OSHO gondolatok mindennapra 2016. március 2.

osho

Halál
“Nincs semmi rossz a halálban. Mindannyiszor, ha megtörténik, az hatalmas megpihenés.”

Mikor a tested teljesen elhasználódott, a halál az egyetlen dolog, amire szükséged van. Megtörténik, egy másik testbe költözöl. Fává válsz, vagy madárrá, vagy tigrissé, vagy valami mássá, és haladsz tovább. A létezés új tested ad neked, amikor a régi már elhasználódott.
A halál csodálatos, de sose keresd, mert ha keresed, akkor öngyilkosság lesz belőle. Akkor már nem természetes halál többé. Talán nem követsz el öngyilkosságot, de maga a vágy öngyilkossá tesz. Amikor élsz, élj, amikor halott vagy, légy halott. De ne csúsztasd egymásra a dolgokat. Vannak emberek, akik haldoklanak, akik szüntelenül kapaszkodnak az életbe. Ez sem jó, hiszen amikor eljön a halál, akkor menned kell, és táncolva kell menned. Ha keresed a halált, sőt ha csak gondolsz rá, akkor élsz ugyan, de kapaszkodsz a halál ideájába. Ez ugyanígy van fordítva is: valaki haldoklik, és kapaszkodik az életbe, nem akar meghalni. Ha valaki él, de meg akar halni, akkor ez a nem-elfogadás.
Fogadd el, bármi van előtted, és amint elfogadod feltétel nélkül,, akkor minden csodálatos. Még a fájdalomnak is tisztító hatása van. Ezért bármi kerüljön az utadba, légy hálás érte.

Forrás: OSHO Mindennapra

Tetszik az oldal? Oszd meg másokkal is!

Minden vélemény számít!