2024. május 8. Újhold a Bika jegyében – Fantasztikus teremtő energiák!

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2024. Május 06.

Kategória: Hold a mindennapokban | Címkék: Újhold varázslat, asztrológia, újhold, belső béke, Bika, vágyvirág

A májusi Újhold a földies Bika jegyében május 8-án 5 óra 21 perckor köszönt ránk megsokszorozódott energiájával. A változások időszakában szinte ajándék ez az új kezdeteket, stabilitást és gyakorlati megvalósulást hozó holdi energia, ami segít abban, hogy saját erőnkre támaszkodva teremtsük meg magunk számára azt a biztonságot, aminek belső értékeinket kell tükröznie.

Az elmúlt időszak mindenki számára megterhelő volt, így a Bika energiáját arra is használhatjuk, hogy lassítsunk, földeljük az energiáinkat és időt szakítsunk az elcsendesedésre. A fantasztikus teremtő energiákat akkor tudjuk hasznunkra fordítani, ha megtaláljuk a belső egyensúlyunkat, és ebből az erőből indítjuk el vágyaink megvalósítását. Így tudunk egy olyan áramlásba kerülni, ami stabil, de nem áll ellen a változásnak. Mondhatni a középpontban, a jelenben tudunk maradni, bármi is történjen körülöttünk. Nem utolsó sorban így tudunk egyensúlyt kialakítani az adás és elfogadás folyamatában. Ehhez azonban vissza kell találnunk saját önvalónkhoz, ha eltávolodtunk tőle, ugyanis ekkor tudjuk belső bölcsességünket is használni és megadni magunk számára mindazt, amire szükségünk van.

A Bika a stabilitáshoz és biztonsághoz kötődő jegy, és pontosan ez az, ami az Újhold alatt kínálkozik. Tegyétek fel magatoknak a kérdést! Hogyan teremthettek nagyobb biztonságot az életetekben? Milyen változásokat tehettek meg annak érdekében, hogy biztonságosabbnak érezzétek a mindennapokat?
Az Újhold környékén felmerülő problémák nagyon is összefügghetnek a bizonytalanság tudatalatti érzésével vagy az önértékelés hiányával. Bármilyen kellemetlen gondolat vagy érzés merülne fel bennetek, nézzetek magatokba, mi húzódhat meg mögötte? Figyeljétek az érzéseiteket, megmutatja mi a probléma gyökere. Kapcsolódjatok a belső erőtökhöz, erősítsétek hiteteket, ezzel tudjátok megszüntetni a bizonytalanság érzését.

A Bikát a Vénusz bolygó uralja, amely a szeretethez, a szépséghez, a pénzhez, a kapcsolatokhoz és az örömhöz kapcsolódik. Ez arra emlékeztethet bennünket, hogy lassítsunk, és szakítsunk időt a szünetre és egyszerűen élvezzük az életet. A Vénusz is igen aktívan benne van a mostani Újholdban, ráadásul olyan energiákat képvisel, minek segítségével teremtésünk érdekében egyesíteni tudjuk a fizikai és a spirituális energiákat. Minél intenzívebben tudjátok átélni a vágyott célt, minél inkább tudjátok szeretettel táplálni azt, annál hamarabb élvezhetitek az életetekben.
Dolgozzatok azon, hogy kényelmesebbé, komfortosabbá tegyétek környezeteteket és életeteket, bármilyen módon, amire most épp képesek vagytok.
Egy dologra mindig emlékeztessétek magatokat, ami szintén bikás sajátosság, hogy nem kell nagy dolgokat keresnetek. Az apró, egyszerű örömök vagy kényeztetések is hatásosak lehetnek, mint pl. az a finom almás pite, ami a nagyira emlékeztet, vagy egy csésze kávé a teraszon, miközben hallgatjátok a madarak csivitelését. Engedjétek meg magatoknak, hogy lelassítsatok, megálljatok, és érezzétek a virágok illatát, bármi is történjen éppen. Figyeljétek meg, hogy mindez hogyan változtatja meg hangulatotokat.

A májusi Újhold igen aktív szereplője az Uránusz, ami mindig tartogat valami meglepetést, váratlan fordulatot a számunkra. Nem mondhatni, hogy a Bika túlzottan kedveli ezt az energiát, hiszen instabilitást, kiszámíthatatlanságot okozhat.
De megelőzhetjük a kellemetlen meglepetést, ha önként kilépünk a túl merev struktúrákból, rutinokból, és valami új dolgot, új módszert indítunk életünkben. Nem muszáj ehhez mindent felborítani, csupán azokon a dolgokon érdemes változtatni, ami nem működő képes és korlátozó.
Gondoljunk arra, hogy a Bika energiája szereti a kényelmet, az élet élvezetét, így az uránuszi energiát arra is használhatjuk, hogy olyan dolgokat teszünk, ami boldogságot szerez számunkra.
Ha valami váratlan dolog történik, akkor ne utasítsátok el ösztönösen, hanem vizsgáljátok meg, mennyire vagytok képesek befogadni, hagyni, hogy vezessen a nagyobb cél érdekében. Az uránuszi energiára nem lehet előre felkészülni, váratlan megoldásokat hozhat és azonnali döntést igényel. Pont ez az izgalmas benne, hogy akár csodák is történhetnek, ha elég bátrak vagyunk és vele megyünk. A tettekhez most komoly segítséget kapunk a Kos jegyében álló Marstól és a Vízöntő jegyében álló Plútótól.

