2024. június 22. Bak Telihold – Elengedés egy boldogabb jövőért

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2024. Június 21.

Kategória: Hold a mindennapokban | Címkék: asztrológia, Bak, belső béke, június, Telihold

A júniusi Telihold a Bak jegyében köszönt ránk százszoros energiáival, és a kihívások mellett jutalmat is tartogat számunkra. Úgy tűnik, az Univerzum bátorít minket a lelkileg nehéz feladatok elvégzésére, de azt is ígéri, hogy az elvégzett munkáért nem marad el a jutalmunk. Ráadásul röviddel a nyári Napforduló után érkezik a Telihold, így kétség sem fér hozzá, hogy igen intenzív energiákat kapunk az elengedéshez, amik akár sorsfordító lehetőségeket is hozhatnak számunkra.

A Bak Telihold tökéletes alkalmat ad arra, hogy megtaláljuk azt a kitartást, felelősségvállalást, amely szükséges a kitűzött céljaink eléréséhez. Nem utolsósorban az elfogadásra is tanítanak bennünket az energiák. El kell fogadnunk jelen helyzetünket, azt ahol épp tartunk, ami épp körülvesz bennünket, még akkor is, ha épp kellemetlen szituációkkal kell szembenéznünk.
Természetesen vannak olyan dolgok, amit nem tudunk irányítani, de azt már igen, hogy az eseményeket hogyan éljük meg. Tapasztalatszerzést, tudást látunk benne, amit fejlődésünk érdekében használunk életünkben? Ugye mondanom sem kell, hogy ez a jó megoldás. Vállaljuk a felelősséget életünkért és megoldjuk a problémát saját erőnkre, kitartásunkra támaszkodva. A kitartásunk vizsgáját élhetjük meg, hogy amit szeretnénk, azért valóban hajlandóak vagyunk tenni? Vagy csak várjuk, hogy valaki tálcán kínálja nekünk a megoldást?
Amikor el tudjuk fogadni a történteket, a döntéseinket, ha már nem adunk energiát neki, akkor tudunk tovább lépni, új erőre kapni, és számunkra kedvező döntéseket hozni. Ahogy tiszta szívből, szeretettel ki tudjuk mondani azt, hogy „Elfogadom”, akkor csodák történhetnek velünk.

Kép: Pinterest

A júniusi Bak Telihold csak egy kezdet, hiszen július 21-én is Bak Telihold lesz, ami épp egybe esik a Rák hónapjának végével. Ez jelzés arra, hogy az első Bak Teliholdnál lehet csak elkezdődik egy folyamat, amit aztán július vége felé tudunk befejezni és végleg lezárni. Érdemes figyelni az eseményeket, hogy tudatosan tudjunk felkészülni a júliusi lezárásra.

A Plútó jelentős szereplője a Teliholdnak, ezért számíthatunk érzelmeink felkorbácsolására, mondhatni igen nagy mélységből kerülhetnek felszínre a szőnyeg alá söpört dolgaink. Kíméletlenül rávilágíthat életünk azon pontjaira, amiben halogatjuk a változtatást, elodázva a döntések meghozatalát. Ez a Telihold keményen feltárhatja az igazságokat, rákényszerítve bennünket, hogy alapos önvizsgálatot végezzünk tetteinkkel kapcsolatosan, mi az amit megtehetnénk, de még sem tesszük? Bizonyos szempontból átélhetünk egyfajta kíméletlen ébresztő energiát, aminek a célja, hogy kiszakítson minket minden önsajnálatból vagy önszabotázsból, és ezáltal visszavegyük az irányítást saját életünk felett.
A belső önmunkában, megértésben most érzelmeink és a kialakult helyzetek lesznek segítőink. Mivel érzékenységünk igencsak fokozódik, ezért könnyebben látjuk meg elakadásaink okát. Kérhetünk segítséget, ha úgy érezzük ez túl nagy falat nekünk, de azt tudnunk kell mindeközben, hogy ez csak iránymutatás lehet, a döntéseket, a megoldást viszont egyedül kell megtalálnunk. A sors támogatását is akkor kapjuk meg, ha elindulunk, és megtesszük az első lépéseket. Az Univerzum a konkrét célok és döntések mellé tud csak állni, a „majd ezt teszem meg azt teszem” számára értelmezhetetlen.

Ez a fantasztikus Telihold támogat minket a rossz szokásoktól és az elakadást okozó, ismétlődő mintáktól, téves meggyőződésektől való megtisztulásban. Itt az idő megtörni a karma körforgását, és új útra lépni, amiben most komoly Univerzális támogatást kapunk.
Az energiák azt akarják, hogy biztonságban érezzük magunkat; azt akarják, hogy olyan biztonságos helyet alakítsunk ki magunk számára, ahol szeretettel töltődve kerülhetünk egyensúlyba és foglalkozhatunk szívünknek kedves dolgokkal.

Érezhetünk keménységet a minket körülvevő világból, érezhetjük elakadva, korlátozva magunkat, de ezek pont tanítani szeretnének bennünket arra, hogy találjuk meg magunkban az okot, miben vagyunk túl kemények magunkkal szemben? Miben nem tudunk határokat felállítani és saját örömforrásaink kárára vállalunk be plusz feladatokat. Nem utolsó sorban a szokásos kérdést is feltehetitek magatoknak: Mennyire figyeltek a saját szükségleteitekre, vágyaitokra?
Érdemes most nagyon figyelni és felírni minden gondolatot, kérdést, érzést, ami megfogalmazódik bennetek, ami elégedetlenséget szít. Ez a teliholdas „napló” egyfajta útmutató lesz az elkövetkező egy hónap önvizsgálati munkájához.

Kép: Pinterest

Az elfogadás témáját tovább boncolgatva, gondoljátok végig, hogy mennyire tudjátok elfogadni mindazt, amik vagytok, és mennyire tudjátok értékelni azt a csodát, amik vagytok. Mennyire tudjátok értékelni az utat, a fejlődést, amin átmentetek. Minden kritika, ellenállás csak nehezítheti a dolgotokat, mert energiátokkal egyre nagyobbra növelitek az elégedetlenséget, a korlátokat.

A Bak energiája egyaránt megadja számunkra, hogy a mélybe ereszkedjünk, és onnan a csúcsra törjünk. Természetesen a mélységből való emelkedés rajtunk múlik, mert ahhoz, hogy kimásszunk a „dagonyából” ki kell lépnünk a múlt érzelmi béklyóiból. Mondhatni ki kell lépnünk az önsajnálatból, hibáztatásból és megbocsátva magunknak, másoknak, tudjuk a boldogságot választani életünkben.

Akinek van Symbolon kártyája, az most bátran támaszkodjon segítségére, akár naponta használva útmutatását. A háttérben, észrevétlenül működő energiákat néha nehéz nyakon csípni, épp ezért nehezebb megszabadulni is tőlük. No meg magunkkal, az érzéseinkkel kell őszintén szembe nézni, nem mutogathatunk másra és nem kereshetünk kibúvókat arra nézve, hogy mit miért nem teszünk meg. Illetve kereshetünk, de azzal csak becsapjuk magunkat és akkor egyre inkább nyomaszthatnak a terhek bennünket, veszélyt jelentve egészségünkre is.

Összefoglalva igen nagy előrelépést, megkönnyebbülést hozhat az időszak, aminek tudatos munkájáért cserébe, felszabadulás, egészség és boldogság lehet a jutalmunk. Legyetek hát tudatosak, figyeljetek a testetek jelzéseire és értelmezzétek tudatosan a helyzeteket, amibe belekerültök. Telihold estéjén pedig végezzétek el a Telihold varázslatot, amihez most kifejezetten jó időpont a 18 óra 37 perc.


Mindenkinek csodálatos fogyó holdas időszakot kívánok!

 

Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor
06 (30) 4515002

Szabadulj ki az önkorlátozásokból!

 

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Rák Újhold varázslat - Varázsvíz belső gyermekünk erősítéséhez

Az Újhold egy új ciklus beköszöntét jelképezi, ezen a napon százszoros energiák segítenek az új kezdetekben. Ilyenkor van alkalmunk arra, hogy új lehetőségeket kérjünk magunknak, változtassunk életünkön.

2024.07.05 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

2024. július 6. Újhold a Rák jegyében – Új kezdet a szeretet energiájával

A Rák Újhold július 6-án 0 óra 57 perckor tetőzik, létrehozva a Nap és a Hold összhangját, aktiválva ezzel a gyógyulás, a lelki egyensúly és a regenerálódás erőteljes energiáját.

2024.07.05 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások június 30-tól július 7-ig

A 27. hét Holdállásai

2024.06.30 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom