OSHO ZEN Tarot kártya

Most egy igazán különleges kártya bemutatásába kezdünk.

Mit is ír róla, a kártyacsomaghoz járó kis füzetecske?
„Az OSHO Zen Tarot, kétségtelenül nem egy hagyományos tarot kártya, hiszen nem jóslatokkal foglalkozik. Ez inkább egy transzcendens zen játék, amely a pillanatot tükrözi. Rendíthetetlenül, ítéletek és összehasonlítások nélkül mutatja be, hogy mi van itt és most. Ez a játék egy hajnali kakasszó, mely segít felébreszteni érzékenységünket, intuíciónkat, együttérzésünket, fogékonyságunkat, bátorságunkat és egyéniségünket.”

A hagyományos tarot kártyát leggyakrabban olyan módon használjuk, hogy kielégítse a múlt és a jövő iránti kíváncsiságunkat.
Az OSHO Zen Tarot ehelyett azonban arra összpontosít, hogy az “itt-és most” megértéséhez hozzon közel bennünket. A zen bölcsességére alapozza rendszerét, egy olyan bölcsességre, amely azt mondja; hogy a külvilágban történő dolgok pusztán a mi gondolatainkat és érzéseinket tükrözik vissza felénk, még ha mi magunk nem is vagyunk tisztában azzal, hogy mik azok a gondolatok és érzések. Így ahhoz segít hozzá bennünket, hogy figyelmünket a külső történésektől elfordítva, tisztán megérthessük a saját legbenső szívünkben történő eseményeket.

A kártya segítségével jól felmérhetjük, hogy a nem anyagi világra korlátozódó életünkben hol is tartunk, mely sokszor önmagunk számára is homályos pont.

Különösen jól alkalmazható azoknak, akikben már felébredt a „keresés” csírája, és fokozatosan szeretnének előrehaladni spirituális útjukon.

Az OSHO Zen Tarot, képi világában is szépen, és beszédesen kivitelezett, így esztétikai élményt is nyújt számunkra.

Osho Zen Tarot kártyáját a hagyományos tarot kártyához hasonlóan lehet felosztani Nagy és Kis Arkanumra.
A Kis Arkanum elemei: Tűz, Víz, Levegő és Szivárványok.

A kártya bemutatását kezdjük a Nagy Arkanumi lapokkal. Ezt a 22 kártyát, amely az ember spirituális utazásának központi archetípus témáit jelöli, 0-tól XXI-ig római számmal jelölték. A Mester kártyának – mivel a transzcendenciát jelképezi – nincs száma.
Ha a Nagy Arkanum egy lapját húzod ki, az nagyobb jelentőséggel bír, mint a Kis Arkanum lapjai. A Nagy Arkanum kártyái mondják meg, hogy jelenlegi körülményeink épp melyik központi kérdésre engednek rálátást saját spirituális utunkon. Nagy segítségünkre lehet, ha az adott központi kérdésre vonatkozóan más kártyákat is megvizsgálunk például így: “Mit üzen számomra az a tény, hogy mostanában túlságosan sokat dolgoztam (Kimerültség)? Mit mond ez az önkifejezési igényemről (Kreativitás)? Hogyan akadályozom saját utamat a kreativitás felé azáltal, hogy minden energiámmal a ‘gépezet’-et igyekszem tovább működtetni?”
Ha egy lap sem kerül eléd a Nagy Arkanumból, az azt jelzi, hogy a jelen helyzet életed egyik nagyobb színjátékának egy átmeneti, mellékes eseménye. Ez azonban nem jelenti azt, hogy elhanyagolható, vagy azt, hogy ostobának kellene érezned magad, amiért most ilyen hagy hatással van rád. A Nagy Arkanum lapjainak hiánya arra emlékeztet, hogy “egyszer ez is el fog múlni”, és később talán magad is elcsodálkozol majd azon, hogy miért tulajdonítottál neki ekkora jelentőséget.
Ezzel szemben ha a Nagy Arkanum lapjai is előtűnnek, akkor az a most játszódó színjáték jelenetei vagy szereplői között egy nagyobb mértékű változást jelez. És néha előfordul, hogy egyszerre olyan sokat húzol a Nagy Arkanum lapjaiból, hogy muszáj közülük választani egy központi kártyát – azt, amelyik a legtisztább üzenetet hordozza a számodra -, hogy könnyebben megérthesd jelenlegi helyzetedet.

Nagy Arkanum lapok (kattints a lapra és olvasd el a jelentését):

A Bolond

Létezés

Belső Hang

Alkotóképesség

A lázadó

Űr

A szeretők

Tudatosság

Bátorság

Egyedüllét

Változás

Áttörés

Új látomás

Átalakulás

Egyesülés

Beidegződés

Villámcsapás

Csend

Múltbeli életek

Ártatlanság

Túl a káprázaton

Kiteljesedés

A Mester

Forrás: OSHO ZEN TAROT

 

 

 

 

 

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.