Hogyan fejlesszük gyermekünk képességeit?

gyermekasztrológiaGondolkodjunk most együtt, a gyermekek képességének fejlesztéséről. Nagyon sok szülő dilemmájával találkozom, hogy mikortól és milyen fejlesztésre vigye el gyermekét. Kérdés, hogy szükség van e erre egyáltalán? Vagy ha igen, akkor ténylegesen olyan foglalkozásra járnak, ami a gyermek képességi adottságainak megfelelő?

Ha ismerjük a gyermek temperamentumbeli sajátosságait, akkor azt is tudjuk, hogy mi az, amit erősíteni kell nála már szinte a születése pillanatától. Nézzünk egy példát. Amikor az látszik egy gyermek születési horoszkópjában, hogy gyengén áll a földies energiákkal, akkor nincs más dolgunk, mint már a kezdetektől odafigyelni arra, hogy napirendet alakítsunk ki a számára, hogy kitartásra neveljük és állítsunk fel számára határokat, amiket következetesen be is tartatunk vele. Hogy ezek a határok mennyire legyenek rugalmasak, azt a további temperamentumbeli sajátossága fogja számunkra megmutatni. Egy erősen levegős, független egyéniségű gyermeket nem szabad túl szűk határok közé szorítani, mert az már korlátozó lehet számára és nem tudja megélni a benne lévő különleges kreativitást.

Később aztán érdemes olyan játékokat játszani vele, amiben a felmerülő ötleteit az anyag szintjén is meg tudja valósítani, megformázhatja valamilyen módon. Ez a lehető legtökéletesebb fejlesztési módszer számára. Ugyanígy érdemes majd iskoláskorában segíteni őt abban, hogy idejét be tudja osztani és képes legyen a tanulási feladattal is időben végezni.
Ahogy látjátok meg sem említettem fejlesztő foglalkozást, mégis már a kezdetektől speciálisan azt a területet tanulta a gyermek, amire szüksége volt. Természetesen van, amikor szakember segítségét kell igénybe venni, de az Ő munkáját is könnyebbé tehetitek, ha összedolgoztok vele.

Szeretném viszont egy dologra felhívni a figyelmeteket! Már egész pici kortól szinte versenyhelyzet alakul ki a szülők között, hogy ki hány különfoglalkozásra, fejlesztő foglalkozásra hordja el porontyát. Higgyétek el erre semmi szükség nincs, ráadásul a többféle módszer összezavarhatja a gyermek idegrendszerét is. Ha mindenképpen szeretnétek valahova eljárni, akkor válasszatok ki egyet és azt csináljátok végig.

gyermekasztrológia
És ha lehet, óvodát/iskolát se úgy válasszatok, hogy melyik nyújt több foglalkozást, hanem úgy hogy gyermeketek szempontjából melyik az a hely, ahol valóban az egyéniségének fejlődését támogatják. Nem sikeres gyermeket kell, hogy neveljetek, hanem boldog gyermekkort kell számára biztosítani és akkor garantáltan sikeres felnőtt válik belőle.

Dudás Mária gyermekasztrológus
Dudás Mária
gyermekasztrológus
06/30-4515002

Gyermekasztrológia tanfolyam!

Tanácsadás megvásárlása webáruházunkban, itt!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!