7 hozzáállás amit fel kell adnod ahhoz, hogy megtapasztald önmagad szeretetét

f4yjsk-lAz önszeretet egy olyan dolog, amiről azt hihetjük, akkor érjük el, ha valamikor a jövőben minden tökéletes lesz az életünkben. Hamar rájöhetünk arra, hogy soha nem fogjuk megtapasztalni az önszeretetet ezzel a hozzáállással, mert mindig lesz valami, ami után vágyakozni fogunk.
A szeretet pont fordítva működik, mint ahogy gondoljuk. Az élet akkor lesz jobb, ha először megszeretjük önmagunkat.

Összeállítottam egy listát azokról a potenciális blokkokról, akadályokról, amiket hajlamosak vagyunk felépíteni az önszeretet ellen, és azt is leírom, hogyan szabaduljatok meg tőlük.

1. Nem megbocsátás
A megbocsátás a kulcs mindahhoz, amit el szeretnél érni. Még mindig ostorozod magad azokért a dolgokért, amiket első osztályban tettél? Ha így van, itt az idő, hogy megbocsáss magadnak. Jó, de hogyan bocsássak meg magamnak? kérdezheted. Engedd el azokat a kritikákat, amikkel magadat illetted abban a szituációban (lásd 5. pont). Ez tényleg ilyen egyszerű. Szeretjük a dolgokat bonyolultabbnak kezelni, mint valójában, ezért legtöbbször nem is fogunk neki a megváltoztatásának.

félelem2. Félelem
A félelem alattomos, mert sok formában tud megjelenni. Ilyen pl. a féltékenység, szorongás, harag, türelmetlenség. Hogy lehet ezen túllépni? Úgy, hogy a szeretetet választod helyette. A nap minden pillanata biztosít neked egy lehetőséget arra, hogy másképp kezelj egy szituációt. Mindig választhatsz a szeretet és a félelem között. Ennyi az egész, a te kezedben van a döntés. Igyekezz magadat szeretetteljesnek és erősnek látni, így a félelmetes gondolatok eltűnnek egy csapásra.

3. Összehasonlítások
Ne hasonlítgasd magad ahhoz az emberhez, aki 5 éve, vagy 5 napja, vagy akár csak 5 perce voltál. Az összehasonlítások egy félelem teljes helyzetben tartanak, így nem tudsz a jelenben élni. Amikor valakihez hasonlítod magad, akkor eltékozlod az erődet, mert az erőd ebben a pillanatban van, nem a múltban és nem a jövőben. Nem kell senkihez sem hasonlítanod, az a dolgod, hogy önmagad légy.

4. Önmagad kritizálása
Minden nap tudatosan kell erőfeszítést tenned ahhoz, hogy minden egyes gondolatról, ami a fejedben cikázik, tudatában legyél. Amikor először elkezded ezt a gyakorlatot, rögtön észreveszed azt a hatalmas mennyiségű önutálatot, ami benned működik. Meg fogsz lepődni, mert valószínű pozitív embernek tartod magadat. Miután észreveszed, hogy mennyire ostorozod magadat minden kis dologért, döntsd el, hogy minden egyes negatív gondolatot, egy pozitív gondolattal helyettesítesz. Amennyiben sokat gyakorlod, a pozitív gondolatok szokássá válnak.

tortaevő5. Ítélkezés önmagad felett
A nem megbocsátó gondolatok ítélkezések magad fölött, amiket meg sem kérdőjelezel, pedig minden ok nélkül bántod magadat. Mint pl. „Én egy borzalmas, szeretetre méltatlan ember vagyok, mert egy ekkora tortaszeletet tömtem magamba.” Ez egy ítélkezés, amitől garantáltan rosszul fogod magad érezni. Ez biztosan nem szolgálja önmagad szeretetét, tehát el kell engedned ezt a viselkedési formát. Ha megkívánsz egy szelet tortát, akkor azt edd meg boldogan, ne legyen bűntudatod, megérdemled, és most ez tesz boldoggá. Ha szeretettel eszed meg, akkor még hízni sem fogsz tőle.

6. Elvárások
Nagy nyomást teszel magadra és elvárásaid vannak azzal szemben, hogyan történjenek a dolgok az életedben? Ez megint kihúz téged a jelen pillanatból. Amit megtanultam az évek alatt, az az, hogy mindegy mi történik, minden rendben lesz, mert minden, ami velem történik, értem van. Mindig ott leszek, ahol lennem kell, szóval mindig próbálok nyugodtnak maradni bármi is történjék az adott szituációban.

7. Azt hiszed, hogy csak egy test vagy
Az igazság az, hogy nem a tested vagy, neked csak van egy tested. Amikor azt mondod, hogy jobban fogod szeretni magad, ha lefogysz (vagy bármi más testi változás az igényed), akkor ezzel feltételhez kötöd azt a végtelen szeretetet, ami benned van. Higgy nekem én is sok évig próbáltam fogyni, még akkor is, amikor nem volt erre szükségem. Amit akkor megtanultam az az, hogy a vékonyság (a külsőség) nem egyenlő a boldogsággal. Az önszeretetet az segíti, ha most látod tökéletesnek látod magad. Amikor igazán ezt látod, akkor a szépség, amit kisugárzol magadból hívogató lesz mások számára. Ezek után nem lesz már semmi kétséged abban, hogy ez a kisugárzás nem a fizikai testedből érkezik, hanem a lelked szépségét nyilvánítja meg a külvilág felé.

Most hogy már tudatában vagy ezeknek a blokkoknak, szeretnéd tudni hogyan lehet megszabadulni tőlük egyszer és mindenkorra? Igazából ez rendkívül egyszerű, csak el kell határoznod, hogy a jelenben élsz, és változtatsz a hozzáállásodon. Ez azt jelenti, hogy abba kell hagynod önmagad kínzását, a múltban történt dolgok miatt. Mindennek a kulcsa a megbocsátás lesz. A megbocsátás önmagad számára. Ezután valami teljesen újat fogsz érezni és átélni minden egyes pillanatban. Ez a csodás érzés, az igazán mélyről fakadó önszeretet. Élvezd hát!

Dudás Mária asztrológusDudás Mária asztrológus, Életvezetési és párkapcsolati tanácsadó

06/30-4515002

Női varázslatos elvonulás augusztusban

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!