2024. júliusi horoszkóp

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2024. Június 27.

Kategória: Havi horoszkóp | Címkék: asztrológia, Bak telihold, belső béke, havi horoszkóp, július, Rák Újhold

Július mozgalmas hónapnak ígérkezik, több jelentős égi esemény hatását tapasztalhatjuk.

A hónap kezdő energiáját nagyban befolyásolja, hogy július 2-án a Neptunusz retrográd mozgásba kezd, ennek köszönhetően már három bolygó retrográd, így a hónapban már jobban érezhetjük a lassulást.

Amikor erősödik a retrográd energia, akkor az Univerzum arra ösztönöz bennünket, hogy lassítsunk, nézzünk vissza eltelt időre, vonjuk le a tapasztalatokat, mielőtt tovább haladnánk. Az időszak egyfajta kezdet ebben, hiszen augusztus elején a Merkúr is csatlakozik a hátrálók táborához, megerősítve a feladatot, hogy vegyünk vissza a tempóból és jobban figyeljünk magunkra.

Részletek a videóban!

A hónap jelentősebb napjai:

Július 2-a a hónap legintenzívebb napja lesz, hiszen több tranzithatás is dolgozik ezen a napon és a Neptunusz is elkezdi hátráló mozgását.
Érdemes a hónapot mindjárt egy kis visszatekintéssel, elemzéssel kezdeni, hiszen a Rák Nap kvadrátba kerül a Holdcsomópontokkal. Itt az idő tehát, hogy visszagondoljunk az elmúlt hónapokra, és megnézzük, hová jutottunk, mennyit fejlődtünk. Akkor sem kell elkeseredni, ha nem a tervek szerint haladtak a dolgok, mert most adott az energia, hogy új nézőpontból nézzük meg a dolgainkat, és ha szükséges irányt váltsunk céljaink megvalósítása érdekében. Új információkat kaphatunk, amik mélyebb megértést hozhatnak és akár a nem működő dolgok lezárását is meg tudjuk tenni.
Mindehhez kifejezett segítség a Neptunusz hátrálása (2024. december 7-ig tart majd), hiszen fellebbentheti a fátylat, és segít meglátni a valóságot. Az illúziók összeomolhatnak, és elkezdünk tisztán látni, ami persze együtt járhat némi csalódással, ha saját kudarcunknak éljük meg ahelyett, hogy tapasztalatszerzésnek vennénk. Mindemellett a jó oldala, hogy kreatív energiával töltekezhetünk, erősítve magunkban az új megoldások, válaszok keresését.
És ezzel még nincs vége a nap égi történéseinek, hiszen a Merkúr is jegyet vált és belép az Oroszlán jegyébe. A Merkúr a kommunikáció és a gondolkodás bolygója, így a tüzes jegybe lépve megnyílik előttünk a bátor, magabiztos önkifejezés lehetősége, mi által jobban megmutathatjuk a bennünk lévő tudást és az értékünket.
Nem utolsó sorban a nap folyamán a Vénusz is trigonba kerül a Szaturnusszal, ami segíti az elköteleződést, a felelősségvállalást kapcsolati és anyagi ügyekben.
Az ekkor fellángoló szerelem hosszú távon is stabilan tud működni. A meglévő kapcsolatokban pedig szorosabbá válik a kötődés és a stabilitás.

Július 3-án az épp jegyet váltott Merkúr szembenállásba kerül a Plútóval.
Ekkor szoktam mindenki figyelmét felhívni arra, hogy vigyázzon mire gondol, mert szenvedélyes hajtóerőt kaphat akár a negatív, akár a pozitív oldal.
A hatás negatív oldala a manipuláció, a fenyegetés és a megfélemlítés bármely formája, ami könnyen megtalálhat bennünket, ha nem figyelünk. Ugyanakkor hajlamosak lehetünk megszállottá válni bizonyos témákban úgy, hogy komplett összeesküvés elméletet gyártunk belőle.
Viszont kifejezetten jó lehet a nap környéke kutatásra, önvizsgálatra, de itt is figyelnünk kell a mértékre, nehogy tévútra vigyen bennünket az energia.

Július 6-án 0 óra 57 perckor tetőzik az Újhold a Rák jegyében, ezzel elindul a teremtő időszak.
Csodás energiákat kapunk ahhoz, hogy a szeretetet erősítsük magunkban és energiájával teremtsük meg magunk számára a biztonságot és a stabilitást. A kiindulópontot önmagunk szeretete adja, így leginkább erre kell majd irányítanunk a figyelmünket. Használjuk tehát az energiát, hogy lelkileg töltődjünk és megfogalmazzuk mindazt a vágyat, ami szívünkből jön.