Nézzük tovább az energiákat. Szintén jelentős szerepet tölt be a Jupiter, ami a terjeszkedés és a hit bolygója, nem utolsó sorban a nagy szerencse bolygójának is hívják. Tehát egyfelől remek gyakorlatias energiákat kapunk a manifesztációhoz, másfelől az átalakító és a bővelkedést támogató energiák is csúcson járnak. Így ha valamibe belefogunk, bátran fogadjuk a lehetőségeket és hiszünk magunkban, akkor semmi kétség, hogy a teremtés hatalmas energiákkal robban ki a megvalósulásba.
De ehhez kell, hogy bizonyos elképzelésekhez való ragaszkodással vagy módszerekkel felhagyjunk és megváltoztassuk a nézeteinket és akár az értékrendünket is.

Ahogy említettem, a Kos Mars és a Vízöntőben járó Plútó, bár nem közvetlenül, de támogatója a teremtésünknek. A Mars magabiztosságot, erőt, bátorságot, kezdeményezőkészséget, motivációt biztosít számunkra. Ez az energia kiválóan alkalmas szenvedélyes vágyak teljesítésére, új dolgok elindítására, ismerkedésre, fizikai aktivitásra, kreatív munkára.
A Plútó pedig fokozza az intenzitást, erőt és szenvedélyt hoz. Pozitívan alakíthatjuk életünk bármely területét, és hatékonyabban oldhatjuk meg a magánéleti vagy szakmai problémáinkat. Titkok feltárására, kutatásra is kifejezetten támogató energia, így működésünk megfejtésében, megértésében, megváltoztatásában is segítőnk lehet.

Mondhatni minden összefogott azért, hogy kirobbanó energiák támogassák a teremtő időszakunkat. Most van az, hogy nem lehetünk kényelmesek, halogatók, mert kár lenne ezt a segítséget kihasználatlanul hagyni.
A májusi Újholdvarázslat, idomulva a földies energiához, vágy virágosláda készítés lesz, amibe most vágyaink megvalósulását segítő virágokat ültetjük el. A varázslatot elolvashatjátok itt!.

Ha összeírtátok vágyaitokat, akkor az ültetés mellett most az a feladat, hogy a gyakorlatban is tegyetek lépéseket. Leginkább annak megvalósításába tudjátok belevetni magatokat, ami szívetek szerinti, és valóban benneteket szolgál. Mivel nagy átalakulás időszakában vagyunk, ezért érdemes saját fejlődésünk támogatásához, hitünk megőrzéséhez önfejlesztő technikákat, ismereteket tanulni. Ugyanígy támogatott, hogy szakértő segítségét kérjétek az elakadásoknál, de olyat keressetek, aki a megoldásokra fókuszál és nem a múltbéli események szereplőiben keres bűnbakot. A Bika jegye akkor támogató, ha a jelenre fókuszálunk, és abban aktiváljuk erőforrásainkat. A múlt értelmezésének akkor van most haszna, ha megértjük mi miért történt és mit tanított számunkra. Amennyiben nehéz számotokra az elengedés, akkor ültessetek elengedés virágot, ami mindig megmutatja majd számotokra, hogy hol tartotok a tovább lépésben. Legyetek türelmesek és higgyetek abban, hogy minden napotokat egy csodaként élhetitek meg.


Csodás teremtő napokat kívánok!

 

Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor
06/30-4515002

Válj tudatos teremtővé!

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 13-tól május 21-ig

A 20. hét Holdállásai

2024.05.11 | Dudás Mária
Gyermek lélek

Gyermekkori önbizalomhiány – Hogyan segíthetsz?

Sok gyerek küzd az önbizalomhiánnyal, szorongással a mindennapokban. Nehezebben koncentrálnak, nem tudják megmutatni azt a zsenialitást ami bennük van. Szülőként sokszor érezhetjük a tehetetlenséget, amikor már sok mindent kipróbáltunk, de még mindig nem találtuk meg a megoldást.

2024.05.07 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Heti Holdállások május 6-tól május 13-ig

A 19. hét Holdállásai

2024.05.07 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom