2022. a Jupiter éve – Éves horoszkóp

new-year-g01eff23b9_640A 2021-es évről elmondhatjuk, hogy ez az év is, akárcsak az előző, bizony meglehetősen nehéz volt. Ha megnézzük a jelenlegi helyzetet, hát most sem mondhatunk túlságosan biztató dolgokat a világban zajló folyamatokról Az emberek szinte az egész világon, még most is maszkokban járnak, egyre fokozódó korlátozásokat, élnek meg, és szabadságukat fokozatosan, egyre nagyobb mértékben veszítik el. Mindezt a biztonságos lét zászlaja alatt teszik velünk, és egészen addig fognak minket egyre inkább sanyargatni, amíg végre fel nem ébredünk és ki nem állunk jogainkért az egész világon. Szerencsére egyre többen vagyunk, akiket nem lehet megvenni, sem zsarolni, köztük orvosok és más egészségügyi dolgozók, ügyvédek, rendőrök, tűzoltók, és egyszerű állampolgárok, akik egymás után ébredünk fel. Lassan mindenkinek rá kell jönni, hogy az engedelmességgel csak saját sorsunkat rontjuk és fel kell szólalnunk minden fórumon a szabadság jogaink korlátozása ellen, és ha kell bizony az utcára is kell mennünk, mint ahogy azt teszik már jónéhány országban az emberek.
Mert például, milyen alapon akarnak minket beoltani egy olyan kísérlet vakcinával, amelyért senki sem vállal felelősséget, és még a nép képviselői – legalábbis elméletben, (parlamenti képviselők) – sem hajlandóak beadatni maguknak. Ezek nem képviselők, hanem képmutatók, mivel valószínűleg tisztában vannak az úgynevezett vakcina káros hatásaival, egyébként miért ne adatnák be maguknak?

ÉBREDJ VILÁG, mert ha ez évben még nem is, de 2023-ban már a sors fog felébreszteni!

Amit most leginkább tehetünk, hogy ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni, zsarolni és ne hagyjuk magunkat megosztani! Maradjunk meg egységben a SZERETET zászlaja alatt, és akkor LEGYŐZZÜK A GONOSZT!
Hozzatok létre minden szinten helyi kisközösségeket, vagy ahogyan ezt a napokban hallottam, nagyszerű megfogalmazásban: GONDOLKOZZATOK GLOBÁLISAN, CSELEKEDJETEK LOKÁLISAN!
Mert a kisközösségekben óriási erő van, ahol hathatunk embertársainkra, ahol bátorságot és szeretetet önthetünk minden a környezetünkben élőre, akik pedig a tudatosságot képviselik, azok számára szinte kötelező a SPIRITUÁLIS KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS.

Ennyi bevezető után nézzük meg, hogy mit várhatunk a 2022-es évtől?

2022

9prédikátornagyA hagyományok szerint a 2022-es év, a Jupiter éve. Igaz, ez csak március 21-én jön el, vagyis nem egyezik meg a naptári évvel. A Jupiter éve egy fellélegzés lehet a tavalyi esztendő, a Szaturnusz éve után.  A JUPITER ugyanis a hagyományok szerint, a NAGY SZERENCSE bolygója, míg a SZATURNUSZ, a NAGY SZERENCSÉTLENSÉGÉ.
Örömünkre, már január 01-én a Jupiter saját jegyében, a Halakban jár, így kedvezően hathat az életünk, sorsunk szempontjából, az egész év során. Hisz amilyen a kezdet, az meghatározó az egész év szempontjából.
A Jupiter főleg személyes hitünkre, bizalmunkra van jó hatással, de segít jogi és politikai dolgokban, vallással, filozófiákkal kapcsolatos ügyeinkben, illetve a felsőbb fokú tanulmányainkban. Egyúttal jelképezi minden külfölddel kapcsolatos elképzelésünket, cselekedetünket is. A jogi dolgokkal összefüggésben viszont nem árt az óvatosság, és nagyon fontos, hogy betartsuk a törvényeket. Ugyancsak óvakodjunk a túlzásoktól, minden tekintetben.

A lassú járású bolygók jegyváltásai.
Ezen jegyváltások nagy hatással vannak életünkre, ezért fontos megvizsgálni ezeket. A Marsig viszonylag gyorsabb a planéták mozgása, ezeknek maximum néhány napig, hétig van hatásuk, ezért ezeket most nem tárgyaljuk, hanem a havi horoszkópokban találkozhattok velük.

2022-ben csak a JUPITER fog a látszólagosan lassabb járású bolygók közül jegyet váltani.
1. 2022. 05. 11-én a HALAK jegyéből átlép a KOS jegyébe
2. 2022. 10. 29-én visszalép a HALAK jegyébe.
3. 2022. 12. 21-én újra belép a KOS jegyébe, immár véglegesen.
A Jupiter a Halakban abban segít, hogy önként vállaljunk áldozatokat, lemondásokat, másokat segítsünk az útjukon, és feltétel nélküli szeretetet tudjunk adni mások számára. Természetesen vigyáznunk kell, hogy nehogy átessünk a negatív oldalára, amikor is jogi problémákkal, áldozattá válással, gyökértelenséggel, különböző függőségekkel találkozhatunk, mint alkohol, drog, gyógyszerek. A jótékony hatásához tartozik még, a különböző művészetekkel való találkozás, a természetgyógyászattal, asztrológiával, különféle kártyákkal való foglalkozás és a meditáció, elmélyülés is. Úgy általában, jelentősen megnövekszik intuíciónk, megérzéseink egyre jobbak lesznek.
A Jupiter a Kos jegyében, segít abban, hogy hittel teljes lépéseket tegyünk, és úgy általában kiálljunk hitünk és meggyőződésünk mellett. Lendületet, energiát ad. Ugyanakkor vigyázni kell az esetleges elvakultsággal!
Nézzük meg a jegyváltások Symbolon lapjait:
Jupiter a Halakban: Püthia
püthia
Jupiter a Kosban: A keresztes lovag
9-39

Lassú járású bolygók fényszögkapcsolatai.
Nagyon fontos, hogy megnézzük az év során az úgynevezett lassabb járású bolygók egymással alkotott fényszögkapcsolatait, mert ezek meghatározó jelentőséggel hatnak az életünkre. Valójában ezek a planéták nem haladnak lassan, csak a Földtől való óriási távolságuk következtében érzékeljük vánszorgónak a mozgásukat. És éppen e látszólagosan lassú mozgásuk miatt óriási hatással vannak az életünkre, hiszen az elfoglalt helyzetüket nagyon lassan változtatják.

püthia– Az első ilyen hatás, a Jupiter és a Neptunusz együttállása a Halak jegyében, amely kb. március elejétől, olyan május végéig lesz érezhető. A Jupiter már a régi korok óta ismert uralkodója a Halak jegyének, a Neptunusz pedig a XIX. században történt felfedezése óta társuralkodója ugyanennek a jegynek. Vagyis elmondhatjuk, hogy mindkét planéta nagyon jól érzi magát itt, azaz a legjobb formájukat hozzák. A két bolygó együttműködése most nagyon jó történéseket vonzhat be az életünkbe, különösen spirituális értelemben. Érdemes ezt az időszakot például asztrológia tanulásra felhasználni, de a különböző kártyákkal való foglalkozásra is kitűnő lehetőségeket nyújt. jelentősen megnövekszik az érzékenységünk, egyes fogékonyabb embereknek látomásaik, egészen fantasztikus érzékeléseik lehetnek. Segíti ez a bolygóállás azt, hogy minél inkább a lelkiségünkkel és hitünkkel, belső világunkkal foglalkozzunk. Itt csak arra kell figyelnünk, hogy május közepétől, május végéig utoléri ezt a két bolygót a Mars, amely agresszivitásával egyáltalán nem harmonizál a Jupiterrel és a Neptunusszal. Érdemes ebben az időszakban önmagunk akarata helyett, mások segítésére koncentrálnunk, így kihúzhatjuk ennek az állásnak a méregfogát! A két említett planéta, egyébként április 12-én fog pontosan együtt állni.

Rabság– A második ilyen jelentős hatás, a Szaturnusz és az Uránusz kvadrátja, amely tulajdonképpen egy 90 fokos fényszög, és az asztrológiában az egyik legnehezebb állásnak tekinthető. Ugyanis mindkét bolygó mást akar, így akadályozzák egymás működését. De ez már ismerős lehet, hiszen 2021-ben ez hozta a korlátozásokat, a húzd meg, ereszd meg jellegű életciklusokat.
Nos, ez még 2022-ben is folytatódni fog, egyrészt január 01-től, február közepéig – végéig, másrészt pedig július közepétől, december közepéig. Igaz már nem lesz annyira erős és pontos, mint az idei évben, de azért még mindig érezhető lesz a hatása. Főleg a július közepe lesz leginkább érintett ebben. Következtetésképpen, nem hiszem, hogy ez a vírus mizéria teljesen eltűnne az életünkből, de annyira erős már nem lesz, mint az idei évben volt.

 

álszentragyogás-Ugyancsak ismerős lehet számunkra, a harmadik ilyen bolygókapcsolat mely a Neptunusz és a Plútó jó fényszögkapcsolata, melyek 2022. április közepétől, 2022. 12. hó végéig kapcsolódnak egymáshoz egy szextillel. Ez megközelítőleg már ebben az évben is közel azonos időszakban állt fenn.
Ez a jó állás, tulajdonképpen egy 60 fokos fényszög, mely az asztrológiában jó aspektusnak számít, de, hogy életünkben kihozzuk belőle a jót, azért tennünk is kell, nem jön magától. Ez a két Földünktől legmesszebb található planéta a Naprendszerünkben, tehát ez a fényszögkapcsolat bizony hosszú évekig fennáll.
Erősen tudatalatti tartalmakat jelenítenek meg, míg a Neptunusz a ködösséget, álmokat, vágyakat, áldozatvállalást, lemondásokat jelképez, addig a Plútó, hatalmat, pénzt, szexualitást, vagy éppen a kísértéseket, csábításokat jelöli.
A két égitest szextijéből, a gyógyászatban lehet kihozni a legjobbakat, mint természetgyógyászat, energia gyógyászat, illetve még a spiritualitásban, mint a hagyományos érzékszerveken túli, különleges érzékelések. Az érzékenységet rendkívül megnöveli ez az állás, főleg, ha tudatosan használjuk. Lehetőséget ad arra is, hogy szembenézzünk árnyak oldalunkkal is, és elismerjük annak létjogosultságát. Nem lehetünk mindig Teréz Anyák.

 

Azóriásugrás– Még egy ilyen bolygókapcsolatot találunk 2022-ben, igaz az viszonylag rövid ideig fog fennállni, ez pedig a Jupiter szextilje, jótékony fényszöge az Uránusszal. Ez az állás nagyon kedvez a jelentős változtatásoknak, a 180 fokos fordulatoknak. Január végétől, olyan március közepéig fogjuk leginkább érezni, de itt is tudnunk kell, hogy tennünk kell a változások érdekében. Főleg a szabadságunk, önállóságunk, függetlenségünk irányába tehetünk lépéseket. A régi, elavult dolgokat pedig be kell fejeznünk, főleg azokat, melyek már nem szolgálják fejlődésünket.

 

 

Ezek után nézzük meg, mely bolygóknak lesznek, látszólagosan hátráló mozgást végző szakaszai (retrográd) 2022-ben.
Ezek azért jelentősek, mert ezekben az időszakokban, ezek a bolygók nem „rendeltetésszerűen” működnek. Rengeteg energia van bennük, de inkább befelé élik meg, vagyis nehezen jön ki belőlük. Hatásukra az ember is inkább befelé él, vagyis nehezen nyilvánítja ki, a mindennapok során, a bolygónak megfelelő energiákat. Hatásuk azért nem annyira feltűnő, mivel minden évben vannak ilyen hátráló szakaszok, amikhez az ember szép lassan hozzászokik. Vagyis megijedni nem kell ezektől az időszakoktól, de megérthetjük, hogy ilyenkor miért mennek nehezebben a dolgaink. Nézzük a konkrét időszakokat:

A Merkúr retrográd időszakai:
1. 2022. 01. 14 – 02. 04.
2. 2022. 05. 10 – 06. 03.
3. 2022. 09. 10 – 10. 02.
Logikus működésünkben tapasztalhatunk problémákat, megmakacsolhatják magukat telekommunikációs eszközeink, és a szerződéskötéseket is kerüljük, vagy ha muszáj, akkor alaposan nézessük át szakemberrel. Akadályok merülhetnek fel a munka, szolgálat terén.

A Vénusz retrográd időszaka:
2022. 01. 01. -2022. 01. 29.
A kapcsolatteremtésben, a társasági életünkben, anyagiakban, az örömérzetünkben tapasztalhatunk problémákat.

A Mars retrográd időszaka:
2022. 10. 31. – 2022. 12. 31.
Cselekvésünkben, tetteinkben, önérvényesítésünkben, férfiasságunkban érezhetünk gondot.

A Jupiter hátráló időszaka:
2022. 07. 29 – 11. 24.
Igazságszolgáltatással, hivatalokkal gyűlhet meg a bajunk, hitünket veszíthetjük, külfölddel kapcsolatos problémák merülhetnek fel. Óvakodjunk a túlzásoktól.

A Szaturnusz hátráló időszaka:
2022. 06. 05 – 10. 23.
Könnyebben találkozhatunk akadályokkal, merevséggel, hajlíthatatlansággal. Idősebb emberek okozhatnak gondokat, felelősséget kell vállalni dolgainkért. Gyötörhet a lelkiismeretünk, kötelességtudatunk.

Az Uránusz retrográd időszaka:
2022. 01. 01.- 01. 19.
2022. 08. 25. – 12. 31.
Korlátozásokat élhetünk meg, nehezebbé válik az új dolgok felé menni, bezártság lehetősége. Nem tudjuk megélni szabadság törekvéseinket.

Neptunusz retrográd időszaka:
2022. 06. 28. – 12. 04.
Homályos, ködös történések, érzések, különböző függőségek lehetősége, talajvesztettség érzése. könnyen csalódhatunk emberekben, dolgokban.

Plútó hátráló mozgása:
2022. 05. 01 – 10. 09.
Romboló erők megjelenése, depressziós hangulatok, erőszak, bűntettek, sötéten látás veszélye. Ne hagyjuk a pesszimizmust eluralkodni magunkon.

Ezek voltak 2022-es év legjellemzőbb hatásai. A kisebb, gyors járású égitestek által létrehozott gyorsan lezajló hatásokat most nem hozom szóba, ezekről havi horoszkópjainkban, illetve Hold horoszkópjainkban olvashattok majd részletesebben.
Figyeljétek és olvassátok rendszeresen Facebook oldalunkat, illetve web oldalunkat!
Nagyon szép új esztendőt kívánok nektek, ami csak úgy lesz lehetséges, ha igyekeztek minél többet a jelenben lenni és tudatosnak lenni testetekre, gondolataitokra, érzelmeitekre, cselekedeteitekre. Legyetek minél többet az „itt és mostban”! Ne hagyjátok magatokat megosztani, segítsétek és szeressétek egymást! Keressétek a közös dolgokat, amik összehoznak és nem szétválasztanak.

Szeretettel:

Sebestyén Attila
Sebestyén Attila
asztrológus
06-30-8332245
astroattila@gmail.com

Önismereti utazás

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!