Szeretetnyelvek asztrológiai megközelítés szerint

vágyakozásSokat beszélünk és hallunk arról, hogy a boldog élet titka, az önszeretet, az hogy mennyire tudjuk feltétel nélkül szeretni magunkat. És milyen jó lenne, ha azt is tudnánk, hogy a környezetünkben élő embereknek mire van ahhoz szüksége, hogy szeretve érezzék magukat. Mert egyáltalán nem biztos, hogy pont attól, amitől mi. És valljuk be, sokszor mi magunk sem tudjuk, valójában mire is van szükségünk ahhoz, hogy lelkünk boldognak érezze magát, mert annyira másokért élünk, hogy közben elfeledkezünk saját igényeinkről. Eggyé válunk a másik elvárásaival és háttérbe szorítjuk a magunk szeretetigényét.

Ahhoz, hogy megtudjuk saját szeretetnyelvünket, lelki egyensúlyunk táplálékát, tölthetünk ki szeretetnyelv teszteket, de akkor is képbe kerülünk, ha megtudjuk születésünk pillanatában (születési horoszkópunkban) melyik állatövi jegyben állt a Hold. Tehát nem a Nap jegye fogja ezt elárulni!
Itt kérheted a segítséget ingyenes Holdállás megállapításhoz!

Most nézzük meg egyenként, a Holdállások tükrében a szeretetnyelveket:

kos_0Kos Hold:
Az aktív időtöltés, a sikerek töltik fel a Kos Holdú embereket. Azt várja el másoktól, hogy ha vele vannak, csakis rá figyeljenek, Ő legyen a fontos. Kellenek számára a kihívások, a versenyhelyzetek és akkor érzi igazán jól magát a bőrében, ha első helyezést tudhat magáénak. A szabadságot biztosítani kell számára, nagyon nem szereti a korlátozást. Ugyanakkor, ha vele vagyunk, akkor legyünk csak vele. Saját önszeretete érdekében biztosítania kell magának folyamatos sikereket, és rövid távú célokat.

 

bikaBika Hold:
Az ölelés, a testi kényeztetés, és kényelmének biztosítása adja meg a szeretettség érzését számára. Szereti az ajándékokat is, a birtoklás fontos része a szeretetigényének. A természetjárás szintén töltekezést biztosít számára. Nem szereti a siettetést, és időnként szüksége van a lustálkodásra. Viszonylag könnyen észrevehető nála, ha nem érzi szeretve magát, ilyenkor a nassolással töltekezik. Saját magát ajándékozza meg időnként egy különleges gasztronómiai élménnyel, egy masszázzsal vagy wellness programmal.

 

ikrekIkrek Hold:
A változatosság, a beszélgetés, vagy egyszerűen a meghallgatástól már érzi a szeretetet. A kommunikáció már csak azért is fontos számára, mert minden lelki baja akkor oldódik meg, ha el tudja azt mondani másoknak. Mások tanítása közben, intellektuális emberek társaságában szinte szárnyal a lelke, és nagyon szeretve érzi magát. Imádja a társaságot, nagyon nem érzi jól magát otthon ülve. Minél több izgalmas programot szervez magának, annál jobban nő önmaga szeretete.

 

rakRák Hold:
Nagyon ragaszkodó és érzékeny lelkű emberek, akiket a durvaság, a rideg környezet visszahúzódásra ösztönöz. Akkor érzi szeretve magát, ha szerető, gyengéd, családias környezet veszi körül. Ugyanígy növekszik benne az önszeretet, ha másokról gondoskodhat, másoknak segítségére lehet. Egy kellemes hangulatú családi ebéddel azonnal megtelik lelkének szeretettankja. Ha a körülmények nyugtalanok, biztosítania kell maga számára megnyugtató visszavonulást, kreatív tevékenységet.

oroszlanOroszlán Hold:
Ahhoz, hogy Ő szeretve érezze magát, úgy kell vele viselkednünk, mint egy királlyal. Tiszteletben kell tartanunk önállósági vágyát, mert ha kéretlenül akarjuk segíteni, akkor büszkeségében sértjük meg. Szintén nagy szüksége van az elismerésre, a csodálatunkra, és arra, hogy ezt ki is mondjuk. A legjobb, ha kicsit elájulunk produkcióin, és óvakodjunk attól, hogy kinevessük vagy megkritizáljuk! Tehát önállóság és csodálat, ez a kulcs a lelkéhez. Nem kell mindig megvárnia mások dicséretét, nyugodtan kifejezheti elismerését saját maga számára, és természetesen „királyi” ajándékokról sem árt gondoskodni.

 

szuz_0Szűz Hold:
Legjobb, ha nem kényszerítjük bele váratlan helyzetekbe, és nem akarjuk mindenáron felborítani jól megtervezett napirendjét. A fizikai biztonság létfontosságú számára, ahogy a környezetében a rend is. Tulajdonképpen, ha lelke háborog, és nem érzi szeretve magát, akkor környezetében is megjelenik ez a káosz rendetlenség formájában. Mivel nagyon maximalista és állandóan elégedetlen magával, önszeretetén érdemes mindennapi megerősítésekkel dolgozni.

 

merlegMérleg Hold:
Akkor érzi szeretve magát, ha harmónia és béke veszi körül. Nagy benne a megfelelési vágy, ezért fontos megtanulnia nemet mondani, és tudatosítani magában, hogy úgy tökéletes, ahogy van, nem kell másokat utánozva alakítani saját személyiségét. Szeretve érzi magát, ha megajándékozzuk (vagy ő maga megajándékozza saját magát) egy szép könyvvel, egy szép lakásdísszel, ruhával, egy színházi élménnyel vagy egy utazással, ahol más kultúrákkal ismerkedhet.

 

skorpioSkorpió Hold:
Az őszinteség nála mindennek az alapja. Meg az, hogy kicsit birtokolja, kisajátítsa a másik embert. Mivel hajlamos a hiányra összpontosítani és hatalmas szeretetéhség dolgozik benne, bármennyi szeretet mellett tudja magát szeretetlennek érezni. A feltétel nélküli szeretet szükséges számára, ezzel önértékelése és önszeretete is töltekezik. Mindaddig, míg bízni tud a másik emberben, biztonságban érzi magát. Érdemes rendszeres gyakorlatokat végeznie az elengedésre, és az élet apró szépségeire fókuszálnia.

 

nyilasNyilas Hold:
Életigenlő, lelkes beállítottságú, akinek sikerekre, és távlati célokra van szüksége ahhoz, hogy szeretve érezze magát. Szüksége van az elismerésre, és az optimista környezetre ahhoz, hogy ez a pozitív beállítottság önmaga szeretetében is megmutatkozzon. Érdemes a sikereket mindig biztosítani saját maga számára, ha másképp nem megy. Ugyanígy üzemanyag a lelkének, ha motiválja, lelkesíti saját magát. Ahogy igazi töltekezést nyújt számára egy utazás is.

 

bakBak Hold:
Bármilyen furcsa, akkor érzi szeretve magát, ha ismertetjük vele a konkrét elvárásainkat. A szabályok, a kötelességek biztonságot nyújtanak számára. Ugyanígy szüksége van lelki jólétének ahhoz, hogy állandó és rendszerezett napirend vegye körül. Környezetét nem a szépség határozza meg, hanem a praktikum és a rendszer. Nehezen mutatja ki mások számára szeretetét, de ha kitartóak vagyunk, és érzi, mindig számíthat ránk, egy idő után bizalmába fogad minket. Ugyanígy járhat saját önszeretetével, tehát neki napi szinten gyakorolnia kell önmagának fontosságát.

 

vizontoVízöntő Hold:
Akkor érzi szeretve magát, ha szabadságot biztosítunk számára, és békén hagyjuk, amikor csak egyedül akar lenni. Saját önszeretetéhez szükséges elfogadnia, hogy egyedi és ezt az egyediséget valamilyen módon kifelé is meg kell mutatnia. Ellenállást, dacosságot válthat ki belőle minden társadalmi elvárás, családi kötelezettség. Bár önállósági igénye igen nagy, mégis elfogadó szeretetre és bátorításra van szüksége, hogy különleges lelke megkapja táplálékát. Önmagáért akkor tesz a legtöbbet, ha figyel lelki igényére, és időnként kivonja magát a szürke hétköznapokból.

 

halakHalak Hold:
Az Ő szeretettankja a legnagyobb és szinte minden felé irányított szeretetet elnyel. Nagyon érzékeny, nem kell ahhoz szavakkal bántani, hogy lelki egyensúlyát felborítsuk. Egyszerűen érzi környezete hangulatát, és hajlamos mindezért magában keresni a hibát. Tehát nála egyszerű a dolgunk csak szeretni kell Őt, de nagyon! Emellett értékeli a romantikus programokat, a közös filmnézést, vagy csak egyszerűen bámulni valakivel a csillagos eget. A művészetek (festés, zene) kimondottan töltekezést adnak számára.

 

Ne feledjétek önmagatok feltétel nélküli szeretete szükséges ahhoz, hogy pozitív képet alakítsatok ki magatokról és ahhoz is, hogy önbizalmatok erős lábakon álljon.

Ugyanígy szükséges az, hogy figyeljetek oda szeretteitekre, hogy megtanuljátok őket „jól” szeretni.

Dudás Mária asztrológus
Dudás Mária
asztrológus
06/30-4515002

Életvezetési tanácsadások

 

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Szeretetnyelvek asztrológiai megközelítés szerint — 5 hozzászólás

  1. Igen, mindig érdekelt, szívesen kiművelném benne magam. Ez az oldal is nagyon tetszik. És örömmel látom, aktív. A legtöbb, témába vágó oldal hamar feladja a működést.

Minden vélemény számít!