Hogyan válasszunk óvodát?

gyermekasztrológiaNézzünk egy példát óvodai beilleszkedés segítésére. Az anyuka, aki hozzám fordult, épp az óvodaválasztás előtt állt. Az óvodai beszoktatás mindenkinél más tapasztalatot hoz, van aki könnyen feltalálja magát az új helyzetben, de van akinek ez komoly próbatétel.
Ilyen esetben a temperamentumot és az ösztönös személyiségrészeket kell megnézni elsősorban (Hold és Aszcendens), de be kell vonni a vizsgálatba a kapcsolatteremtő képességet (Vénusz) is.
A kisfiú ösztönös oldala megmutatta, hogy bár első reakciója barátságos, de mégis visszafogott, több idő kell számára ahhoz, hogy az új rendszert megszokja. Először szeret a háttérből figyelni, az új helyzetet aprólékosan feltérképezni. Nem szereti, ha hirtelen, váratlanul érik az új ingerek, biztonságot nyújt számára, ha előre fel tud készülni az új helyzetre. Emellett nagyon érzékeny lelki beállítottságú, így mindenképpen meg kellett találnia az érzelmi biztonságot is. Amikor ez a kettő már adott, akkor otthon érzi magát, és hasznát veszi a jó kapcsolatteremtő képességének, ami könnyed és változatosságot kedvelő.

Anyagyerek2Az Édesanyával megbeszéltük, hogy az óvodaválasztásnál, inkább az óvó néni személyére összpontosítanak majd, olyat választanak, aki a gyermek számára is szimpatikus lesz. Együtt nézték meg a szóba jöhető intézményeket, és megtalálták a pici adottságának megfelelő nevelőt és helyet.

Többször elmentek az új helyre, és otthon is sok olyan játékot játszottak, ami arról szólt, hogy milyen is az óvodai élet. Játékos formában, bábozásban egy ilyen kis gyermek remekül fel tud készülni egy változásra. Így amikor szeptemberben oviba kellett menni, a gyermek már sokkal könnyebben vette a számára amúgy kihívásokat jelentő helyzetet.

Van kedved megtanulni a gyermekasztrológiát?
Várlak folyamatosan induló tanfolyamjaimon! Részletekért kattints ide!

Dudás Mária
Dudás Mária
gyermekasztrológus
06/30-4515002

Kapcsolatfelvétel

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!