2021. április havi horoszkóp – Figyeljünk lelkünk egyensúlyára!

április_tavaszÁprilis a Kikelet, a tavasz hónapja, amikor már inkább a jó idő dominál, és a bolondos időjárás ellenére a természet újjászületésének csodáját élhetjük meg. Ugyanilyen új ciklus, tavaszi megújulás indulhat el életünkben is, azonban a helyzet még egyáltalán nem a felhőtlen szabadságról szól. Sajnos számítanunk kell arra, hogy még mindig jelentősen korlátozva lesz a szabad mozgásunk, amit most már egyre nehezebben viselhetünk. Ebben a hónapban különösen oda kell figyelnünk lelki egyensúlyunkra és pozitivitásunk megtartására. Természetesen senkit nem akarok arra biztatni, hogy dugja homokba a fejét, de lehetőleg kerüljétek a negatív híreket, mert minél többet hallgatjátok, annál erősebben eheti be a félelem a gondolataitokba, ami rossz hatással lehet rátok lelkileg, nem utolsó sorban immunrendszereteket is gyengíthetitek ezzel. Keressétek a jó érzéseket adó élményeket, híreket, gondolatokat, ezek fognak mind testileg, mind lelkileg megerősíteni benneteket.

szekrénypakolásÉrdemes most figyelmünket otthoni környezetünkre irányítani, mert ehhez most sorsikus támogatást kapunk. Akár rendrakáshoz, átalakításhoz, kert rendbetételéhez remek az időszak. Így kihasználhatjátok az időt, amit a korlátozás ad számotokra.
Gondolataink viszont most ellenlábasunk lehet, mert könnyen elálmodozhatunk arról, hogy mit is tennénk szívünk szerint, ha szabadon mozoghatnánk. Ezek a gondolatok erőteljesen kapcsolódnak ahhoz a megszokott biztonságérzethez, ami a megelőző években megadta a rendszert és a kiszámítottságot. Ha nem figyeltek tudatosan, akkor ezek a minták és a hozzá kapcsolódó gondolatok negatívan hathatnak a lelki egyensúlyotokra. A megoldást az hozza el, ha nem a múltban kalandoztok vagy a hiányon rágódtok, hanem tudatosan elkezditek keresni a jelen pillanatban azt, amiért hálásak lehettek, ami boldogságot okoz. Ragaszkodhatunk a megszokásokhoz, lázadhatunk a szabályok ellen, de ezzel csak egyre rosszabbá válhat a helyzetünk és egyre nyomasztottabbá válhatunk.
Természetesen nem baj, ha vannak terveitek, de azt pont ezzel a pozitív hozzáállással fogjátok megalapozni és megvalósítani. Bármi, aminek energiát adtok, az növekedni fog, így ha rossz érzéseknek, félelmeknek, hiánynak adtok energiát akkor az fog hatalmasra duzzadni. Nem jobb akkor, ha a jó dolgokat hizlaljuk?
A hónap a hit, a bizalom próbája, hogy ebben a nem kellemes helyzetben is tudunk bizakodóak lenni, és a jó dolgokra fókuszálni. Hogy megtaláljuk e a mindennapokban azokat a tevékenységeket, amik lelkesítenek és optimizmussal töltenek fel. Át tudjuk e úgy alakítani tevékenységünket, hogy az így is működőképes legyen. Hogy biztonságban érezzük e magunkat, és nem aggódunk a jövőnk, az anyagi biztonságunk miatt?
Akkor tudjuk a hónap energiáit az oldalunkra állítani, ha befelé figyelünk, meghalljuk belső bölcsességünk hangját és felismerjük min kell változtatnunk, mit tanítanak a nehéz helyzetek számunkra.

idegességA hónap másik tudatosságot igénylő oldala, hogy kicsit sok dologba szeretnénk egyszerre belefogni, ami miatt szétszórttá, kapkodóvá és egyre türelmetlenebbé válhatunk. Az intenzív energiák miatt az első két hétben a korlátozásokat is nehezebben viseljük, így érdemes tudatosan keresni olyan tevékenységeket, amiben kihasználhatjuk a hatásokat. Legyetek sokat a természetben, főleg olyan lehetőségeket keresve, ahol nem kell a maszkkal elzárni a friss levegőt magatoktól.
A hónap második felében már a bikás (földies) energiák dominálnak, ami szintén segít abban, hogy a természet energiáit magunkba szívjuk, és amitől nyugodtabbá válhatunk. Reméljük ekkor már a jó idő is adott lesz arra, hogy a napsugarak éltető energiájával töltekezzünk.
Szintén fontos, hogy az esetleges lelki problémákról beszéljetek valamilyen módon, mert ha magatokban tartjátok az mentális egyensúlyotokra rossz hatással lesz. Használjátok ki az időt, hogy lelkileg is fejlődni tudjatok, amihez a terápiás beszélgetések mellett kimondottan jók a spirituális tanulmányok. Az intuíció nagyon jól működik, így támogatótok lesz abban, hogy az univerzális törvényeket és saját működéseteket is jobban megértsétek.

A hónap eleji Kos Újholddal egy igazi újjászületés kezdetét élhetjük meg, míg a Telihold az új, változásokat hozó célok kitűzését akadályozó legmélyebb lelki minták elengedését, megváltoztatását támogatja.

A hónapban még nincs retrográd hatás, de a Plútó bolygó április végén megáll és felkészül arra, hogy májusban látszólagos hátráló mozgásba fogjon.

A folytatásért kattints ide!

Mindenkinek csodás, áprilist és jó egészséget kívánok!

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Félsz és nem tudod egyensúlyba hozni magad? Segítünk!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!