Július 8-án segítő energiák hatását élvezhetjük, ami felpezsdítheti az életünket, lehetőséget adva szórakozásra, szerelemre és újdonságokra. Kapcsolati élmények mellett anyagi ügyekben is érezhetjük az előrelépést, akár egy váratlan lehetőség formájában. Ahogy váratlanul támogató embereket is elénk sodorhat a sors, akik segítő kezet nyújthatnak utunk során. Mindehhez azonban kulcs, hogy higgyünk magunkban, tudjuk, hogy értéket képviselünk és optimistán szemléljük a világunkat.
Aki a szerelmet keresi az életében annak jó hír, hogy ezen a területen is jöhet segítség, ám inkább csak futó kaland formájában. Azoknál alakulhat másként a helyzet, akik természetükből adódóan szabad szelleműek, és szükségük van a kapcsolaton belüli szabadságra.

Július 9-én lesz az év harmadik Tízmilliószoros napja! Hogy mire figyelj a nap folyamán? Kattints ide!

Július 11-én a Vénusz is átlép az Oroszlán jegyébe, ami igen tüzes és tündöklésre vágyó környezet a bolygónak. Egyfelől koncentrálhatunk az örömforrásainkra, lehetünk vidámabbak, játékosabbak és élvezhetjük, ahogy biztosítjuk önmagunk számára a jó érzéseket. Másfelől erősítsük magabiztosságunkat, legyünk határozottabbak és önbizalommal telik. Jó ha olyan emberek társaságában tartózkodunk, akik értékelnek bennünket, akik nem csak a segítséget várják tőlünk, hanem kényeztetnek bennünket és nem utolsó sorban pozitív beállítottságúak. Mivel a jegyváltás előtt kapcsolódik a Vénusz a Neptunuszhoz, így az érzelmek, az álmodozás is úrrá lehet rajtunk, ami még a nap folyamán erősebben mutatkozhat meg. Ugyanígy a segítségnyújtás vágya is fokozódhat, de ebben mindenképpen törekedjünk az egyensúlyra, hogy ne váljunk csalódottá.
Visszatérve a Vénusz jegyváltásához még egyfajta sorsikus segítséget is kapunk, hiszen a nap folyamán a Nap és a Szaturnusz egymás segítőjévé szegődik az égen, aminek hatását érezhetjük a hatékonyságunkban és a könnyebb haladásban. Összességében tehát ez a nap egyaránt eredményes a munkák elvégzésében és a szórakozásban is. Egy dolog gördíthet akadályokat elénk, mégpedig az, hogy a Szaturnusz jelenleg retrográd, így ha nem foglalkoztunk a karmikus házi feladatunkkal (Szaturnusz mutatja meg a születési horoszkópban) akkor most erőteljesebb utalást kaphatunk a hiányosságunkra.

Július 12-én nem annyira kellemes hatást élhetünk át, hiszen a Vénusz szembenállásba kerül a Plútóval. Az ilyen energia mindig hozhat hatalmi villongásokat, de akár meg is világíthatja számunkra, hogy hol ragaszkodunk ahhoz, hogy csak mi irányíthassunk, vagy hol irányítanak minket túlságosan? Életünkben és kapcsolatainkban is érezhetjük ennek a dinamikáját a tranzit alatt. Itt nem az erőről való lemondásra akar az Univerzum biztatni, csupán azt szeretné, ha az erőt úgy uralnánk, hogy közben nem keveredünk hatalmi harcba másokkal.
Emellett legyünk óvatosak a nap környékén mind kapcsolati, mind anyagi ügyekben, és kerüljünk mindent, ami túl szép, hogy igaz legyen.

Július 15-én a Mars együttállásba kerül az Uránusszal, ami igen erős ösztönző energia arra nézve, hogy kitörjünk végre életünk korlátozó helyzeteiből. Változásra és izgalomra vágyunk, bármire, ami feldobja az életünket, megszínesíti a szürke hétköznapokat. A lázadó hajlam is erősebben megmutatkozik, amivel óvatosan, nem attól leszünk jobban, ha minden szabályt áthágunk. Mivel meggondolatlanságot hozó energia, ezért a kockázatvállalás most nem a legjobb megoldás. Viszont a túl szűk keretek és a nagyon kiszámított tervek sem fognak működni. Tehát egyfajta arany középutat kell találnunk az energiák megfékezésére. Jó ha találunk valami izgalmat, de azzal ne veszélyeztessük a stabilitásunkat. Viszont, ha valamiben már régóta halogatjuk a változtatást, akkor most itt az idő, hogy lépjünk.

Július 18-án a Nap az Uránusszal alkot egy fényszöget, minek köszönhetően kellemes meglepetésekben és izgalmas találkozásokban lehet részünk. Jó alakalom kínálkozhat arra is, hogy valami újat és izgalmasat próbáljunk ki, de ehhez egy kis szabadságra lehet szükségünk.
Megnövekednek a kreatív energiák is, így különleges ötleteink megvalósítására is lehetőséget kaphatunk. Mindehhez találhatunk társaságot, támogató közösség formájában.
A kíváncsiság és a találékonyság lehetővé teszi, hogy új felfedezésekkel gazdagodjunk, és több dolgot is kipróbáljunk, ami felkelti a figyelmünket. A rutin viszont nem lesz annyira kedves a számunkra, attól leginkább idegességet vagy menekülési vágyat érezhetünk.

Július 20-án a Mars, a cselekvés, az akaratérvényesítés és az energiát adó bolygó belép az Ikrek jegyébe.
Az Ikrekre jellemző a kíváncsiság, rugalmasság, társaság és kommunikáció igénye, így mindezekben a témákban erősebb motiváltságot érezhetünk. Azonban arra figyeljünk, hogy ne váljunk szétszórttá, ne akarjunk mindent egyszerre, mert az csak kapkodáshoz vezethet és akár bajba is sodorhat bennünket. Viszont kifejezetten kedvező energia ahhoz, hogy hírt adjunk magunkról, vagy lépéseket tegyünk ismertségünk érdekében.

Július 21-én 12 óra 17 perckor tetőzik a Telihold a Bak jegyében, ezzel elindul az elengedés időszaka.
Ez az év második Bak Teliholdja, ami a június 21-i Bak Telihold feladatainak, lezárásainak, elengedési feladatának folytatását hozhatja el. Így könnyen előfordulhat, hogy a helyzet megoldásához több információt kapunk, ami által megértésre lelünk. Az elengedési feladatunkat „segíti”, hogy a Hold mellett áll a Plútó bolygó, mint aktív szereplő, így igen mélyről hozhatja fel problémáink gyökerét, hogy a teljes lelki gyógyulást adja meg számunkra. Mindent el tudunk engedni, ami akadályoz bennünket, hogy megmutassuk valódi lényünket, azt a bennünk lévő potenciált, amit eddig rejtegettünk.
Ugyanezen a napon Vénusz és a Jupiter segítő energiáját is élvezhetjük, így kétség sem fér hozzá, hogy aktív közreműködésünknek köszönhetően szerencsés fordulatot vehet az életünk. Azonban a mértéktelenségre még az elengedésben is figyelni kell, mert a lélek felszabadításának is megvan az üteme, amit nem lehet siettetni.

Július 22-én 9 óra 44 perckor a Nap átlép az Oroszlán jegyébe, ezzel elkezdődik az Oroszlán hónapja. Még a jegyváltás előtt, hajnalban a Nap találkozik égi útján a Neptunusszal egy trigon fényszög formájában. Ennek köszönhetően varázslatos és kreatív nap lesz, amikor a szeretet és a fény energiája eggyé válik. Nincs más dolgunk, mint engedni a képzeletünk szárnyalásának.
Ahogy az Oroszlán jegyébe lép a nap, egyik igen tüzes hónapba lépünk. Az Oroszlán egy vidám, élénk és játékos energia, amellyel élmény lehet dolgozni, ha hagyjuk hogy vezessen bennünket. A Nap szeret az Oroszlán jegyében lenni, hiszen uralkodó bolygója, így ebben a jegyben tudja leginkább ránk árasztani a fényességét, ami által mi is tündöklőbbé válhatunk. A Nap adja az életerőnk és tölt fel bennünket energiával.
Azért a fényben fürdőzésünk közben nem árt óvatosnak lenni, hiszen a Merkúr épp nincs jóban az Uránusszal, a Mars meg nagyon is összedolgozik a Plútóval.
Mindkét hatás igen nagy energiát gerjeszt, ami miatt idegesebbek, türelmetlenebbek, kötekedőbbek lehetünk. Nem utolsó sorban az akarat megnőhet és mindent is egyszerre akarnánk, ami viszont csak mérhetetlen szétszórtsághoz vezethet.
Előfordulhat, hogy nehezen tudjuk eldönteni, merre is induljunk, és mit is akarunk valójában. Legfontosabb feladat, hogy lecsillapítsuk valamelyest elménket, megnyugodjunk és valamilyen módon levezessük az energiánkat.
Azonban, ha egy bizonyos racionális, átgondolt cél érdekében összpontosítjuk az energiákat, akkor magabiztos haladást tapasztalhatunk, sikeresen elhárítva minden akadályt a siker elől.

Július 23-án már nem annyira kedvező hatást élhetünk át, hiszen a Nap szembenállásba kerül a Plútóval.
Főleg azoknál okozhat önértékelési válságot, akik eddig elodázták az önmagukra figyelést, és nem igazán foglalkoztak azzal, mi is tenné őket boldoggá. A változtatók viszont remekül tudják használni az átalakulást hozó energiát, hogy tanulmányozzák az élet körforgását, saját átalakulásuk vizsgálatával.
A változást senki nem kerülheti el, de kétségtelen, hogy jobban járunk, ha önként indítjuk el a folyamatokat. A cél a lelki fejlődés, hogy jobbá váljon életünk és elégedettebbek legyünk.

Július 25-én a Merkúr belép a Szűz jegyébe, de mielőtt még ez megtörténik egy tanító fényszögben kapcsolódik a Neptunusszal. Így minden, amit a megérzéseink, az érzéseink súgnak, azt meg tudjuk majd vizsgálni racionális szempontból is. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindent logikusan kell értelmezni, de az illúziók felismerésében segítőnk lesz a Merkúr jegyváltása.
A Merkúr jól érzi magát a Szűz jegyében, hiszen uralkodó bolygója a jegynek. Ezáltal segíthet abban, hogy igényesebbek legyünk, és figyeljünk az apró részletekre. A Szűzben lévő Merkúr azonban növeli a kritikára való hajlamot, minek megfékezésére tudatosan kell figyelnünk. Mindig jusson eszetekbe, amikor másokat akartok kritizálni, hogy ezzel csak a saját önbizalomhiányotokat kompenzáljátok, ahelyett hogy saját értékesség érzését erősítenétek magatokban.

Július 26-án a Nap és a Mars kapcsolódik egymáshoz egy segítő fényszögben, de ahhoz, hogy kihasználjuk a hatást nekünk kell lépéseket tennünk.
Az energiák összefonódása növeli az önbizalmat, a fizikai erőt, a vitalitást és a bátorságot. Ez kiváló alkalom az olyan fizikai tevékenységekre, mint a testmozgás, a fizikai munka és a sporttevékenység, különösen a verseny jellegű. Kedvez az üzleti ügyek intézésének, és erőt érezhetünk olyan feladatok elvégzéséhez, amelyeket eddig halogattunk, mert nem éreztünk erőt hozzá.

Pihenésben gazdag júliusi napokat kívánok mindenkinek!


Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor
06/30-4515002

Szeretnél töltődni, tudatosabban élni? Akkor a szeptemberi őszi Napéjegyenlőséggel kísért elvonulás neked való program!

 

Hold jegyváltásai:

07.02. 17 óra 49 perc, Ikrek fogyó Hold
07.04. 22 óra 51 perc, Rák fogyó Hold
07.07. 5 óra 55 perc, Oroszlán növő Hold
07.09. 15 óra 47 perc, Szűz növő Hold
07.12. 4 óra 06 perc, Mérleg növő Hold
07. 14. 16 óra 52 perc, Skorpió növő Hold
07.17. 3 óra 24 perc, Nyilas növő Hold
07.19. 10 óra 13 perc, Bak növő Hold
07.21. 13 óra 42 perc, Vízöntő fogyó Hold
07.23. 15 óra 22 perc, Halak fogyó hold
07.25. 16 óra 52 perc, Kos fogyó Hold
07.27. 19 óra 22 perc, Bika fogyó Hold
07.29. 23 óra 27 perc, Ikrek fogyó Hold

 

 

 

 

 

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Rák Újhold varázslat - Varázsvíz belső gyermekünk erősítéséhez

Az Újhold egy új ciklus beköszöntét jelképezi, ezen a napon százszoros energiák segítenek az új kezdetekben. Ilyenkor van alkalmunk arra, hogy új lehetőségeket kérjünk magunknak, változtassunk életünkön.

2024.07.05 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

2024. július 6. Újhold a Rák jegyében – Új kezdet a szeretet energiájával

A Rák Újhold július 6-án 0 óra 57 perckor tetőzik, létrehozva a Nap és a Hold összhangját, aktiválva ezzel a gyógyulás, a lelki egyensúly és a regenerálódás erőteljes energiáját.

2024.07.05 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások június 30-tól július 7-ig

A 27. hét Holdállásai

2024.06.30 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom