Milyen jegyben születtél? Ez az életfeladatod!

Az asztrológiában vannak alapszabályok, de minden asztrológus kicsit másként, saját tapasztalati, meglátásai alapján értelmezi az életfeladatokat. Én úgy tekintem, hogy alapvetően a Nap állásában rejtőzik életfeladatunk, méghozzá annak jegy és házhelyzetében, illetve a kapcsolódó fényszögekben.

Most csak általánosságban beszélek arról, hogy a Napnak a 12 jegyben elfoglalt helyzete szerint, milyen életfeladatokkal találkozhatunk. Ebben az írásban csak nagyon röviden, és tömören érintem a témát, aki ennél többre kíváncsi, azt szeretettel várom személyes tanácsadásaimon. Az egyes jegyek minőségének szemléltetésére a Symbolon kártya lapjait hívom segítségül. A Symbolon kártya egy remek önismereti és terápiás eszköz, melynek használatát bárki elsajátíthatja. (Részletekért kattints ide!)

A HarcosHa a Kos jegyében születtél:
Az életfeladatot itt kettősnek látom. A Kosoknak alapvetően meg kell tanulniuk kiállni önmagukért, meg kell tanulniuk küzdeni, harcolni. Eddig általában nem okoz nekik nehézséget a feladat.
De ezek után, meg kell érteniük, hogy ezt a küzdő képességet nem öncélúan kapták, hanem azért, hogy kiálljanak a náluk gyengébb emberekért, közös érdekeket képviseljenek. Ha be akarják teljesíteni életfeladatukat, nem lehetnek önzők, és ez már egy nagyobb feladat egy Kos jegyű számára.

 

A SzeretöHa a Bika jegyében születtél:
A Bika jegyűek nagyon szeretik a kényelmet, a földi javakat. Ragaszkodnak megszokott környezetükhöz, tárgyaikhoz, igyekeznek a komfort zónában tartózkodni, nem szívesen mozdulnak ki belőle. Fontos számukra az anyagi biztonság, ezért igyekeznek tartalékolni, felhalmozni. Így védekeznek az élet kiszámíthatatlansága ellen, igazi biztonsági játékosok.
Az élet arra igyekszik megtanítani őket, hogy az anyagi dolgokban nem találhatják meg a biztonságot, hiszen azt, bármikor elveszíthetik egy szempillantás alatt. Ezért szenvednek gyakran anyagi veszteséget. Oda kell elérniük, hogy belássák, igazi biztonságot csak az ember hite, és az életbe vetett bizalma adhat. Ha ezt megértik, akkor nem törekednek felhalmozásra, hanem bátra adnak másoknak is, hiszen tudják, hogy az élet körforgásában, úgyis visszakapják a segítséget, amikor nekik lesz rá szükségük. Azt azonban tudni kell, hogy rendszerint nem attól érkezik a támogatás, akin mi segítettünk.

A közvetitöHa az Ikrek jegyében születtél:
Az Ikrek embereknek nincs fontosabb, mint az emberi kapcsolatok. Életük a kommunikáció, ha kell, egyszerre telefonálnak, chat-elnek, és mindeközben személyesen is beszélgetnek. Agyuk állandóan cikázik, tele van gondolatokkal.
Az ő életfeladatuk a közvetítés az emberek között. Ha anyagi szinten tekintjük, akkor lehet egy jó kereskedő belőle, ha szellemi szinten végzi ugyanezt, akkor jó tanítóvá válik.
Az első esetben árut közvetít, a másodikban pedig tudást, ismereteket. Bármely esetben keresniük kell a lehetőségét, hogy minél több emberrel találkozzanak, hogy összehozhassák őket.

Az AnyaHa a Rák jegyében születtél:
A Rákok számára nagyon fontos, hogy kimutathassák érzelmeiket, gondoskodhassanak másokról. Nem véletlen, hogy ehhez a jegyhez tartozik a gyerek, a család, az otthon, és az édesanya fogalma is.
Azonban nagyon lényeges, hogy a Rák jegyűek megtanulják azt, hogy csak akkor kell gondoskodni másokról, ha azt kérik, vagy igénylik.  Ellenkező esetben erőszakos benyomást tehetnek más emberekre. A gondoskodási kényszer megfékezése, eléggé nehezen szokott menni a Rák jegyében született embereknek. Komoly tanulási feladat.

 

Az EgóHa az Oroszlánban jegyében születtél:
Az Oroszlán jegyében született emberek nagyon szeretnek imponálni mások előtt. Imádják, ha mindenki rájuk figyel, született irányítók, vezetők. Ugyanakkor fontos számukra, hogy szeretetet kapjanak.
Életfeladatuk, hogy olyan tudásra tegyenek szert, amiért felnéznek rájuk, elismerik őket. Így válhatnak igazi bölcs királyokká. A probléma ott szokott lenni, hogy ha nincs meg ez a tudás, akkor is elvárják, hogy „megsüvegeljék” őket, ez esetben azonban, gátlástalan zsarnokká válhatnak.

 

A SzolgálóHa a Szűz jegyében születtél:
A Szűz jegy szülöttei akkor érzik jól magukat, ha mindent megvizsgálhatnak, analizálhatnak, rendszerbe foglalhatnak, ez adja meg számukra a biztonság érzését. Mindez azért van, mert rettenetesen félnek attól, hogy hibázhatnak. Hajlamosak önmagukat másokhoz hasonlítani, mivel az önértékelésük általában alacsony.
Alapvető feladatuk, hogy elfogadják önmagukat, és kellő önbizalomra tegyenek szert. El kell fogadniuk, hogy ők is Isten tökéletes alkotásai, és nem baj, ha alkalmanként hibáznak. Csak arra kell ügyelniük, hogy ugyanazt a hibát ne kövessék el kétszer, mert az már tényleg butaság.

 

A PartnerHa a Mérleg jegyében születtél:
A Mérleg jegyében született emberek, nagyon ügyelnek a harmóniára, ezért jó diplomaták. Általában konfliktuskerülők, meg akarnak felelni mások elvárásainak. Éppen ezért nehéz számukra a döntés, hiszen sokszor belül mást akarnak, mint amit a külvilág elvár tőlük.
Életfeladatuk, hogy megtanuljanak határozott döntéseket hozni, kiállni saját véleményük, akaratuk mellett, és felvállalni önnön adottságait. Ide tartozik még, hogy meg kell tanulniuk időnként NEM-et mondani másoknak, ami egy Mérleg számára óriási feladat.

 

A CsábitóHa a Skorpió jegyében születtél:
A Skorpió jegyű emberek nagyon mélyen ragaszkodóak, erős függőségi viszonyokat alakítanak ki másokkal. Titokzatosak, és igazából kiismerhetetlenek. Szélsőséges érzelmekkel rendelkeznek, szeretet és gyűlölet sokszor váltakoznak náluk.
Életfeladatuk a függőségi viszonyok elengedésében rejlik. Meg kell tanulniuk saját erejükre támaszkodni. Ez a tanulási folyamat azonban eléggé hosszú náluk, így az élet a veszteségeken keresztül tanítja őket az elengedésre.

 

A PrédikátorHa a Nyilas jegyében születtél:
A Nyilas jegy szülöttei alapvetően optimisták és keresik a távlatokat mind fizikai, mind szellemi értelemben. Viszont az is jellemző rájuk, hogy megkérdőjelezhetetlennek tekintik saját nézeteiket, észérveket nem hajlandóak figyelembe venni. (Talán ezért is tartozik a Nyilas jegyéhez a politika.)
A Nyilas jegy életfeladatában az rejlik, hogy saját hite helyett, eljusson a spirituális felismerésekig, a sors elfogadásáig, ha úgy tetszik az Isten hitig. Vagyis saját igazságok helyett, az élet által mutatott, kozmikus igazságokat fogadja el.

 

A MesterHa a Bak jegyében születtél:
A Bak jegyűek általában nagyon szorgalmas, munkabíró, kitartó és merev emberek. Bármilyen nehézségen képesek keresztülmenni, éppen ezért elég sok terhet vállalnak magukra. Fontos számukra a karrier, a társadalmi elismertség, éppen ezért, sokan „könyöklő” embereknek tartják őket.
Életfeladatuk, hogy megtanuljanak egy kicsit könnyedebbé, játékosabbá, lazábbá válni, élvezni az életet, és az öncélú karrierépítés helyett, másokat segíteni, támogatni. Ehhez mindenképpen szükség van az empátiára, és az érzelmek kifejezésére, mely eléggé nehéz tanulási feladat a Bakok számára.

 

Az Udvari BolondHa a Vízöntő jegyében születtél:
A Vízöntők, eléggé különös, és sajátos látásmódú emberek, akik nem nagyon törődnek mások elvárásaival. A hétköznapi emberek szemében, egy kicsit bolondosnak tűnnek, ezért nehezen értik meg őket.
Azt kell megtanulniuk, hogy különlegességüket ne a különködésben, vagy elkülönülésben éljék meg, mert komoly közösségi szerepük van. A különleges látásmódjukat, egy közösség szolgálatába kell állítaniuk, mivel olyan dolgokat képesek észrevenni, melyet mások nem.

 

Az AngyalHa a Halak jegyében születtél:
A Halak emberek, nagyon érzékeny lelkű lények. Fejlett empatikus képességgel rendelkeznek, és rendkívüli intuícióval, megérzésekkel rendelkeznek. Sok művész kerül ki közülük. Ugyancsak fogékonyak a spiritualitásra, ezotériára. Másokat helyeznek előtérbe, saját akaratuk helyett.
A Halak életfeladata az áldozatvállalás valamely formája. Ez azonban nem tévesztendő össze a mártíromsággal, amibe hajlamosak beleesni. Nem áldozattá kell válniuk, saját maguk választhatják meg, hogy életük mely területén hoznak áldozatot, vagy mondanak le valamiről.

 

Sebestyén Attila asztrológus
Sebestyén Attila asztrológus, életvezetési tanácsadó
06/30-8332245
astroattila@gmail.com
Symbolon kártya tanfolyam

 

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Milyen jegyben születtél? Ez az életfeladatod! — 4 hozzászólás

 1. Szerintem ennyire általánosan írni egy ilyen témáról, hogy “sorsfeladat”, felelőtlenség.
  Halak vagyok, Oroszlán asc-el, Holdcsomópontokkal a Kosban/Mérlegben..nekem pont hogy az a feladat, hogy kiálljak magamért és ne kössek fals kompromisszumokat mások érdekében. Ehhez a témához elengedhetetlen a képlet pontos ismerete, mert nagyon összetett.
  Baráti üdvözlettel, Bogi

 2. Kedves Brigi :)!
  Az írásban szó sem volt sorsfeladatról, hiszen azt a Szaturnusz bolygó jelzi a horoszkópban, megmutatva feladatunkat. Egy picinyke szelet lett kiemelve az asztrológia szimbólumrendszeréből, ami nem gondolom, hogy felelőtlenség lenne, hiszen a Halak jegyűeket pont nem biztattuk arra, hogy fals kompromisszumokat kössenek :). De arra azért a te figyelmedet is felhívnám, hogy a Halak Napjegyben azért benne van a segítés, a másokért önként és szívből hozott áldozat, ami nem kompromisszum. Az oroszlán Aszcendens egy ösztönös reakció, egy kép, amit mutatsz magadról, innen indul a személyiségfejlődésed. A cél a Halak Nap, melynek megvalósulását befolyásolja az életterület (házhelyzet). Gondolom a felszálló Holdcsolmópontod van a Kos jegyében, ami valóban tartalmazza a kiállást saját érdekedben, de a cél, hogy életedben ne szorulj rá mások támogatására, úgy valósítsd meg elképzeléseidet.
  Valóban egy pontos személyiségjellemzéshez, az életút lehetőségeihez, egy teljes elemzés szükséges, de azért vannak általánosságok, amik kiemelhetők.
  Szeretettel: Mária

 3. Üdv!
  Az én feladatomról, szerelemről és egészségemről, életerőmről (képlet alapján) mit tud mondani? :)

  Halak Aszcendens
  Nap a Skorpióban (8. Ház)
  Hold a Skorpióban (8. Ház)
  Merkúr a Skorpióban (7. Ház)
  Vénusz a Mérlegben (7. Ház)
  Mars a Kosban (1. Ház)
  Jupiter a Ikrekben (2. Ház)
  Szaturnusz a Nyilasban (10. Ház)
  Uránusz a Nyilasban (10. Ház)
  Neptunusz a Bakban (10. Ház)
  Plútó a Skorpióban (8. ház)

 4. Kedves László :) Ez már személyes tanácsadás témája, ha úgy gondolja, szeretettel várom :) A részletekről a weboldalon a tanácsadáűsok menüpont alatt tájékozódhat.
  Szép hétvégét kívánok :)Dudás Mária

Minden vélemény számít!