Symbolon kártya – A közvetítő

3közvetítőnagyA KÖZVETÍTŐ (Jelölés: Ikrek, Merkúr)
Összegzés: az isteni bárka, intellektus, kapcsolat, figyelő, könnyedség

A kártya értelmezése
Ennek a szerepszemélyiségnek az a feladata, hogy közvetítse bensődben a tudást és az üzeneteket. A világgal szemben a semleges megfigyelő pozícióját foglalja el, és információkat gyűjt, amelyeket – egy számítógéphez hasonlóan – tárol, megnevez, és katalogizál, hogy szükség esetén „kidobhassa” azokat. Hogy feladatának megfeleljen, a Merkúrnak mindent kerülnie kell, ami elnehezíti és megköti. Az a könnyedség, amellyel ide-oda szökellve siet helyek és emberek között – mint egy isteni bárka ég és föld között – elveszne, ha a lét felszínét elhagyná, és valakihez vagy egy véleményhez, egy állomáshelyhez kötődni kezdene. A kíváncsiság hajtja, a változatosságot kedveli. Szárnyai a világ nyelvei, melyeknek röpte összeköti az embereket, ő pedig pillangóként röpköd közöttük.
Ő benső családodnak az a tagja, aki a külvilággal kapcsolatot tart, fogadásokra megy, ott emberekkel ismerkedik meg, hogy azután őket más szerepszemélyiségeidnek bemutassa. Gyakran könnyed mozgását felszínességnek és semlegességét jelentéktelenségnek tartják. Énje a „látásból és láttatásból” táplálkozik, ezért könnyen keveredik konfliktusba, mivel mindenkinek tetszeni akar, és ezért némelyek szimpátiáját elveszíti. Elhibázza feladatát, ha túlságosan keresi a megerősítést, és magát túl fontosnak tartja. A hír végső soron fontosabb, mint a hírnök, aki azt közvetíti.
Amint ezt megértette, megnő készsége, hogy „isteni hivatását” a lélek bensejében teljesítse, és a fönt és lent közötti kapcsolat szimbólumává váljon. Az ég „üdvözítő” üzenetének közvetítője lesz, amelyet a földön, a lélek talaján terjeszt. A különböző szerepszemélyiségeket intellektuálisan összeköti egymással, hírt visz nekik egymásról, és ezáltal megtermékenyíti őket azzal az isteni hímporral, amely rátapadt.
Ily módon ő a „kapcsolatok” és szerepszemélyiségek integrációjának katalizátora, amelynek segítségével létrejön az emberi lény egysége.

A kártya értelmezése
A kártya uralkodó színe a sárga, a levegő archetípusának és a közvetítésnek a színe. A kép Hermészt, az istenek küldöttét ábrázolja. Sisakján és lábain látható szárnyak segítségével könnyedén lebeg a talaj fölött. Azért hagyta el a várost, hogy a világ számára közvetítsen egy üzenetet Az őt körülvevő pillangók is ugyanúgy a repülés, a játék, és a könnyedség szimbólumai, mint a gyermekláncfű, amely, ha elfújjuk, magvait átadja a szélnek, hogy az a lehető legmesszebbre elvigye.

A kártya jelentése a kirakási rendszerben

a) (egyedüli vagy első kártyaként): A probléma
Ebben a pillanatban elégedetlen vagy jelenlegi helyzeteddel. Számodra ez túl unalmas, banális és felszínes. Nem akarsz Merkúrod tartalmaival és feladataival azonosulni, negatív érzéseiddel gátolod és száműzöd őt. De érzed szárnyainak és könnyedségének hiányát.

b) (következő kártyaként): Út a problémán keresztül
Merkúr felajánlja segítségét, hogy problémádat megoldáshoz vezesse. Üzenete így hangzik számodra: először könnyedén, egy lépés távolságból szemléld meg a helyzeted, azután mondd ki, mi az, ami zavar benne, és próbálj tényszerűen és semlegesen hozzáállni.

c) (utolsó kártyaként): Eredmény
Bármennyire nehéznek is tűnik utad, Hermész segítségével a tudattalant össze tudod kötni a tudatossal, hogy azután semleges álláspontból tekinthess önmagadra – talán egy engedékeny és huncut mosollyal.

Forrás: Peter Orban – Thea Weller – Ingrid Zinnel: Symbolon
Symbolon kártya tanfolyam itt!

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.