Hogyan segíthet egy kis varázslat problémás gyermekeknek?

gyermekasztrologiaSokszor találkozunk olyan gyermekekkel, akik lehangoltak, visszahúzódóak, vagy önbizalom hiányosak, félénkek. Most pár ötletet osztanék meg veletek, amivel segíthettek nekik!

gyermekasztrologiaNézzük az elsőt. Ehhez nem kell más, csupán egy befőttes üveg. Első lépésként díszítse fel, fesse ki csemeténk olyanra, ami neki tetszik. Hagyjátok, hogy egyedi módon oldja meg, ne készítsétek el helyette, és csakis akkor segítsetek neki, ha valóban kéri!
Ez lesz az Ő varázs befőttes üvege. Semmi más dolga nem lesz vele, csupán minden nap rá kell írnia egy papírlapra egyetlen jó dolgot, ami aznap történt vele. Természetesen, ha többet is tud írni az nem baj. A varázsüveget időnként előveheti, elolvashatja, ez erőt ad számára. Ugyanakkor minden nap átgondolja mi is történt vele, és mindabból a pozitívat fogja kiemelni.

Másik jól működő „varázslat”, a varázs szeméttelep és a varázsbolt csodakövekkel.
Hogy mi is ez?
A varázsszeméttelepet minden este Anya vagy Apa nyitja ki. Szintén egy papírlapra lesz csupán szükség és egy olyan edénykére, amiben el lehet majd ezt égetni.
A papírra azt kell felírnia, ami aznap nem tetszett neki, lehet az akár valamilyen tulajdonsága, amitől meg akar szabadulni, amit korlátozónak érez. De lehet egy rossz élmény is, amit szeretne elfelejteni. Ezután, nincs más dolga, mint elégetni ezt a papírlapot, természetesen szülői felügyelet mellett. Ez egy nagyon jó közös játék is lehet, mert Anya vagy Apa is felírhat valamit a saját kis papírlapjára, és elégetheti Ő is. Higgyétek el, a gyerekek nagyon fogják élvezni, ahogy az összegyűrt papírgalacsinokat bedobálhatják a tűzbe.

gyermekasztrologia

Aztán a varázsboltban választhatnak maguknak olyan tulajdonságokat, amire szükségük van.
Ez már egy kicsit munkásabb varázslat, de óriási befektetést nem igényel. Kellenek hozzá összegyűjtött kavicsok és egy alkoholos filctoll, ez lesz a varázstoll. Az összegyűjtött kövekre, külön-külön rá kell írni azokat a képességeket, amikre úgy érzik, éppen szükségük van. Ezt akár minden megmérettetés előtt meg lehet tenni, zsebre is rakhatják, hogy velük legyen. A varázslat garantáltan hat, ezt egyik gyermektáborunkban tapasztaltam. Ott egy éjszakai bátorságtúra előtt készítettek ilyen köveket a gyermekek. Természetesen sokan bátorságot vittek magukkal, ami hatásos is volt, mert mindenki nagyon jól teljesített és nem félt egy percig sem.

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
gyermekasztrológus
06/30-4515002

Kapcsolatfelvétel

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Hogyan segíthet egy kis varázslat problémás gyermekeknek? — 1 hozzászólás

  1. Elvagyok ragadtatava ezektöl a megoldásoktól roppnt ötletesek én biztos bevetem öket és megosztom a töbi anyukákkal is köszönöm

Minden vélemény számít!