December 29. a Jupiter a Halak jegyébe lép

alien-planet-3823298_640

 

Abból az apropóból született ez a cikk, hogy december 29-én lép át a Jupiter bolygó a Vízöntő jegyéből a Halak jegyébe.

 

Miért is jelentős ennek a bolygónak a jegyváltása?
A Jupiter az asztrológiában lassabb járású bolygók közé tartozik. A valóságban nem lassú, csak a viszonylag nagyobb távolsága miatt tűnik úgy, hogy lassan halad előre. Keringési ideje pontosan 11 év 314 nap 20 óra. Ezt úgy kell elképzelni, hogy azt a kört, amit a 12 állatövi jegy alkot és a Nap 1 év alatt tesz meg, ugyanahhoz a Jupiternek közel 12 évre van szüksége.
Így érthetővé válik, hogy miért van nagyobb jelentősége a jegyváltásának, hiszen mos a Halak jegyében fog közel egy évet eltölteni.

De mit is jelent, hogy a Jupiter a Halak jegyében tartózkodik?
Ebben a jegyben igazán jól érzi magát a Jupiter, hiszen ennek az uralkodó bolygója is, tehát úgyis mondhatnám, hogy hazaérkezett! Igaz nem egyedüli ura, hiszen mióta a Neptunuszt felfedezték 1846-ban, azóta társuralkodót is kapott. És az is igaz, hogy a Jupiter nemcsak a Halak jegyét uralja, hanem a Nyilast is.
Mindent figyelembe véve azonban tény, hogy a Jupiter itt teljesen ki tud teljesedni, legjobb formáját hozhatja, nekünk embereknek pedig segíteni tud bizonyos dolgainkban. Hogy növeljem a bolygó iránti szimpátiát elmondom, hogy a klasszikus asztrológiában a Nagy Szerencse bolygójának is hívták.

segitsegDe miben is tud nekünk segíteni most?
Elsősorban a tudatos áldozatvállalásban, lemondásban. Tudjuk azt, ha ezeket a dolgokat önként vállaljuk, akkor egyáltalán nem esnek rosszul, sőt általában még egy kis büszkeséggel is eltölt bennünket a nemes cselekedet. De idetartozik mások segítése, felkarolása, támogatása. Azt hiszem azt nyugodtan kimondhatjuk, aki segített már másokon, rászorulókon az tudja, hogy mennyire jó érzés adni, és nem csak a támogatott lesz általa boldog, hanem mi, akik önzetlenül adunk, vagy teszünk valami jót!
Mert nem az a fontos, hogy „Jótett helyébe jót várj”, bár megfigyeléseim alapján ez is tökéletesen működik, hanem az, amikor egy rászoruló, legyen az ember, állat vagy növény, szemmel láthatóan jobban érzi magát, boldogabb, és egészen kivirul. Mert ez az érzés nagyon jó és kellemes, semmi mással nem pótolható.

Miben tud még segíteni a Jupiter a Halakban?
A spirituális belső utak megtalálásában, mint a meditáció, az ima vagy a mantra, ezen kívül a gyógyításban, egészségügyi dolgokban, szociális kérdések megoldásában, sőt a jóslásban is. Növeli az érzékenységet, hozza a megérzéseket, az intuíciót.

angyalkörEzen kívül olyan spirituális dolgokban, mint az angyalokkal való kapcsolat felvétel, és a hagyományos érzékszervekkel nem tapasztalható élmények. Még egy fontos terület, ahol jó lehet, a művészet. Főleg az olyanok, ahol a bensőnkben zajló dolgokat fejezhetjük ki valamilyen formában, pl. a zene vagy a festészet.
Azért arról se feledkezzünk meg, hogy ha nem vagyunk hajlandóak önmagunktól áldozatot hozni, lemondani, vagy a Jupitert egyéb pozitív módon megélni, akkor meg tudja mutatni egy rosszabb arcát is. Ezek azok, amikor úgy érezzük, hogy a sors áldozatai vagyunk, lemondásra kényszerülünk, talajtalannak, bizonytalannak, szétesőnek érezzük magunkat, vagy ami még rosszabb, a különböző függőségek áldozataivá válhatunk, mint alkohol, drog, gyógyszerek.
Még egy negatív hatása, hogy a joggal és a törvénnyel kapcsolatban válhatunk áldozattá.

Végezetül, tehát azt kívánom minden kedves olvasómnak, hogy éljék meg a Halak Jupitert számukra a legkedvezőbb módon és tapasztalják meg, hogy milyen szép élményt jelent másoknak kellemes perceket, órákat, napokat szerezni. Ebben nagy segítség lehet, ha tudjátok, hogy születési horoszkópotok mely életterületére hat leginkább a bolygó jegyváltása. Ezen a területen tudjátok leginkább saját javatokra fordítani energiáját.

És egy idézet a végére:
„SZERESSÜK EGYMÁST GYEREKEK”

Végül pedig álljon itt 3 olyan kép a Symbolon kártya lapjaiból, ami a jegyváltást mutatja be:

Jupiter bolygó lapja: A Prédikátor
9prédikátornagy
Halak jegyének lapja: Az angyal
12anygalnagy
És végül Jupiter a Halakban lapja: Püthia
püthia

Csodás napokat kívánok!

Sebestyén Attila
Sebestyén Attila asztrológus, Symbolon kártya oktató

06/30-8332245
astroattila@gmail.com

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!