahogy mi magunk is nehezebben értjük meg mások elképzeléseit. Ugyanezt érezhetjük a kommunikációs eszközök működésében, időnként kisebb fajta káoszt érezve.

Az Újhold január 13-án lesz a Bak jegyében. Itt az egyéni célok kerülnek a középpontba és az, hogy tudunk e valóban elköteleződni, határokat felállítani és felelősséget vállalni saját életünk alakulásáért. A Telihold január 28-án az Oroszlán jegyében lesz, amikor is sorsikus támogatást kapunk egyéniségünk felszabadításához és az áldozatiságból való kilépéshez. Mindent elengedhetünk, ami akadályokat gördít az elé, hogy értékeinket mások is észrevegyék.

Tehát keressétek januárban is a megoldásokat, változtassatok, alakítsátok át, amit szükséges, de ne csak fejben, hanem a gyakorlatban is. Zseniális ötleteitek lehetnek, de azokat helyettetek senki nem fogja megvalósítani, és az Univerzum is csak akkor tud támogatni benneteket, ha belevágtok és kipróbáljátok az ötlet működőképességét. Mindezt tegyétek úgy, hogy odafigyeltek saját teherbírásotokra, fizikai testetek határaira.

A folytatásért kattints ide!

Mindenkinek csodás évkezdetet kívánok!

 

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Mit hoz számodra a 2021-es év?

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!