Szeptemberi horoszkóp – Felkészülés, rendrakás hónapja

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Augusztus 29.

Kategória: Havi horoszkóp | Címkék: asztrológia, belső béke, havi horoszkóp, szeptember, tanulás

Szeptember régi elnevezése szerint Földanya hava, ami most igencsak egybevág a hónap feladatával. Bár könnyebb hónapnak látszik, de még sem az, mert változatlanul szükség van némi visszatekintésre, elemzésre, tapasztalatok összegzésére, és nem utolsó sorban még 6 bolygó is látszólagos hátráló mozgásban lesz.

A Vénusz szeptember 4-én reggel végre elindul előre, nem marad sokáig űr mögötte, hiszen délután már a Jupiter veszi át a helyét és fog retrográd mozgásba. Így marad a 6 hátráló bolygó egészen szeptember 15-ig, amikor a Merkúr kilép a sorból és elindul előre. Összességében kissé feszültebben indulhat a hónap és változatlanul középpontban lehetnek a kapcsolati, anyagi és önszeretetünk kérdései. Ugyanakkor kihasználhatjuk a lassító hatásokat arra, hogy tanuljunk, új ismeretekre tegyünk szert, ami segít tudatosabban szemlélni az életet.

A Vénusz július 23-tól hátrált az Oroszlán jegyében, de 4-én elindul előre és még az Oroszlán jegyében marad október 9-ig. Amikor elindul előre a bolygó, akkor lehetőségünk nyílik a megelőző retrográd időszakban tapasztaltak felhasználására, hogy konkrétabban lássuk, megfogalmazzuk és megvalósítsuk valódi vágyainkat. Érdemes számba vennünk a felismeréseinket, és úgy alakítani életünket, hogy megszabaduljunk mindattól, amitől csak szenvedünk és boldogtalanná, beteggé tesz bennünket.
A kapcsolatok tekintetében még lehetnek konfliktusok, lezárások, akár erőszakosabb megnyilvánulások is, egyeseknél. Érdemes inkább a békés megoldásokra törekedni és megtalálni magunkban az okot, ami miatt a konfliktus kialakulhatott. A bolygó haladásával most már segíti akár a stabilitás erősítését, akár új kapcsolatok, lehetőségek, új önkifejezési módszerek megtalálásával.

A hónap fontos abból a szempontból is, hogy 23-án az őszi Napéjegyenlőség napján egy újabb évszakba lépünk, hivatalosan is elkezdődik az őszi időszak.
Ahogy az ősz a szüret, a télre való felkészülés hónapja, úgy ez igaz lesz lelkileg is. Lehetőségünk nyílik lelkünket erősíteni és felkészülni a következő hónapok feladataira és a sötétebb téli időszakra. Amellett, hogy tudatosan foglalkoztok lelki egyensúlyotokkal, legyetek minél többet levegőn, töltekezzetek a napsütésben, gyűjtsetek energiát a következő időszakra. Érdemes a télre készülni minden szempontból, legyen szó erő vagy fizikai dolgok tartalékolásáról vagy tervezésről. Nem árt átgondolnunk a következő időszak feladatait, lehetőségeit és minél alaposabb tervet készíteni a feladatok elvégzéséhez.
Érdekes lesz a hónap abból a szempontból is, hogy az összes bolygó a Hold és a Nap kivételével ugyanazon jegyben lesz, mint az előző hónapban, így az energiák hasonlóak lesznek számunkra, csak némi lendületet kapunk a tovább lépéshez.

A sok retrográd bolygó miatt, a hónap első felében lassabbnak érezhetünk még mindent, ugyanakkor mégis tapasztalhatunk egyfajta feszültséget, de jelentős változásokat is. A változásokban támogat minket a hónap Újholdja, ami a Szűz jegyében lesz szeptember 15-én hajnalban. Mivel az Uránusz is jelentős szerepet játszik, ezért számíthatunk váratlan fordulatokra, de választhatjuk azt is, hogy mi magunk fogunk bele egy merőben új dologba. A hónapban egy igen feszült Kos Telihold segíti majd elengedésünket, szeptember 29-én, de azt nem mondhatnám, hogy könnyen éljük meg. Az azonban kétségtelen, hogy ez a feszült energia mindent megmozgat, felkavar, hogy ráleljünk arra, amin még változtatni kell. Érdemes kicsit elcsendesedni, önként visszavonulni és belső békénk megtartására koncentrálni. Figyelmünket a külső okok helyett irányítsunk a bennünk dolgozó önkritikák forrására, mindarra amivel önbecsülésünket gyengítjük. Telihold napjának feszültségét növelheti az Uránusz és a Vénusz kvadrátja, aminek hatásával már július és augusztus elején találkozhattunk. Itt most a végleges megoldást hozhatja el számunkra, ami lehet, hogy meglepő, váratlan fordulatok formájában érkezik számunkra.

A hónap második felében, szeptember 16-tól, a Nap és az Uránusz trigonjával egy komoly fejlődést hozó időszak kezdődhet, ha nem vagyunk restek és lépéseket teszünk életünk átalakításáért vagy a meglévő eredmények stabilizálásáért. Ekkor már határozottan érezhetjük a Vénusz és a Merkúr korlátozó hatásának megszűnését, ami lendületet ad ügyeinknek. Nem mondhatni, hogy könnyed lesz kezünkben tartani az irányítást, főleg 18-án, 19-én, 20-án érezhetünk nehezebben megélhető energiákat, de a tudatosságunkra a hónap egész második felében fokozottan szükségünk lehet.

Összességében tehát a szeptemberi sok retrográd energia lehetőséget biztosít egyfajta újbóli visszatekintésre, ismétlésre, és egy más nézőpontból való vizsgálódásra. Ugyanakkor egy újraindulást is biztosít, hiszen véget ért a nyári pihenőidőszak és elindulnak a szokásos, munkás hétköznapok. Az első két hét energiái pont abban segítenek bennünket, hogy meglegyen az átmenet a nyári időszakból, a csendesebb őszbe.


A folytatásért kattints ide!

 

Mindenkinek kívánok eredményes készülődést az őszre és boldog napokat kívánok!


Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor
06/30-4515002

Legyél tudatosabb a segítségünkkel!

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Havi horoszkóp

December jelentős napjai

Izgalmas, talán könnyebben megélhető hónap lesz, de azért lesznek erőpróbák, amik tudatos odafigyelést igényelnek.

2023.11.29 | Dudás Mária
Havi horoszkóp

2023. decemberi horoszkóp

2023.11.29 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom