Július 23. a Vénusz látszólagos hátrálásba kezd

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2023. Július 22.

Kategória: Asztrológia | Címkék: asztrológia, belső béke, Oroszlán, retrográd, Vénusz

A Vénusz 2023. július 23-án kezdi meg látszólagos hátráló mozgását és egészen szeptember 4-ig így is marad végig az Oroszlán jegyében tartózkodva.

Bármi is történjen ebben a retrográd szakaszban, mindenképpen fejlődhetünk tudatosságunkban, vagy sikerülhet teljesen új nézőpontból látni a dolgainkat. Egy biztos, ha engedjük, meg fogunk változni az időszak alatt.

A Vénusz a kapcsolatainkkal, pénzügyeinkkel, saját értékeinkkel, külsőségekkel és szerelmi életünkkel kapcsolatos, így várhatóan ezek a területek kiemeltek lesznek ebben az időszakban. Arra késztet bennünket, hogy elgondolkodjunk múltbeli tetteinkről, és arról, hogy ezek milyen hatással vannak életünkre, jelen döntéseinkre, a szerelem, kapcsolatok és anyagiak tekintetében.

A Retrográd Vénusz időszakát általában nem ajánlják egy új kapcsolat kezdésére, a megjelenésünk megváltoztatására vagy a környezetünk átalakítására. Ennek oka, hogy bármi bukkan fel a hátráló szakaszban, az a régi énünkhöz kapcsolódhat és nem támogatja megújulásunkat, viszont segíthet szembenézni a problémás pontokkal.


Nézzük meg kicsit alaposabban mire is számíthatunk a retrográd időszakban.

A Vénusz június 5-én lépett az Oroszlán jegyébe, és majd csak október 9-én lép tovább a Szűzbe. Ez egy hosszúnak mondható tartózkodás egy jegyben, a Vénusz haladásához képest, így jelentős hatással lehet az Oroszlán jegye által érintett életterületünkre. Ezt a születési horoszkóp mutatja meg számunkra.

Az Oroszlán egy nagyon szenvedélyes jegy, energiája lehet merész és drámai. Szeret ragyogni, és nagy kreativitást hordoz magában. Az Oroszlánban járó Vénusszal energikusabbnak, szenvedélyesebbnek és kreatívabbnak érezhetjük magunkat. Vágyat érezhetünk arra, hogy alkotásainkat megmutassuk a világnak, és kövessük szívünk vágyát. Ez az energia nagyon kedvező lehet kreatív projektekhez, önértékelésünk növeléséhez és önbizalmunk erősítéséhez.
A Vénusz az Oroszlánban büszke, magabiztos energiát képvisel, amely nem fél a reflektorfénytől vagy a figyelemtől. Azt akarja, hogy mások tiszteljék és elismerjék.
Viszont belső értéktelenség esetén, belső egyensúly hiányában, az Oroszlánban lévő Vénusz öncélú, figyelemfelkeltő és túlzottan drámai lehet. Lehet anyagias vagy sekélyes, és néha az önbecsülés érzését hírnév, pénz, anyagi javak, külsőségek megszerzéséhez kötheti.

Összességében az Oroszlánban lévő Vénusz egy nagyon szórakoztató, élénk és ragyogó energia, amelyből töltekezhetünk, ha saját önbizalmunk, belső értékeink erősítésére használjuk.

Ahogy a Vénusz visszafelé halad az Oroszlánban, aktiválhatja az összes hozzá kapcsolódó téma problémáját, de akár bizonyos dolgokat megakaszthat is, mint pl. kreativitásunkat, önbizalmunkat, ha van még ezzel kapcsolatos megoldandó feladatunk.

Lehet úgy érezzük, hogy jobban kell figyelnünk, érzéseinkre, szívünk vágyára, hogy felfedezzük azt, amit valóban szeretnénk. Már nem biztos, hogy az a valóság, amit eddig gondoltunk magunkról, lehet, hogy egy kicsit mélyebbre kell ásnunk, hogy feltárjunk egy új igazságot, ami egy ideig zavarossá teheti a dolgokat.

A másik téma, ami elénk kerül, a kapcsolataink lehetnek, az időszak alatt megkérdőjelezhetjük működésüket és értékességüket. Úgy érezhetjük, hogy bizonyos kapcsolatok már nem életképesek és változások sem segítenek azon, hogy működőképessé váljanak.
Az általunk értékelt dolgok is változhatnak, és könnyen lehet, hogy változik az, ami igazán fontos számunkra.
A lelki sebeink gyógyulása is elindulhat, hiszen az időszak elvezethet bennünket ahhoz, hogy áttekintsük a múltbeli kapcsolatok dinamikáját vagy a felmerült problémák okát, hogy meglássuk, a jövőben min kell változtatnunk, mit kell másként tennünk.

Fontos témája az időszaknak a pénzügyek, az anyagi teremtés, ami ösztönöz bennünket költekezési, megtakarítási szokásaink vizsgálatára. Érdemes átgondolni, hogy mennyire költünk a külsőségekkel való kompenzálás miatt, vagy mennyire azért, mert félünk, hogy később nem lesz lehetőségünk a vágyott dolog megszerzésére. És mennyire szorítjuk meg a nadrágszíjat, inkább megtakarításokra összpontosítva és közben nem élvezzük az életet?

Összefoglalva, a retrográd időszak a következőket hozhatja:
- Kreativitásunk vagy szenvedélyeink megkérdőjelezése, átalakítása, blokkok feloldása.
- Jobban figyelünk arra, mit szeretnénk, mire vágyunk tiszta szívünkből.
- Szívünk vágyának mélyebb megértése.
- Életünkben megjelenő kapcsolatok vizsgálata, kérdések tisztázása.
- Nem életképes kapcsolatok lezárása.
- Múltbéli kapcsolati sebekkel való szembenézés, annak feldolgozása.
- Lelki sebeink gyógyítása, önmagunknak megbocsátással, feloldozással.
- Anyagi ügyekkel kapcsolatos tanítások, új megoldás, hozzáállás keresése.

A retrográd Vénusz fényszögkapcsolatai.
Míg a Vénusz látszólagos hátrálásban lesz, fontosabb kapcsolódásai lesznek más planétákkal.

Vénusz és Uránusz feszült fényszöge (kvadrát) (július 2., augusztus 9. és szeptember 29.)
A Vénusz és az Uránusz kapcsolódása hirtelen változásokra, meggondolatlan döntésekre, de akár túlköltekezésre is utalhat. Azt tapasztalhatjuk, hogy bizonyos kapcsolatok egyik pillanatról a másikra véget érnek, vagy megdöbbentő információk kerülnek napvilágra, amelyek megváltoztatják azt, ahogyan érzünk valakivel vagy valamivel kapcsolatban. Ugyanakkor a kiszabadulás, a mindenáron változtatás igénye is erősödhet bennünk, ami megint meggondolatlansághoz, hirtelenséghez vezethet, ha nem figyelünk tudatosan. Érdemes több szabadságot, változtatás lehetőségét adni magunknak, de tegyük ezt mértékkel, pénztárcabarát módon.

A Vénusz egy tanító fényszöggel (kvinkunx) kapcsolódik a Neptunusszal (július 15., július 30. és október 4.)
Leginkább azokban a dolgokban érkezhet kijózanítás, amiben illúziókat kergetünk, vagy homokba dugjuk a fejünket, nem akarva észrevenni a problémákat. Ez akár kapcsolati, akár anyagi ügyekben is megmutatkozhat. Pl. nem akartunk eddig szembenézni azzal, hogy nem működik valamely kapcsolatunk. Elhitettük magunkkal, hogy ez így jó, és úgy sem lesz más, ami jobb. Vagy túlköltekeztünk, mert ezzel növeltük boldogságérzetünket, vagy nem figyeltünk anyagi biztonságunkra, és most kell szembenéznünk ennek eredményével, megkeresve rá a megoldást.

A Vénusz együttállásba kerül a Nappal (augusztus 13.)
Ezen a napon kezdünk némi világosságot és betekintést nyerni abba, amit a Vénusz, a retrográd időszak alatt meg akar tanítani nekünk.

Vénusz kvadrát formájában kapcsolódik a Jupiterhez (augusztus 22-szeptember 17.).
Ez az energiaegyesülés felszínre hozhat néhány pénzzel kapcsolatos kérdést, ami arra késztet bennünket, hogy megvizsgáljuk a bőséghez fűződő viszonyunkat és az akadályozó hiedelmeinket, meggyőződéseinket. Azért veszünk dolgokat, mert valóban szükségünk van rájuk, vagy mert a reklámok, a környezetünk meggyőzött bennünket, heves vágyat keltve adott dolog megszerzésére. Jó, ha vásárlás előtt feltesszük magunknak a kérdést, ez most vágy vagy szükséglet?


Jöjjenek végül a segítő kérdések a retrográd időszak feladatának megoldásához:

- Milyen partnerrel szeretnéd leélni az életed? Milyen számodra az ideális párkapcsolat?
- Milyen tevékenységnél érzed a szenvedélyt és mi az, amit csak megszokásból teszel?
- Gyűjts össze 10 olyan dolgot, amit értékesnek tartasz magadban és napi rendszerességgel gondolj rá szeretettel.
- Milyen kapcsolatok nem szolgálnak és legjobb lenne véglegesen lezárni?
- A valóságban mi motiválja igazán a költekezésedet vagy a több pénz keresésének vágyát?

Használjátok ki a Vénusz retrográd időszakát arra, hogy jobban érezzétek és jobban szeressétek magatokat. Gondoljátok át, mi okoz igazán örömet és adjatok ebből minél többet magatoknak. Keressétek meg a korábbi vagy jelenlegi kapcsolatokban felmerülő problémák okait. Az időszakban a régi szerelmek újra felbukkanhatnak, és segíthetnek lezárni a múltat, hogy helyet adjanak egy új kapcsolatnak. Emellett a régi partnerek, a vele való kapcsolat részleteinek felidézése is segít eltávolítani karmikus feladat lelki terhét.


Dudás Mária asztrológus
06/30-4515002

Szeretnél tudatosan értelmezni a retrográd időszak tapasztalatait? Akkor a szeptemberi elvonulás neked való program!

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Havi horoszkóp

December jelentős napjai

Izgalmas, talán könnyebben megélhető hónap lesz, de azért lesznek erőpróbák, amik tudatos odafigyelést igényelnek.

2023.11.29 | Dudás Mária
Havi horoszkóp

2023. decemberi horoszkóp

2023.11.29 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom