Mire jó az asztrológia? Valóban csak jóslás, vagy ennél sokkal több?

joslasLegtöbben egyes TV csatornák jósműsoraiban vagy bulvár lapokban találkoznak az asztrológiával, a csillagjegyek szerinti horoszkópok által. Egy ember jellemzőit és lehetőségeit viszont nem csak a csillagjegye adja, a horoszkópábra összes részletét ismerni kell ahhoz, hogy hiteles képet kapjunk róla. Ha nem így tennénk, akkor csak egy felületes kategorizálásról beszélnénk és csak egy momentumot tudnánk meg egy adott emberről. Már csak azért is, mert pl. egy Kos jegyben született embernek is lehet egy Halak jegyben álló Holdja. Hogy ez mit is takar? Csupán csak annyit, hogy harcos Kosunk a legérzékenyebb lelkületű ember, akiben igen nagy szeretet igény dolgozik. Ha csak abból indulunk ki, hogy ő egy igazi küzdelemre született emberke, és eszerint bánunk vele, akkor a lelki igényét szépen elnyomja, és soha nem érzi magát boldognak, rosszabb esetben kompenzálni kezdhet és akár kötekedővé is válhat.

És mi újság az előrejelzésekkel?
Természetesen az asztrológia magában rejti az előrejelzést is, hiszen az időnek minősége van, ami hatással van ránk, ugyanakkor ez egyfajta szimbólum rendszer, ami analógialáncolatokat tartalmaz. Egy bizonyos bolygókapcsolat többféle jelentéssel bír, és a megvalósulása az emberi szabad akarattól függ. Ahogy egy életút bejárása, és az adottságok megvalósítása is.

zodiac4Hogyan tudjuk hasznunkra fordítani az asztrológiai ismereteket?
Kezdjük azzal, hogy az egyik legjobb módszer ahhoz, hogy megismerjük saját képességeinket, az életünkben megjelenő nehézségek lehetőségét. Ez segít ahhoz, hogy megértsük saját működésünket, így az önelfogadásban is hasznos kísérőnk lehet.
Aztán támogathat minket a párkeresésben. Amikor nem vagyunk önmagunk és küzdünk még saját tanulnivalónkkal, akkor a sors szeret tanítókat küldeni az életünkbe, akik segítenek ebben, de ez nem mindig szokott kellemes élményt biztosítani. A horoszkópok összehasonlítása tiszta képet nyújt számunkra, hogy mi célból találkoztunk a másik emberrel, és mire számíthatunk vele kapcsolatban. Aztán eldönthetjük, hogy akarjuk e a leckét, vagy inkább próbálunk saját tanítónk lenni, és megfejlődni azt, amit meg kell.

Tovább menve, és tényleg a teljesség igénye nélkül, mert nem akarom, hogy írásom regénnyé növekedjen. A szülők, gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára szintén nagy könnyebbséget jelentene, ha ismernék a kezeik közé kerülő csöppségek személyiségét, szeretet igényét, beilleszkedési adottságait, kommunikációs/tanulási stílusát és még sorolhatnám.
Tehát nagyon sokrétű az asztrológia használhatósága, most csak néhány elemet emeltem ki előnyei közül.

meditációMinden családban van legalább egy ember, aki spirituálisan érzékenyebb, és szeretne valamilyen tudást elsajátítani ahhoz, hogy segíthessen a többieknek, problémáik megoldásában. És milyen jó, amikor nem csak saját tapasztalataik, és levont következtetéseik alapján próbálnak megoldást kínálni valakinek, hanem van egy objektív módszerük ahhoz, hogy személyre szabott tanácsot adjanak. Sokan viszont nem mernek belevágni a tanulásba, mert nem szívesen vállalnak be több éves képzést, már csak azért sem, mert pl. nem akarnak asztrológusok lenni. Van egy másik lehetőség, megtanulhatod hobbi szinten is az asztrológiát, hogy saját kedvedre használhasd.

Mit is jelent a hobbi asztrológia?
Nos, egyszerűen megfogalmazva, ez a szóhasználat, egy bárki számára könnyen elérhető asztrológiai tudást jelent, melynek segítségével könnyebbé teheted önmagad, és mások életét is. Hogyan? Alapvetően azáltal, hogy egy különleges látásmódra teszel szert, így sokkal jobban felismered az emberek egyéniségét, működési mechanizmusát, életük problémáit.

hobbiasztrologiaA hobbi asztrológia tanulása során először önmagaddal ismerkedsz meg mélyebben, melynek során megdöbbentő felfedezéseket tehetsz saját személyiségeddel, és sorsod alakulásával kapcsolatban. A későbbiekben ezt a tudást felhasználhatod arra, hogy családtagjaidnak, barátaidnak segítsél problémás élethelyzetekben, vagy csak önmaguk jobb megismerésében.
Hogy egy példát említsek, önmagad elemzése során rájöhetsz, hogy miért ismétlődnek életedben ugyanazok a negatív élethelyzetek, és hogyan kerülheted el azokat a jövőben.
A hobbi asztrológiai képzés által betekintést nyerhetsz az asztrológia működésébe, természetesen csak annyiba, mely néhány alkalom, vagy egy intenzív néhány napos táborozás alatt átadható. A többi már csak a gyakorláson múlik.

Az ismeretanyag birtokában pedig eldöntheted, hogy belevágsz e egy hivatásos asztrológusképzésbe. Ha nem teszed, akkor is egy olyan tudás anyaggal lehetsz gazdagabb, ami egész életed során hasznos segítőd lesz.

 

Sebestyén Attila asztrológus

 

Sebestyén Attila asztrológus
06/30-8332245
astroattila@gmail.com

 

 

 

 

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!