Júniusi horoszkóp – Emlékezés, feldolgozás, tovább lépés

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Június 22.

Kategória: Havi horoszkóp | Címkék: asztrológia, belső béke, havi horoszkóp, június, Plútó, Szaturnusz

Júniust, Juno Istennőről nevezték el, de hívják Napisten havának is. Igen eseménydús, intenzív energiákat megmozgató hónapnak nézünk elébe, ami számtalan lehetőséget rejt, ugyanakkor feladatot is. Sok múlik azon miben hiszünk, mire koncentrálunk, az fog növekedni életünkben.

Amennyiben belső tudásunkra támaszkodva, erősítjük hitünket, megtartva pozitivitásunkat, úgy minőségi változást hozhat a hónap. Viszont, ha önsajnálatba esünk, ragaszkodunk a nem működő dolgokhoz, elutasítva az újításokat, mert a félelem uralkodik el rajtunk, akkor sajnos nehezebben élhetjük meg a hónap energiáit. Tudatosítsátok magatokban, hogy minden véget ér egyszer, az élet természetes velejárója a változás. Nem kell ettől félni, hiszen számtalan változást átéltünk már és minden fejlődést, újabb tapasztalatokat, előrelépést hozott.

Előfordulhat, hogy komoly tudatosság szükséges ahhoz, hogy ne váljunk szétszórttá, idegessé, lázadóvá, kapkodóvá. A tervezés, átgondoltság és a megoldások keresése ebben a hónapban is segítőnk lesz. Múltbéli, lerendezetlen dolgok jöhetnek felszínre, amivel foglalkozni kell, hogy a megértés segítsen a feldolgozásában és a továbblépésben. Az elengedéshez ez szükséges, az elhatározás kevés, mert az érzelmek bennünk tarthatják tudattalanul és akadályozhatják, hogy végleg túljussunk rajta.

Az egész hónapra igaz, hogy nagyon intenzív lesz, de egy kicsit a hónap eleje több feladattal, de felszabadulással is kecsegtet bennünket. Már a hónap kezdetén együttállásba kerül a Jupiter és a Felszálló Holdcsomópont, ami megmutatja, hogy a jövőnket alakítjuk azzal a hittel, belső bölcsességgel, ami bennünk van. Sokat tehetünk saját boldogságunkért, ha a jóra fókuszálunk és elért eredményekért vagyunk hálásak. Kezdjetek bele június elsejével hálagyakorlatba. Írjatok össze minden nap legalább 3 dolgot, amiért hálásak lehettek. Folytassátok ezt mindaddig, amíg nem válik automatikussá, hogy mindenben a jót veszitek észre.
Ezzel a kis plusz munkával olyan sorsszerű megoldásokat, lehetőségeket vonzhattok be az életetekbe, ami pozitívan alakítja sorsotokat.

Ahogy elérjük a hónap második felét, a női energiák erősödni fognak, ami arra késztethet bennünket, jobban figyeljünk érzéseinkre és használjuk a bennünk lévő bölcsességet. Testünk segítőnk lesz, ha nem figyelünk eléggé, a fizikai tünetekkel segítheti fejlődésünket. Figyeljetek magatokra, pihenjetek, ha szükséges és igyekezzetek megfejteni mit üzen a lelketek testeteken keresztül.

A kapcsolati, pénzügyi terület ismét középpontba kerül a hónap folyamán és a hatások rávilágítanak mindarra, amiben túlzásba estünk, vagy amivel kapcsolatosan erősen dolgozik bennünk a félelem, a sértettség. Azonban mindenre megkapjuk a megoldás lehetőségét, ha szándékunk van változtatni. Ehhez van, hogy lépéseket kell tennünk, de van, hogy hagyni kell magunkat sodortatni az energiákkal. Mind a Telihold, mind a hónap másod felének Újholdja átgondolásra, összegzésre és feldolgozásra ösztönöz bennünket. Támogat abban, hogy kilépjünk az önáltatásból, illúziók kergetéséből, és felvállaljuk a felelősséget életünk alakításáért.
Néha pusztán az, hogy elfogadjuk a dolgokat úgy, ahogy vannak, a legnagyobb változásokat és elmozdulásokat hozhatja.

A hónap eleji Telihold megsokszorozódott energiával érkezik, hiszen ezen a napon lesz Tízmilliószoros nap. Fantasztikus energiák támogatnak bennünket az elengedésben és a változásokban. Június 21-én pedig a Nap jegyváltásával elkezdődik a Rák hava és ezen a napon lesz a nyári Napforduló, amikor az év leghosszabb nappalját élhetjük át.

A hónapban növekszik a retrográd bolygók száma, a már eddig látszólagosan hátráló Plútóhoz csatlakozik a hónap közepén a Szaturnusz, majd a hónap végén a Neptunusz is. Mindez a retrográd energia, az intenzitás ellenére, határozott lassulást idézhet elő, és arra késztet bennünket, hogy foglalkozzunk múltbéli ügyeinkkel és hozzá kapcsolódó érzéseinkkel, mielőtt tovább lépnénk.
Még egyszer kérlek benneteket, figyeljetek magatokra, pihenjetek, amikor szükséges, és ha tehetitek nyaraljatok, utazzatok!

Folytatásért kattints ide!.

Csodaszép júniust kívánok mindenkinek!


Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó
06/30-4515002

Pihenj és tanulj egyszerre!

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Asztrológia

Szeptember 23. Őszi Nap-éj egyenlőség – Lencsemágia az anyagi bőségért, biztonságért, új kezdetekért

2023-ban szeptember 23-án 8 óra 50 perckor lesz az őszi Napéjegyenlőség!

2023.09.18 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások szeptember 18-tól szeptember 25-ig

A 38. hét Holdállásai

2023.09.15 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Szeptember 15. Szűz Újhold – Felkészülés a változásra

A szeptemberi Újhold a Szűz jegyében szeptember 15 -én 3 óra 39 perckor tetőzik. A Szűz erőssége az önelemzés, éleslátás és az aprólékos tervezés, rendrakás. Ez most segít abban, hogy a változásokról, vágyainkról, új ötleteink megvalósításáról, az izgalmas lehetőségek kihasználásáról ne csak álmodozzunk, hanem konkrét tervet készítsünk.

2023.09.12 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom