Októberi horoszkóp – Fejlődést, haladást hozó hónap

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Szeptember 27.

Kategória: Havi horoszkóp | Címkék: asztrológia, belső béke, havi horoszkóp, Holdfogyatkozás, Napfogyatkozás, október

Az a jó hírem, hogy alapvetően stabilabbnak fogjuk érezni az októberi hónapot. Szükségünk is van erre, hiszen mindannyiunkat lefárasztott a nyári időszak és a szeptember elejének megterhelő retrográd energiája, még akkor is, ha a Vénusz és a Merkúr a hónap közepéig elhagyta a hátrálók táborát.

Igaz a Jupiter gyorsan belépett a Vénusz helyére, de emiatt nem éreztünk már a megelőző időszakéhoz hasonló lassúságot. Azonban a belső hitünk állapotára ekkor és ebben a hónapban is fokozottan ügyelnünk kell majd.

Ha visszagondolunk szeptember végére, már ekkor éreztük, a Nap Mérleg jegyébe lépésénél, hogy egyfajta fordulópontot élünk meg életünkben. Érezhettük a változás igényének egyre erősödő érzését, és az is tudatosodott bennünk, hogy komolyabb változások várnak ránk.
Ezt az érzést tovább fogja erősíteni az október, amikor lesz egy Napfogyatkozásos Újhold és egy Holdfogyatkozásos Telihold. A Napfogyatkozással kísért Újhold október 14-én éri el tetőfokát, megnyitva a kaput az új kezdetek előtt. A Napfogyatkozás előtt és után is érezhetjük, hogy a változás hullámai szinte átszáguldanak az életünkön. A fogyatkozások néha megváltoztathatják az irányt, amerre haladunk, akár azáltal, hogy új lehetőségeket kínálnak, akár azzal, hogy kitisztítanak valamit az életünkből. Ez utóbbihoz fogunk segítséget kapni a Holdfogyatkozásos Teliholdtól.

A Mérleg havát a Skorpió hava váltja, de még a Nap Skorpióba lépése előtt (október 23) érdemes alapos önvizsgálatot tartani, és életünk dolgait is tanulmányozni. Tegyétek fel először magatoknak a kérdést!
Szeretitek azt, akik vagytok, akivé váltatok? Ha bármilyen hezitálás merülne fel bennetek, akkor az időszak feladata, hogy erősítsétek önmagatok szeretetét, legyetek kedvesek önmagatokkal.
A következő kérdés jön. Jól esik a körülöttetek lévők közelében lenni?
Alaposan vizsgáljátok meg kapcsolataitokat, milyen célt szolgálnak, támogatóak, töltődés velük lenni vagy inkább leszívják az energiátokat? Vannak olyan kapcsolatok az életetekben, amelyek a legjobbat hozzák ki belőletek? Vannak olyan kapcsolatok, amelyek kihívást jelentenek számotokra, mert bekattintják az akadályozó, tudattalanba száműzött traumákat és viselkedés formákat? Vannak olyan kapcsolatok, amelyek egyszerűen csak szórakoztatóak, és csupán örömmel való töltekezést szolgálják? Vannak olyan kapcsolatok, amelyek egyoldalúak, vagy olyan kapcsolatok, amelyek fenntartása megerőltető számotokra, mert nehéz megőrizni a békét és egyensúlyt? A válaszok alapján rendezni tudjátok a kapcsolataitokat.

Tehát, jobb lesz az október, érezhetően elindulnak a dolgaink és sok mindenben érezhetünk haladást, fejlődést is. Akár könnyebbé válik meghozni egy döntést, és már erőt is érezhetünk a megvalósuláshoz vagy esetleges nem működő dolgok valódi lezárásához. Lesznek még retrográd hatások, de az mindenképpen könnyít a helyzeten, hogy a hónap közepe felé a Plútó is abbahagyja látszólagos hátrálását és elindul előre. Az irányváltás környékén kifejezett lendületet, könnyebbséget érezhetünk, de a későbbiekben tudatosan figyelnünk kell majd, hogy ez a lendület meg is maradjon és ne álljon minden vissza a régi kerékvágásba. Ahhoz, hogy egy folyamatos haladást érjünk el szükséges lesz hitünket és kitartásunkat erősíteni. Ez fog a célba kísérni bennünket és átlendíteni az esetleges nehézségeken. Ha így teszünk, akkor egyre erősebben érezhetjük, hogy igen, beérett munkánk gyümölcse és eljött a mi időnk.

A hónap elejének egyik segítője a Vénusz jegyváltása, szeptember 9-én lép át a Szűz jegyébe. A bolygó az egész nyarat az Oroszlán jegyében töltötte, egy ideig hátrálva, ami sokunk számára hozhatott nehéz helyzeteket. A planéta most rendeződik, megpihen a Szűz jegyében, ezáltal energiájával minket is ebben segít majd. Ugyanakkor általa találkozhatunk új lehetőségekkel, meglátásokkal.

Azért senki ne dőljön teljesen hátra, mert igaz pozitív hatások, változások is jócskán dolgoznak a hónapban, de elég sok tanításban is lehet részünk, ha vannak életünkben problémás területek. Erről a napi bontásban olvashattok, és érdemes is tudatosan figyelni ezeket, hogy ne érjen meglepetés benneteket.
A hónap egészére elmondható, hogy elég sok tranzit hatás lesz, amikor a bolygók egymásba kapaszkodnak valamilyen módon energiájukkal, de lesznek olyan napok, ami sokkal inkább igényli a tudatosságunkat.

Október 23-án fog a Nap a Skorpió jegyébe lépni ezzel elindul a Skorpió hava, ami már inkább a visszahúzódásra, bekuckózásra, befelé figyelésre, személyes fejlődésre szeretné irányítani figyelmünket. A Nap Skorpióba lépésekor, két előtte a jegybe érkezővel (Mars, Merkúr) találkozik a skorpiós energiában, ami igen intenzíven megmozgatja az energiákat.
Bár anyagi ügyekben elővigyázatosnak kell lennünk, mégis a 22-e utáni időszak kifejezetten alkalmas komoly lépések megtételére, akár elköteleződésre, költözésre, nagy tervek elindításához. Arra azonban figyeljetek, hogy 28-án már Telihold lesz, amikor már inkább olyan dolgokban hozzatok döntést és változtassatok, ami valamilyen terhet vesz le rólatok.

Összefoglalva izgalmas hónapnak nézünk elébe, ami végre meghozza az energiák megmozdulását támogató formában. Mindeközben nem szabad elszakadnunk a valóságtól, túlzásokba esnünk, inkább elővigyázatosan, mindenre felkészülten kell a mindennapokat terveznünk. Most is kell a pihenés, erőgyűjtés, hogy kihasználjuk a lendületet, amit a hónap biztosít számunkra.


A folytatásért kattints ide!

 

Mindenkinek csodás októbert kívánok!


Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor
06-30-4515002

Ismerd meg jobban magadat! Indulj velünk egy belső utazásra!

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Havi horoszkóp

December jelentős napjai

Izgalmas, talán könnyebben megélhető hónap lesz, de azért lesznek erőpróbák, amik tudatos odafigyelést igényelnek.

2023.11.29 | Dudás Mária
Havi horoszkóp

2023. decemberi horoszkóp

2023.11.29 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom